Wie heeft er ervaringen met het steriliseren van een boxer.Zijn ze incontinent ervan geraakt en is het gedrag veranderd?Dit omdat mijn boxer angstig is en reageert op andere honden en wil niet dat dat erger word in gedrag.De reden dat ik het zou willen doen is omdat ze schijnzwanger word.
Ik weet dat bij een sterilisatie incontinentie altijd een een kleine kans is. Maar gebeurd niet veel.. tegenwoordig is die kans erg klein met de nieuwe technieken en handelingen van de meeste hedendaagse dierenartsen. Informeer goed naar een goede kliniek.
Ow en gedrag en vacht kunnen idd veranderen verschild wel erg bij iedere hond ook wordt de vacht minder over het algemeen was doffer en de structuur, maar dat zal bij een boxer denk ik wel meevallen
De kans op incontinentie is bij een boxer iets groter. Het heeft niks met de sterilisatie techniek te maken maar doordat de hormonen wegvallen worden de blaas sluitspieren slapper. Kortharige vachten veranderen niet door sterilisatie, wel kunnen teven wat pittiger van karakter worden. Ik heb toevallig afgelopen donderdag mijn boxer teef van zeven en half laten steriliseren.
Dat wist ik niet dat het bij boxers een verhoogde kans was! Goed dat je dat even zegt.
Teef of reu?
Wij fokten boxers. Na gemiddelt 2 nestjes lieten we ze castreren, nooit problemen mee gehad.
Een reu kan na castreren, door het missen van het testosteron hormoon, onzekerder worden.
Een teef krijgt door castreren meer tostesteron en kan wat feller worden.
Mijn collie is ook gecastreerd, geen nadelige gevolgen, ze is wel fel.
Steriliseren is overigens alleen afbinden of doorsnijden zaad- of eileiders.
Castreren is verwijderen eierstokken en baarmoeder (niet altijd wordt de baarmoeder verwijdert) of de ballen.
Incontinentie komt door het wegvallen van hormonen.
Is dus een hormanaal probleem. Oudere vrouwen kunnen dit ook krijgen na de overgang. Dan missen ze ook bepaalde hormonen.
Is met medicpcatie wel op te lossen, gelukkig.
Over het gedrag naar andere honden, weet niet waar je woont?
Bij de club waar ik train: http://www.dogstart.nl/cursussen/cursus-sociale-wandelingen
hebben ze daar een speciale cursus voor.
Groepje van 5 honden met een dergelijk probleem, ga je aangelijnd aan de slag. Je leert de signalen van je hond goed herkennen, ook van andere honden en je leert hoe je het op kan lossen.
Ik heb zelf ook meegedaan. Niet dat Luca reactief is, maar omdat het sowieso heel leerzaam is.
Het is op te lossen, zou het zeker proberen.
Ik weet wel dat ze castratie van angstige honden soms afraden.. aangezien ze dan angstagressie kunnen vertonen. Maar dat is bij weinig gevallen. Meeste dierenartsen willen tegenwoordig castratie zolang niet nodig is en je er goed mee om kan gaan sws vermijden. Sterilisatie bij teefjes raden ze eel altijd aan aangezien je anders verhoogde kans krijgt op een pyometra of melkklier tumoren
Incontinentie heeft niets te maken met de techniek die gedaan wordt, bij castratie zijn de hormonen grotendeels weg, de blaasspanning is minder en minder, door dat de hormonen de blaas niet meer aanspannen.....en incontinentie komt vaker voor dan je denkt...zeker bij de grote rassen.
Is verhoogde kans idd maar is gemiddeld 10% van de sterilisaties
Ik vind het heel moeilijk, ze is in augustus voor het eerst loops geworden en na haar schijnzwangerschap zijn haar tepels zijn nog groot.Ze heeft er een spuit voor gehad maar ze krimpen niet.Daarom wil ik haar steriliseren. Ik heb nu een hele goede gt gevonden en helpt mij nu met haar angst op straat.Maar ik ben bang ondanks dat wij nu bezig zijn met haar angst dat ze na haar steriliseren nog feller word in haar gedrag en de andere kant is dat het beter is voor haar ivm haar schijnzwangerschap.
O ja, mijn dierenarts van Mark en Amer vind het ook een moeilijke keuze.
Ik heb een teefje van 15 kilo gehad die incontinent werd na castratie, maar dat met medicijnen goed onder controle gehad. Zij had normaal al een kort lontje, maar tijdens schijnzwangerschap nog een stukkie korter. Dat was helemaal weg. Ze werd geopereerd vanwege mammatumoren en ze bleek ook pyometra te hebben.
Vanaf blz 18
grotere teven hebben meer kans op incontinentie en in het lijstje van rassen die vaker incontinent worden staat de boxer ook.
Moeilijke afweging.
http://www.felcandag.nl/sitedata/images/Documenten/hondendag2010.pdf
Mijn vorige boxerteef is voor haar eerste loopsheid gesteriliseerd en ze is nooit incontinent geworden, zelfs niet op oudere leeftijd en ze is ruim 13,5 jaar geworden. Haar gedrag was ook niet veranderd maar ze was een redelijk zelfverzekerde dame.
Mijn huidige boxerteef van nu 16 maanden is 1,5 maand terug na haar eerste loopsheid laparoscopisch gesteriliseerd, geen incontinentie tot nu toe maar het is nog niet heel lang geleden dus weet niet of dat nog komt. Zij is wat onzekerder dan mijn vorige boxer maar wel heel sociaal met honden en zie daar ook geen verandering in, ze lijkt iets zekerder te worden maar dat kan ook de leeftijd zijn en ze heeft een herplaatsverleden.
Succes met je afweging.
Oke,bedankt.Ik weet dat het bij iedere hond verschillend is, het blijft een moeilijke beslissing.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?