Waarom ga je niet gewoon naar een asiel hier in Nederland, daar kun je de honden gelijk in levende lijve zien, je kan er mee wandelen en dergelijke. Je kan dan veel beter kijken welk hondje er in jullie familie passen. Als de kinderen ouder zijn kun je altijd nog weer kiezen voor een hondje uit het buitenland.
Hier ben ik het wel mee eens..
Stel je krijgt een andere hond, een wat oudere, het is niet de hond die je had.
Deze hond heeft een heel ander karakter en vraagt misschien, zeker de eerste tijd, net zo veel tijd en aandacht als de pup die er nu is.
Ik zou, hoe moeilijk je dat ook vindt, echt wachten met een andere hond tot je kinderen, of in ieder geval de jongste wat ouder is.
Of
Je gaat kijken wat je mogelijkheden zijn om deze pup te behouden.
Denk eens in mogelijkheden ipv in problemen, ja het is druk in huis, maar zou je gelukkig worden van een stil huis?
Ja de pup moet vaak naar buiten voor een plasje, hebben jij en je jongste kindje gelijk weer even een frisse neus gehaald op het grasveldje voor de deur..
Het klinkt allemaal heel simpel natuurlijk, maar probeer alles maar eens positief te zien, daar wordt alles een stuk leuker van!
Morgen is de kerstvakantie afgelopen en gaan de twee oudsten alweer naar school, ook dan zal het alweer een stuk rustiger zijn overdag.
Mocht je het gewoon echt niet meer zien zitten (niks om je voor jpte schamen!), dan inderdaad je eerlijke verhaal aan de stichting vertellen en gewoon wachten tot de jongste ook lekker naar school gaat!
Eens met Rosita.
Aan een volwassen herplaatser kun je je handen minstens net zo vol hebben als aan een puppie.
En ik vind kleine kinderen en een kleine pup geen goede combi, maar dat is mijn mening
Dus als ik het goed begrijp wil je nu de pup teruggeven aan de stichting en daarvoor in de plaats een andere gratis hond omdat je geen kosten meer wilt maken?
Ik zie elke keer alleen maar dingen staan over adoptiegeld wat de stichting zou ontvangen voor de pup als jij de pup terug geeft en hij opnieuw wordt geadopteerd. Misschien moet je dat niet doen, wat kan jou het schelen hoeveel adoptiegeld ze krijgen voor die pup? Feit is dat jij de pup eigenlijk niet wilt.
Sorry, maar ik begrijp er oprecht niks van.
En ook met de hond die je eerst op het oog had kun je pech hebben. Hij zal maar 2 weken aan de diarree zitten, dan loop je ook continu bij de dierenarts (hebben wij gehad). Of je hond heeft een ongezellig 'onderonsje' met een andere hond (hebben wij ook gehad).
Er kan altijd iets gebeuren waardoor je (veel, onverwachte) kosten moet maken.
Misschien is het inderdaad verstandig om even alles voor jezelf op een rijtje te zetten, even te wachten tot kleinste kind wat ouder is en je niet meer ogen in je achterhoofd moet hebben om alles in huis in de gaten te houden.
Misschien even geen hond? Een hond "moet" tenslotte niet.
Ambiance genoeg in huis zonder heb ik het idee.
Dus als ik het even samenvat:
Je had een oudere hond van een stichting, maar deze ging helaas snel dood.
De stichting gaf je in de plaats gratis een pup.
Deze pup valt jou zwaar, dus wil je hem weg.
Je wenst dat de stichting jou nu gratis een andere oudere hond geeft en deze pup terugneemt.
Ik word er wel een beetje droevig van, moet ik zeggen, van dit ruilen van honden. Zo gaat dat toch niet? Je neemt een hond met volle verantwoordelijkheid in huis. Kan er toch wat misgaan? Ja, dat kan. In dit geval gaat het over het niet aankunnen van de zorg voor de pup, dus om het cru te zeggen: jouw probleem.
