wolfhybride

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel titococcatitococca

ik heb een vraagje ik heb eindelijk iemand gevonden die wolfhybride heeft in belgie. ze zeggen dat het niet meer bestaat alleen nog in duitsland.  in nederland zijn er alleen nog saarloos wolfhonden en de tamaskan, die hebben geen enkel bloedlijnen richting de wolf zeggen ze. maar nu dat ik die mensen heb gesproken die zeggen dat moeder en vader echt geen tamaskan of saarloos is . de wolfhybrides ook redelijk tam kan krijgen en en dat ze van omgang hetzelfde zijn als tamaskan of saarloos. wat zeggen jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wolfhybride" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Ik zie je steeds topics openen over Herders, Wolfhonden en Wolfhybrides.

Weet je wel wat je wil....?

 

Er zijn meerdere hybrides, ook hier in Nederland. Je hebt alleen het verschil in low content, mid content en high content.

Een low content hybride is inderdaad hetzelfde als een Saarloos of een Tamaskan (zelfde hoeveelheid wolvenbloed).

 

Heb je een High Content Wolfhybride, is deze echt wel moeilijker te handhaven dan een Wolfhond.

 

Maaruhhhh tam krijgen? Het is geen wilde wolf hoor...

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik snap eigenlijk niet dat je persee een hond wilt hebben die zo dicht mogelijk bij de wolf staat.

Al je topics bij elkaar genomen wil je niet alleen een lookalike maar echt een wílde hond waarom?
Een wilde hond / wolf hóórt niet in een huis.

Mijn advies.
Ga eerst kijken wát voor hond er bij je past zonder naar uiterlijk te kijken. ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Waarom zou je in hemelsnaam een hybride willen?

 

Ik word er eerlijk gezegd ook een beetje kukel van zo, dit is het zoveelste topic over hetzelfde onderwerp en steeds weer is de openingspost vaag als maar kan. Lees alsjeblieft het volgende artikel even grondig door: KLIK KLIK!

 

Hier wordt duidelijk uitgelegd door iemand die in de wolfhondenwereld zit waarom het houden van hybrides (en zeker de mid en high contents) onverstandig is. En ja, er zitten zeker wel een paar in Nederland. Waarom? Meestal als pikverlengers, door de fascinatie voor de wolf, het oergevoel of omdat mensen denken dat elke exoot als huisdier weggelegd is. Als je een grote lap grond ergens in de natuur hebt, prima, ik kan me zelfs voorstellen dat hybrides handig zijn voor bepaald wetenschappelijk onderzoek. Maar puur als huisdier? Van mij mag het verboden worden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik kan me alleen maar aansluiren bij de mensen voor mij.. 

 

een hond is een hond en een wolf is een wolf, ik zou niet weten waarom je halfhalf zou willen

voor jezelf niet maar ook voor het dier niet 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Een wolf hybride in je huis ben ik geen voorstander van, en ik denk ook niet dat je die zomaar in huis kan halen. In Amerika zijn er genoeg mensen die wolven, wolf hybrides, maar ook tijgers en dergelijken in hun tuin houden en zoek maar eens op hoe het daarmee afloopt.

Maargoed. In principe is de Saarloos geen wolf hybride, wel is een van de eerste Saarlozen ontstaan door het kruisen van een wolf en een Duitse herder, net zoals de Tsjechoslowaakse wolfhond. In de Tamaskan zit helemaal geen wolf, buiten de Tsjechen en de Saarlozen die er door zijn gefokt. Maar als je per se een hond wil die op een wolf lijkt... daar zijn er genoeg van.

honden page profiel --

honden foto van -

Maar als je per se een hond wil die op een wolf lijkt... daar zijn er genoeg van. "

 Ik raad het niet aan om zo'n hond te nemen als een husky. Dat zal de ts niet aankunnen. Ik zou überhaupt geen hond aanraden aan deze mevrouw/meneer...

honden page profiel titococcatitococca

ok bedankt voor de info maar tamara ik weet wa ik wil en over herders hybrides en tamaskans ja ik heb het erover maar die herders da gaat over mijn hond!!! dus over de rest vraag ik alleen maar informatie...

