Pak een oud duitse, super mooie honden met goede heupen. Die van mij is binnen rustig en buiten actief. Heerlijke hond. Weet nog een geweldige oud duitse herder fokker in belgie die haar herders test op alle mogelijke afwijkingen en werkelijk prachtige pups fokt.
Nee, zelf geen Fokker. Ik heb al wel 2 nesten gehad, maar de eerste 2-3 jaar staan er geen meer op de planning.
Tegen wanneer zoek je een pup?
Danny heb je toevallig een email van deze fokker zodat we wat informatie kunnen vragen?
Maart we hebben geen tijdslimiet vooor een pup we willen eerst zoveel mogelijk informatie hebben over de rassen en dan een keus maken welke het word.
Kan dus gerust nog een jaar overheen gaan het heeft geen haast
Vergeet niet, dat jou honden goed worden uitgedaagd.
Jij zet ze aan het werk, zoals dat hoort.
Niet veel eigenaren kunnen dat en dan krijg je een super nerveuze 24/7 in de strartblokken staande MH.
Die zie ik bij de curcus op de hondenschool. Dat gaat meestal gewoon niet goed.
Als huishond vind ik daarom de DH meer geschikt. Wel idd letten op waar je hem vandaan haalt.
Wat gezondheid betreft heb je gelijk, de mh is gezonder. Mijn voorkeur zou ook naar de oud DH gaan betreft gezondheid DH.
Mijn eerste eigen hond was een duitse herder, een wolfsgrauwe uit een werklijn. In huis rustig, buiten aktief en alert.
Ik kan maar 1 ding zeggen en dat is dat het geweldige honden zijn. Wij deden geen overdreven dingen, gewoon lange wandelingen maken veel in de natuur, en speuren, dat vond ze geweldig.
Moest wel lang zoeken naar een goede fokker, en helaas fokt zij niet meer omdat ze niet kon aanzien wat sommigen mensen menen te moeten gaan doen met een werklijn hond.
Het was een teefje met rechte rug, iets kleiner/tengerder dan de grote geelbruine honden.
Ik zou zeggen kijk niet alleen goed naar de lichamelijke, maar ook naar de geestelijke gezondheid van de ouderdieren. Een duitse herder hoort niet pieperig en nerveus te zijn, ze horen een stabiel en onbevangen karakter te hebben.
Jamaar hoe zie je dat dan aan een puppie?
Ik kan natuurlijk naar het karakter van de moeder kijken maar dat zegt vlgens mij ook niet alles.
Nikkie, ga alsjeblieft! hoe dan ook naar een goede en verantwoorde fokker!
Er is zóveel wildgroei bij de herders en zoveel doorgefokte ellende.....ik zou het risico, vooral ook bij dit ras; echt niet nemen.
Mijn ervaring met herders is dat ik mechelaars sneller nerveuzer vind. Beetje zenuwachtige drukte makers.
Dh, en dan inderdaad vooral de oud Duitse, zijn toch relaxter. En eerlijk gezegd vind ik ze ook mooier; ook kwa bouw.
Maar het heeft inderdaad met de lijn te maken waar de hond uit voort komt. Het kan zijn dat rasstandaard je niks zegt, maar dan heb je wél een goede indicatie hoe jouw hond gaat worden.
En veel meer kans op gezond oud worden.....
Vraag anders ook de herderbezitters( zoals Lian ) eens over hun ervaringen
Klopt, is geen garantie. Als je zelf met de pup trappen gaat lopen krijgt hij waarschijnlijk wel hd, bedoel er eigenlijk mee dat de ouders hd, ed en dm vrij zijn. Gelukkig is laika ook hd en ed vrij.
Ik vind Duitse herders over het algemeen wat minder extreem in werklust en wat gemoedelijker dan Mechelaars.
Familie van mij heeft al jaren Duitsers.
