Dat is het probleem bij katten, ze zijn zo lenig en heel goed gewapend.
Wat ook een groot verschil is, je eigen kat of asiel katten.
Je eigen kat is thuis, op zijn gemak en die ken je heel erg goed. Hoewel asiel katten het goed hebben, is er toch een verschil met thuis een baasje.
Evita was er ééntje die makkelijk maagklachten had en niet wilde eten. De DA gaf haar dan eerst een prik die de eerste klachten wegwerkte en daarna kreeg ze pillen.
In het ergste geval plette ik de pillen en mengde het met een beetje van een tube voeding (ben de naam vergeten, verkreeg het bij de DA) die ze geven aan verzwakte honden. Dat smeerde ik aan haar lippen (zoveel mogelijk in haar mond) en dan likte ze de rest van haar mond.
Eens ze ook maar een beetje at (meestal wel na één dag, waren wel geen brokken) gaf ik haar pillen met een lepeltje vleessla of krabsla (iets wat goed ruikt en kleverig is). Ze opende haar mond en nam het van de lepel dan en omdat er brokjes in zitten was de pil mee binnen voor ze het besefte.
Katten zijn een ramp wat betreft pillen...
Ik laat ze eigenlijk zoveel mogelijk prikken en als het dan niet anders kan, geef ik de pillen in smeerkaas, gemalen vlees of zo een tube voor verzwakte katten van de DA.
Vanmorgen een beetje aan psychologie gedaan hihi lol
Had wat eten uit mijn hand gegeven en in het eten van Cookie de tabletten Eerst angel toen bolle en toen cookie en weg zijn de pillen
Maar het scheelt dat haar eetlust weer terugkomt
Tsja, ' verleiden' is toch een stuk makkelijker dan hè.....
Of om de tuin leiden, t is maar hoe je het bekijkt.
Máár! Ze eet weer!
Klinkt goed
Vraag me alleen af hoe ik dat pilletje ga laten vallen en zorgen dat de juiste hond er als eerste bij is met nog 3 honden eromheen :D
Wij hebben de "pil achterin de bek droppen" methode ook gewoon op puppycursus geleerd. Wat wij bij alle honden die we als pup hebben gekregen hebben geleerd is, vanaf het begin (de eerste 3 maanden) eens per week even oefenen.
Als wij tegen een hond zeggen "pilletje doen" dan komen ze bij je en gaan zitten. Niet van harte maar ze weten wat er komt en de bek gaat vanelf open. Nu heb ik altijd jachthonden, dat zal vast een verschil maken.
Maar doet je hond het ook als hij ziek is en flink misselijk ?
Als mijn hond al haar leverworstje weigert denk maar niet dat ze dan spontaan haar mond voor een pil zal open doen .Deze oefeningen worden aangeleerd onder ideale omstandigheden ,maar werken ze ook nog als de condities veranderen ?
Mijn honden zijn van pup af aan gewend om de mond te laten openen door ons. En dat deed de jongste ook toen hij doodziek was. Daar gingen dagelijks zeker 6 pillen in een week lang. Inclusief hele vieze.
Hangt er vanaf hoe goed je iets getraind hebt, lijkt me.
Ik ben het voor het grootste deel met Wendy eens. maar een staande hond of retriever is toch wat meer baasgericht dan een terriër. Dus, dogmaster, ja in principe wel...maar resultaten uit het verleden....
Ik spreek vooral uit ervaring met DSK's, Golden en labrador retrievers en een paar Jack Russels....en een jack hua hua...maar die bek is te klein voor twee vingers :D
Geloof jullie best ,maar of je nu de nadruk op het ras moet leggen
Denk dat de mate van ziek zijn een grotere rol speelt in het wel of niet nemen van de pillen
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?