Meerdere keren heb ik op HP het verhaal van Bailey met jullie gedeeld... vaak goede adviezen gekregen.
Maar alleen al door het delen van mijn verhaal, gaf het mij kracht en de energie om door te gaan.
Bailey is thuis een schat van een hond, nog net geen schoothondje , al denkt ze vaak van wel.
Sinds de aanval op haar afgelopen december en het losbreken van 2 honden op de hondenschool zijn we terug bij af met Bailey. Op dit moment weet ik het gewoon niet meer...
Qua trainen doe ik alles wat je maar kan bedenken:
Nu hebben we vanmiddag een gesprek gehad over een interne training voor Bailey bij een hondencentrum.
Bailey is nog maar 2,5 jaar en ze verdient deze kans, een kans op een rustig leven zonder dat ze keer-op-keer moet reageren op andere honden, wat ook een negatief effect heeft op onze andere hond.
Ik heb me nu in 2 centra's verdiept:
Heeft iemand ervaring met een van deze hondencentra's?
Zelf denken we dus een een interne training met daarna begeleiding via een goede gedragstherapeut.
Of weet iemand een goede trainer die Bailey kan helpen???
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zelf werk ik momenteel met Arvid van Putten. Hij is een zeer hoog aangeschreven gedragstherapeut, misschien kan hij iets voor je betekenen?
Zelf zou ik mijn hond niet zomaar uit huis plaatsen; ik heb geen idee wat er met hem gebeurt en hoe ik hem terug krijg... Daarbij zou hij op zijn eigen terrein misschien wel weer dezelfde problemen krijgen.
Ben ik helemaal met Tamara eens. Het probleem ligt niet zo zeer bij de hond, meer bij de baas. Dit bedoel ik niet persoonlijk, maar in het algemeen.
Wij hebben een herder te logeren gehad, kon absoluut niet bij andere honden, was agressief en dominant (volgens de baas). Ik heb een van onze honden in de kennel naast de hond gezet. Na 2 dagen stopte de hond met uitvallen naar onze hond omdat er geen enkele reactie kwam van onze hond. Een dag later hebben wij hem in onze roedel van toen ong. 15 honden gegooid en hebben hem 2 keer moeten waarschuwen dat zijn gedrag bij ons niet geaccepteerd werd. Na 2 weken kwam de baas de hond weer ophalen. Alle honden liepen in de tuin. De baas zei: die ene hond lijkt erg veel op onze hond. Toen ik dit bevestigde en zei dat het zijn hond was kon hij dat niet geloven, immers zijn hond was agressief en dominant...... Eenmaal thuis verviel de hond weer in zijn oude gedrag, want de baas was niet veranderd....
ik zou zeggen niet doen, ik krijg nare onderbuikgevoelens van die sites, ik lees ook nergens hoe precies ze willen gaan bereiken dat honden zich ineens veilig en zelfverzekerd voelen ook eenmaal terug bij de baas.
Volgens mij kan dat nl niet. En denk aan alle stress die dat voor je hond meegeeft en dan eenmaal terug moet ze weer wennen aan een nieuwe situatie. Nee ik zou mijn hond niet uit handen geven.
Het is naar mijn mening juist de bedoeling dat jij Bailey gaat begeleiden en een veilig gevoel kan gaan geven, ik loop tegen dezelfde dingen aan als jij nu en het gaat stapje voor stapje, met af en toe weer een terugval beter. Omdat we elkaar nu al een beetje kennen en weten wat we aan elkaar hebben. Maar het is een proces van ons samen, uit handen geven zou ik dat nooit, wel goede begeleiding krijgen uiteraard.
Ik vind calming signs fijn. En sinds kort ben ik me aan het verdiepen in BAT.
http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/
Misschien kan je contact opnemen met Esther hier van het forum zij weet vast iemand bij jou in de buurt die jou kan begeleiden hierbij.
De centra die jij noemt ken ik niet, en zou ik ook niet uitkiezen. Maar alles is persoonlijk natuurlijk.
Deze heb ik goede verhalen van gehoord en gelezen, mensen komen van heinde en verre naar hem. Persoonlijk ken ik m niet, maar zou ik problemen met mijn hond krijgen dan ging ik daar heen.
http://www.hondengedragdeskundige.nl/
Als ik mijn hond al ergens zou brengen, dan zou het bij Martin Gaus zijn. Dat ene centrum die jij noemt lijken me vooral mee te willen liften op het concept van Cesar Milan. Die andere zou zomaar niet vriendelijke technieken kunnen gebruiken, omdat die relatief vaak voorkomen in het africhtingswereldje.