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik ben in dezelfde fase geweest als ik 13-14 jaar was en stelde toen dezelfde vragen op dit forum, of toch in hetzelfde genre.

Jij weet echt nog niet wat je wilt en bent aan het oriënteren, blijf dat vooral doen. Ik heb ook honden als deze, berghonden, oertypes, etc. overwogen en als je eenmaal jouw type hond gevonden hebt, zoek je niet meer verder of toch in ieder geval niet in een andere rasgroep.

Bij mij is het een terriër geworden en zal het blijven en ondanks ik wolfhonden prachtig vind, huskies ook, berghonden ook, etc. past dit type hond niet bij mij.

Terriërs, dashonden, lurchers & whippets,.. dat is wat ik kan appreciëren en wat bij me past, dat en niks anders en dat heeft me veel tijd gekost om me dat te realiseren.

honden page profiel titococcatitococca

bedankt jules

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ach weet je mij lijkt het toch ook wel gaaf hoor om een paard met slurf te hebben ofzo

 

Kon luister naar de adviezen en doe er je voordeel mee

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Rassen die dicht bij de natuur staan zijn o.a. de basenji, chowchow, akita en andere rassen die lang geïsoleerd hebben geleefd. Ondanks dat ze dichtbij de wolf en de oerhond, lijken ze totaal niet op wolven.
Als je toch iets ''wilds'' in huis wil halen, moet je daar eens kijken.

En ik sluit me aan bij de rest.
Hybrides zijn dan misschien geen echt wilde wolven, het zijn ook geen gedomesticeerde honden. Ze zijn anders, ze zitten er tussen in en horen eigenlijk nergens thuis.
Een dergelijke hond is niet geschikt voor de gemiddelde hondenbaas en zeker totaal anders dan de baasgerichte herder.
Net als wolfhonden trouwens, maar ook berghonden, poolhonden of welke ander soort hond: het moet je liggen.
Ik zou persoonlijk bijvoorbeeld helemaal knetter gek worden van zo'n baasgerichte border collie uit een werklijn die als een bezetene je in de gaten houdt en daarnaast bezig is met zijn taak. Baas-taak-baas-taak-baas-taak...

En inderdaad, kijk eerst naar welke eigenschappen die bij je passen en zoek daar een aantal honden bij. Ga daarna naar het uiterlijk kijken ;)
Of ga naar het asiel, zoals ik deed. Ik had nooit verwacht dat ik nu, 2,5 jaar na mijn bezoek aan het asiel, een kruising husky en een husky zou hebben. Enkele jaren geleden riep ik nog snoeihard: NOOIT een husky! En moet je me nu zien ;) Ik voel me toch erg aangetrokken tot de noordelijke rassen, maar ook de herders vind ik wat hebben, de kans is groot dat hierna een noordelijke herder erbij komt: zelfstandig (zoals de husky), maar toch baasgericht (als de herder).
Laat je verassen! :D

honden page profiel titococcatitococca

nu heb ik een vraagje de ene zegt dat het een saarloos wolfhond is de andere zegt dat het een wolfhybride is volgens mij is het een wolfhybride ik heb onderzoek gedaan en deze heeft duidlelijk brede kaken en kleine oren -> wolf  

een saarloos wolfhond heeft geen brede kaken en grote oren wat denken jullie wat dit is?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Waarom zou je in hemelsnaam een hybride willen?
 
Ik word er eerlijk gezegd ook een beetje kukel van zo, dit is het zoveelste topic over hetzelfde onderwerp en steeds weer is de openingspost vaag als maar kan. Lees alsjeblieft het volgende artikel even grondig door: KLIK KLIK!
 
