Dag allemaal,
Ik heb even wat advies nodig mbt mijn lieve Leonberger Duke.
Een aantal weken geleden had Duke een maagontsteking, hij gaf regelmatig gal over en at slecht. We deden er alles aan om te voorkomen dat hij een lege maag zou krijgen, maar als hij echt niet eet.. dan houdt het natuurlijk een beetje op.
Maar omdat het overgeven ook in de middag begon, dacht ik toch maar even een bezoekje te brengen aan de DA die een maagontsteking constateerde.
Ze heeft daarbij iets gegeven voor zijn maag en het beterde al snel.
Wel zijn we daarbij terug overgestapt op KVV.
Nu ergens in dit proces is het kwijlen begonnen, geen overmatig witte slierten, maar echt water.
Er liggen overal plasjes in huis en zijn borst is zeiknat.
Duke is inmiddels 4,5jr maar hij heeft dit nog nooit zo overdreven gehad. Je hoort hem ook echt zijn kwijl steeds doorslikken, ondanks dat ligt er dus nog een hele hoop.
Ik heb zijn bek al helemaal nagekeken en niks "geks" gevonden.
Hopende op tips!
Toch nog eens zijn slokdarm en maag laten nakijken.
Wat heeft Duke voor medicatie gekregen, misschien zijn het eventuele bijwerkingen?
Toch maar weer naar de DA en Duke nu goed laten onderzoeken. Mogelijk speelt er meer dan die maagontsteking, dat is misschien een symptoom van iets anders. Ik zou bloed, urine, en of er iets in de maag zit wat er niet hoort als eerste laten uitsluiten.
Overmatig kwijlen kan een indicatie zijn dat de lever, alvleesklier of nieren niet goed werken, maar ook voor vergiftiging, iets met de speekselklieren, ziektes als distemper, een infectie met een bacterie, iets dat in de maag, keel of slokdarm zit wat er niet hoort, keelontsteking, en zelfs epilepsie. Een ontsteking ergens in de bek zie je dat niet altijd aan de buitenkant. Ook als de spieren van het gezicht en rond de bek niet goed werken kan een oorzaak zijn voor meer kwijlen of moeite met slikken hebben. Eén van mijn honden werd ooit in zijn gezicht gebeten, door een wondje en kneuzing van de spier heeft hij toen een paar dagen een soort slappe mondhoek gehad, kwijlde veel en had meer moeite met eten. Na drie dagen was het weer goed.
Eet Duke goed? Het kan zijn dat hij misselijk is.
Geef je nog medicatie? Staat er in de bijsluiter iets over misselijkheid en/of overmatig kwijlen?
Als je geen bijsluiter hebt mee gekregen; deze is altijd op internet te vinden.
Hier meer factoren die kwijlen kunnen veroorzaken
https://www.mcvoordieren.nl/kwijlende-hond
Ik hoop dat je snel achter de oorzaak kunt komen en dat het te verhelpen is.
Brr, ik wordt toch wat ongerust van jullie reacties..
Hij heeft cerenia gekregen voor zijn maag, die heb ik 8 dagen gegeven. Inmiddels zijn die ook al een paar dagen op, sinds die op zijn heb ik het idee dat hij weer beter eet.
Hij deed inderdaad erg moeilijk met eten, stond er wat voor te dansen, en met zijn neus tegen de bak te duwen.
Nu sinds een paar dagen eet hij weer goed eigenlijk.
Het kwijlen is ook niet gedurende de hele dag, maar toch wel echt opvallend.. Hij krijgt ook niet altijd dezelfde tijdstippen eten, dus het is ook niet dat hij het verwacht..
Hij maakt ook niet echt een zieke indruk, misschien is hij wat slomer bij het wandelen. Maar hij is in januari gecastreerd dus toch wel wat rustiger geworden.
Maandag ochtend is er inloop spreekuur, misschien toch maar mijn vriend even heen sturen..
Hier ben ik helaas terug, hopende op tips/ervaring..
Ik voel me zo machteloos, Duke geeft constant over..
Uiteraard hebben we meermaals in de wachtkamer gezeten van de DA.
Dus het verhaal begon bij de maagontsteking, wat het dus achteraf niet was of niet enkel was. Waarschijnlijk kwam het kwijlen van het onderdrukken van het overgeven door de medicijnen, voelde hij zich wel misselijk maar werd het genoeg onderdrukt. Het was ook niet de hele dag, maar 2x per dag?
