Scheten laten, diarree, overgeven, buikpijn, klinkt anders wel als Giardia. Tuurlijk kan het ook iets anders zijn, of misschien wel een combinatie van dingen maar je kunt beter iets uitsluiten toch? Vooral als het heel makkelijk te testen is.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ja zeker , ga ik dinsdag bij de dierenarts doen. Volgens man had hij net twee dunne streepjes ontlasting. Ik ben natuurlijk wel aan het kloten met voeren maar toch.
Denken jullie obv mijn verhaal aan iets dodelijks? Ik ben echt heel ongerust.
Vaak wordt er op basis van de symptomen die je hond heeft, gekozen voor de behandeling van EPI.
Er bestaat een bloedtest voor, maar die moet wel op de nuchtere maag gedaan worden om de juiste uitslag te krijgen.
www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/382-exocriene-pancreas-insufficientie
Voedselallergie!
Mijn hond heeft dit ok gekregen toen ze 1.5 was. Opgegroeid met kvv, nu verdraagt ze geen rauw meer en slechts een paar diersoorten.
Ze kreeg wisselende omtlasting en regelmatig overgeven. Later uitslag tussen haar dijen.
Je zou kunnen elimineren, een diersoort gaan voeren, wat ze niet eerder gegeten heeft.
Ik voer acana, pork. Varken zit eigenlijk nergens in. Het gaat heel erg goed!
Voer ook paard en hert en kauwsnacks van die soorten.
Giardia, EPI of pancreatitis zijn allemaal te behandelen, hoor Maar behandeling is wel belangrijk, want dit is zeker niet fijn voor je hondje!
Dank je Suzanne, ik ben een digibeet
Als je op de linkjes klikt, kan je de informatie lezen.
Wat ik zo snel gelezen heb, het lijkt me geen epi, dan hebben ze stopverf kleurige ontlasting en heel veel.
Wat zijn de verschijnselen van EPI? Grote hoeveelheden ontlasting Grijs gekleurde diarree (de kleur van stopverf) Sterk vermageren Honger, pica (alles opeten wat ze tegenkomen)
Alvleesontsteking, gaat meestal ook gepaard met koorts, ziek zijn.
Symptomen alvleesklierontsteking De meest voorkomende verschijnselen van pancreatitis zijn braken uitdroging een pijnlijke buik sloomheid koorts
Giardia, misschien heeft je dierenarts daar al op getest. Dat kan je navragen.
De symptomen, doen mij echt voor als een voedselallergie.
Symptomen van voedselovergevoeligheid kunnen zijn: Overgeven Misselijkheid Diarree (of minder stevige ontlasting) Buikpijn Borrelende darmen Niet willen eten De problemen kunnen van jongsafaan aanwezig zijn, maar ook op latere leeftijd ontstaan. Honden met voedselovergevoeligheid hoeven niet continu klachten te hebben.
Een brok of vlees, van maar een diersoort geven, wat ze niet eerder heeft gegeten, is een kleine moeite.
Exht niets anders geven, dan dat ene diersoort. Ik merkte bij Luca al best snel verbetering, ze stopte met overgeven. Daarna werd de ontlasting beter.
Ik heb zelf een voedselallergie. Na 25 jaar,,waren ze er achter gekomen, dat ik glutenallergie en lactose intolerant bent.
Ik weet hoe naar het is en hoe ziek je kan voelen, van buik en darm klachten. Het is echt geen pretjes,
Eens, maar als dit niet al heel lang is denk ik nog steeds aan een dikke darmontsteking, zelfde klachten en vooral het denken van moeten poepen en er komt niks, de winderigheid en buikpijn ook.
Wat erg als je beestje steeds zo'n pijn heeft.
Vraag aan je dierenarts een verwijzing voor Utrecht voor een echoscopie van de darmen. ( ze gaan dan met een slangetje met camera naar binnen)
Want als je echt dat borrelen hoort, zou je toch denken dat het uit de darmen kunnen komen, foto maken heeft dan niet zoveel zien, zo'n scopie is een uitkomst.
