Wie kan mij helpen want ik ben ten einde raad. We hebben een kruising Mechelse/Duitse herder. Nu ruim 7 maanden. Heeft het gebit goed gewisseld. Ze zat nog in de bench maar brak er steeds uit. Bench is nu helemaal verbogen en kapot. We hadden al eerder geprobeerd haar los te laten als we even weg gaan maar ze heeft al een nieuw bankstel uit elkaar getrokken. Ze blijft slopen. Ik ben nooit lang weg. Hooguit 2 uurtjes. Maar of ik nou 10 min of een uur weg ben. Ze pakt de kussens van de bank en trekt ze uit elkaar. Prullenbak leegtrekken en noem maar op. Ze mag ook absoluut niet op de bank. Vanaf het begin al niet. Maar vannacht ging ik even naar beneden om te plasseen en lag mevrouw languit op de bank. Ook niet opstaan tot ik haar eraf stuurde. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ze gaat heel goed uit voordat ik weg ga. Ze heeft speelgoed zat een krijgt een kluif voordat ik ga. Maar op deze manier durf ik de deur niet meer uit....
Slopen en weggaan is vaak een teken van verlatingsangst.
Hoe heb je het alleen zijn opgebouwd?
Gewoon opbouwen.5 min 10 min enzovoorts. Was ook heel gek. Het ene moment lag ze rustig te slapen in de bench en het volgende moment hoorde ik van de buren dat ze heel erg heeft gepiept en geblaft...
Als ze los is piept en blaft ze helemaal niet
Dan doe je haar los in de gang
Heb je eventueel een garage? Misschien kan je hond daar veilig verblijven. Of zoals Indy's bazin zegt, in de gang.
Verder even weer de puntjes op de i zetten. Even weer terug naar het opbouwen, begin met een paar minuten. Soms hebben honden dat even weer nodig.
Wat doen jullie voor je weggaat? Krijgt de hond nog een wandeling? Eventueel een hersenwerkje aanbieden zodat je hond mentaal ook goed is uitgedaagd en zo misschien minder de neiging heeft tot slopen?
Verlatings angst. Daar zal je flink mee aan de slag moeten gaan.
Een hond weet niet dat hij iets niet mag. Iets heeft nut of niet.
Jij wilt hem niet op de bank, stuurt hem er steeds af, dus het op de bank gaan als jij er bent. is voor hem verspilde energie, heeft geen nut, dus hij zal het niet meer doen.
Als jij er niet bent, heeft het wel nut als hij op de bank gaat en dus zal hij dat doen.
Niet om jou te pesten, maar het is een warme tocht vrije plek, met ook nog jou vertrouwde geur erop. Logisch dat hij daar gaan liggen.
Wat doe je zoal met je hond? Je hebt een op en top werk hond.
Blaffen is maar één ding. Een hond kan stil zijn en zich toch dood ongelukkig voelen, alleen. Uren ijsberen, naar de deur staren, zachtjes piepen.
Altijd je hond filmen en beginnen bijn30 sec.
Raiko krijgt steeds een kong als wij weggaan, enkel dan. Gevulde kong betekent dat wij weggaan en terugkomen. Dat lukt prima, hij zit wel in de bench maar die is groot. Onlangs moest ik haastig vertrekken, gaf hem een kluif en stopte m in de bench. Ik ging maar 10min wegblijven max. Toen ik terugkwam had ie zen voerbak omgegooid... Overal brokjes, zijn water was omgestoten... Meer kon ie niet doen want ie zat in zen bench. Maar ga dus eens na wat voor ritueel je doet. Ik zal nu nooit meer weggaan zonder een kong klaar te maken. Ik deed dit in t begin omdat weggaan op die manier voor hem ook leuk is want dan krijgt ie iets lekkers wat ie anders nooit krijg. Ik vul m met pindakaas of smeerkaas gemengd met zen voer. Hij heeft zichzelf aangeleerd dat als baasje weggaat en er ligt n kong is er niets aan de hand. Maar vorige keer lag die kong er dus niet... Hij wist niet of ik terug zou komen en dat gaf stress. Kzou hem ook iets geven dat je enkel geeft bij het weggaan. Al oefenend proberen 5-10min. Ik neem ook nooit afscheid. Hij in de bench en ik vertrek zonder te kijken. Als ik thuiskom ben ik rustig als ik hem begroet. Hij springt dan wel eens, maar dan geef k hem geen aandacht (doe ik anders ook niet als hij springt, dus ook niet als ie t doet als ik thuiskom) als jij m laat springen in zen opgewondenheid en hem nog extra knuffelt zeg je eigenlijk tegen je hond 'ja wees blij dat ik terug ben, want het was eng he' terwijl als jij rustig en normaal doet zeg je 'het is heel normaal ik even weg ben geweest'
O ja het op de bank liggen terwijl je er niet bent doen veel honden...
