Onze ruwhaar teckel heeft sinds vier weken aanvallen van buikpijn. Meestal sochtends. Uit het niets wordt hij onrustig. Strakke buik. Uitrekken. Dan wil ie naar buiten. Trekt aan een paar plukken gras ( eet ze niet) loopt wat heen en weer alsof ie moet poepen maar doet dat meestal niet. Soms wel. Ontlasting is een soort brij met soms een normale drol. Ik dacht nog aan gal maar omdat het soms ook smiddags is denk ik niet dat dat het probleem is.
Inmiddels zijn er twee keer rontgenfotos gemaakt. Twee keer een echo. Van alle organen. Niks op gevonden. Uitgebreid bloedonderzoek. Was perfect. Urine ook. Lichamelijk niks te voelen behalve dat hij piept als zn buik wordt aangeraakt links.
Van de dierenarts isogel mee gekregen. En ander voer ( hills id maar eet ie niet). Vanmorgen toch weer last. Met een paar minuten is het weg en is hij verder alert , wandelt vrolijk mee. Toch is er iets anders maar kan mn vinger er niet op leggen.
Hond kreeg tot anderhalf jaar terug kvv maar kreeg daar verstopping van. Verschillende merken geprobeerd en uiteindelijk farm food brokken gaan geven. En ten einde raad sinds een week Hills maar dat wil hij sinds vanmorgen niet meer. Wel elk ander eten. Wil de hele dag eten , altijd zo geweest.
Hond is altijd ingewikkelde poeper geweest met periodes. Verstopping , diarree. Maar dit gaat niet over . Iemand tips?
Bedankt !
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Misschien darmkrampen? Is erg pijnlijk. Heb je 'm recent ook ontwormd?
Dankje voor je reactie. Hij is recent ontwormt. En het voor mn gevoel zeker met zijn darmen te maken maar er is dus niets gevonden. De dierenarts zegt dat we alle grote dingen nu hebben uitgesloten maar goed , hij heeft nog steeds last.
Ik weet gewoon niet meer wat ik kan doen.
Hij Is overigens door meerdere artsen onderzocht. Eerst door onze eigen da . Een keer door de spoed en als laatst in een dierenkliniek door artsen. Ze zeggen allemaal hetzelfde.
Heb je iets simpels als een allergie/intolerantie al uitgesloten?
Zulke dingen kunnen zich ook pas na jaren openbaren.
Mijn oudste hond kan niet tegen rund. Zelfs het kleinste snoepje waar rund in zit wordt hij ziek van. Niet direct maar de volgende ochtend moet hij braken, buikpijn, diarree noem maar op.
Later in de middag gaat het dan wel weer.
Door een eliminatie dieet kun hier achter komen.
Het kan ook de lever zijn die meespeelt, , in elk geval lijkt iets de darmen te irriteren.
Hoe oud is hij? Is zijn rug gezond? Gebruikt hij medicatie, antivlooien en tekenmiddelen, wordt hij regelmatig gevaccineerd, is hij vaker met antibiotica behandeld.
Alles kan meespelen
Een eliminatidieet is ook wat ik zou doen, het liefst onder begeleiding van een goed holistisch dierenarts.
Is je hond getest op giardia? Java had ook erge buikpijn toen ze dat had. Lag dan echt te piepen, en ook continu aan de dunne.
Probeer anders eens acana pacifica of orijen 6 fish en sanofor. Mocht het een allergie zijn, dan zal dat helpen. Sanofor is voor de darmen.
De leverwaarden in het bloed waren goed en de lever zag er op de echos ook goed uit. Kan er dan toch iets mis zijn ?
Verder wordt hijelk jaar geent en ontwormd. Hij heeft onlangs een ab kuur gehad tegen een blaasontsteking. De pijnaanvallen zijn kort daar voor begonnen.
Hij ggeeft geen pijn aan in rug en gewrichten. Rug ziet er op de foto goed uit. Een mri zou uitsluitsel geven maar ik wil dat liever niet laten doen. Voor mijn gevoel zit het in de buik.
Buik borrelt ook vandaag.
De arts zei dat er geen giardia te zien was op de echo.
Pijn aan de galblaas ? Ik zou toch eens een second opinion laten doen bij een andere kliniek, je schrijft dat het alleen in de ochtend is, ? Heeft je hond dan al gegeten als de pijn opkomt ? Daarna na de ochtend is de pijn weg ! Pijn in de buik links als je de hond aanraakt....misschien heel vroeg naar de kliniek, zodat ook de arts de pijn ervaart van je hond, pijn, dan is er toch wat aan de hand.
Giardia moet getest worden via een ontlastingsonderzoek dmv een snaptest of een microscoop. Een echo is niet de manier om dat te testen.
Is de ontlasting onderzocht?
Hij is door vier verschillde dierenartsen ( verschillende praktijken ) onderzocht en op de foto gezet. Waar zou ik nog een second opinion kunnen vragen waar iets anders uit komt ?
