Ja, maar meestal worden die gebruikt om dove honden te trainen. Het is niet de bedoeling de hond te laten schrikken met de trilling - die is overigens ook erg subtiel en niet bepaald vervelend. Je kunt de hond wel leren dat de trilling betekent dat hij of zij iets superlekkers krijgt (bijvoorbeeld een stukje kaas). Dan gebruik je het als het ware op dezelfde manier als een fluitje of een 'hier'-roepen (maar dan met meer bereik). Als straf is zoiets niet effectief.
Ik zou niet weten wat je een hond niet geleerd kan krijgen, of kan voorkomen door aan te lijnen(als het aanleren je niet lukt) en daarom overgaat op een schrikreactie triggeren bij je hond en denkt daar iets mee te bereiken.
Als ze in de dierentuin een Giraf volledig kunnen conditioneren op het pootje door de tralie steken om zijn hoeven te vijlen, met positieve training én beloning..dan moet je hond dingen leren ook mogelijk zijn op een positieve manier en beloning.
Balou heeft een trilbandje om gehad omdat hij blaft tegen werkelijk alles waar hij van vind dat tegen geblaft moet worden hierbij blijft hij lang door blaffen. Het trilbandje deed eerst waar hij voor bedoelt was, het trillen trok Balou zijn aandacht waardoor hij stopte met blaffen. Helaas was dit van korte duur, het duurde niet lang voordat Balou door het trillen van het bandje heen blafte. Balou is nooit geschrokken of bang geweest door het bandje, het trillen (wat niet veel voorstelde) leidde alleen even zijn aandacht af maar uiteindelijk bleek het toch weggegooid geld.
ja dat klopt. Je kan ze via internet zo krijgen. Dacht dat ze niet meer verkocht mogen.
en Ik neem aan als de politie honden zo iets nodig hebben dat ze daar een speciale dealer voor hebben? Zo kan nu iedereen nog steeds kopen
dat wist ik niet! dankjewel voor de info!
Dat klopt, ze kunnen zelf ook met conditionering olifanten dingen aanleren. En er wordt altijd gezegd dat de hond net zo slim is als een kind van 4, met genoeg aandacht, geduld en op je tanden bijten kan je een hond heel veel dingen aanleren. Mijn Patou weet nu ook wat nee is, als ze iets niet mag zeg ik gewoon nee en dan stopt ze er mee! Hier van uit heb ik haar ook geleerd om los en aangelijnd netjes naast me te lopen. Vroeger gebruikten wij voor ons Kangal (turkse herder) ook zo een stroom halsband, ook dat hij niet van het terrein afmocht maar meerendeels dat hij mensen aanvalde. Na een tijdje door de adrealine voelde hij dat ook niet meer en heeft toen onze schapen verscheurd. Ik vond echt zielig voor De kangal van me oma want die werd altijd geslagen met een stok enzo. Moet er niet aan denken! ALS je een agressief hond hebr ga er mee op training of ga er mee sporten dan hebben ze de puf niet meer om dat soort gedrag te vertonen.
Helemaal mee eens..
Ik heb er zelf ook 1.doch niet gebruikt als 'schokband'.Ik kon op geen enkele andere manier mijn hond kon aanleren dat het wel zeer onverstandig is om wegen over te steken waar auto's hard rijden.
Keuze dan; hond voor altijd vast of toch met de electronische band trainen. En, 'Nee' het zijn signalen geven die ik niet eens voel ( op mij zelf getest) .Je kan op verschillende manieren trainen met de band dus ook met uiterst subtiele signalen die wij niet eens voelen. Ik heb mij wel eerst goed laten voorlichten en mij in deze materie verdiept. plus dat ik ook wel honden gedrag heb gestudeerd. Ik heb hem als trillingsband gebruikt dus zeer subtiele trillingen die ze voelen geen 'schokken', zou het ook voor honden die doof zijn een goed alternatief vinden om mee te trainen.Ik heb nooit geen angst of stress gezien tijdens het gebruik..