Zo vaak hij nu dus ongeveer overgeeft...
Vorige week zijn we dus terug geweest, omdat na de medicatie de symptomen weer terug kwamen. Ze heeft direct bloed genomen en de volgende dag kregen we de uitslag, waar niks uit kwam. Ook de pancreas was gecheckt, allemaal in orde.
De DA gooit het dus op een voedselallergie/gevoeligheid. Ik ben dus woensdag na opzoeken en afwegen, prins hypoallergeen geperste brok (lam) gaan halen, incl een blik hypoallergeen. Dit omdat hij altijd kvv door zijn brok kreeg, en we geen risico wilden lopen dat hij de brok niet los zou eten. De eerste avond heeft hij dit goed opgegeten, zonder problemen. Maar al snel ging het fout en gaf hij over, soms loos soms zijn maaltijd. Daarna is hij ook weer moeilijker kan eten, hij eet wel iets maar het is niet veel.
We zijn nu preventief primperan 3x per dag gaan geven, na gisteravond nog ontzettend te hebben overgeven, bleef zijn beetje eten van vanochtend er in. Wij waren natuurlijk voorzichtig enthousiast, om vanavond weer voor overgeven te staan. Zijn maaltijd er dus weer uit.
Hij is daarna ook redelijk snel direct opgelucht, het is niet dat hij blijft en blijft overgeven. Als het weer van zijn maag is, dan knapt hij weer op. Hij is ook zeker niet "ziek ziek" hij daagt mij nog altijd uit om te spelen en gaat vrolijk mee wandelen.
Zijn ontlasting is goed.
De DA zegt dat als het voedsel allergie is dat je het zeker 3 a 4 weken moet geven, maar is het dan normaal dat hij nog steeds dagelijks 1 a 2 keer overgeeft en er na 4 dagen nog steeds geen enkele betering is?
Sorry voor het lange verhaal, ik weet het gewoon niet meer.
Ik denk dat deze dierenarts niet veel voor je kan doen. Naar mijn mening is het veel te makkelijk om het dan maar op 'allergie' te gooien. Overgeven kan ontzettend veel andere oorzaken hebben, van parasieten, blaasontsteking, stofwisselingsziekten, virus tot Megaesophagus... Wat wel belangrijk is: hoe ziet het overgeefsel eruit? Half verteerd, of nog amper, gal?
Ik zou naar een specialist gaan. Nog vier weken hopen dat het beter gaat terwijl je jonge hond al weken niks meer binnenhoudt en dus ook niks binnenkrijgt qua voedingsstoffen, is echt niet goed!
Ik ga met Careana mee.
Naar mijn mening is voedsel allergie wel een erg ‘makkelijke’ diagnose. Zoals Careana zegt zijn er echt nog wel meer mogelijke oorzaken. Dit is zeker een bezoekje aan een specialist waard. Het zal niet het eerste verhaal op dit forum zijn waarbij een dierenarts (soms heus met de beste bedoelingen) zelf te lang aan blijft modderen. Je hond moet even grondig onder de loep worden genomen want zo kan het niet langer.
Ik ben het helemaal met jullie eens! We gaan ook echt niet nog 4 weken zo lang aanmodderen
Gister na langer nadenken, dacht ik eigenlijk dat hij 6 weken geleden een kippenpoot heeft gepikt. De volgende dag/2dagen later, zaten er effectief stukjes bot door zijn ontlasting.. Dus ik heb daar verder niet meer bij stil gestaan.
Maar ik weet eigenlijk niet hoeveel hij op heeft, want als hij daarvoor al een heel stuk op had en dit nog altijd in zijn maag zit..?
De klachten zijn steeds erger geworden, dus eerst aan toe overgeven, naar is een dag wat vaker etc.. Dit is zeker 4 weken al aan de gang, maar waren de klachten toen eigenlijk al aan het opbouwen?
Mijn vriend gaat straks de dierenarts bellen, dat dit echt niet meer kan en ook het verhaal van het kippenbot... Zien wat ze zegt, anders moeten we gewoon uit onszelf naar een specialist, ik denk zelf aan de kliniek in Merelbeke omdat we daar goede ervaringen hadden met onze berner hiervoor.
