Eshter van hier die ook BAT trainingen geeft?
Ik ken haar niet, maar weet dat je heel goed zit bij haar.
Feit dat iemand weet en ziet wat er niet lekker loopt, die jou kan vertellen hoe je het kan aanpakken. Dat is toch super fijn.
Fijn dat ze alles ook nog op de mail zet, kan me voorstellen dat je niet alles onthouden hebt.
Rust, dat is zeker heel belangrijk.
Heel veel succes met trainen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Even een korte update. We zijn nu 4 dagen verder. Om eerlijk te zijn heb ik nu echt t idee dat ik niets met onze hond doe. Wat dus uiteindelijk de conclusie geeft en me ook weer laat nadenken dat hij een veelste druk leven had...
Korte momenten ben ik met hem bezig waarna hij weer zijn verplichte rust krijgt. Ik merk aan zijn gedrag al wanneer t hem teveel word dat leert wel snel, maar tjee denk nu soms wel wat is een hond ingewikkeld..
En ja soms zie je dat t hem teveel word maar moet je toch nog even lopen tot je bij de auto bent dus dan tegen de kids zeggen nu even niet meer springen en gek doen we lopen nu gewoon terug. Ik heb t emmertje uitgelegd aan de kinderen en die snapte t want dit hadden ze op school ook al geleerd dus lekker handig .
De verplichte rust moet hij heel erg aan wennen wat ook logisch is. Hij weet immers niet wat rust is... Maar ook dit word vast beter .t geeft mezelf ook rust als ik weet wat voor ritme ik voor hem moet aanhouden. Ikzelf vind t soms wel moeilijk om dan even niet naar hem toe te gaan (slaapt nl in de bijkeuken) even knuffelen etc.
De wandelingen aan de riem zijn nog erg kort ( want beginnen bij hem al helemaal hyper zodra de riem gepakt word) . Maar ook dit heeft zijn tijd nodig om dit op de juiste manier uit te breiden. Gelukkig kan hij fijn in de tuin zoekspelletjes etc doen. Dus moe word hij wel. Zoekspelletjes is ook maar een 10 min tot kwartier langer kan niet want dan begint die alweer te rijden en te doen..
Maar tjee een hele gevoelige hond als ik t op deze manier moet bekijken.. T voelt en dan ben ik eerlijk erg vreemd zo met een hond om te gaan.. Ik ben ook opgevoed met een hond is een hond en die heeft zich maar aan te passen. Gewoon op de nuchtere manier. Oke dat aanpassen is natuurlijk nog van toepassing tis niet een troeteldiertje dat altijd zijn zin mag krijgen.
Nu hopen dat het goed uitpakt allemaal. het heeft zijn tijd natuurlijk nodig en we zijn nog maar 4 dagen verder haha...
Zo dat was t weer even. Fijne zondag allemaal.
Echt heel knap dat je zo goed bezig bent! Mag ook wel gezegd worden toch?
Ik heb ook altijd types honden gehad die er graag 3-4 keer per dag mee op uit gingen. Terwijl bij 1 hond die ik nu heb is 1x per dag meer dan voldoende. Ga ik 1x per dag wandelen, heb ik heerlijke ontspannen wandelingen van ongeveer en half uurtje. (Soms langer, een uurtje. Ligt aan wat we tegenkomen onderweg). Komt er bijvoorbeeld bezoek, of is 1 dag anders dan alle andere dagen, dan gaan we niet wandelen. Hij heeft die rust echt nodig om bij te komen in zijn koppie. Ik vind/vond het ook echt super moeilijk om van dat idee af te stappen: hond moet er een paar keer per dag uit. Veel honden misschien wel, maar hij is een uitzondering. Als pup zijnde heb ik hem daarom helaas bewust overvraagd. Maar gelukkig komt verstand met de tijd Heb een werkersras, maar ga is 's avonds naar de hondenschool bijv. dan geeft hij zich 300%. Ga ik de dag erna wandelen in de ochtend, dan is het te veel. Hij is thuis dan wel lekker bezig met kauwmateraal, zoekspelletje of wat dan ook, maar wel lekker in zijn veilige omgeving. Was moeilijk voor mij joh! Nu raak ik er aan gewend en vind ik het eigenlijk wel heerlijk, een hond die er niet altijd perse uit moet. Terwijl ik in het begin dacht: wat een draak van een hond, heb ik nou zo erg de verkeerde keuze gemaakt, had echt wat anders verwacht van een werkhondje. Maar ik maakte gewoon de verkeerde keuzes ten opzichte van de dagindeling. Nu klap ik gewoon af en toe uit elkaar van trots en blijdschap als ik zie welke sprongen hij/we maken. Al voel ik me nog steeds wel schuldig als ik 1 dag niet wandelen omdat er hier bijvoorbeeld bezoek is geweest. Maar dan denk ik: niet schuldig voelen, het is beter zo, morgen heb je er 500% profijt van, de hond vind het beter zo....
