Helemaal met je eens!
Een dierenarts, wordt een dierenarts, omdat ze dieren willen helpen.
Ik heb wel eens niets hoeven te betalen voor een consult van Luca (teken beet gecontroleerd) met een kouwtje naar de da, had een abces, ook niets hoeven te betalen. Het was immers, niet mijn dier.
Midden in de nacht een da gebeld ernaar toe, me geexcuseerd voor het tijdstip. (Konijn was bevallen, eentje zat vast, had ze eruit getrokken, pootje half door midden) zegt hij dat als het een probleem was, hij maar geen dierenarts had moeten worden.
De da in deze regio, zijn in iedergeval niet op geld belust, maar hebben allen hart voor dieren.
Ja.Jazz is nu 2. Bij pup enting. Vroeg de d.a. ook ga je het laten doen? Nee dus.
Zoveel vb.ik . ik kreeg op mijn kop omdat ik ze met koniginnedag niet wilde lastig vallen met een misselijke hond.
De da die met tranen in zijn ogen stond,toen hij mijn boef had laten inslapen.
Mijn da's die het mopshondje hebben opengemaakt,zijn vrouw erbij heeft geroepen ook da.....hondje gestorven vanaf 19u waren ze bezig. We gingen pas om 12 uur s'nachts weg....
De mensen waren zo ontdaan,hebben ook een belachelijke lage rekening gestuurd ik meen rond de 135 euro.
Avondoperatie,2 da's,nazorg voor de familie.
Daarom stoort het mij dat alle da's door sommigen zo fanatiek wordt afgekraakt als zijnde dat ze het alleen maar voor de poen doen
Treft iemand een slechte da,praat dan over mijn da maar niet alle da's....
Sorry Ts helemaal off-topic maar ik wil alleen maar aangegeven dat de meeste da's het goed voor hebben met onze dieren,ze krijgen in de meeste gevallen nog een snellere,betere zorg dan dat wij als mensen krijgen.
Ik heb meer dan 16 jaar honden en ik baseer mijn mening op ervaringen van mijzelf, maar ook van vrienden, kennissen en familie met een groot aantal dierenartsen en dierenklinieken, in mijn woonplaats, maar ook daarbuiten. Dat heeft niets met wantrouwen te maken, ik ben heel sceptisch, dat wel.
Ik geloof ook niet dat er slechte da's bestaan. Het is een loodzware opleiding, da maken lange dagen en ik geloof niet, dat je dit kan volhouden, zonder liefde voor je vak.
Natuurlijk gaat er wel eens iets verkeerd, het blijft mensen werk.
Maar als je niet 100% vertrouwen in je da hebt, geen klik hebt, zoek dan een ander.
Er is trouwens een goede rede, dat een da met de eigenaar van een pup begint vragen na te denken over castreren.
Liever een gezonden jonge hond opereren, dan een spoed operatie van een oudere, dood zieke teef met baarmoeder ontsteking.
Dat loopt niet altijd goed af.
100% mee eens. Daarom laten wij het hier steeds doen met een teefje. Hoe zielig is dat een oude hond een spoed operatie.Wij wachten daar niet op.
Weet ik wel ,dat weet je niet van tevoren maar toch.
Je kan toch maar beter iets op tijd bespreekbaar maken, zodat mensen er over na kunnen denken.
Je hebt helaas ook mensen, die niet zo netjes met hun loopse teef omgaan, oeps nestjes, zijn er genoeg.
Da zien ook de gevolgen daarvan.
Met een hoogzwangere teef naar de da voor castratie!
Toen ik bij een da werkte, een keer mee gemaakt, met een zwangere kat
Wat een ongelofelijke domme en onzinnige reactie. Het advies van sterilisatie heeft niks met geld te maken, maar met keiharde feiten.