Dan zou ik al héél dankbaar zijn dat de stichting het op zich neemt om een nieuwe, warme thuis voor de pup te zoeken, en zou geen haar op m'n hoofd eraan denken ook nog es vragen te gaan stellen over het gratis krijgen van een nieuwe hond!
Ook oudere honden kunnen veel zorg, energie en tijd van je vragen, hoor, net als een pup. Jij moet daar dus klaar voor zijn, dit op jou willen nemen. Je kan er niet vanuit gaan dat een nieuwe herplaatser hetzelfde zal zijn als die eerste, enkel en alleen omwille van z'n leeftijd.
Dus ga ik met de mensen mee die je adviseren een tijd te wachten met het binnenhalen van een nieuwe hond, tot je voldoende tijd en energie hebt om met volle verantwoordelijkheid er opnieuw aan te beginnen.
Dus de pup was 11 weken toen deze in Nederland geïmporteerd werd.
Dit is een illegale import; een pup uit het buitenland mag pas op de leeftijd van 15 weken worden geïmporteerd. Op de leeftijd van 12 weken mag de pup de verplichte rabiësvaccinatie hebben en mag niet eerder dan 21 dagen daarna geïmporteerd worden. Deze wetgeving is 29 december 2014 van kracht geworden.
Wanneer is je pup tegen rabiës ingeënt?
Een nederlands asiel kijkt ook niet of er eventueel leverfalen is of nierfalen, dat is niet gangbaar, wel op parasieten en de bekenden buitenlandse ziekte's.
Voor mij gaat het ook niet samen, kleine kinderen en een pup.
en dan denk ik vooral aan een kleine pup die daartussen loopt
had je misschien wel kunnen voorzien vind ik, je MOET nu eenmaal geen buitenlander nemen om alleen goed te willen doen.
Kijk naar de situatie nu
dus hupsakee....zo vlug mogelijk puppy terug weg en hou je voorlopig wel van ALLE honden zou ik zeggen.
een andere hond laten komen lees ik hier of waarom niet naar een asiel in Nederland.....dan word ik echt kwaad en niet zo'n beetje. Ik ben dit soort verhalen zo enorm beu, men neemt een hondje en oh dan is het toch teveel hoor, dus moet maar weer weg. Dat is een LEVEND WEZEN !! Iedereen loopt altijd over van ocharme voor de baas maar de hond is wel het slachtoffer. Ik vind ook dat het pupje beter verdient, bij een baasje dat hem wel als deel van het gezin ziet en gewoon alles doet om voor hem te zorgen.
Iemand die een hondje, zeker van een buitenlandse Stichting, zo snel terug kwijt wil...waarom zou die een andere hond moeten nemen ? Van waar dan ook, wat als die weer niet bevalt of als zelfs een oudere hond toch drukker blijkt dan de vorige..maar weer weg ??
Mijn geduld met dit soort verhalen is gewoon op, ik heb het al te dikwijls meegemaakt. Eerst een hondje nemen en dan past het niet meer in het plaatje, want zo simpel is het. Ik heb enkel heel erg te doen met de pup en hoop dat de lieverd niet het ultieme slachtoffer gaat worden en nu wel een goede thuis krijgt !. Zorg daar tenminste voor, is wel het minste wat je kan doen !!! En blijf voor de rest weg van dieren, neem een pluche..die kan je weg doen wanneer je maar wil. Dit pupje en andere honden zijn vergelijkbaar met kinderen, weerloos en onschuldig, die dump je niet zomaar terug en denk verdorie na op voorhand, bezint eer ge begint, zou veel hondenleed besparen ! Het wordt echt heel erg met de mensheid..onze wegwerpmaatschappij op zijn best, het mag vooral geen moeite of inzet kosten.
Ik geloof na alle reacties dat ts niet weer zal reageren. t hele verhaal qua adoptie etc is idd vaag want een deel gaat toch over de kosten.