Zijn overgeef was vooral gal, in het begin. Nu is het meer niet helemaal verteerde voeding, met een hele hoop water. Hij heeft vanochtend ook al overgeven, het was "gal" maar erg schuimig, ik denk dat dat komt door de primperan?
Ik begrijp niet dat de DA zo aan de buitenkant kan constateren dat het om een maagontsteking gaat en ook niet dat ze van de buitenkant bepaald dat het geen maagontsteking was.
Als het een serieuze maagontsteking is, is er wel zwaardere medicatie nodig als 8 dagen cerenia.
Honden met een maagontsteking verdragen kvv meestal niet erg goed. (Als het hier uiteraard om een maagontsteking gaat)
Ik zou een specialist opzoeken en in overleg eventueel kiezen voor een scopie.
Sterkte en beterschap voor Duke.
Eens. Scopie, scan, echo, foto’s, dat soort dingen. Ik ben geen specialist maar het lijkt mij een goed idee om de maag hoe dan ook eens grondig te inspecteren.
Goed dat jullie zelf stappen ondernemen. Sterkte en hopelijk is er snel duidelijkheid.
Heb ook een hond gehad die heel erg aan het kwijlen was. Kwamen een keer thuis en hij lag in een plas kwijl. Bleek dat het aan zijn schildklier lag.... misschien ook een optie om dit na te laten kijken ?
Mijn eerste gedachte is een echo laten maken,foto's zie je vaak niks op als er iets met de buik is,hier werd met foto's een stuk tennisbal niet gezien met een echo kon men zien dat de maag niet goed was en een obstakel in de darm zat.
Echo is ook niet zo duur maar inderdaad door een goede echospecialiste laten maken.
Ben met mijn honden al 3 keer bij een echospecialiste geweest en alle drie de keren kon zij de diagnose geven.
Bij twijfel aan ingewanden laat ik hier onmiddellijk een echo maken. Ik vraag daar zelf om bij een da als zij het ook niet weten of als mijn hond ziek blijft.
De echospecialiste vond dat da's soms veel te lang wachten om honden door te sturen,mensen zijn dan al een kapitaal kwijt aan medische consulten en 1 echo had aanzienlijk in het lijden van de hond en de kosten gescheeld.
Sas, het kwijlen is inmiddels weer overgegaan in overgeven. Dus het was echt omdat hij misselijk was
Monique, je heb zeker gelijk. Ik wacht even af wat de dierenarts zometeen zegt, maar we gaan dit zeker niet meer dagen aanslepen. Desnoods moet ik vrij nemen en/of de dagen switchen.
Net heeft mijn vriend contact gehad met de dierenarts.
En die blijft zeggen om vol te houden met het voer, evt hills te proberen ipv prins.
Ook de primperan moeten we een week blijven volhouden..
ik weet niet meer wat ik met deze situatie moet, hoe kan dat nou... hoe kan je dat beest wat al weken amper iets binnen houd nog langer laten afwachten en dan weer afwachten op een ander merk voer zeker.
Volgens haar kan het dat kippenbot niet zijn, want dan zou hij ook slechte ontlasting moeten hebben
Uit welke regio kom je? Misschien weet iemand een goede specialist voor je.
Ik zou toch aandringen op verder onderzoek, en anders een andere dierenarts consulteren.
Sterkte hoor.
Wij wonen in Berendrecht (Antwerpen Noord)
Ik denk zoals de situatie nu is, ik woensdag naar de kliniek in Merelbeke rij. Dit is de universiteit en heb daar met onze vorige hond goede ervaringen mee. Tenzij hij natuurlijk verslechterd, dan is het spoed.
Ik denk nog altijd dat onze dierenarts zeker heel kundig is, ze heeft tot nu toe altijd bij het goede eind gehad. Maar ik heb het idee dat ze niet ziet dat hij echt niks binnen houdt en dit niet nog weken kan aanslepen..
Ik heb weinig nuttigs toe te voegen.. Wil jullie veel sterkte wensen en vind het super dat jullie zo voor je hond kiezen! Daarnaast vind ik het zorgelijk dat de DA jullie zorgen niet serieus neemt.. Top dat jullie voor een second opinion gaan!
Hoi Saskia,
Ik kan je verder geen tip geven.