En als je serieus zo over dierenartsen in het algemeen denkt dan vind ik niet eens dat je een dierenarts zijn hulp verdient als je hond eens dood en doodziek wordt. De dierenarts is nog steeds de laagst betaalde WO functie in Nederland, veel winst zit er namelijk niet in, ik vind dat al schandalig genoeg, en dan ga jij even zeggen dat het geldklopperij is?? Want men kiest een studie van ruim 6 jaar wetende dat het weinig betaald ... omdat ze geld willen afkloppen? Komop zeg...
Hier niet op tegen hoor castratie...zowel voor de teef als voor de reu, maar wel zou ik de hond eerst uit laten groeien, en dan de keuze maken....ik heb altijd grote en zware honden gehad, de keuze is dan wat moeilijker, qwa vacht isvoor mij van geen enkel belang daar kan ik mee omgaan, zware grote honden worden incontinent, dat is echt een drama, daar zou ik dus voor aarzelen, dat ik twee teven gehad heb die gecastreerd moesten worden medisch is een samenloop van het gebruik van de prikpil, aanbevolen door de dierenarts, nu ben ik wijzer geworden, en geef mijn honden deze prik niet meer, de kans op een baarmoeder ontsteking is 99 procent door de prikpil.....als het moet dan moet het, sindsdien heb ik nimmer meer problemen gehad met mijn honden met loopsheid of baarmoeder ontsteking, gelukkig maar, castreren is voor mij dus geen optie...en er tegen ben ik zeker niet.
Nietboos reageren, ik heb aangegeven dat castratie voor de zes maanden niet een goed advies is, niet mijn mening, de hond eerst uit laten groeien en dan castreren, nogmaals ik ben niet tegen castratie...de keuze maakt men zelf, en dat ik ervaring hebt met de vacht na een castratie dat ik er geen problemen mee hebt gehad, bedoelde ik niet lelijk hoor, men tikt gauw wat...ik heb de vachten van mijn twee newfoundlanders zelf behandeld daarna, niet lelijk bedoeld tegen je.
Ja, ieder moet maar doen wat hij/zij het beste vindt.
Mijn advies is niet castreren als er geen medische noodzaak is.
En ja, mijn (vroegere) dierenarts deed zeker aan geldklopperij.
Verdraagzaam, ik ben verdraagzaam, je spreekt zelf ook van ervaring met je eigen hond, is toch niet erg......het ging alleen om de vacht, daar moet je toch niet boos om worden, ik heb het inderdaad gezegd als mijn ervaring, maar om dan zo snel maar te schrijven over onverdraagzaamheid is toch niet nodig, men schrijft snel wat op....andere hebben hun ervaring er neer gezet dat zij wel een slechte ervaring hebben op de vachten....ik heb eigenlijk gereageerd over jouw schrijven dat je er nog even over na zou denken als het een castratie vacht zou opleveren, daar heb ik op gereageerd, dat dat het laatste is waar je aan moet denken.......en dat castratie altijd voor zou moeten gaan....
Ik heb het zelfde gemerkt hoor.
Ik ging met 1 hond naar de dierenarts voor mank lopen. De rest gezellig mee...
Hoe oud lada was... Nou dan mocht ik wel op schieten! Al 8 maanden! Ze kon iedere moment loops worden... en dan zou ik de reuen achter me aan krijgen!
Toen ik daarop zei dat mijn intacte reu dan die honden een kopje kleiner maakt. ..
Ik stond buiten met 2 offertes voor Monza en lada.... tja....
Sorry maar ik krijg dat vrij vaak als ik bij een dieren arts kom...
Die ervaring heb ik hier gelukkig helemaal niet.
ongelofelijke domme en onzinnige reactie????? Je gaat nogal uit je dak tegenover een forumlid? Lees de forumregels eens, daar staat iets over respect ten opzichte van andere forumleden!
In de 40 jaar, dat ik honden heb, heb ik zelf meerdere dierenartsen meegemaakt, die te veel voor het geld gingen en behandelingen en producten aansmeerden, die niet nodig waren en die fouten maakten.