Voorheen hadden ze een Oudduitse herdershond, een ontzettend lief en vrij gemakkelijk beest. Daarna zijn ze voor een werklijn Duitser gegaan, dit is een veel pittigere, energiekere en hevigere hond. Daarnaast hadden ze nog een 'gewone' stokhaar Duitser, dat was een wat terughoudende en ietwat nerveuze hond.
Als je een groot, gezond, actief en wat gemoedelijker herdertype zoekt zou de Shiloh Shepherd je mogelijk ook kunnen interesseren. Die hebben een prachtige rechte rug en zijn wat stabieler van karakter. Ook zit er geen rotzooi tussen wat betreft fokkers.
karakter van de moeder vind ik toch ook wel belangrijk, al zegt het inderdaad niet alles.
Hee.... Herders... Leuk! Ik heb hier zelf een Duitse Herder rondlopen. Rustheidszelfe, en ik vind haar niet echt neurotisch ofzo. Ik raad je wel aan om ook mentale uitdaging te bieden aan de hond, dit maakt een herder ook erg voldaan. (Elk ras wel geloof ik). Indy, mijn herder, is gevoelig voor stemcorrecties. Ga je haar lichamelijk corrigeren, dan leg je een enorme druk op haar en merk je dat snel. Duitse herders zijn werkwillig, en vaak gevoelig in hoe jij je zelf voelt. Ze hunkert naar stabiliteit, en veel structuur in de vorm van regels consequent hanteren. Anders weet ze van gekkigheid niet wat ze moet en gaat ze wel zelf taakjes verzinnen. Haar een taak geven is heel belangrijk. Ze kent hier onzinnige commando's waar ze veel plezier uit haalt. Want ze mag wat voor mij doen, en dar doet ze het allerliefste!
Het mooiste is het onvoorwaardelijke wat ze mij biedt.. Al lig ik boven op bed, ze gaat hemel en aarde verschuiven om er voor mij te zijn... verder is ze een hond die veel op oogcontact doet. Loopt ze los, kijkt ze om de zoveel meter eventjes of ik er nog ben. Op een of andere manier haalt ze hier ook veel contact en bevestiging uit.
Verder: laat je goed informeren over de gezondheidstesten die de ouder dieren hebben gehad. Je vind veel doorgefokte Duitse herders en daar wordt het ras niet veel stabieler van.
Zo ligt ze 9 van de 10 keer lekker in huis te relaxen... Wel het liefst zo dicht mogelijk bij mij
Ik heb zelf geen ervaring met de duitse herder maar wel een aantal mechelse herders in mijn omgeving.
Degene die genoeg beweging en uitdaging krijgen zijn echt wereldhonden. Maar ik ken er ook aan aantal waar dat niet het geval is en die zijn inderdaad zenuwachtig. Weet niet of dat daar alleen aan ligt, het karakter zal ook wel meespelen.
En het is al een paar keer genoemd maar zeker bij de duitse herder zou ik echt heel goed op de gezondheid letten.
In ieder geval, heel veel plezier met de zoektocht naar jullie nieuwe maatje en ik ben heel benieuwd waar jullie uiteindelijk voor gaan :-)
bedankt voor alle informatie! Ik heb er veel aan.
De mechelse herder word het niet.
Wij denken niet dat wij het juiste baasje zijn voor deze honden.
We twijfelen nu tussen de duitse herder en de oud duitse herder.
Van deze 2 gaan wij eerst via mail informatie vragen aan diverse fokkers.
En later willen wij bij een of meer fokkers langsgaan.'
Ik vrees ervoor dat het zoeken naar een fokker die fokt met herders met rechte rug nog het moeilijkste word.
Laat je goed informeren inderdaad van te voren. Jullie zijn goed bezig! En ik weet zeker dat er een prachtige puppy op jullie pad komt. Ik gooi even een PB naar je toe met een Oud Duitse herder fokker waar het kijken sowieso waard is.
he tof van je dank je!
Goed zo!