Hier wordt duidelijk uitgelegd door iemand die in de wolfhondenwereld zit waarom het houden van hybrides (en zeker de mid en high contents) onverstandig is. En ja, er zitten zeker wel een paar in Nederland. Waarom? Meestal als pikverlengers, door de fascinatie voor de wolf, het oergevoel of omdat mensen denken dat elke exoot als huisdier weggelegd is. Als je een grote lap grond ergens in de natuur hebt, prima, ik kan me zelfs voorstellen dat hybrides handig zijn voor bepaald wetenschappelijk onderzoek. Maar puur als huisdier? Van mij mag het verboden worden. "

 Mooi omschreven. Echt waarom moeten mensen toch altijd alles maar hebben, hebben, hebben. Laatst ook op MTV cribs, een tijger aan de ketting in de tuin....echt waarom vraag ik me dan af? Ja om te zeggen tijdens een avondje stappen, ik heb een tijger, stoer he! Wat mij betreft mogen ze dergelijke eigenaren zelf aan de ketting ernaast leggen. Je moet niet alles willen hebben simpelweg omdat het kan.

 

Over eigenaren die zeggen dat ze een wolfhybride hebben, 99% heeft geen idee waar hij het over heeft en verzint dit ter plekke (en het leuke is vaak LIJKEN ze nog niet eens op een wolf), maar he, het is leuke gespreksstof.

honden page profiel titococcatitococca

dus volgens u pauline is die op de foto een saarloos wolfhond?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Overigens zou ik er zelf echt geen willen, een oud collega had een vriend met een wolfhybride (zover ze konden achterhalen, teef was op vakantie gedekt tijdens een wegloopactie in bossen en daar kwamen wolf -look a likes- uit). Bleken echt loeders eerste klas te zijn. Die hond verscheurde honden en brak het huis af. Kan het dier natuurlijk niets aan doen, want het zijn nu eenmaal geen huisdieren.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" dus volgens u pauline is die op de foto een saarloos wolfhond? "

 Geen idee, het kan ook een andere wolfhond zijn, zoveel verstand heb ik er niet van. Op de wolfhybrides die ik "ken" lijkt hij in ieder geval niet.

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

" nu heb ik een vraagje de ene zegt dat het een saarloos wolfhond is de andere zegt dat het een wolfhybride is volgens mij is het een wolfhybride ik heb onderzoek gedaan en deze heeft duidlelijk brede kaken en kleine oren -> wolf  
een saarloos wolfhond heeft geen brede kaken en grote oren wat denken jullie wat dit is? "

 

Ziet eruit als een Amerikaanse Wolfhond. Kan ook een Hybride zijn.

 

Een Saarloos is het zeker niet.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Even terzijde.. Een wolfhybride ( lees hond x wolf) mag niet gehouden worden in belgie. ( tenzij je een reservaat hebt zoals een zoo of dergelijk) ik weet niet hoe dat in Nederland zit 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Even terzijde.. Een wolfhybride ( lees hond x wolf) mag niet gehouden worden in belgie. ( tenzij je een reservaat hebt zoals een zoo of dergelijk) ik weet niet hoe dat in Nederland zit  "

 in nl denk ik ook niet, op deze site kun je document downloaden welke je wel mag houden en daar staat de wolfhhbride niet tussen dus lijkt me dan van niet 

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dieren/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/01/28/positieflijst-zoogdieren-huisdierenlijst.html 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  in nl denk ik ook niet, op deze site kun je document downloaden welke je wel mag houden en daar staat de wolfhhbride niet tussen dus lijkt me dan van niet 
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dieren/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/01/28/positieflijst-zoogdieren-huisdierenlijst.html  "

Je de positief lijst van de zoogdieren staan ze inderdaad niet tussen :D

honden page profiel titococcatitococca

en als je dat niet hebt hoeveel euro boete staat erop? want mijn vriendin heeft er 1ne en die heeft geen vergunning

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" en als je dat niet hebt hoeveel euro boete staat erop? want mijn vriendin heeft er 1ne en die heeft geen vergunning "

 Maar hoe komt je vriendin aan een kruising tussen hond x wolf?? 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Je mag ze in Nederland inderdaad legaal gezien niet houden. Er staat duidelijk op de huisdierenlijst een 'huishond: canis lupus familiaris. Een wolfhybride is voor een gedeelte 'huishond' en voor een gedeelte niet; hij mag dus Niet gehouden worden.. 