Ik denk dat het ook komt doordat er een tendens is ontstaan, dat als je een hond hebt er ook van alles mee moet doen. Anders ben je niet goed bezig. Net zoals de maatschappij druk legt op de mens met wat je allemaal "moet" doen. Zonder dat er de vraag gesteld wordt of het wel terecht is. Iedereen zegt het, dus zal het zo wel zijn.....
Die tendens is ontstaan door het in huis nemen van honden en het slopen van spullen.
Als de hond niet moe genoeg was, zou hij beginnen slopen.
Ondertussen is men er achter dat een hond niet sloopt omdat hij niet moe genoeg is. Maar eerder omdat hij zich verveelt.
Het opvoeden van een hond is van generatie op generatie doorgegeven. Aan de manier van opvoeden is nooit veel veranderd. Maar door de wetenschap is men ondertussen een heel ander beeld van hoe de hond is, beginnen krijgen.
Daardoor is er ook een hele verschuiving in de kijk naar de hond en de opvoeding gebeurt. Alleen komt deze informatie maar heel mondjesmaat. En is het niet altijd voor de hand liggend om mensen zich aan deze verandering te laten aanpassen. Gewoontes zijn soms moeilijk af te leren. Vooral omdat het haaks staat ten opzichte van wat men altijd heeft gedacht.
Hele logische verklaring inderdaad.
Eerst dacht ik ook dat een hond miest rennen, springen vliegen en veel moest bewegen.
Nu leg ik de nadruk op rust, veel plezieriger voor een hond.
Zit op sport en spel, dat is druk, één keer in de week, geen probleem.
Speuren is echt een hele mooie bezigheid. Die neus gebruiken, vinden ze allemaal zo leuk en na een half uur zijn ze moe, op en helemaal voldaan. Dat zijn mooie activiteiten.
Onze wandelingen zijn snuffellen en vooral genieten, de tijd nemen.
Een dag per week, doen we niets. Ook handig je hond daar aan te wennen. Buiten even plassen en verder heerlijk slapen en niets doen.
Eliane heeft een heel goed punt. Onze maatschappij is heel druk, er wordt van alles van je verwacht, die koppies komen steeds voller en dat is aan alle kanten te merken.
Het zal idd even wennen zijn, maar als je hond eenmaal, de rust kan nemen, zal je veel,verschil gaan merken.
Succes!
Inderdaad. Bij mijn eerste hond dacht ik dat het aan de afstand lag, hoe vermoeider hij werd.
Ik was in het begin aan het trainen op afstand dus. Hoe langer de wandeling, hoe meer afstand we hadden afgelegd, hoe beter.
Naja, deze hond vond het allemaal prima. Ging er graag mee op uit. Toch duurde het toen even voor bij mij het kwartje viel. Het was een reu. Met een wandeling van een half uur. Met heel veel snuffelen op plekken waar hij zelf wilde (soms bleef hij 3 min bij 1 geurtje plakken) was hij ook voldaan. Als het aan hem lag kwamen we niet ver.
