Ik zou het contact over laten aan de hond en gaan opbouwen .
Komt de hond naar je toe oke laat maar komen maar maak totaal geen contact laat hem eerst maar bij je staan (geen oogcontact of gepraat etc )Afhankelijk wat hij doet geef je hem een aai of niet .Meer zou ik nog niet doen (zoals ik al aangaf ik zou het contact opbouwen en langzaam beginnen ) Plast hij al bij een aai totaal negeren niets zeggen weglopen ,doekje halen opvegen en stuk uit de buurt van de hond gaan en totaal negeren .Komt hij naar je toe voor aandacht (de slimmere honden ) Dan ontkom je er bijna niet aan enige vorm van aandacht , ik kan mijn honden met een gebaar en mijn energie wegsturen zonder iets te zeggen als ik niet wil .Kun jij dat niet dan zou ik hem zolang halsband omdoen en hem zo naar een andere plek begeleiden om jou ruimte te geven . Blijf kalm geen oogcontact niets zeggen halsband pakken en hem een eindje uit je buurt begeleiden . Dit is een proces en zal je moeten oefenen en aangeleerd gedrag is af te leren maar dat heeft tijd en oefening nodig . Jou energie is heel belangrijk ,jij hebt een hond waarbij je liever helemaal niet moet reageren dan wel en zeker niet enthousiast .ook belonen met stem zou ik in jou geval niet doen ,een aai is al de grootste beloning die je je hond kunt geven .
Veel succes ermee .
Misschien is de eerste keer helemaal niets doen al voldoende bedenk ik me nu en als er niets gebeurd zou ik ook niet gaan belonen .In mijn ogen doet een hond niet iets goeds als hij rustig naar je toekomt en blijft staan maar is dit gewoon normaal gedrag
Het kan heel goed zijn dat het al een hele onzekere hond is, vaak zijn dit honden die al gaan claimen.....de hond wordt wat boos toegesproken van nu is het genoeg en plast dan van zich af.....dat zou heel goed kunnen.....zeven jaar is de hond....er zijn nog twee honden, wie weet voelt de hond zich wat achteruitgesteld en vertoond dan dit gedrag...
In november, vorige topic was hij 5!
Hond wilde de hele tijd naar binnen en buiten.
Hij liep in de tuin, er werd wel gewandeld, alleen niet buj regen!
Ik denk dat deze hond geen duidelijkheid of regels kent, onvoldoende wordt uitgedaagd, onzeker is en totaal niet weet waar hij aan toe is.
Sorry, maar met wegsturen kom je er niet.
Ik heb het gevoel dat het een reactie van de hond is omdat hij niet begrepen wordt in combinatie met verkeerde omgang.
Zal je misschien niet leuk vinden om te horen Nellie ,maar dat is mijn gevoel en ik kan er naast zitten want ik beoordeel op basis van info op mijn pc
Als de dierenarts een medisch probleem heeft uitgesloten, dan zal het iets psychisch zijn bij de hond. Angst, opwinding, onzekerheid, onderdanigheid zijn allemaal redenen waarom een hond urine kan laten lopen.
Als ik lees dat je corrigeert, terwijl de hond dus aandacht zoekt, dan vermoed ik dat de hond niet begrijpt waarom hij gecorrigeerd wordt, en er dus onzekerheid ontstaat bij de hond. Het is dus mogelijk dat je het probleem door je eigen reactie in stand houdt.
Ik zou twee SnuggEase luiers aanschaffen, die zijn uitwasbaar. Dan de hond zelfvertrouwen geven dat hij echt wel af en toe aandacht mag, maar het ook soms klaar is. Ik zeg tegen mijn hond altijd "ga slapen". En dan gaat hij rustig ergens liggen. Het kan zijn dat je hiervoor een nieuw commando moet gaan gebruiken, om de associatie met het huidige corrigeren te doorbreken.
Als de hond niet meer gecorrigeerd wordt, en er op een andere manier een grens aan het aandacht vragen gesteld wordt, dan heeft je hond duidelijkheid, is hopelijk niet meer onzeker over de onvriendelijke reactie van de baas. Ik hoop dat je dan gaat zien dat de hond droog blijft in de luier en dat je die dan niet meer nodig hebt.
Ja maar het ene gaat wel samen met het andere...
Onze golden is ook een onzekere zwaan kleef aan. Als hij mens zou zijn zou ik hem omschrijven als depressieve autist. Hij voelt zich snel alsof we hem te kort doen, nooit genoeg aandacht, nooit genoeg eten en nooit genoeg beweging en dat ook nog eens niet allemaal op een vaste tijd. We aaien en knuffelen hem wanneer we hem uitnodigen en sturen hem daarna ook naar zijn plaats. Dan zucht hij diep en druipt zielig af. Zouden we dit niet doen, zou ook hij de hele dag met zijn poot staan duwen om geaaid te worden.
Voor jouw situatie lijkt me de aanpak van Willemijn de juiste. Kleine aanvulling, corrigeer niet boos maar rustig, duidelijk en consequent.
heel goed, het is een goede aanpak..... juist omdat het een onzekere hond is , veel vertonen dit gedrag , Lexie je hebt het heel goed verwoord.
Tja, als de basis niet goed is en de hond zijn energie niet kwijt kan zijn dat dingen die idd eerst aangepakt moeten worden.