Maar ik kan me ts wel voorstellen een pup is totaal wat anders dan een oudere hond die t merendeel al geleerd heeft. En dat kan soms even heel goed tegenvallen. Vooral met zon klein ukkie erbij. En ze zegt er ook duidelijk bij dat ze haar ervoor schaamt.. Maar ze is wel eerlijk..
Maar zou dan niemand met kleine kinderen meer een pup mogen??? T is heel erg veel werk weet er sinds een halfjaar alles van en heb ook momenten en nu soms nog met mijn handen in t haar gezeten van sjeminee wat een werk. En dan hebben we ook nog een overgevoelige en prikkelbare hond. Maar geen haar op mijn hoofd die denkt omdat t me teveel word ik doe hem weg, waarom niet omdat we er voor gekozen hebben en ik me steeds voorhoud dat t pup en puber zijnde een periode is...
Ik houd onze hond en onze of andere kleine kinderen uit elkaar. Onder mijn of mijn man's toezicht mag die er bij zijn. Traphekje tussen keuken kamer zodat als er kleintjes over de vloer zijn hij er niet bij kan komen. Kindjes in de box dan mag hij even. T is een heel geregel en heel veel werk maar goed we hebben hier wel voor gekozen..
Ik hoop dat ts een juiste keuze voor zichzelf kan maken en misschien toch is even een dagje oppas regelen voor zowel pup als kids dat ze even kan bijtanken. Dan vervolgens de boel nog is te overzien en er hoop ik volledig weer tegenaan zal gaan om dit pupje een mooi leven te geven.
Veel succes met je keuze!!
Wat mij vooral opvalt (of stoort, dat kan ook nog) is dat het elke keer over die adoptiekosten gaat.
Als ik het moeilijk heb met een pup (en geloof me, dat heb ik gehad) dan kan het me werkelijk waar helemaal geen hol schelen of de stichting dan adoptiekosten krijgt als de pup naar een nieuw baasje gaat. Dat zou dan wel mijn laatste 'zorg' zijn...
Je vergeet hier een stukje voorgeschiedenis te vermelden, nl. dat TS een oudere hond had "geadopteerd", die binnen enkele weken overleed ondanks het feit dat TS veel medische zorg gegeven heeft. Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten.
De organisatie/stichting had TS niet de mogelijkheid moeten geven om na een al slopende periode met de oudere hond, een pup van 11 weken te "adopteren". Wat overigens ook nog eens strafbaar is. Pups onder de 15 weken mogen niet geïmporteerd worden.
De Stichting had zich ook moeten bezinnen, voordat ze deze "adoptie" begonnen te regelen.
Lyndsey bravo dat jij dat dan goed geregeld hebt met een hond én kleine kinderen. Je komt me ook volwassen over .
Want het verreist inderdaad duidelijke huisregels en meestal als de pup weg moet gaat het eerder om een momentbeslissing van aankoop, waar dan helaas altijd het puppy aan het kortste eind trekt.
hoeveel topics zijn hier al gepasserd met de kreet van ...ik kan het niet meer aan,want heb ook nog kinderen , die dan soms ook weer ineens autist ofzo zijn.
ik ben het inderdaad ook beu net zoals Marie Rose en zou willen dat iedereen die een hond neemt toch aub eens wat beter eerst nadenkt ... goed nadenkt .
@Lance
Ik hoef er geen bravo voor te hebben haha.. T heeft mij ook vaak genoeg kopzorgen bezorgd en loop ondertussen ook bij een gt met onze hond. maar goed wil alleen maar ermee zeggen ook voor ts waarbij ik al bang ben dat die niet meer terugkomt dat ze niet de enige is die t soms even niet meer ziet zitten.. Maar als je doorzet en je neemt Zo nu en dan even een pauze. En je hond leert weer iets nieuws of je gaat een stapje vooruit het wel een heel voldaan gevoel..
Ik kies er toch voor om het neer te typen.