De afstand hing ik toen al aan de wilgen. Ik rekte een aantal minuten uit (of dat nu 15, 30, 60 of 100 is....). Ik zag wel hoe ver we kwamen. Hond was echt meer tevreden. Het zat hem in de nuanceverschillen. Nou was dit een megamakkelijke hond, zijn emmertje zat eigenlijk nooit vol. Maar als je kijkt naar je hond zie je toch veel.
Deze 'moet'-maatschappij waar we in leven is voor ons zelf vaak ook al een killer. Laat staan voor de honden. De mens kan tenminste nog enigszins relativeren. Een hond moet maar meedoen.
Fijn dat gedagstherapeuten dat ook adviseren en zien. (Zou misschien gek zijn als dat niet zo was).
ja ik dacht ook echt hup afstanden doen laten rennen etc Zodat ze moe worden.na mijn mening hebben ze dat ook echt wel nodig maar niet de hele tijd. Maar voor nu is de rust bij hem t belangrijkst om aan te leren. Maar hij vind t niet makkelijk. Zo nu en dan kan ik stiekum even loeren als hij zijn rust moet nemen want aangezien kids in de kamer aan het spelen zijn slaapt hij in de bijkeuken anders veelste veel indrukken.maar vanochtend terwijl hij al na een korte tijd er genoeg van had en begon te hyperen verplichte rust maar echt niet geslapen... Straks zodra t donker word dan valt ie als een blok in slaap maar daardoor overdag dus echt nog teveel wakker... Maar goed Rome is ook niet in 1 dag gebouwd dus gaan gewoon verder .. Maar tis een echte aandachtvrager dan ineens weer hoge blaf van misschien komt ze haha.. Tja das voor hem ook afleren natuurlijk want voorheen ging ik er dan snel wel even heen.
Zouden ze t niet saai beginnen te vinden zo vaak voertjes op te snuffelen uit de tuin en uit doZen etc??
Al met al vanaf 9 uur zijn we beneden en meneer is tot nu toe 5 uren wakker geweest. Alle kauwbotten op dus volgende week is weer inkopen doen. Maar hij heeft alles ook zoooooo snel op :( als hij een kwartier haalt is t al heel lang dat ie bezig is met een bot...
Ook als je grote lange stukken gedroogde kophuid of bull pezen geeft?
Bull pezen heb je ook per lopende meter
Kophuid heb je in korte lengte maar ook rond de 35 cm en ziet er zo uit
Uiteraard heeft dit ook niet de geur van lavendel
Maar je kan hem het mss geven als hij in de bijkeuken ligt?
Botten van dragende structuur zijn slijtig tot zeer slijtig voor de tandjes.
De gewone botten, er zijn er die bij productie in javel/bleekwater gaan. Als je dan puur natuur voorgeschoteld krijgt.......
Hier krijgen ze wel es die meter bullepees, vinden ze heerlijk, maar in een half uur is die ook verslonden hoor
Kwestie van lekker lang genieten
Je kan die op bepaalde tijdstippen geven, bvb na een maaltijd een half uurtje laten kauwen
Vervelen om naar voertjes te zoeken echt nooit.
Ik voer brok, Luca heeft een voedselallergie, oa rauw gaat niet, gedroogd met mate, helaas!
Ik geef haar in haar bak niet superveel brok. De rest van haar eten, verdient ze door zoeken. Doe het buiten met loslopen elke dag en ze blijft er soms zelf om vragen. Gaat ze met haar neus tegen mijn jaszak met de voertjes. Zo lief.
Heb je wel eens bij de slager (liefst Turkse slager, die heeft lam en schaap) een stuk vers bot gehaald?
Daar doen ze zo lang mee. Het liefst waar nog wat vlees aan zit.
Ze noemen het kvv, kant en klaar vers vlees. Het is allemaal ingevroren. Een mix van spier, orgaan en bot.
Ik koop het ingevroren en coor gebruik haalde in het uit de vriezen om te ontdooien.
Ze vond het super lekker en zag er ook heel goed uit.
Ze kreeg buikkrampen en diaree. Bleek dat ze niet alle diersoorten verdraagt en dat rauw niet meer goed gaat.