Bij één van mijn honden, dubbele dosis medicatie voorgeschreven, verkeerde diagnose, belachelijk duur voer van RC voorschrijven tegen blaasgruis, terwijl mijn hond bij een 2nd opinion geen blaasgruis bleek te hebben. Toen ik deze dierenarts vroeg of het prostaatklachten konden zijn, zij deze dierenarts; hoe zo? Ja, omdat mijn hond een oude reu was. Ben toen voor een 2nd opinion naar een andere dierenarts gegaan; en wel ja, gezwel in de prostaat van mijn reu.
Zelfde dierenarts wilde een zeer zieke oude hond niet in laten slapen, terwijl de hond absoluut geen vooruitzicht op enige verbetering had en ernstig leed. Zelfde DA bleef een zwaar zieke en oude hond maar doorbehandelen. Heeft hier een half jaar door de straat gesjokt, de hond was een strompelend skelet. Baasjes waren totaal niet assertief tegenover die dierenarts. Dit was echt een schande.
Dit is slechts mijn ervaring met één dierenarts en zo ken ik er nog meer.
In mijn omgeving wonen heel veel honden en de hondeneigenaren wisselen info uit over dierenartsen en gelukkig maar.
Ik heb nu een goede dierenarts, die mijn eigen inbreng respecteert. Deze dierenarts wist weinig van de zeer ernstige hersen- en ruggenmergproblemen bij een Cavalier. Ik had dit intussen grondig bestudeerd. Deze dierenarts volgde mij op de voet als ik suggesties deed in verband met medicatie en behandeling.
Nou Anouk, bedankt voor je botte opmerking. Ik laat Romeo bv ook titeren en niet klakkeloos enten. Toch adviseren dierenartsen entingen, jarenlang, zonder maar eens te testen of het allemaal wel nodig is. Ze hebben niet eens een separate enting in voorraad, dus als blijkt dat bv "hondenziekte" teruggelopen is, na het titeren, ze niet eens een separate enting in huis hebben en enten ze alledrie de antistoffen. Kinderen worden ook niet levenslang, jaarlijks ge-ent. Een dierenarts zegt niet graag: kom over 6 jaar maar eens terug. Een hond is meestal na de puppie-entingen levenslang beschermd. Ik vind je bot, omdat iemand met een uitgesproken mening, zijn of haar mening, rustig zou mogen ventileren. Zo simpel is dat.
Ach ja waarom zou ik mijn oudere hond ieder jaar laten onderzoeken. We enten haar niet meer in. Dus komt ze bij de d.a. wanneer wij dat nodig vinden. We houden haar echt wel in de gaten. 3 wratten weg,1 kies weg. Dat vind ik dus overbodig,ieder jaar je oudere hond laten zien. En ja hoor je dan..een oudere hond moet je juist in laten enten ...ja hoor..
Sinds we jaren geleden een raskat kwijt zijn geraakt door inenten hou ik mijn eigen verstand er wel bij.
Zullen we weer on topic gaan?
Mij goed hoor. Tips vragen en doen wat je zelf goed dunkt. Wij 3 teefjes laten helpen de reu niet.Nooit spijt gehad nooit me schuldig gevoelt. De reu mag blijven hoe hij is.
Klinkt ook weer zo*laten helpen
Ga als eerst naar een dierenarts waar jullie een goed gevoel bij hebben, waar vertrouwen is.
Overleg vervolgens met de dierenarts wat je het beste kan doen voor je hond, voor of na de 1e loopsheid.
Hier hebben we sinds eind maart een teefje uit het dierenasiel.
Ze is nu 18 maanden jong.
Komende maand wordt zij gesteriliseerd. We hadden een afspraak in mei, maar toen zat ze tegen de loopsheid aan, en we kregen het advise om dit af te wachten en een afpsraak te plannen voor 3 maanden later (augustus).
