Wij hebben door de jaren heen 3 honden in laten slapen door ouderdom.
Niet meer willen eten. Plassen en poepen willen maar er komt niets.
En nog veel meer ongemakken.
Dan wordt het ongeveer tijd om een moeilijke beslissing te nemen.
Nu de hond van een kennisje,het gaat helemaal niet goed.
Ze werkt.
Ik heb nooit gewerkt mijn man werkt erg graag dus ik heb met de kinderen erbij nooit de behoefte gehad.Inmiddels ben ik wat ouder.
Wat ik me wel afvraag onder de werkenden.
Het laatste stuk van het hondenleven is erg verdrietig en zwaar voor hond en baasje.
Vragen jullie vrij,kan dat?
Hoe los je zoiets op?
Ik heb er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. Nu werk ik sowieso parttime en zal ik waarschijnlijk ook niet meer fulltime gaan werken. Waardoor het voor mij misschien 'makkelijk' is om een dogsitter te nemen voor 2 uurtjes in de ochtend en 2 uurtjes in de middag als ze niet meer alleen kunnen zijn. Wanneer ze écht ziek zijn op een latere leeftijd dan denk ik wel dat ik liever inslapen overweeg dan 24/7 zorg, omdat ik vind dat een hond niet hoeft te lijden. Op dit moment werken we sowieso om en om.
Ik zou wel vrij kunnen krijgen ja. Voor dat soort gevallen spaar ik mijn pbl-dagen op. Dus 4 weken per jaar vakantie en 1 week opsparen. Ik heb inmiddels 196 uur opgebouwd wat ik zou mogen opnemen.
Maar bij mij is het: zodra leven lijden wordt is het afgelopen. Dan ga ik naar de dierenarts voor een spuitje. Daar zou ik persoonlijk niet weken mee blijven wachten. Of ik moet zeker weten dat er weer beterschap aan komt.
Ik werk niet meer maar heb natuurlijk ook gewerkt en had ook een hond, en ook oudere honden, mijn vrije en vakantiedagen waren voor de hond, ik werkte continue, een oudere hond slaapt altijd wat meer, en als ik echt lang wegbleef had ik oppas in huis, en ik had toen wel een partner die ook continue liep, dan kan je het wat beter inplannen dat de hond niet te lang alleen is...nu met Bams ben ik altijd thuis, ben wel alleen... ik laat ze nimmer lang alleen, Bams is geen slaper en als ik lang weg ben dan is er weer oppas voor dr, voor de gezelligheid, zou Bams ziek zijn, dan ga ik niet weg.
Ik heb het zelfde als Ruby, ook ik spaar mijn PBL uren op...
mocht ik daardoor langer vrij moeten nemen dan kan dat.
Mocht hij in enen onverwacht overlijden, ben ik bang dag ik niet in enen vrij kan nemen ondanks mijn verdriet. Ik werk in de zorg en dat gaat gewoon niet. Maar ik zou het zeer zeker bespreekbaar maken.
Wat die pbl-dagen betreft hebben we wel geluk. Niet bij alle banen hebben ze dat denk ik.
Ik zou proberen dan diensten te ruilen. Als ik veel overuren heb, dan zou ik diensten weggeven.
Wat dat betreft is er overal wel een mouw aan te passen. In mijn huidige team veel collega's met een hond of ander huisdier. Dus ze zullen het snappen als je vrij wilt.
Voor mij is 't simpel: Als mijn hond stervende is, moet al de rest wijken. Er is geen enkele verplichting in de wereld die belangrijker is dan die laatste momenten samen door te brengen.
Daardoor geen werk of geld meer? So be it... maar die laatste momenten pakt niemand ons af.
Hier gaat de hond mee naar werk, ook als hij ouder wordt. En wanneer hij echt te ziek zou worden dan neem ik vrij. Ik voorzie daar geen problemen.
Twinko hoort hier eigelijk gewoon bij de medewerkers. Over dierenartsbezoek tijdens werktijd bijv. wordt ook nooit moeilijk gedaan. Dat is echt heel fijn.
Dat is natuurlijk prachtig als je enkel voor jezelf verantwoordelijk bent. Maar ik kan me voorstellen dat iemand met een krap inkomen en 3 kleine kinderen niet zomaar een baan op het spel kan zetten. Een ieder doet natuurlijk wat hij/zij kan. Ik heb gelukkig de luxe dat ik ook 'dikke vinger' kan zeggen als iemand me wil verplichten om bij m'n stervende hondje weg te gaan.
Vandaar de eerste zin: Voor mij is het simpel...
Ik schrijf alleen maar hoe het voor mij zou zijn, en welke beslissingen ik zou nemen. Dat was toch de vraag van TS, dacht ik?
klopt, er staat; hoe los je zoiets op.
Dus iedereen mag z'n eigen oplossing aankaarten.
Ik ben nu net afgestudeerd, dus dat zal wat afhangen van wat ik in de toekomst doe. Maar mijn vriend kan vakantie nemen wanneer hij wilt (hij kan dit de dag op voorhand beslissen in nood bij plotse ziekte ofzo) en spaart toch altijd heel wat dagen op voor de kerstperiode die hij eventueel eerder kan opnemen als dat nodig is. Hij kan ook van thuis uit werken (wel geen volledige week). Ook kan mijn zus in nood soms oppassen die onze hond goed kent (ze heeft ook nog bij haar in huis gewoond).
Ons hondje is sowieso nooit alleen omwille van haar verlatingsangst, dus die momenten opvangen dat ze anders naar een oppas zou gaan, zijn er niet zoveel.
