Ja, ze is er! Onze landseer-pup Evy! Met meteen wat vragen :-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenfanHondenfan

Hoi iedereen,

na lang zoeken, veel vragen stellen en bezoekjes aan verschillende hondeneigenaren en fokkers is ze hier ; onze prachtige landseer-pup Evy!

Ze is hier sinds afgelopen maandag. Afgelopen woensdag is ze 12 weken oud geworden, met ongeveer 11,5 week dus ongeveer bij ons komen wonen.

Het is echt een schat van een beestje. De eerste dagen had ze ontzettend veel last van stress. Niet eten, continue snel ademhalen, neus likken, gapen, veel stress-signalen. Vooral op straat veel piepen. Sinds vandaag begint ze echt ' puppy-gedrag' te vertonen, met 4 pootjes tegelijkertijd omhoog springen bijvoorbeeld, zo prachtig om te zien! En het eten gaat ook een stuk beter, ook al kun je voelen dat ze flink afgevallen is. Hopelijk trekt dat allemaal snel weer bij.

En meteen al mijn eerste vraag; zoals mijn nickname wel verraadt hebben we vier kinderen. Evy is gek op de jongste twee, maar onze oudste twee vindt ze eng, heb ik het idee. De eerste dagen stapte ze achteruit als ze door de kamer liepen, maar als de jongens nu de kamer of de tuin binnenkomen als ze bijvoorbeeld thuiskomen van school, begint ze naar ze te blaffen. Hoe moet ik daar op reageren? Ik heb het idee dat het een stukje onzekerheid is, maar ik wil wel goed weten waar ik nu goed aan doe. De kinderen doen heel rustig, gaan zelf op hun knieeen zitten en houden hun hand laag e.d. 

Ik zal jullie de komende weken vast nog heel wat meer vragen gaan stellen, haha

honden page profiel HondenfanHondenfan

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy

honden foto van Fabienne & Joy

Wat een schatje!;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Oooh wat een liefje! <3
Gefeliciteerd met jullie meisje!
Wat heeft jullie uiteindelijk doen besluiten voor de landseer te gaan, in plaats van de newf?

Ze is pas een paar dagen bij jullie en vanwege de leeftijd waarschijnlijk iets minder onbevangen dan een jonge pup van 8 weken. Wellicht heeft ze daarom iets langer de tijd nodig om te wennen en zich thuis te voelen. Het is ook reuze spannend allemaal natuurlijk!

Probeer je pup vooral veel rust te geven. Zijn je oudste kinderen misschien wat druk voor haar? Hoe reageren jij en je kinderen als ze begint de blaffen? Hebben ze haar op andere momenten wel al kunnen knuffelen? Is Evy bij de fokker goed gesocialiseerd met kinderen van alle leeftijden?

Probeer het contact in ieder geval niet te forceren, waarschijnlijk heeft ze gewoon wat tijd nodig om ze beter te leren kennen. Het kan helpen om je kinderen te betrekken bij de verzorging van Evy, bijvoorbeeld door hen het eten te laten geven, met haar samen naar buiten te gaan, samen te spelen, te borstelen.

Vanaf deze leeftijd komen veel pups terecht in de zogenaamde 'angstfase', dit kan ook meespelen. Aan de ene pup merk je dit enorm, terwijl de andere pup nergens last van lijkt te hebben. Dit hangt af van de eerdere socialisatie, het ras en het karakter van de individuele pup.

Verder kan ik je dit boek aanraden te lezen:
http://www.bol.com/nl/p/een-hondenleven-lang-fysiek-en-mentaal-in-balans/9200000032514819/

Moeder4 (Gast)

Nou, op dit moment reageer ik maar gewoon niet op het geblaf want het is alleen bij het binnenkomen / thuiskomen maar ik wil graag weten wat wijsheid is. Moet ik accepteren dat ze blaft tegen de kinderen, of niet? En hoe moet ik dan op reageren of anticiperen? De jongste is nog volledig thuis en ze is er dol op, heerlijk om te zien.

Socialisatie is denk ik niet geweldig geweest. De fokker was echt heel lief en de moederhond was erg betrokken tot dat ik haar haalde. Maar er is alleen af en toe een baby van 6 maanden bij geweest, voor de rest kinderen van 15 en ouder denk ik. Andere honden buiten haar eigen honden ook niet, behalve 1x puppycursus waar ze de drie 'overgebleven' pups uit het nest mee naartoe genomen heeft.

Ik kan aanstaande zaterdagochtend naar een puppycursus, is het wijsheid om daarheen te gaan juist omdat ze al 'oud' is of moet ik juist nog een weekje wachten?

 

 

Moeder4 (Gast)

Oh en toch een landseer vanwege iets minder vachtverzorging en iets minder eigenzinnig :-)

Moeder4 (Gast)

En boek besteld trouwens, bedankt voor de tip!!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik heb je overigens nog een pb'tje gestuurd met een nuttige link. :-)

Het is heel erg lastig oordelen vanachter een scherm, dus of ik je deze wijsheid kan geven is de vraag. Wat je in ieder geval absoluut niet moet doen in een dergelijke situatie is straffen.

Hoe gedraagt ze zich verder, hoe is haar lichaamstaal (oortjes, staartje, houding) op het moment dat ze blaft?

Heb je haar al in contact gebracht met andere honden? Indien ze nog weinig ervaring heeft in het contact met andere honden zou ik haar zéker meenemen naar de puppycursus aanstaande zaterdag.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je moet moet wennen. Is logisch, alles is nieuw.

Pups hebben wel tijd nodig alle prikkels te verwerken, mijn tip is niet elke dag bloot stellen aan nieuwe prikkels. Het leren gaat even goed door en het verwerken, genoeg rust is essentieel.  

Met uitlaten, veel naar een zelfde saaie veldje gaan.

 

Niet reageren op blaffen is niet zo handig, hij vind het eng en moet het zo zelf uitzoeken. 

Wat je kan proberen als je kids er aan komen, strooi een handje brokjes op de vloer. Het is lekker om te eten en leuk om te zoeken. Als je dit elke keer doet als je kids komen, zal hij het lekkere van de vrokjes gaan koppelen aan je kids. Die zo de voorspeller worden van iets leuks.

Pavlof, de bel betekend eten, je kids betekend iets lekkers.

Laat je kinderen nooit naar je hond toe gaan, maar laat het initiatief bij je hond. 

Je kinderen kunnen vb de voerbak klaar zetten, mee uit gaan. Zo langzaam zal je hond merken dat je hele lieve kids heb, die er bij horen.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ohhh wat een schattige Landseer!!

 

Ik zal haar vooral de tijd geven die ze nodig heeft. En inderdaad niks forceren dan komt het vanzelf!

Ook zou ik proberen wat Suzanne zegt, afleiden met eten of een speeltje misschien wat ze heel interessant vind? (omdat het eten niet altijd lukt?)

Verder zou ik ook zeker een leuke puppycurcus bezoeken!

 

Heel veel plezier met haar!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 Wat een heerlijke pup, mooi koppie!

 

mijn dierenarts heeft een landseer, geweldige hond! Leuk ras.

Nadine (Gast)

Mooie hond 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Veel plezier samen!!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Wat een schattige pup! Ik heb geen ervaring met pups, dus geen tips. Maar ik wens jullie veel geluk met zijn allen!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^