hallo allemaal, ik heb 2 honden (Yorkshire terriërs), een van 3 jaar van mezelf en 1 logeerhond van een jaar of 11/12. Nu is die hond al wel vaker hier gekomen heb ik nooit problemen mee gehad niks. Nu sinds een dag of 5 poept ze alles onder... In de bench ligt ze op een kleedje en als ik haar er smorgens uit laat zit alles onder de poep inclusief zijzelf. Ik heb haar altijd al in de bench als ik weg ga dit ging ook altijd prima, maar nu doet ze het zelfs als ik maar 20 minuten weg ben.. Ook plast ze in de douche.. En mijn eigen hondje heeft besloten dat dat ook wel een goed idee is en nu doen ze dat alletwee, Als ik die deur dicht heb doen ze het ervoor ookal heb ik ze net uitgelaten. ik ga al extra vaak met ze naar buiten omdat ik weet dat oudere honden gewoon vaker moeten en ik weet ook dat ze een zwakke blaas kan hebben nu ze wat ouder is maar ik vind het zo vreemd dat ze nu opeens zo alles onder poept en er doorheen rolt. Ik heb haar er ook al eens 1 nacht niet in de bench gehad maar dan poept ze gewoon op mijn bank en kleed ofzo.. Ook zorg ik ervoor dat ze Savonds niet zo veel meer eet zodat ze snachts niet zou moeten hoeven.. Maar als ze plassen moet dan blaft ze me wel weer wakker, zou dat poepen dan gewoon boosheid zijn? Ze voelt wel aan wanneer ze moet en plast nooit in de Bench.. Ik hoop dat iemand wat tips heeft???
Een hond poept of plast niet uit boosheid alles onder. Dat doen ze uit onmacht. Is de hond al nagekeken door de dierenarts? Geen wormen of iets anders wat medisch is?
Een hond kan ook dement worden en daardoor niet meer weten wat hij/zij doet.
Een hond kan ook verlatingsangst krijgen, ongeacht de leeftijd.
Het kan zijn dat het oudere hondje het niet meer goed aankan om weer in een andere omgeving te zijn.
Ik heb zelf een hondje van 15 jaar en de laatste jaren is het steeds meer en meer dat hij zich alleen thuis goed voelt.
Vroeger ging hij overal mee naar toe, maar dat gaat niet meer.
Hij wordt dan rusteloos, zenuwachtig: zijn hele veilige en vertrouwde routine is weg.
Een uurtje ergens op bezoek of zo gaat nog wel maar dat is het ook wel.
Dus poepen/plassen uit boosheid zal het niet zijn.
Misschien wordt het hondje ook iets dement, dan is het nog verwarrender voor haar.
Hoe lang blijft het hondje nog bij je?
Is het niet zo ook dat weinig uitgelaten hondje word ??
Lees ik dat 11/12 is ? toch ?
Zo een hondje is zeker gewend vaker buiten rondjes lopen, en als maar plotseling nu dat doet is het niet zo ook dat wegens verlating angst pup-drang ook is ?
Als maar hond op visite is, s 'avonds bij slapen in bench moet toch? of ook als niet in bench is, hoe dan ook hij slaapt sowieso ergens ..
Poepen en plassen hele avond tot helemaal s 'morgens hij ophouden dat alles in niet eigen omgeving gewoon moet, en eindelijk s 'morgens is geen wonder dat hij vies word omdat alles onder de verzamelde druk uit hond weg vliegt ...etc..
Het is van belang ook dat hond savonds paar keer uitgelaten ook word, vooral vlak voor slapen ook ...
ze is al meerdere keren bij me geweest in maart nog de hele maand en toen was er nog niks? Ik heb haar toen ook bij de dierenarts gehad en ze is nog helemaal gezond op een hartruisje na.
Uitlaten doe ik altijd voor dat we gaan slapen. Haar eigen baasje heeft haar aangeleerd dat ze het ook in de tuin mag en daar kan ze altijd Heen als ze moet, het zou dan idd dementie ofzo kunnen zijn, ze is wel loops geweest net, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben?
Het zou misschien wel kunnen helpen om haar snachts niet alleen te laten en mee te nemen naar de slaapkamer in een mand maar dan heb ik nog steeds het probleem overdag als ik boodschappen doe.
Ik heb haar in ieder geval nog een jaar en misschien wel voor altijd, ze was van mijn schoonmoeder maar zij is naar het buitenland
Heb je de temperatuur al gemeten?
Net loops geweest en nu de boel onder poepen/plassen... Is het daarna begonnen?
Ik zou dan toch even weer naar de dierenarts gaan, want dat zou ik niet vertrouwen.
nee inderdaad volgens mijn schoonmoeder is het normaal en doet ze dat steeds maar ik voel me er ook niet goed bij..
Stukje verlatingsangst herken ik er ook wel in.
Maar ik vind het ook gewoon zielig, ze moet soms wel twee keer op een dag gewassen worden..
Heeft je eigenaar van tevoren niets over verteld ?
Hond is dus bij jou ook regelmatig op visite, blijft niet bij jou dus ? en nu jij bij evt. dierenarts mee moet ?
Ik denkt nu ook even iets na eet ze bij jou anders wat, of op andere manier dan bij eigenaar ?