Ben benieuwd!
Er zijn genoeg fokkers die werklijn fokken, en dus Duitse herders met wat rechtere ruggen. Ook zijn er enkelen die combi fokken, een show- mix werklijn.
Ik zou als ik jou was bij een VDH club gaan kijken bij jou in de buurt of bij een NBG club waar ook Duitse herders trainen. Dan zie je wat verschillende herders en kun je vragen naar geschikte fokkers.
Zelf heb ik trouwens mijn 3de Duitse herder. Mijn eerste kwam uit werklijnen maar had helaas veel problemen met zijn gestel, helaas. De tweede kwam ook uit werklijnen en was verder heel gezond. Met de eerste twee heb ik wel gesport maar toen het niet ging vanwege dus de gezondheidsklachten ging het ook prima met af en toe speuren en flink veel wandelen met de nodige een op een oefeningen en spel.
Nummer drie is ook uit werklijnen en een drukke jonge hond van bijna twee jaar. Ben blij dat ik al wat ervaring had met de herders en de trainingen, want zonder die kennis had deze laatste denk ik wel uit de hand gaan lopen. Best een pittig hondje is het. Dus verkijk je niet op de werklijn bij de duitsers.
Mijn vorige noemde ik een vermomde mechel bijvoorbeeld haha.
De oudduitse herders zijn volgens mij wat gemoedelijker, maar het is maar net voor welk type je valt.
Zoek een (hobby) fokker, gewoon iemand die zo af en toe eens een nestje heeft, dat kan ik je als tip mee geven.
Zodra er 2 of 3 nesten tegelijk bij een fokker liggen, zou ik al zeker flink voorzichtiger zijn daar een pup te kopen.
Zorg er verder voor, dat je de moederhond ziet, je een stamboom erbij krijgt (door de veranderingen en strengere regels van de Raad van Beheer) worden er nu ook honden zonder stamboom gefokt, zelfs bij zgn. "erkende"fokkers.
Een hobby fokker, die zo af en toe eens een nestje heeft, steekt tijd in de pups, en doet het uit liefde voor het ras.
en focus je niet te veel op 'rechte ruggen'.
Dat lijkt wel het stokpaardje bij DH's geworden te zijn. De stand van de rug heeft niets met de heupen te maken.
Een wat afhangende ruglijn is echt niet erg, en vaak worden ze ook gewoon zo in stand gezet dus een foto zegt verre van alles.
En ODH's komen vaak uit tjechische/oostbloklijnen en dat zijn net de wat pittigere lijnen, regelmatig worden langhaar DH's daarmee gekruis en krijg je dan ODH's.
Binnen een nest DH's kunnen zowel DH's als ODH's zitten, dus ga er niet te veel vanuit dat het 2 aparte rassen zijn, want dat zijn ze niet.
Succes met de zoektocht !
Eens! Super antwoord
Daar sluit ik me helemaal bij aan, ik schreef al eens eerder dat een ODH een gewone langhaar is, maar dat werd me niet in dank afgenomen.
Och... Het is maar wat men wil denken toch. Trek je er maar niet teveel van aan
Ga je op zoek ik België of Nederland?
Ik heb vooral gekeken naar de ed Hd dm Vrij.
Bedankt voor je advies maart!
De rest natuurlijk ook bedankt
Misschien hebben we al een Fokker gevonden in Nederland maar weten het nog niet zeker.
We moeten dan wel wachten tot de pup 15 weken is in verband met de rabiës enting heb ik begrepen maar dat hebben we voor een gezonde hond wel over
Is dat verandert?
Eerst was het zo, dat als de moederhond geënt was tegen Rabiës dat je de pup eventueel kan laten titeren.
Maar zelfs het titeren was niet verplicht.
volgens de fokker krijgt de pup tegen 12 weken de enting en mag hij dan na 3 weken pas de grens over,
De pup blijft dus tot 15 weken bij de fokker.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?