Vergelijk het maar met een poetsvrouw die kantoren poetst die in de zetel van de grote baas gaat zitten om te kijken hoe dat voelt
Hij moet er wel uitgaan als jij m betrapt en hem dus uit de zetel stuurt
Onze duitse herder mocht van mijn ex ook nooit op de bank, maar ze deed het toch, sprong er dan af als ze ons naar beneden hoorde komen. Je kan haar ook leren dat ze alleen op de bank mag als een speciaal kleedje op de bank ligt, speciaal voor haar.
Maar daar gaat het nu niet om. Het lijkt inderdaad op verlatingsangst. De bench met deurtje open en afgedekt als in een holletje was ook geen succes?
Ik zou ook de gang proberen dan of dat beter gaat, en even alles op camera vastleggen. Grote kans dat je opnieuw moet beginnen.
In deze docu staan ook tips waar je misschien iets aan hebt
https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb al van alles geprobeerd. Net weer een gevuld bot gegeven. Even half uurtje boodschappen en ja hoor ik kom thuis en de vuilnisbak ligt over de hele vloer.
We doen heel veel met haar. Fietsen, lang wandelen, zwemmen. Dan denk je dat ze uitgeput is maar vervolgens sloopt ze de hele boel. Heb ook een snuffelmat maar niks werkt. Bench heeft geen zin meer want die sloopt ze. Gevulde Kong ook al geprobeerd.
Je zou zeggen dat als ze me de trap af hoort komen. (En dat hoor je heel duidelijk) dat ze dan gauw van de bank afspringt. Maar mevrouw blijft gewoon liggen totdat ik haar eraf stuur.
Ik weet het niet meer. Maar op deze manier vind ik het niet leuk meer
Heb je een gang? Zet haar daar anders met een fijne ligplek en bot/kong.
Slopen als een hond alleen is, komt hoogswaarschijnlijk door dat ze zich ellendig voelt als ze alleen is.
Door slopen, komt een stofje vrij waardoor ze zich prettiger voelen. Ook door stres dat ze slopen, om ook daar een uiting aan te geven. Wij kunnen vb nagelbijten door stres.Vaak zoeken ze iets met jou geur eraan op om te slopen.
In de bnch of gang zetten, heeft voor je hond geen nut, ook daar voelt ze zich ellendig.
Om je zelf ergernissen te besparen, zou ik voorlopig een kleed over de bank leggen. Ze zal zich veilig op je bank voelen op dit moment, dat zal ze nodog hebben.
Als je alleen zijn wilt oplossen, mag je haar voorlopig niet meer alleen laten, en flink gaan oefenen met alleen zijn.
Vul een kong, met iets heel speciaals. Smeer er vb pindakaas in en plak daar wat brokjes aan, of haal een vers bot bij de slager.
Leg haar op een vast plekje en loop de kamer rond.
Als ze blijft kauwen is het top.
Loop naar de deur en terug. Zorg dat wat je doet, ze blijft kauwen.
De volgende dag, t zelfde. Als ze blijft kauwen als je naar de deur loopt, doe je die open en dicht.
Dit herhalen, tot je door de deur kan, terwijl ze blijft kauwen.
Zolang ze kauwt, kan je steeds een stukje langer en verder door de deur. Op een gegeven moment, deur dicht en open.
Het handigst is, als je haar kan filmen als je door de deur gaat.
Zo krijgt ze, door het iets lekkers aanbieden, terwijl jij bezig bent uitzicht te gaan, een positieve associatie bij het weggaan.
Het opbouwen, gaat alleen heel lang duren, maar als je eenmaal een paar minuten in de gang kan zijn, door de voordeur, kan je iets sneller opbouwen.
Ze moet altijd ontspannen blijven kauwen als je weg bent.
Je zou ook met een gt aan de slag kunnen gaan. Hij kan je zelf ook steun geven en echt gericht advies.
Zolang je jou en je hond niet life gezien hebt, blijft het een gok, wat voor jullie het beste is.
Je kan ook te veel doen met een hond. Een hond heeft voldoende rust nodig om prikkels te verwerken.
Een dag iets druks doen, de dag erna een saaie snuffel wandeling en verder korte saaie ommetjes.
Door snuffelen, worden ze ook moe en te reden, op een rustige manier.