Een hond doet zoiets niet voor niks natuurlijk. Ik zou eerst weer terug gaan naar de dierenarts en een medische oorzaak laten uitsluiten.
Mocht er niks zijn, dan zou ik eens kijken of het helpt om de hond weer als pup zijnde zindelijk te maken. Dus na elk slaapje, eetmoment, speelmoment en eventueel tussendoor nog een paar keer.
nee ze zou hem meenemen naar het buitenland maar ze had zich bedacht omdat ze dan 'heel veel extra zorgen' zou hebben, nu snap ik ook waarom..
heb haar verder ook niet gehoord erover maar ze kijkt er ook niet raar van op als ik zeg dat haar hond aan de dunne is..
Vanmiddag heb ik een afspraak bij de dierenarts kijken wat die erover kan zeggen. Maar er is steeds wel iets als het hondje hier is, dan ga ik toch twijfelen.. Haar voeding is nog steeds hetzelfde, dierenarts zei ook dat ik haar alleen droogvoer mocht geven. Wormenkuur heb ik ook vorige week gegeven die had ze ook al veel te lang niet gehad.
Welke voeding geef je? Het kan namelijk best zijn dat ze het helemaal niet goed doet op het voer wat ze nu krijgt.
Je kan proberen of ze met toegang tot de douche zichzelf en de bench schoonhoudt. Een douche laat zich wat beter schoonmaken.
Goed dat je met haar naar de dierenarts gaat.
Neem een beetje ontlasting mee naar de dierenarts om te laten onderzoeken.
Je zou ook moeten weten of dit besmettelijk is voor je eigen honden.
Dus jij past regelmatig op de hond van je schoonmoeder?
Hoe vaak en hoe lang is of was de hond dan bij jou?
En dit is dan de eerste keer dat je dit probleem tegen komt? De vorige logeer partijen is dit nooit gebeurt?
En nu dagelijks?
Kan je eventueel te weten komen hoe lang ze dat thuis al doet? En de frequentie?
Welke voeding krijgt de hond?
Hoe dikwijls wordt de hond "achter gelaten"? (lees dat ze op logeren gaat)
Maar er is steeds wel iets als het hondje hier is, dan ga ik toch twijfelen. -> kan je dit even toelichten?
afgelopen jaar is ze 3 keer 2 weken gekomen omdat mijn schoonmoeder weg was en in maart was ze er een maand. Toen heb ik niks gemerkt. Vorig jaar november was ze 1 dag flink aan de diarree nadat ze loops was dus dat kon ook toeval zijn dat ze iets verkeerds had gegeten ofzo.
Nu is ze het al 3 dagen nadat ze loops is dus dit is geen toeval meer. Hondje heeft altijd wat stress de eerste dagen omdat ze het lastig vind zo'n nieuwe omgeving maar dat is logisch dat is met veel liefde en aandacht na 3 dagen weer over en dan is er ook niks meer aan de hand.
Hoevaak of dat ze er thuis last van heeft weet ik niet dat moet ik even vragen maar ik weet wel dat het al eerder is gebeurd. Qua voeding kreeg ze droogvoer van kenner maar die brokjes waren te hard om te kauwen voor haar en nu heb ik Royal Canin brokken voor Yorkshire terriërs, ook had ik eukanuba maar die vonden ze beide niet zo lekker. Op Royal Canin doen ze het heel goed dat krijgt ze nu al bijna 2 weken bij mij. Maar sinds 3 dagen is het dus mis..
ze blijft nu waarschijnlijk voor altijd bij mij voor zover ik weet heeft mijn schoonmoeder geen plannen om haar terug te nemen en ze blijft ook zeker nog een jaar weg.
Zou het ook door gemis van haar baasje kunnen komen?
Ik zou toch ook eens kijken naar een andere brok. Zou me niet verbazen als het hondje van de Royal Canin aan de diarree is gegaan.
Kijk eens naar de ingrediënten op de verpakking van royal canin en kijk eens op deze site
net bij de dierenarts geweest..
Inderdaad andere brokken gekregen die licht verteerbaar zijn en een middeltje tegen de diarree en iets om de darmen rustig te krijgen.
Werd gezegd dat het waarschijnlijk door de leeftijd komt dat ze het voer niet goed kan verdragen. Nu 6 keer per dag kleine porties eten. Als het hiermee niet werkt moet ze voor bloedonderzoek ????
Ai oei, ocharme. Ze is blijkbaar niet echt geliefd thuis.
Goed dat jij je er dan wil over ontfermen.
Royal Canin steekt miljoenen in marketing en top vertegenwoordigers. Ze zouden het misschien beter gebruiken om de kwaliteit van hun voeding te verbeteren.
De meeste dierenartsen zijn ook niet echt op de hoogte van voeding. Enkel van wat hen verteld wordt door de vertegenwoordigers. Tja en die hun taak is verkopen!
Hier op onderstaande link vind je ook al info over voeding terug.
http://www.carnivoer.com/compleet-voeren
Belangrijk is wel dat je alles leest (verdere linken).
Erwin Van Geijtenbeek (dierenarts) heeft zich dan ook gespecialiseerd op de voeding en wat dit voor het lichaam is en doet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?