Het is meestal voordat hij gegeten heeft. Vanmorgen bijvoorbeeld. Maar ook wel eens er voor en er na. En een enkele keer ook smiddags. Het was een week weg tot vandaag. Dus tja...
Galblaas zie je ook op echo en in bloed toch ?
De arts zei tijdens de echo dat giardia uitgesloten is anders had hij dat op de echo gezien.... Ontlasting is niet onderzocht.
Hond doet ingewikkeld over poepen DWZ ellelang zoeken naar een plek. Staart omhoog, toch maar niet , weer opnieuw etc. Perst niet op loze ontlasting.
Misschien kun je contact zoeken met de fokker, het kan zo zijn dat er meerdere pups dit probleem hebben en dat ze dus weet wat het is.
De giardia parasiet is niet eens te zien met het blote oog, dus dat lijkt me echt heeeel sterk. Zou toch je dierenarts vragen om een giardia test. In Nederland heb je ook nog het woud waar je ontlasting naar kunt opsturen, pakketje aanvragen en poep verzamelen van 3 keer.
Ik reageer even op het woord Farmfood.
Mijn vorige hond had altijd 'last' van - wat ik noemde borrelende buiken. Plonk plonk plonk.
Hij at graag gras en poepte dat eigenlijk heel snel uit , gaf niet over. Echt ziek was hij er niet van.
Te laat heb ik me gerealiseerd dat het echt aan het voer gelegen moet hebben. Mijn huidige hond eet graanvrij, Wolf of Wilderness en als natvoer Renske Vers.
toen ik een galaanval had was daar niets van op de echo bij de huisarts te zien.
Weet je de oorzaak van de blaasontsteking indertijd? Antibiotica doet natuurlijk de darmen geen goed, de darmflora is daarna behoorlijk verstoord.
Entingen en ontwormingsmiddelen hoe nodig soms ook verzwakken wel het immuunsysteem
Daarbij misschien voeding die hij niet goed verdraagt, dan ontstaat onbalans in het lichaam.
Ik zou nu eerst de ontlasting laten nakijken, dan weet je toch wat meer en kan giardia echt uitgesloten worden.
Dan moet hij goede voeding hebben die hij verdraagt, en iets om zijn darmen te herstellen.
Daardoor zal ook het immuunsysteem sterker worden.
Verder zou je hem kunnen laten doormeten door een holistisch arts die ook verstand heeft van traditionele chinese geneeskunde, die kan daarmee opsporen waar precies de onbalans is, en blokkades zitten.
Ik heb zelf een echo gehad omdat er verdenking was op galstenen. Stenen zou je dan toch moeten zien ? Ook het bloed zou dan afwijkend moeten zijn volgens mij.
Blaasontsteking oorzaak is niet gevonden Ze dachten aan gruis of stenen maar niets van dat. De ontsteking is inmiddels ook weg.
Verder is hij ontzetten geobsedeerd door eten. Altijd al geweest. Vandaag ook weer de hele dag zeuren.Soms denk ik ook wel eens dat het honger is. Maar zo simpel ligt het vast niet. Ik weet inmiddels ook niet meer wat ik hem nog moet voeren en hoeveel. Overal lijkt hij van slag van te raken( verstopping , anaalklieren)
Bedankt voor jullie reacties zo ver !
stenen zou je moeten zien ja, er kon ook sprake zijn van een (lichte)ontsteking die nog niet duidelijk in het bloed te zien was.
Maar dan nog moet dat een oorzaak hebben, een gal werkt niet alleen, elk orgaan is onderdeel van een systeem.
Lastig hoor, ook omdat hij honger lijkt te hebben. Ik denk dat je hulp nodig hebt van een arts die het totaalplaatje kan begrijpen.
Hai,
Klinkt herkenbaar wat je schrijft. Onze hond had ook gelijkaardige klachten.
Je schrijft dat hij een ab kuur had gehad voor blaasontsteking. Kan natuurlijk zijn, dat die ab kuur niet afdoende was. Is zijn urine nog verder onderzocht na die ab kuur ?
Onze hond had dat in het begin ook. DA heeft toen geconstateerd dat hij een prostatitis had met struvietvorming. Dit schijnt ook erg pijnlijk te zijn. Daarnaast bleek hij ook I.B.D. (irritatable bowel disease) te hebben.
Het wil natuurlijk niet zeggen dat jouw hond dit ook heeft, maar misschien brengt het jou of je dierenarts een nieuwe visie, zodat er meer gericht kan getest worden ?
Lijkt op een dikke darm ontsteking, googel het maar.
Mijn hond heeft dat een paar keer gehad, en ik herken dingen, dat is niet op een foto te zien en vaak ook niet in het bloed, ik zou eens gestoomd voer gaan geven Herrmanss of zo.
En natuurlijk terug naar de dierenarts.
Isogel krijgt mijn hond ook dat helpt heel goed bij het poepen.