Het dierenasiel heft het beleid dat alle honden worden gecastreerd of gesteriliseerd, zodat er niet mee gefokt kan worden.
De sterilisatie van onze hond gebeurd op kosten van het dierenasiel.
Was er laatst niet een topic over? Dat we met zijn alle off-topic gaan en iets uit de hand loopt?
De meningen verschillen, zoals je ziet, TS.
Onze dierenarts raadde ons aan: tussen de eerste en tweede loopsheid (dat lees ik overal toch het meest). Daya is overigens niet geholpen.
TS, mijn ervaring.
lenka, labrador, is geholpen. Ze na de derde loopsheid geopereerd uiteraard na een wachttijd van drie maanden.
geen verandering in vacht en karakter. Wel waren we gelukkig op tijd want haar baarmoeder zag eruit alsof ze reeds een nestje had genad, ze was dus kandidaat baarmoederonsteking.
we geven Iets minder eten en houden haar gewicht maandelijks bij.
ps. Onze da ga geeft geen ongevraagd advies over niets. Ze is er als wij en Lenka haar nodig hebben.
beste
als je steriliseert (of castreert) voor de eerste loopsheid of dekrijpheid verhinder je zo de verdere ontwikkeling van alle organen (dus die zijn dan kleiner voor de operatie) en verhinder je ook de hormonale en cerebrale sprong, wat juist bij reutjes voor problemen zorgt. dus ja steriliseren zo snel mogelijk je hond blijft ook fitter achteraf. ik laat mijn teefjes al op hun 9 maand steriliseren (deense dog)
Tja, ik lees juist, dat de voordelen voor een teefje te castreren na de eerste loopsheid het grootste is. Zo verminder je kans op het later ontwikkelen van tumoren, wat niet het geval is, bij castreren voor de 1e loopdheid.
Bovendien, hebben honden hormonen nodig voor het vormen van hun karakter, en niet geheel onbelangrijk, voor de botopbouw.
Bij te vroeg castreren (voor de 1e loopsheid) groeien de botten langer door en worden poreuser, dus kwetsbaarder.
3 maanden na de 1e loopsheid, is de baarmoeder rustig en normaal doorbloed, de grootte is niet van invloed op de ok.
Bij een reu al helemaal wachten tot ze uitgegroeid zijn en hun karakter hebben gevormd.
Ga je een jonge reu castreren en blijkt dat hij onzeker is, zal dit gedrag toenemen, door het weg vallen van de tostesteron.
9 maanden is een angstfase, al helemaal een verkeerde leeftijd om te castreren voor een reu.
Je schrijft het zelf al....de ontwikkeling van de organen die achter blijven ...laat toch je hond eerst uitgegroeid zijn voor je deze belangrijke stap neemt, heus vele dierenartsen zijn er van terug gekomen om zo jong tot castratie over te gaan, lees je in....fitter ? Het is een algemeen verschijnsel dat gecastreerde honden de rust zelve worden, en veel buikvet produceren, wat versta je onder fitter ?
Ik begrijp best dat vele baasjes en bazinnetjes de loopsheid niet willen, maar het is een feit dat een teef loops wordt, dat er nestjes kunnen komen, jee daar ben je toch zelf bij, hier heel mijn leven al teven, geen reu die op mijn hond geklommen is....wil je toch castreren, laat echt je hond eerst volwassen worden, er zijn niet alleen voordelen van castratie maar ook de nadelen zouden we eens moeten lezen....en heb je dat gedaan neem dan een goed besluit...incontinentie daar wordt nimmer wat over gezegd, ook niet van een dierenarts, ach het zal niet zo,n vaart lopen, maar de meeste honden worden dat vroeg of laat, en dat is dan dweilen met altijd de kraan open, en medicatie is er, maar veel bijwerkingen en het helpt niet voor altijd.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?