Ik denk voor jou probleem een interne opname erg hoog gegrepen is. Je schrijft het zelf al, het is vooral het uitvallen naar andere honden. Een hond wat uit huis wordt geplaatst heeft meestal een tal van problemen.
Ik heb er echter zelf ook aangedacht. Maar Bailty is net gewend bij jullie en voelt zich veilig. Dan naar een andere plek, weer teurg bij jullie. Nee voor bovengenoemd probleem zou ik er zeker niet voor kiezen. Jammer van de terugval, maar ook wel goed uit te leggen. Ik denk dat je met veel geduld en tijd weer op dezelfde rit komt. Ik zou eens informeren voor een goede gedragsdeskundige bij jou in de buurt. Die kan eens met je meekijken en hier en daar nog wat tips geven. Volgensmij kom je dan al een heel eind!:)
Eens met Wilma, ik krijg ook geen fijn gevoel als ik naar deze sites kijk. Máár, misschien is dit wat bij jou visie aansluit dat weet ik niet?
Heel vervelend, en ik begrijp je frustratie. Ik heb Bert van Straaten een keer bij mij thuis gehad voor het uitvalgedrag van Scott. Hij lost het op zoals Cesar Millan dat doet; als hij het doet, werkt het prima, maar ik kan het niet. Ik zie me niet al rukkend aan een sliplijn en schoppen tegen de flank geven (want dat is wat er gebeurt!) het uitvalgedrag onder controle krijgen. Het heeft Scotts gedrag alleen maar verergerd en ik weet wel zeker omdat ik de correcties niet goed doe. Daarom ben ik ook heel snel daarmee gestopt.
Ik heb je berichten gevolgd en meerdere keren gedacht dat je veel te hard gaat en je hond in veel te moeilijke situaties brengt. Zoals op de hondenschool; bij een reactieve hond zou het naar mijn idee helemaal niet mogen gebeuren dat je in een groep komt waar het überhaupt mogelijk is dat er honden los breken. Dan ben je terug bij af, of nog veel verder. De lessen zouden daar zo opgebouwd moeten zijn dat er maximaal 4 honden op het veld staan, en dan nog heel ver uit elkaar. Ze moeten onder hun reactiegrens blijven, anders bouwen ze stress op. Ik heb een cursus zelfbeheersing gedaan bij N&N dogtrainers in Nioeuwendijk. Een super goede training waar veiligheid met stip bovenaan staan en er helemaal niets wordt gedaan waar de hond niet aan toe is. Er is heel veel aandacht voor de kalmerende signalen. Ook doen zij begeleide wandelingen, waarbij je met een trainer op pad gaat, in de praktijk dus. Ik heb het probleem met Scott redelijk onder controle gekregen, maar kan nog steeds niet dicht langs andere honden en langs sommige honden kan ik helemaal niet. Ik heb dat geaccepteerd, maar toch doe ik nu een BAT cursus in Bemmel bij Monique Bladder en Erica Bokelman. Ik hoop toch nog verder te komen met Scott, maar bovenal doe ik deze cursus omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in BAT en de principes ervan. Ik ben net begonnen, dus ik weet nog niet of het goed bij ons gaat passen, maar het is zeker heel interessant.
Een interne training, ik heb er een hard hoofd in. Het gaat volgens mij alleen helpen als je zelf met je hond traint.
Het is maar net welke weg je in wil slaan. Ga je voor de correcties? Dan ben je bij Bert van Straaten aan het goede adres. Maar je hebt al met een sliplijn gewerkt en dat heeft ook niet het gewenste resultaat gebracht. Kies je niet voor die weg, dan kan ik je N&N dogtrainers in Nieuwendijk van harte aanbevelen, maar ik weet niet waar je woont en of dat te doen is voor jou.
Succes met je keuze, het is een hardnekkig en lastig probleem, dat uitvallen!
Bailey reageert vanuit onzekerheid.
Tegenover onze andere hond is er niks aan de hand, uitsluitend buiten.
We waren een heel eind in de goede richting, maar na de aanval op haar, eind december, zijn we terug bij af.
De situatie die jij omschrijft... ideaal voor haar.
Maar de baas moet er idd wel voor openstaan.
Ik merk bij mezelf een heel verschil met 7 maanden geleden. Destijds was ik onzeker met haar en bang voor hetgeen er ging komen... nu ben ik degene die haar begeleid en bepaald wat we gaan doen.