Oh ik bedoelde het niet als aanval hoor. Maar nu ik het terug lees snap ik dat het mss zo over kwam. Ik las jouw oplossing en dacht 'prachtig' en toen dacht ik 'jammer dat niet iedereen die luxe heeft' en nouja, zo kwam mij reactie
En dankje Ruby voor de uitleg.
Ik heb ook gelukkig die mogelijkheid en kan me eerlijk gezegd ook niet voorstellen dat dit nog veranderd.
Bij alle keuzes die we maken speelt yara namelijk een hele grote rol.
Ook kan ik thuis werken dus als ze extra zorg nodig heeft kan dat.
En we zijn met z'n 2en, dus dat maakt het makkelijk tijd te verdelen.
Ik ben pas aan honden begonnen toen ik mijn bedrijf aan huis had. Dus dat was makkelijk, ik kon zelf mijn tijd indelen.
Mijn vorige baas, een accountantskantoor, was heel flexibel. In geval van nood kon ik makkelijk thuis blijven, als ik de dagen later maar weer inhaalde. Alleen rond 1 april zou t wel een probleem zijn.
In t onderwijs werkte ik meestal op invalbasis. Ook geen probleem, dan viel ik even niet in.
Ik zou daar geen vakantie voor opnemen, maar ziekmelden.
Ik wil er niet aan denken maar ik denk niet dat ik geestelijk dan zo gezond zou zijn dus ziekmelden is dan de beste optie.
Ja en als ik daardoor zonder baan zou komen te zitten dat is dan maar pech.
Tegenwoordig is de hond een volwaardig lid in het gezin.
Fijn om toch te lezen dat veel mogelijk is.
Ik vraag vrij als de hond echt ziek is. Voor mij geen onderscheid oude hond of jonge hond. Wil zelf zien hoe het gaat en beslissingen kunnen nemen. Op mn werk zou ik zeer zeker niet rustig zitten dan. Heb geen kinderen en mn hond is voor mij heel belangrijk. Gelukkig houden ze daar rekening mee.
Dit zou ook voor mij gelden (al gaat dit nog heel lang duren en weet ik natuurlijk niet hoe mijn leven er dan uit ziet).
Wat ik persoonlijk wel wat apart vind is je ziek melden als je hond ziek is. Daar kan ik op mijn werk denk ik echt niet mee aankomen (zou ook nooit in mij opgekomen zijn). Ik vind het ook altijd vreemd als mensen zich 'ziek' melden omdat hun kind ziek is, ik zou daar dan gewoon een vakantiedag voor gebruiken als die optie er is natuurlijk.
Precies, als die optie er is.
Hier moet ik minimaal 3 weken van te voren vrije dagen aanvragen. Ja ik weet niet of mijn hond over 3 weken ziek is ofzo.
Ik zou ook niet ziekmelden als ze 'gewoon' ziek is. Enkel als het dus echt slecht zou gaan.
Daar kun je gewoon zorg verlof voor aanvragen. Hoef je je dus niet voor ziek te melden of een vakantiedag voor op te nemen.
Precies, daar is zorgverlof voor.
Ik kies mijn werk uit met opties dat ik 'zomaar' naar huis kan en mag als er iets met de dieren is.
Dat deel ik voorhand mee, dus mijn bazen hebben dat steevast geweten en nooit een probleem van gemaakt.
Daar tegenover staat dat ik geen kinderen heb. Bazen hebben veel meer last van mensen met kinderen denk ik.
Er over liegen en me ziek melden zou ik nooit doen.
Waarom zou je liegen als je je ziek meld?
Hallo ik meld mij ziek, mijn hond gaat dood. Ok dankjewel doei.
Ik zou ook echt niet gaan zeggen dat ik griep heb ofzo..
Je meldt je toch ziek?
Ik zou niet gaan profiteren van een ziektewet als ik gezond ben.
Een ander doet dat wel, dan ga ik wel werken om die zijn dat thuis zitten te betalen hoor. Zo doet elk zijn goesting He.
Misschien, maar ik zou wel degelijk depressief zijn als mijn hond ligt dood te gaan. Dus ziek.
Ik ben er altijd bij geweest als mijn honden wat hadden.
Onbetaald verlof of vakantiedagen genomen.
Ziek melden heb ik nooit gedaan zou ik ook nooit doen om dezelfde reden als Maart opgeeft.
Ook ik heb vooraf bij de bazen waar ik voor werk(te) altijd aangegeven als er iets is met een van de dieren ik naar huis ben.
Gelukkig nooit problemen mee gehad.
Maar kan me voorstellen dat niet iedereen in die luxe positie zit.
Mijn hond zit nooit alleen dus dat is al geen probleem. Maar ik heb een makkelijke baas dus kan daar zeker iets regelen mocht het nodig zijn.
het ligt eraan wat je hond voor ziekte heeft.
mijn hond heeft bijvoorbeeld veel moeten hoesten, het zou heel naar zijn geweest als de hond alleen hiermee was geweest.in de nacht is zo een zieke hond heel onrustig en je staat geregeld in je nachthemd en half dichte ogen in het donker met je hond wat te lopen scharrelen. dus de volgende ochtend ben je dan enigszins uitgeteld en verdrietig.
ook het uitlaten gaat natuurlijk veel minder snel en de controle van de blaas wordt minder en dat niet op 1 dag. maar weken loop je regelmatig naar de dierenarts. je moet extra dingetjes in huis halen,want je wilt immers dat je hond nog verder bij je kan blijven...verdrietig en moeizame tijd. ik denk voor de werkend mensen dat je met een dierenarts ook nog veel kan bespreken maar naar gelang wat je hond heeft tis niet makkelijk
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?