Heb nu goede brok die ze graag eet, gelukkig.
Ja die zijn rauw. Diegene die "behandeld" zijn (zoals gerookt e.d.) die geven splinters. De rauwe niet. Lam en geiten ribben mogen ze gewoon helemaal opeten.
Waar je wel moet opletten is de hoeveelheid.
Je geeft brokvoeding, dus daar zit calcium chemisch bij toegevoegd.
Te veel aan chemisch toegevoegde calcium kan een hond zijn lichaam niet afvoeren.
Natuurlijke calcium wel. Dat zie je aan de stoelgang die is dan wit grauwgrijs en hard.
Dus als je brokken voert en dan nog natuurlijke botten gaat geven moet je wel oppassen dat de stoelgang van jouw hond niet te hard wordt. Want dan is het wel moeilijk tot heel moeilijk alsook pijnlijk om de behoefte te doen.
Oke eliane dan zal ik daar wel opletten. Dank je voor de tip!!!
Vandaag verplichte rust want t is een ijsbaan buiten. Ojee rust wat is dat???? Gister wou t echt niet piepen blaffen als die op zijn plek lag en al met al heeft 2 x echt in diepe rust gelegen. Hou dagboek bij Zodat ik per dag kan zien hoe t gaat. Maar goed hij moet t ook leren aangezien hij niet weet wat t is. vandaag leert ie t sowieso haha.. Maar vind t wel erg moeilijk om hem in zijn rustmomenten te krijgen. Want als hij onrustig is word ik onrustig want denk ga nu slapen had ik bij de kinderen ook altijd... En als ze in diepe rust zijn dan hehe ik ook.. Kauwbot op en hoppa staatsie weer.. Misschien toch mijn schuld dat hij doordat ik al onrustig ben die daardoor helemaal niet in de rust komt..
Pas alsjeblieft op met het advies om rauw bot te voeren aan een hond die brokken krijgt!!
De ph waarde van de maag is heel anders waardoor een hond die vers rauw vlees krijgt de botten goed/beter kan verteren.
Bij een hond die brokken krijgt is de kans op problemen na het eten van rauw bot best groot! Zelf zodanig dat ze geopereerd moeten worden!!!
De gedroogde dingen als runderhuid en oren kan je prima geven aan een brokkenhond..., maar 'echt' bot kan je beter geen risico mee nemen
2 keer in de week KVV is niet genoeg om dan echt bot goed te kunnen verteren.... en aangezien hij waarschijnlijk een heftige kauwer zal zijn ivm zijn overtollige energie vind ik persoonlijk het risico ook te groot
Bullenpees, geelhaar, oren, nekspieren van hert of wat dan ook is allemaal prima
Ik wil overigens nog wel even zeggen dat ik je super knap bezig vind..., natuurlijk is het nog even zoeken naar de juiste weg voor jullie allebei, er moet nogal een omslag gemaakt worden, maar aan jou inzet zal het niet liggen in ieder geval
Wat ik niet goed snap… en 't is in praktijk vast anders dan ik het lees… maar draaien al z'n activiteiten nu rond voedsel? 't Komt zo een beetje over: ofwel rust, ofwel eten. Of hoe gaat dat?
Ah, okee, ik had het idd anders begrepen.
Dat ie niet rustig wordt van kauwen is niet zo vreemd.
Mijn oudste (ja, diezelfde die ook dat 'vasthouden vd prooi' gedrag had, weet je nog?) werd net héél opgewonden van kauwmateriaal. Een kong, een snack, een bot… waar andere honden er een voldaan gevoel bij kregen, werd die van mij er helemaal onrustig van.
Ik heb dus het eerste half jaar niks van dat alles gegeven om rust te bekomen. Wat wel hielp: na een activiteit zelf even rusten op de bank (met een boekje, of gewoon in stilte wat zitten mijmeren) en dan ging de pup na enkele minuutjes ook een tukje doen. Misschien helpt dat bij jullie ook beter...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?