Kees, bedankt voor de link... heb er net even vluchtig naar gekeken... goede verhalen/ervaringen...
Voor zover dat ik er iets over kan zeggen aangezien ik geen ervaring heb met de problematiek noch met de instituten van de links, zeg ik, neem contact op met Gaus.
Ik weet van 1 hond dat dit heel goed heeft uitgepakt.
Daar is ook heel veel aandacht voor wat er thuis gebeurt, de rol van en wisselwerking met baas.
Wat betreft de hondenschool waar ik met Bailey heen ga daar heb ik geen problemen mee.
Zij hebben het goed aangepakt.
Dat er 2x honden zijn losgebroken, kwam door onoplettendheid van de eigenaren, niet door de trainers.
We kijken nu mee van de zijlijn zodat Bailey weer het vertrouwen krijgt en er is dan 1 op 1 begeleiding voor ons.
Op de hondenschool gaat het prima... alleen bij ons in de wijk is het momenteel een drama... maar dit komt voort uit de aanval op haar.
Het is zo sneu zoals ze nu is... ze ging de goede kant op.
Bij link 1 zou ik van mijn levensdagen geen hond brengen, link 2 klinkt me eerlijk waar ook niet als muziek in de oren.
Bovendien vind ik dat dit een proces is waar je als eigenaar samen met je hond aan moet werken. Weliswaar kan een hond enorm veel hebben aan een goed voorbeeld (zelf ervaren), maar deze methode waarbij de eigenaar niet betrokken is spreekt me niet erg aan en training met de invloed van een stabiele hond kan in mijn ogen ook gewoon vanuit huis.
Hoe lang geleden is die aanval geweest?
ik weet niet hoe jouw duits is, maar hier zijn wel een paar goede artikeltjes, over lijnagressie en hoe de juiste hulp te vinden
http://www.hundeschuleanderleine.blogspot.de/201
zie ook deel 2
De aanval op Bailey was eind december!
Om Bailey 3 weken te moeten missen gaat mij zelf ook door merg en been... vandaar ook de vraag hier hoe jullie er tegenover staan.
Thuis is Bailey de grootste lieverd die je kan voorstellen.
We hebben het ook gehad over andere mogelijkheden:
Het trainen blijf ik ondertussen met haar doen zoals ik in mijn openings topic heb beschreven... maar ze verdient die kans en ze heeft het in zich.
Alleen hebben we hulp nodig om verder te kunnen.
Gelukkig kan ik redelijk duits... ik ga me er morgen eens in verdiepen...
Mijn idee is dat Bailey een heel gevoelige hond is. Uit jou verhalen en ook omdat hij weer
terug valt na het voorval van december.
Zelf ben ik bang dat als je Bailey
3 weken uit huis plaatst er nog een klap bij komt.
Het vertrouwen tussen jullie is er nu en dan opeens zit hij weer 3 weken op de vreemde.
Zelf zou ik dat nooit doen met een hond met zo'n verleden.
Ik hoop dat je ergens goede raad en goede hulp kunt vinden.
Succes !!
Je moet ook niet verwachten dat je hond binnen 1 maand weer de oude is he....
Gedragsproblemen gaan gepaard met vallen en opstaan... 2 stappen verder en 1 stap terug.
Persoonlijk denk ik dat je een snelle oplossing zoekt, maar of dat nou haar beste kans is...?
Wederom niet vervelend bedoeld.... Maar ik heb ook stukjes van je vorige berichten gelezen. Maar Bailey kan nog steeds niet op jou vertrouwen en wordt aangevallen door andere honden. Daar ligt nu net het punt.
Ik heb een Duitse Herder gehad die tot 2 keer toe werd aangevallen op de hondenclub door dezelfde hond. Gevolg was dat mij herder naar iedere hond uitviel, zelf de kleinste pups. Ik heb gelijk gezegd: dit wil ik niet. Heb hem meerdere keren echt goed (en soms te hard, maar dat was vroeger, heb intussen heel veel bijgeleerd) moeten vertellen dat ik dit niet accepteerde. Bij ons is dit goed gekomen, mede omdat toen hij voor de 3e keer aangevallen zou worden ik er voor ben gesprongen en de hond in mijn arm had hangen. Toen kwam er een omslagpunt, mijn hond kon op mij vertrouwen, ik had het probleem opgelost. Hij is na die tijd altijd super sociaal geweest tegen elke hond. En nog steeds als ik ergens met mijn honden loop hoeven mijn honden niet bang te zijn voor vreemde honden. Ik ben degene die er gelijk voor springt en het oplos.