Op de saaie dag, krijgt ze de tijd om alles te verwerken.
Meestal hier 1 dag in de week, dat we echt lui zijn. Even uit buiten, plassen en poepen en dan bank hangen.
Nou heb alles al geprobeerd wat hier staat. Ze heb overal schijt aan. Ze zou na een half jaar oefenen toch moeten weten dat we altijd terug komen. Heb ook al geprobeerd een dag gewoon saaie ommetjes te maken maar ook dat werkt niet.
Op de gang is geen optie.dan zal ze alle jassen en schoenen kapot vreten en begint ze aan de deur post te kluiven...
Wat een ellende dit. Klinkt misschien heel erg maar ik krijg op deze manier echt een hekel aan onze hond. De lol is er compleet vanaf
Heb je ook al oppas proberen te vinden? 7 maanden is nog best jong.
Ze HEEFT (ipv heb) er niet compleet overal scheit aan, Kennelijk gaat er iets fout in het alleen zijn aanleren. Ik zou misschien adviseren om met een gedragstherapeut te praten over het probleem, misschien heeft die nog nieuwe ideeën.
Ik kon indy pas na 6 maand een 20 minuten alleen laten (boodschappen doen). Voor langere stukken was er idd een oppas in huis.
Beetje lullig dit hé. Als je dan zonodig iemand op zijn schrijffouten moet wijzen, schrijf dan zelf ook schijt i.p.v. scheit. Iemand vraagt hier tips, niet om correctie van zijn/haar tekst.
@Suzanne, ik heb helaas geen tips, hier konden ze vanaf dag 1 alleen blijven, weliswaar de ene in de bench, want dat is ook een sloper, maar gejankt hebben ze hier nooit. Ik begrijp dat je het even helemaal niet meer ziet zitten. Ik denk dat het gedrag (het nerveuze gestreste sloopgedrag) met name van de kant van de Mechelaar afkomt. Het ene ras is het andere niet. Een Mechelaar heeft volgens mij heel veel uitdaging nodig. Ik zou serieus iemand/gedragstherapeut opzoeken met veel kennis en/of ervaring met dit ras.
Het voorbeeld van een gestreste Mechelaar heb ik hier al 9 jaar naast ons, men heeft daar nooit wat mee gedaan. Kan geen 5 minuten alleen zijn, blaft en jankt alles bij elkaar. Zij doen overigens verdomd weinig met de hond, dat kan ik van jullie niet zeggen als ik het verhaal lees.
Probeer moed te houden.
Ik geef raad, dat ze met een Gt er in gesprek kan. En ik kan er niet tegen alsof mensen gaan doen of het de schuld van de hond is.
Ik herken dit wel een beetje.
Denise hebben wij uit Spanje geadopteerd. Niet wetend wat er gebeurt is en wat ze meegemaakt heeft.
In het begin sloopte zij ook dingen. Gelukkig alleen kleinere dingen die goed en snel te vervangen waren. Maar dat tenzijde, ze maakte dingen ook kapot. Of we nu een half uur wegwaren of 2 uur, het maakte niet uit.
Hier voelde ik me echt rot over, want het is wel mijn hond! We hebben haar erg lang ons vertrouwen moeten geven. Heel eventje weg, ongelooflijk enthousiast belonen. Dit erg langzaam omgebouwd.
Dit ging een tijd goed. Hierna kwam viel ze terug in het patroon en opnieuw opgebouwd.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat dit niet alleen bij jou gebeurt en ook niet om je te kwetsen, maar ik denk dat ze het vertrouwen kwijt is. Bang dat jullie niet meer terug komen.
Even nog een vraag. Vertoont ze dit gedrag ook als jullie wel thuis zijn?
Oja! En wat wij ook niet deden, is straffen nadat we thuis kwamen.
De hond is immers blij dat je weer thuis bent!
Prima dat je raad geeft. Ik reageer op het feit dat je zonodig haar moet wijzen op een schrijffout, terwijl je zelf ook niet feilloos Nederlands schrijft. Het is überhaupt niet nodig om op dit forum mensen te wijzen op hun schrijfwijze.
Ik ben geen mens die mijn hond de schuld geeft. En gelul over schrijf fouten heb ik "scheit" aan.
Ik zoek ervaringen en tips om het beter te maken.Het is soms erg moeilijk als het en paar dagen zo slecht gaat om de moed erin te houden. Honden leven in het nu. Dus straffen als ik thuis kom is inderdaad geen optie.
Ze word a.s donderdag gesteriliseerd. Worden ze daar rustiger van?met teefjes heb ik daar geen ervaring mee.