Inderdaad als de basis niet goed is, en er nu alleen op het claimen gerichte adviezen gevolgd worden lost dat voor de hond niets op.
volgens topic opener is de hond zeven jaar. en ze gaat voldoende wandelen volgens haar, fiets met de hond, en is een zeer lieve hond..... de basis zal er zeker in zitten, en waarschijnlijk toch een wat onzekere hond, maar dat zijn gissingen, de topic opener is er niet meer.
hier zegt de topic toch duidelijk dat de hond zeven jaar oud is.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/205140/heel-erg-onrustig-.php
En hier is hij 4. Topic van november.
Ik zei perongeluk 5
ik begrijp uit vorige topics, dat er al vanaf 2009 problemen zijn met onrust, steeds naar binnen en naar buiten willen ook indertijd, is dat probleem inmiddels opgelost?
Er zijn indertijd heel wat tips gegeven, is daar nog iets mee gedaan? Bijv. jachttraining had iemand aangeraden, dat lijkt me voor een drentse patrijs op zich geweldig, en goed aangepakt ook goed voor zijn zelfvertrouwen.
Toen ik m'n Loxy kreeg was het een zeer onzeker en bang hondje en absoluut een 'klever'. Altijd en elke keer heb ik ze geknuffeld, geaaid gekriebeld gekust en vast gehouden als ze dat wilde, en dat was vaak! Maar naarmate ze eindelijk wat kilo's aankwam, haar oogkas heelde, geen last meer had van haar ontwrichte kaak en , denk ik, de zekerheid voelde dat ze veilig was, werd het kleven een stuk minder (helaas haha mis het soms!) Nu doet ze het eigenlijk alleen nog maar voor het slapen gaan en daar neem ik net zolang de tijd voor als ze wil/nodig heeft. Gelukkig heeft ze nooit binnen geplast zoals bij topicstarter, want dat lijkt me toch wel gruwelijk vervelend. Maar ik heb Lox dus Nooit 'gestraft' of genegeerd als ze aandacht wilde. Haar er juist mee overladen totdat ze er schijnbaar zelf genoeg van had. Maargoed, niet iedere hond is het zelfde noch hun baasjes. Succes!
zo heb ik ook gedacht hoor, en gedaan, en dat is ook vanzelf overgegaan toen ze zich eenmaal veilig en zeker voelde en de steun en aandacht minder nodig had.
Je gaf je hond wat hij nodig had, mooi!
denk dat jullie vergeten wat topic opener schreef, hond gezond, nagekeken door de dierenarts, het gedrag wat de hond geeft daar wordt.... ze ..gek van...
heel normaal als een hond ziek is of moet herstellen dat een hond dan veel aandacht vraagt en dat jij die dan geeft tot het herstel er weer is, de hond zal na het herstel weer vertrouwen in alles hebben, maar een hond die niet ziek is en waarvan degene die advies vraagt... knettergek wordt... is natuurlijk een heel ander advies dan een hond die ziek is en moet herstellen.
Dit is de hond van Nellie, kerngezond.......dan geef je een ander advies dan dat de hond wat mankeerd.
eigenlijk is claimen, en het andere onrustige gedrag van de hond, een teken dat de hond niet in orde is en er wel degelijk iets is.
Jammer dat Nellie er verder niet op in wil gaan of er ooit nog iets met alle tips indertijd gedaan is, vaak voelen mensen zich aangevallen, wat uiteraard niet de bedoeling is, mensen willen helpen maar hebben wat meer informatie nodig, dat is niet als kritiek bedoeld, maar om beter te kunnen helpen.
Maar goed dat was al uitgelegd.
Ja dat is zeker jammer, je wilt iemand graag helpen, en dan reageren ze niet meer.....en toendertijd heb ik niets van een ander topic meegekregen , ben er van uitgegaan van dit topic, en aangezien ze vertelde dat de hond gezond is en dat ze gek wordt van het claim gedrag , wil je advies geven, jammer dan toch dat ze er niet meer is, ze zou ons kunnen vertellen wat ze er mee gedaan heeft, helaas....
Het claimgedrag, Nelly heeft nog twee honden.....het kan zomaar zijn dat de hond zich achteruit gesteld voelt, en als je dan een wat onzekere hond hebt komt dat claimgedrag naar voren....zou Nelly dan wat resoluter zijn, en de aandacht buitens huis wat extra alleen aan deze hond geven , grote kans dat het stukken minder wordt....vind het altijd heel erg dat men van het gedrag ...gek wordt...en advies vraagt en daarna niets meer laat weten.
Misschien even een filmpje maken van als dit gebeurd? Je kan dan veel leren van je eigen doen. En bekijken wat je zelf kan veranderen. Is best confronterend, maar zeer leerzaam. En je kan de lichaamstaal vd hond beter beoordelen.
Ik ben het helemaal eens met Willemijn!
Ik heb hier thuis ook een klevertje zitten hoor! Leuk maar... Niet altijd! Ik zet hem meestal ff buiten of stuur hem naar z'n mand en dan snapt hij het op een gegeven moment wel! Wees gewoon streng maar toch eerlijk! Ook naar de andere honden!
Misschien is het een soort van opwinding, YES! De baas wilt met me knuffelen! Oeps...
Als er nou niets van dit alles lukt heb je ook nog de broekjes maar ja ik denk niet dat je dat wilt
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?