Giardia kan je zeker niet op een echo zien! Daarnaast verwacht je niet zulke klachten van giardia.
Zoek eens op de symptomen van pancreatitis, misschien herken je er wat in?
Beterschap met je hondje. Het is erg vervelend als ze ziek zijn en je kent de oorzaak niet.
Mijn vorige hond had ook altijd last van zijn darmen en buikkrampen.
Op advies van mijn DA heb ik haar een week op groene pens gezet en daarna gaf ik haar 2 keer in de week groene pens.
http://www.zooplus.nl/shop/honden/barf/rund/514624?rrec=true
Daar dacht ik ook meteen aan. Ik weet dat er ook speciale voeding is voor honden met die aandoening.
Klopt, Wilma en Dobby, honden met pancreatitis moeten vetarm eten (minder dan 7% vet). Er zijn maar een paar voersoorten geschikt voor deze patienten. Krijgen ze teveel vet, al is het maar 1 klein hapje, dan kunnen ze dood- en doodziek worden.
slokdarm, maag, gal, lever, pancreas, darmen, allemaal behorend tot hetzelfde stelsel (verteringsstelsel), het ene orgaan staat niet los van het andere, als er bij het ene orgaan problemen optreden is dat alleen een symptoom, een reaktie van het lichaam, en niet de oorzaak van het probleem
daarbij stuurt het zenuwstelsel alle andere stelsels aan, als daar iets mis mee is, zullen er ook elders ook problemen ontstaan
Problemen ontstaan door verkeerd voedsel, gebrek aan vitaminen en mineralen, stress, toxicaties, of een combinatie daarvan.
Mijn hond had ook erge last van een "borrel buik". Ik ben uiteindelijk vaker kleine beetjes gaan voeren, omdat ik merkte dat hij het vooral in de ochtend had, als hij lang niets gegeten had. Nu krijgt hij 3x per dag eten, met tussen de middag een schepje Isogel erdoor. Heeft nu al 1 jaar geen klachten meer.
Succes, ik weet uit ervaring dat het een hele zoektocht kan zijn!
Bedankt voor jullie reacties weer !! Ik ben aan het werk dus even snel antwoorden.
Gisteren had hij de hele dag borrelende buik . En echt zeuren om eten, heel erg. Ik ben kip voor hem gaan koken omdat dat licht verteerbaar is en ik gewoon even de kluts kwijt ben qua voeding. Hij vond het heerlijk maar bleef maar zeuren en piepen om eten. Omdat ik hem niet wilde overvoeren niet aan toegegeven. Vanmorgen rond 5en heeft hij een hoopje gal overgegeven , dat doet hij af en toe. Ik heb hem meteen wat kip gegeven. Buik borrelde weer maar was na het eten over. Hij had dus ws honger. Geen buikkrampen gehad. Vanmorgen naar het bos geweest en daar heeft ie heerlijk gewandeld, liggen rollen in het gras, achter de vogels aan, niks aan de hand. Maar thuis blijft hij dus zeuren om eten. Ligt niet meer relaxt maar recht op zn buik zeg maar , voor zich uit te kijken. Dit lijkt nieuw maar mss let ik te veel op hem nu ? Zeuren om eten. Ons achterna lopen naar de keuken. Ik heb hem voordat ik ging werken nog wat kip met ff brokken gegeven. Vervolgens is ie heel relaxt in slaap gevallen. Al stink scheten latend... Hij is heel alert. Als de bel gaat woest en wild blaffen , idem in de tuin. In de auto uit het raam kijken en overal op letten. Hij oogt niet ziek maar er klopt iets niet. Ik vond voordat ik ging werken nog een hoopje gal met veel gras in de tuin. Dat was van vanmiddag. Hij eet vaak gras en vond het al raar dat ie niet overgaf. Misschien let ik te veel op hem , dat kan ook. Ik ben snel bang en bezorgd. Vandaag belde de da nog. Zij maakt zich geen grote zorgen zolang hij eet, drinkt , alert is en niet de hele dag ligt te creperen van de pijn. Het enige wat we nog zouden kunnen doen is een gastrocopie. Ik ben dan meteen weer bang , kun je daar nog ernstige dingen op zien die je op xrays , echo's en in bloed niet ziet ? Zij stelde voor om maagzuurremmers in te zetten. Ik weet het niet. Het is zo veel allemaal . De pancreas zie je op een echo toch ? En afwijkingen daar van in het bloed ? Hij heeft ook geen slechte eetlust , in tegendeel. Ik vraag me af of ik terecht heel bezorgd moet zijn of het een beetje kan loslaten...
Honden met EPI (slecht werkende pancreas) hebben vaak enorme eetlust.
Met deze aandoening kunnen ze gewoon oud worden. Wel moet je speciaal voer geven, vaak in combinatie met pancreaspoeder, bv Zymoral, om het tekort aan enzymen aan te vullen.
Maar welk onderzoek laat een slecht werkende pancreas zien dan ?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?