Ik ga morgen weer een Kong halen. Iemand nog tips wat erin te stoppen? Ik vind die pasta van kong zelf niet zo. Heeft ze ook snel op
Eigenlijk kan je er van alles in stoppen. Wij doen er ook vaak fruit met wat brokken in, dan de kong enige tijd in de vriezer. Dan zijn ze er een hele tijd zoet mee.
Ik heb hier op het forum ook een onderwerp over verlatingsangst en ik kreeg van iemand de tip van dit boekje: https://www.bol.com/nl/p/treating-separation-anxiety-in-dogs/9200000027443980/
Ik heb het vandaag gekocht en al heel wat ingelezen en ik vind het enorm handig en leerrijk. Er staat duidelijk uitgelegd wat verlatingsangst inhoudt en je krijgt ook een duidelijk stappenplan waarmee je zelf meteen goed aan de slag kunt.
heb je de docu bekeken en iets aan de tips die er in stonden misschien?
Een tip is om anders te denken: een hond heeft niet overal schijt aan, juist niet gelukkig.
Een herder is erg gevoelig en wil het juist graag goed doen, maar heeft ook een eigen kop. Belangrijk is dat je eerst een band gaat opbouwen met haar, lees veel over hoe honden communiceren en probeer haar te begrijpen. En probeer haar om jou te laten begrijpen, de meeste problemen ontstaan door miscommunicatie en teveel druk op de hond.
Ik weet niet of je bekend bent met hondencommunicatie, anders is dit een mooi begin
http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
Met zeven maanden en in een fase van verlatingsangst zou ik haar niet laten steriliseren ik zou bang zijn dat ze in het gedrag blijft hangen en wie weet zelfs nog angstiger wordt.
Zeven maanden is nog heel jong mijn eigen dh kon toen ook echt niet lang alleen blijven nog dat kwam pas nadat ze een jaar geweest was.
Ik zou voor een kleine veilige ruimte zonder prikkels (als afvalbakken of schoenen ed) kiezen, waar ze niet naar buiten kan kijken. En het alleen zijn opnieuw opbouwen.
Nog een tip is hersenwerkjes doen, heel makkelijk beginnen en zorgen voor successen, dat is leuk voor haar en maakt haar meer zelfverzekerd en zelfstandig en bovendien bouw je zo een band op met haar. Veel complimentjes als ze het goed doet.
Hoe wandel je? Is ze buiten wel rustig? Een tip is ook om haar eens zelf de route en het tempo te laten kiezen.
Probeer ook na elke activiteit een rust in te lassen, dus een balans vinden daarin, dus bijv.niet wandelen en daarna meteen een hersenspelletje, maar wandelen, rusten en dan een hersenspelletje.
Bedankt voor jullie reacties!
Ik heb puppy cursus met haar gedaan en wil binnenkort met het vervolg beginnen. Buiten loopt ze goed mee maar wil wel constant net iets voor me lopen als ze naast me loopt zeg maar. Heb wel begrepen dat een hond echt naast je moet lopen en het liefst iets achter je.
Zodra ik de lijn wat langer laat en niet steeds volg zeg gaat ze steeds verder vooruit lopen.
Als ik haar los laat rent ze ver vooruit maar houd me wel in de gaten.
Ze is eigenlijk ook maar 4 uurtjes per week echt alleen dat wij aan het werk zijn. Verder af en toe ff als we bijvoorbeeld boodschappen doen. Ze heeft nu sinds een week een grote orthopedische hondenmand waar ze lekker in ligt.
Jeetje waar lastig zeg. Ik ga met jullie tips aan de slag.ga het ook met de dierenarts bespreken.
We komen er wel????
Tuurlijk kom je er wel! Je hond is nog jong, en deze fase is gewoon lastig.
Mijn hond mag naast of voor me lopen, t is maar net wat je zelf fijn vindt.
Wandelen moet vooral ontspannend zijn.
Als je hond steeds naast je moet lopen, is dat erg inspannend ( ik oefen alleen volg tijdens gg)
Wandelen is voor een hond veel fijner als ze lijn lengte krijgt en voor je mag lopen. Lekker mag snuffelen. Geeft veel meer voldoening.
Laat haar eens zelf de weg bepalen.
Je hebt alles al geprobeerd voor verlatingsangst, dan wordt het tijd voor een gt.
Castreren is veel te jong nog. Ze heeft de hormonen nodig voor haar botten en het ontwikkelen van haar karakter.
Teefjes kunnen juist feller worden na castratie
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?