Ik zou( inderdaad wel zo snel mogelijk) naar die kliniek gaan.
Met een second opion weten jullie hopelijk snel meer en kan er een gerichte behandeling worden gestart.
Weet wel uit eigen ervaring dat toen onze hond een stukje van een kip had opgegeten dat de dieren arts zei dat wij meteen moesten komen zodat deze een braakmiddel kon krijgen omdat kippenbotjes scherp kunnen zijn en inwendig kunnen beschadigen. (onze hond heeft het daar uit gespuugd)
leef wel erg met jullie mee!!
Heel veel beterschap toegewenst!!
Hou je ons op de hoogte.
Dank jullie voor de lieve berichtjes.
Hij had het uiteraard opgegeten in het weekend en na enig google speurwerk leek het mij niet iets om mij zorgen over te maken, misschien is dat ook altijd nog zo.
Misschien heeft hij effectief die allergie, maar we worden in het diepe gegooid en probeer maar iets.
Ik voel me een beetje aan ons lot overgelaten.
Waarom zouden we niet eerst andere dingen uitsluiten als wij aangeven ons zorgen te maken...?
Hier kan je zowel met Verwijzing als particulier terrecht. Dat is de echospecialiste die ik al 3 keer gehad heb.
Fijn vrouw heel kundig,ik heb 2 jaar terug 150 euro of iets meer betaald voor echo en 3 biopten.
De da zei dat ze niks mankeerde,ze wilde niet meer eten,foto's gemaakt niks te zien volgens hen,ik werd er naar toe gestuurd voor buikonderzoek.
Ze bekeek de foto's en zei onmiddellijk al ik zie iets in haar borstholte zitten.
Vigo hetzelfde verhaal niks te zien,een week liep ik tegen de muren op,na 6 dagen daar terrecht en Vigo is dezelfde dag nog in de kliniek met spoed geopereerd,1 dag later en hij was dood geweest.
https://www.dierenradioloog.be/ Barbara vandevelde.
Kijk als ze niks vindt dan kan je ernstige dingen uitsluiten en daar aan werken.
Je kan ook het advies van je da opvolgen dat ligt aan jou,ik wil niet pushen(dat wordt hier op hp soms al genoeg gedaan)
Zo een contact is makkelijk om achter de hand te hebben.
Monique, ik had geen melding gehad van je reactie.
Wat fijn dat de specialist wel het nodige deed en dus vond je honden hun leven redde.
Het leek even een paar dagen goed te gaan en gaven de DA toch het voordeel van de twijfel mbt die allergie.
Gister is alles helaas weer begonnen, ik had konijn gehaald omdat er gezegd werd van kvv dat dit meestal wel goed verdragen wordt. Hij rook eraan, liep weg.. ik een beetje kwaad, ook van machteloosheid natuurlijk...
De woorden waren nog warm en hij begon weer te “lebberen” Direct begon hij gal te spugen, zo verschrikkelijk geel. Hij piepte er zelfs bij.
Ik direct ze DA gebeld en gevraagd hoe ze dit kon verklaren, ze zei meteen de cerenia opnieuw te starten om het overgeven te onderdrukken.
Maar na er even bij stil te staan geeft hij voor een reden over, iets moet eruit...
Ik heb in allerijl een DA gevonden die vandaag nog een echo en scopie wil doen. Gelukkig heb ik die gevonden.
Ik ga Duke dus zo naar de kliniek brengen. Ik ben misselijk van de zenuwen, maar het moet...
Heel veel succes!
Och arme Duke. Wat naar zeg. En voor jou ook natuurlijk. Maar goed dat je actie hebt ondernomen nu. Hopelijk krijg je snel wat duidelijkheid. Succes straks en sterkte.
Oh wat goed van je! Sterkte hoor.
Ik lees net mijn stukje terug en zie de rare zinnen/spelfouten...
Helemaal van mijn melk, denk ik..
Ik mag hem om 16.15u ophalen, als ik voor 13u nog niks gehoord heb mag ik er vanuit gaan dat er niks extra qua onderzoeken moet gebeuren.
Ik wacht dus (on)geduldig af.
Zijn koppie sprak boekdelen toen ik hem daar moest achterlaten.. Dan zie je zo een grote hond, heel klein worden..
Veel succes! Hopelijk weet je straks meer en is er een goede oplossing.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?