 

Daarbij snap ik niet waarom iemand bewust een wolfhybride wil. Wolven zijn wilde dieren, ze horen thuis in de vrije natuur. Een hybride maak je niet blij met wat wandelingetjes en een achtertuintje. Daarbij is er ook nog een niet geringe kans dat er problemen kunnen ontstaan. En wie is daar de dupe van? Juist de hybride.. 

 

Twee goede artikelen vind je hier: 

http://www.avls.nl/downloads/nieuwsbrieven/AVLS%20Nieuwsbrief%20Jaargang%201%20nr%203.pdf (pag. 10)

http://www.wolf.org/learn/basic-wolf-info/wolves-and-humans/wolf-dog-hybrids/ 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Sorry maar het is voor een reden verboden ... Zo'n kruising kan ten eerdte een gevaar zijn voor andere honden en ten tweede half wilde dieren horen niet thuis hier in onze samenleving ... Dus ik snap echt niet waarom je zo'n kruising wil. 

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Een Low Content Wolfhybride mag gehouden worden in Nederland. 

Van de High Content weet ik niet hoe het zit. 

 

Verder sluit ik me aan bij de rest: Waarom wil je zo'n hond hebben? Behalve het uiterlijk dan.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ook een goed artikel

 

http://www.gevaarlijkehonden.info/gevaarlijkehondenrassen.php 

 

Stukje uit dit artikel: 

"Het dier is geen wolf, maar hij is ook geen hond. Hij is feitelijk aan alle omgevingen onaangepast. Hij kan niet in het wild functioneren, maar het leven bij de mens kan zijn behoeftes ook niet vervullen. 
Waar hij ook zit, zit hij niet gelukkig.

 

Al te veel mensen nemen zo’n wolfhybride als modeartikel. Ze hebben de ruimte niet om het dier zo te huisvesten dat hij in elk geval betrekkelijk gelukkig kan zijn. Het dier verpietert, of hij vernielt het huis. Of hij ontsnapt en valt een mens, dier of kind aan. De eigenaar neemt de moeite niet om zich eerst in te lichten, maakt fouten met het dier, wordt aangevallen. Of een kind krijst of struikelt en wordt als prooi gedood. In alle gevallen, is de wolfhybride zelf doodongelukkig.

 

Het dier eindigt in een asiel, waar de enige oplossing is om hem in te laten slapen. Een wolf hybride kan namelijk niet herplaatst worden, omdat hij nooit aan mensen kan hechten waar hij niet van jongs af aan mee is opgegroeid."

 

 

(Edit: natuurlijk zijn er discussies te voeren over dit artikel, maar ik vind het een goed en duidelijk artikel, met een vrij realistische kijk op hoe het in de meeste gevallen zal gaan. Het laat duidelijk een standpunt zien waar ik het mee eens ben) 

honden page profiel titococcatitococca

ik weet niet wat jullie allemaal veronderstellen maar die wolfhybride is op opgegroeid in huishoudelijke kring en de pups ook en nog iets te weinig ruimte... ik heb namelijk aan mijn huis 3 hectare grond dus ik denk wel dat dat niet klein is ik weet dat een wolf soms per dag 100 km aflegd.

honden page profiel --

honden foto van -

" Een Low Content Wolfhybride mag gehouden worden in Nederland. 
Van de High Content weet ik niet hoe het zit. 
 
Verder sluit ik me aan bij de rest: Waarom wil je zo'n hond hebben? Behalve het uiterlijk dan. "

 Daar zal je geen antwoord op krijgen. Iedereen vraagt dit, maar no answer. Het lijkt me duidelijk dat het hier om iemand gaat die alleen naar uiterlijk en status kijkt.

honden page profiel titococcatitococca

juuuddd!!!!!  ik weet niet wat jullie allemaal veronderstellen maar die wolfhybride is op opgegroeid in huishoudelijke kring en de pups ook en nog iets te weinig ruimte... ik heb namelijk aan mijn huis 3 hectare grond dus ik denk wel dat dat niet klein is ik weet dat een wolf soms per dag 100 km aflegd!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wolfhybride" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^