Veel sterkte en beterschap gewenst hoor.
Buscopan (ook een humaan medicijn) werkt erg goed tegen darmkrampen, daar kan je je dierenarts ook naar vragen.
Is niet altijd zo.Mijn hondje heeft een chronische alvleesklierontsteking en had al deze symptomen niet.Ze zagen het in het bloed toen ik haar 3 maandelijkse bloedonderzoek voor haar leishmania moest laten doen.
Buscopan mag je alleen geven als je zeker weet dat er niks met de dikke darm is, geen ontsteking, geen megacolon enzv.
Ik heb zelf een hond met ongeveer dezelfde darmproblemen, het enige wat je kan geven is kamille/munt en venkelthee.
Dat heft de buikkrampen op en eventueel lucht komt er eigenlijk al heel snel uit, mijn hond krijgt elke dag thee, omdat het helpt.
Vannacht om 3 uur weer een half uur buiten gelopen. Borrelende buik. Hij moest poepen maar loopt dan een half uur heen en weer door het gras. Staart in de poep stand , heen en weer, zitten op zn kont, weer heen en weer. Naar binnen willen, weer naar buiten en weer het hele ritueel opnieuw. Uiteindelijk poept hij dan . Niet heel stevige ontlasting. Daarna is het gedrentel voorbij. Doodvermoeiend voor iedereen.
Denk je dat hij het poepen uitstelt omdat dat pijn doet ? Onze hond deed dat namelijk ook toen hij die prostatitis had.
Als ik jou was zou ik toch gauw die endoscopie laten doen. Het is even vervelend, maar dit is ook niet fijn.
Ja dat denk ik idd. Dat hij het uitstelt omdat het hem pijn doet. Dit is niet een nieuw probleem. Eigenlijk speelt dit al jaren van tijd tot tijd. Ik dacht altijd dat het zijn anaalklieren waren en liet ze dan uitknijpen. Maar eigenlijk zaten ze nooit echt vol. En dan verdween het probleem weer even. Alleen nu is het toch anders omdat er ook steeds buikpijn bij is. En hij toch anders is of voelt voor mij.
Een endoscopie ,wat zien ze daar op wat ze op een echo niet zien ? Ik ben wat huiverig omdat het me zo belastend voor hem lijkt. Daarbij wil ik hem niet gaan laxeren. Dat wil ik hem niet aan doen.
Is het een reu? Gecastreerd? Hoe is zijn prostaat?
Dat lange zoeken voor te poepen kan ook spondylose in de rug zijn, of misschien prostaathyperplasie of een beginnende hernia perinealis.
Hij is gecastreerd. Hij is rectaal onderzocht en geen afwijkingen gevoeld. De dierenarts kwam ook met misschien spindylose maar dat past niet bij buikpijn toch ? Hij heeft een paar dagen mylocidil gebruikt maar daar werd hij heel suf van dus io mee gestopt.
Zit hij niet verstopt, als ze verstopt zitten dan krijg je ook dit gedrag, de dunnere ontlasting kan dan langs de verstopping en dan merk je het niet.
Ik heb hier een hond met een megacolon, die dus regelmatig verstopt zit, hij heeft ook snel last van dikke darmontsteking, wij moeten hem om de dag een klysma geven, doen we dat niet dan doet hij precies zo, ook met een dikke darmontsteking.
Ook het borrelen en de buikpijn, ik zou zeker weer naar de dierenarts gaan , een goede dierenarts voelt dat, je denkt er niet zo snel aan omdat er toch gepoept word.
Verstopping kan ook heel gevaarlijk zijn.
Wat gebruik jij tegen vlooien/teken?
Pipetjes,pilletjes of een natuurmiddel?
Benna wat je schrijft is helemaal waar, ik bedoel een endoscopie.
Heb zelf eens een zwaar zieke Duitse Herder gehad, met dergelijke darmklachten, waarbij niet duidelijk was, wat er nu precies aan de hand was.
