Sorry ik bedoel ik heb een duitseherdee puppy maar wil hem laten castreren zodat hij lui word en heletijd op de bank ligt
Dan kan je geen pups meer fokken voor de pegeltjes...
Mag je alsjeblieft iets minder domme gedachtes met ons delen??!!
Ik weet hoe serieus je bezig bent, maar als je dit soort vragen zelf bedenkt en serieus bedoelt, dan ben je écht niet lekker bezig met je hond.
Je hebt een DH en dat zijn actieve honden!! Lekker mee gaan wandelen,vanaf een maand of 7/8 vind ik dat je er toch wel zeker een uur achter elkaar mee kan wandelen,lekker snuffelen,samen door de bossen crossen
Johan moet je niet te series nemen hoor. Die vermaakt zich tijdens zijn vakantie met ons vragen te stellen.
Ja maar toch heeft dit persoon een hond in huis..en wil daar best een vreemde kant mee op, dus ik wil er toch graag serieus op reageren.
Als het allemaal vragen zijn die "grappig"bedoelt zijn..dan prima,vind ik niet spannend ..iemand die zich komt entertainen op HP
Maar als dit wél serieuze vragen zijn..dan kun je maar beter normale antwoorden geven.
Ja eens hoor, dat doe ik ook.
Ik heb ook allemaal honden gehad die gecastreerd/gesteriliseerd waren. Nooit problemen, eerder het tegendeel.
Onze Niké had (al enige) reeds twee loopsheden gehad voor ze gesteriliseerd werd. Ze was erg hondagressief. Na de sterilisatie is dit handelbaar geworden. Volgens DA was haar hormoonhuishouding het hele jaar door alsof ze loops zou worden, zelfs al was ze het niet. Dat veroorzaakte nog meer kregeligheid dan normaal.
Ik zie ook het nut niet van een intacte hond (met de risico's op bepaalde kankers) als je toch niet wil fokken.
Volgens een DA is incontinentie ook iets wat kan ontstaan na bij de operatie iets geraakt te hebben wat niet hoorde (vraag me nu aub geen uitleg daarover, weet ik niet).
Hèhè....dat dacht ik ook.
Johan, Hendrik. ....of wa dan ook
Castreren van een Duitse herder....dat kost doekoes!
Klopt niets van, de huishouding valt weg, de spanning van de blaas heeft met hormonen te maken.....gecastreerde honden krijgen ook meer buikvet, de blaas op spanning houden lukt niet meer, heeft niets met de operatie te maken dat de artsen het niet zorgvuldig uitvoeren.
Hij word rustiger en minder dominant hij gaat bijvoorbeeld minder rap vechten
Klopt ook niet altijd; ik ken genoeg gecastreerde, asociale reuen die vechten voor 1001 dingen.
Ja, dat is DE reden om een hond te laten castreren....
Jemig man, je bent wel een echte hondenliefhebber he?
Neem gewoon een pluchen hond, die is lui, eet niet en hij hoeft ook nooit uit als het regent....
Hondencarrière van bijna 40 jaar. Alle rassen, niet rassen, kortharig, lange vacht, groot, klein, reu, teef. Gaande van Herders naar Chihuahua, Pinschers naar Duitse Braque. Steeds laten castreren/ steriliseren, bij geen enkele hond spijt gehad op welke manier dan ook. Mijn honden en ik hebben enkel maar voordelen gehad. Geen overgewicht, slechte vachten, incontinentie, karakterveranderingen of wat dan ook.
Iedereen z'n mening, voor en tegenstanders, we doen wat we 't beste achten voor onze vriendjes.
Ik moet zeggen dat al mijn honden goed en gelukkig oud geworden zijn.
Behalve de Chihuahua dan, die werd doodgebeten door een andere hond. Heel verdrietig einde.
Mijn hond was "gewoon" direct incontinent door het steriliseren.
Hier ook castraten.De jongste is en de oudste 10,5. Geen enkel probleem mee geen overgewicht, incontinentie, slechte vacht enz..
Zelfs rijden doen ze niet meer of tegen iedere boom,paaltje of autoband plassen zoals intacte reuen wel eens durven doen.
Hier in het belgenlandje moeten al de asieldieren steriel zijn voor ze mogen herplaatst worden, zelfs de kattenkwekers moeten hun jongen steriel aan hun nieuwe baasjes afleveren.
Wat zijn de voordelen van castreren/steriliseren? Ik lees veel verschillende verhalen op internet.
Bijv dat dominantie-gedrag soms zelfs sterker kan worden.
Daarnaast inderdaad veel verhalen over allerlei lichamelijke ongemakken, zoals hier ook al genoemd.
Ik heb een 7 maanden oude reu en eerlijk gezegd wil ik hem het liefst gewoon compleet laten.
Maar er is mij best wel vaak gevraagd wanneer ik mijn reu laat castreren.
Ik vind het erg verwarrend. Ik wil het beste voor mijn hond.