Ik ben heel blij met deze band want het heeft haar uit levensgevaarlijke situatie's gehaald. Je moet weten en leren hoe je moet werken met de band en wanneer je hem wel of niet moet gebruiken. Je genetische dispositie van je hond kennen.
-Een 'grey-hound' moet je niet willen afleren om 'wild achter na te gaan'.
-Bij een Pittbul moet je niet willen afleren om niet agressief te reageren naar andere honden etc.
Het zit in hun DNA en als je niet de eigenschappen wil dan moet je ook niet zo'n ras nemen.
Het is wat anders als een hond, ongewenst potentieel gevaar voor zichzelf of voor ander,- gedrag vertoond uit 'eigenzinnigheid' hierbij kan een band mits goed geïnstrueerd tot heel fijne resultaten leiden die op geen enkel ander manier zijn te verkrijgen.
Doch je moet weten wat je doet en waar je mee bezig bent en wanneer je zo'n band wil gebruiken. In de handen van een leek of iemand met verkeerde intentie's ( bijv. om vechthonden 'op te fokken') is deze tool een tool die voor een groot groep hondenbezitters, zeer ongewenst.Bij onjuist gebruik kan dit ook de hond traumatiseren . Als hulpmiddel voor een doorsnee hondenbezitter raad ik het af, tevens raad ik het af om zonder expertise deze band te gaan gebruiken..
Ik vind het altijd zo krom, de bewering dat er niets maar dan ook niets helpt, behalve een schokje dat niet te voelen is? ?
Wat voor een armzalig persoon ben je dan, of wat voor een armzalige hond, dat blijkbaar niets ka' helpen, maar een schok die je niet voelt, helpt wel?
Komaan hé. .. Beetje realistisch blijven.
Ok, dus als jij dit niet kan begrijpen, dat een vorm van trilling ook een vorm van communicatie is kan dan is een ander irrealistisch...Ok, jammer dan voor jou..
agressie in DNA? Bij mijn weten veroorzaken genen geen gedrag.
ach, ik begrijp wel wat ze bedoeld hoor.
Pittbulls zijn jaren geselecteerd op juist intollerantie/ dominantie /een hoge stress level naar andere honden, maar ook wel voor het doel om te gaan vechten. Er zijn nog steeds een aantal imbecielen die hier maar al te vaak op willen fokken..Buiten dit, bezitten ze nog steeds triggers die agressie naar andere honden eerder naar boven kunnen halen.. Zo zit wel hun DNA in elkaar..Er zal geen specifieke gen zijn maar je snapt vermoed ik toch wel, wat ik bedoel.
och, electriciteit is nu ineens al een vorm van trillen... ok dan, dan begrijp ik er inderdaad niets van.
De trilstand op een defitge stroomband kun je overigens niet regelen. En de trilstand is uitermate goed voelbaar.
Gedrag is van zoveel factoren afhankelijk, gedrag is ook niet hetzelfde als een instinct. Dat is wat ik bedoelde.
Veel honden eenmaal volwassen, zeker met bepaalde ervaringen en door en onder bepaalde omstandigheden reageren agressief op andere honden.
Logisch als de moederhond al onder stressomstandigheden haar zwangerschap doorbrengt (wat bij slechte fokkers gebeurd) dat de pups ook niet bepaald zen zijn. Jut de pups nog eens regelmatig lekker op, voed ze met harde hand op, en ze zullen niet echt tolerant zijn tegenover soortgenoten. Ik heb zelf bij de duitse herdertraining gezien hoe pups van vier maanden al niet meer met elkaar konden omdat ze dan gingen vechten.
Dat je van een pittbull, of welke hond dan ook, die hondintolerant is geen sociale hond moet gaan willen maken ben ik het overigens helemaal mee eens. Mijn eigen (jachthond) is dat n.l ook, ze houdt gewoon niet van andere honden en dat veranderd niet meer.
(sorry voor offtopic)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?