Vind het persoonlijk erg jammer dat iedereen zo fel reageert op ts.
Ts weet heus wel dat dit niet helemaal de juiste weg is, maar vraagt hier hulp, en niet naar meningen.
Het is heel menselijk gelijk te oordelen, terwijl een onderbouwd advies zonder oordelen juist erg waardevol kan zijn.
Ik zeg dit alleen maar zodat mensen hier hun "problemen" kunnen neer pennen. :-) PS er zitten wel goede adviezen tussen
Ik begrijp je helemaal, een kleintje van 1.5 en een pup, dat is heel erg bewerkelijk. Zeker omdat je er ook nog alleen voor staat.
Ik zou het de stichting gewoon eerlijk voorleggen. Voor een pup, zal het niet moeilijk zijn een andere baas te vinden.
Ze zullen het wel begrijpen, lijkt me
Ik zelf, durfde het niet aan een hond met jonge kids. Wij hadden daarom zelf altijd katten. Pas toen mijn jongste 11 was, waren we aan hond begonnen.
Ik ben zelf wel opgegroeid tussen de honden.
Het is een persoonlijk iets hoor, om geen hond te willen met jonge kids.
We gingen wel eens de hele dag naar een museum, of strand of andere activiteiten in het weekeinde. Met een poes was dat geen probleem, met een hond kan dat allemaal niet.
Succes en gewoon eerlijk vertellen!
Helemaal mee eens!!!
Spijtig voor TS, maar neem je verantwoordelijkheid, dàt is volwassen gedrag. Vermits er drie kinderen zijn, neem ik aan dat TS volwassen is?
Je kan je verkijken, maar iemand die al meerdere honden heeft opgevangen, zal toch al wel een béétje weten hoe een hond in elkaar zit en dat het tijd en aandacht vraagt een hond op te voeden?
De pup zit misschien niet op zijn plaats, maar ik zou zeker géén andere hond nemen, ook op een oudere hond kan je je verkijken, en dan? Weer weg?
Een pup kun je makkelijker begeleiden nog. Tuurlijk is veel werk maar de eerste tijd met een pup geldt dat altijd. En bijna elke pup eigenaar heeft een fase t allemaal even niet meer te overzien.
Marie-Rose.ik ben het zo met je eens.ik word niet goed van die verhalen.pup moet weg,spijt van pup.dan denk ik,je doet je kind toch ook niet weg? triest voor TS maar ik heb medelijden met de pup.
Ts wilde geen pup!
Ze wilde een volwassen herplaatser.
Vind ik een ander verhaaal, als je dan toch een pup opgedrongen krijgt.
Stichting verteld, speciaal voor ts de pup te hebben over gevlogen. Wordt nogal opgedrongen.
Een pup opgedrongen krijgen?
Je bent zelf verantwoordelijk voor de dieren die je in huis haalt. Als je akkoord gaat met een gratis pup, moet je de verantwoordelijkheid niet op een ander afwentelen als het tegenvalt.
Als je geen pup wil, dan neem je geen pup, zo simpel is dat.
Zo erg mee eens, daar kan je de stichting niet schuld aan geven, dat was waarschijnlijk goed bedoeld, want puppies gaan altijd eerder dan oudere honden.
Ik zie ook nergens staan dat het opgedrongen is, verplicht of wat dan ook.
Ik ben heel empathisch met mensen die op hun tandvlees zitten bij de opvoeding van een pup en steun komen zoeken op het forum. Mag je gerust in alle topics die daarover gaan es nalezen.
Maar die empathie stopt als het verhaal daar niet over blijkt te gaan, maar wel over in hoeverre je kosteloos de ene hond kan inruilen voor de andere.
Dan gaat het topic niet over advies vragen ivm de opvoeding van een pup, maar over hoe je ervan af te maken zonder geld te verliezen en toch een nieuwe hond te krijgen.
Dat sjacheren met dieren, dàt is waarop gereageerd wordt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?