Van een intacte teef heeft de eigenaar de nadelen.
Van een intacte reu hebben vooral anderen de nadelen
Ik vraag naar de voordelen.....
Waarom zou een ander last hebben van mijn intacte reu? Als ik mijn hond goed gehoorzaam heb hoeft dat toch geen probleem te zijn?
Wat voor last heeft een eigenaar van een intacte teef? Is het de loopsheid die als nadeel wordt ervaren, ik kan mij dan indenken dat het niet prettig is om dat in huis te hebben. Maar kan ook niet goed inschatten wat voor verdere problemen het zou geven.
Ik lees verschillende dingen over lichamelijke klachten na castreren/steriliseren. Weegt dat op tot tegen de nadelen voor de mens?
Wat is uiteindelijk het beste, meest gezonde voor een hond?
Als een hond last heeft van zichzelf (dus een teef die constant schijnzwanger is of een reu die de hele dag jankt en onrustig is om een loopse teef in de buurt) zou ik gaan denken aan castratie of sterilisatie... maar niemand kan dat voor jouw hond bepalen. Dat doe je zelf. Niets is goed of slecht.
Schijnzwanger e.d. is inderdaad niet fijn.
Wat jij opnoemt Hannah, is inderdaad geen pretje.
Het valt mij op dat er voornamelijk aan ons gevraagd wordt: "Wanneer" we hem laten castreren en niet "of" we hem laten castreren. Dus gewoon uit voorzorg castreren. Dat vind ik lastig en ben ik vooralsnog niet van plan. Ik wacht het hier gewoon rustig af hoe het met mijn reu gaat.
Hier geen nadelen van een intacte teef.....ik lees hier alleen maar voordelen van de castratie, mooi zo...houden zo, mijn ervaringen van castratie zijn anders....de bronnen die de nadelen en voordelen geven, is grootste onzin, voordelen hebben hier de overhand, alleen maar mooi zo....
Hier altijd intacte teven , en een intacte reu, geen nadelen, het is maar wat je ervaar.....ik zelf vind de nadelen groter dan de voordelen, medisch dan kan het niet anders....
Paddy at niet meer, viel af terwijl hij nog in de groei was. Hij had zo veel last van zijn hormonen dat het voor HEM niet meer leefbaar was.
Na de castratie was dat helemaal over. Was hij rustiger en at en sliep weer.
Hou oud was Paddy toen dit speelde?
7 maanden. Hij is met 8 maanden gecastreerd. En ik was altijd tegen!!!!
Maar als jouw hond verder geen klachten heeft is t toch prima zo?
Willemijn, bedankt voor je reactie.
Dat ben ik helemaal met je eens Paddy. Ik ben mijzelf gewoon aan het informeren over de "voors en tegens".
Vooralsnog doet mijn reu het prima, dus ik laat het lekker zo.
Ik vond deze artikelen wel leerzaam.
http://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/wel-of-niet-castreren-steriliseren-reu/
Er wordt geen prijs gesteld op de nadelen, die er wel degelijk zijn, tuurlijk is het ieders keuze die men maakt, maar om hier alleen maar de voordelen te roepen...en echt ik ben niet tegen castratie, zelf twee newfoundlanders op vier jarige leeftijd moeten castreren en de nadelen en ook de voordelen kan ik beamen....hier een kleine informatie van de nadelen van een volwassen hond castreren.... Als volwassen hond Volwassen hondBewegingsapparaat: grotere kans op voorste kruisbandlaesies, gewrichtsproblemen door minder spierontwikkeling. Geslachtsdelen: Grotere kans op castratie-onzindelijkheid. De gecastreerde reu kan aantrekkelijk worden voor andere (intacte) reuen. Gecastreerde reuen kunnen elkaar gaan berijden. Tumoren: Grotere kans op het ontwikkelen van een haemangiosarcoom (kwaadaardige bloedtumor). Afhankelijk van het ras kan ook de kans op andere typen tumoren vergroot zijn. Gedrag: Meer angst-gerelateerde gedragsproblemen. Zo kan een onzekere reu banger worden, waardoor zijn gedrag om kan slaan in angst-agressie. Bij teven een duidelijke kans op agressief en mannelijk gedrag (rijden, met poot omhoog urineren) na de castratie als de teef meerdere broertjes had. Hersenfunctie: Meer achteruitgang van de cognitieve functies (dementie). Schildklier: Grotere kans op traag werkende schildklier en dik worden. Prostaat: Grotere kans op prostaattumoren. Vacht: kans op de ontwikkeling van een “pluizige” vacht, met name bij langharige honden: de vacht wordt dikker, meer gekruld, moeilijker te onderhouden.
Hier staat een heel goed artikel in, jonge en volwassen honden, voor en nadelen, een heel goed stuk. Van de reu en de teef....inlezen en dan kan je goed een keuze maken......en dan nog is het moeilijk...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?