In Utrecht hebben ze toen een endoscopie gedaan, waaruit bleek dat zijn dikke darm vol met ontstekingen zat, na een stevige prednison kuur, is het over gegaan en heeft hij hier nooit geen last van gehad.
Ik zou hem zeker beter onderzoeken. Maar niet voordat de ontlasting is bekeken op in ieder geval giardia. Dat is niet belastend.
Verder weet ik even niet wat je voert, maar je zou voor de zekerheid een tijdje hyoerallergeen kunnen voeren.
Heel naar dit, sterkte hoor.
Wat ontzettend fijn dat jullie zo meedenken !
Hij draagt zijn staart ook raar, tegen zn kont aan. Zn kont is echt een no go. Dit is niet nieuw maar dacht altijd dat het zijn anaalklieren waren maar dat zijn ze dus niet. Steeds krijg ik van mensen te horen : hoe weet je dat het buikpijn is ? Dat weet ik dus niet zeker. Het zou toch ook zomaar hernia kunnen zijn ? Zijn rug op de fotos zag er goed uit, zegt dat alles ?
Volgens mij zit hij niet verstopt. Hij perst niet op ontlasting. Het lijkt alsof hij niet durft en daarom op houdt. Omdat het hem pijn doet dus. Hij heeft later vandaag normale ontlasting gehad. H
Wat ontzettend fijn dat jullie zo meedenken !
Hij draagt zijn staart ook raar, tegen zn kont aan. Zn kont is echt een no go. Dit is niet nieuw maar dacht altijd dat het zijn anaalklieren waren maar dat zijn ze dus niet. Steeds krijg ik van mensen te horen : hoe weet je dat het buikpijn is ? Dat weet ik dus niet zeker. Het zou toch ook zomaar hernia kunnen zijn ? Zijn rug op de fotos zag er goed uit, zegt dat alles ?
Volgens mij zit hij niet verstopt. Hij perst niet op ontlasting. Het lijkt alsof hij niet durft en daarom op houdt. Omdat het hem pijn doet dus. Hij heeft later vandaag normale ontlasting gehad. H
De rug heeft heel veel invloed op het poepen, misschien moet je er een osteopaat naar laten kijken, Als Faro zijn rug behandeld word dan poept hij beter.
Het valt me de laatste dagen ook wel echt op dat hij niet meer op zn zij wil liggen maar plat vooruit. Normaal ploft ie altijd neer op zn zij maar nu niet meer. Wat denken jullie daar van ?
dat het echt wel beter nagekeken moet worden allemaal, hij heeft blijkbaar pijn en flink ongemak erdoor.
Een osteopaat lijkt me een heel goed idee, om uit te sluiten of er iets mis is met zijn rug.
Het idee van maagzuurremmers vind ik persoonlijk geen oplossing, de oorzaak moet gevonden worden.
Wat als het iets simpels als het voer is en je gaat het hulpmiddel om voedsel te verteren (het maagzuur) onderdrukken.
Ik denk dat als het mijn hond was, ik eens een hele week of twee weken de groene pens ging geven, dat is een natuurlijk soort probiotica en zit vol voedingsmiddelen.
Maar dus ook de andere dingen uitsluiten, ontlasting laten onderzoeken is niet belastend, en de rug laten nakijken heel belangrijk en op zich voor het lichaam zelf ook niet belastend.
De pens is geen goed idee, daar raakt hij verstopt van. Verder uitlaten zoeken ga ik zeker . Ik ben benieuwd naar jullie input. Ik schrijf het allemaal op en neem het dinsdag mee naar de kliniek.
Hijkreunt ook als hij gaat liggen. Dat doet hij al een tijd maar valt me nu ook op. Hij wil ook sinds een paar maanden bijna nooit meer zelf op de bannk springen. Hij kijkt je dan aan van : help me even. Daarentegen rent hij wel als een gek door het huis of de tuin als hij iets hoor , woest blaffend.
Hij had net mooie ontlasting , kwam er soepel uit. Maar hij ging niet zo ver door zn hurken tijdens het poepen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?