Natuurlijk ben ik mij er van bewust dat je niet iedere uitval van een andere hond kunt voorkomen. Maar in de meeste gevallen kan heel veel ellende voorkomen worden als de bazen kordater zouden optreden. Ik zie en hoor te vaak dat bazen van aangevallen honden het voor mijn gevoel het maar een beetje laten gebeuren.... niet weten wat ze moeten doen.... (hoop dat je begrijpt hoe ik het bedoel).
Nou, ik heb toevallig wel ervaring met link 1. Niet de interne opname maar Bert heeft me ontzettend goed geholpen met Denzel toen ik er niet meer uitkwam met zijn onzekere gedrag. Denzel is een buitenlandse asielhond en zet onzekerheid om in agressie. Hij is bij mij thuis geweest en ik heb daarna nog twee jaar op zijn hondenschool getraind. Hij kreeg voor elkaar wat ze bij de KC niet voor elkaar kregen. Ik ben erg kritisch en ik moest eelke week drie kwartier rijden naar zijn hondenschool, maar ik heb het twee jaar gedaan. Volgens mij zegt dat genoeg.
Roedelopname kan nuttig zijn om de hond te observeren juist als hij uit zijn vertrouwde omgeving is. Ik weet zeker dat Bert daarna met jullie een Bailey samen aan de slag gaat om vervallen in de oude gewoontes voor te zijn. Het fijne van Bert is dat hij kijkt naar een trainingsmethode die werkt voor de hond en voor de baas.
Jammer dat sommige van jullie al een oordeel klaar hebben gebaseerd op een website zonder ervaring met de persoon of de methode zelf.
Overigens is er geen enkele methode die 100% werkt maar je haalt eruit waar je iets mee kan. Ook ik ben de gedragsdeskundige geweest van hondengedragsdeskundige.nl. Was zeker niet verkeerd maar er is me niets verteld wat ik al niet wist.
Als je me nog dingen wilt vragen mag je me altijd een PB sturen.
ik vind het vreemd (en verdacht) dat er niet beschreven staat hoe men te werk gaat. Dat is toch het eerste wat je wil weten als je je hond aan iemand toevertrouwd? De foto's doen ook niet echt geruststellen. Ik zou dan dus wel vragen of ik daar eerst eens mee mag maken wat daar precies gebeurd als ik (wat dus niet zo is) mijn hond uit handen zou geven.
Ik vind dat Gea het goed omschreven heeft, het gaat om het vertrouwen wat de hond in de eigenaar moet krijgen. Om daar hulp bij te krijgen is prima, maar verwacht geen tovermethode, vertrouwen moet groeien en blijken uit akties, het heeft tijd nodig.
Een hond met rugzak of welke hond dan ook tussen een stel voor hem vreemde honden zetten zou ik zeker niet doen. Ik stel me voor dat niet elke hond dit prettig vindt of erger.
En dan moet je zelf dus weer opnieuw beginnen met de hond het gevoel van veiligheid en vertrouwen geven, met misschien wel een nog zwaardere rugzak. Ikzelf zou dat risico niet nemen.
Ik ben voor de methode om eerst een basis te leggen waarin je de hond laat merken dat jij iemand bent die hij kan vertrouwen en waarbij hij zich veilig voelt, in het tempo van de hond gaan, duidelijkheid voor de hond proberen te creeeren zodat hij weet waar hij aan toe is.
Sla je al die stappen over, ben ik bang dat je met een wandelende tijdbom loopt om het maar eens cru te zeggen. (ziek ook het artikeltje en deel 2 daarvan wat ik in de link gaf)
Mijn ervaring met Bert van Straaten is niet zo positief. Hij begon met een heel standaard verhaal over wolven en hij kent maar één methode tegen het uitvallen aan de lijn; sliplijn eraan en achterom tegen de flanken van de hond tappen, net als Cesar Millan dus. Ook noemde hij Scott dominant agressief, iets wat we onderhand naar het land der fabelen kunnen verwijzen. Ik ben op zijn hondenschool gaan kijken en wat ik zag deed me besluiten daar niet te gaan trainen. Veel geruk aan de lijnen met veel "hee" uitroepen. Ook liep er een doberman met muilkorf om tussen de andere honden door die flink gedrild werd door een trainster. De stress en spanning droop ervan af. Maar het is voor ieder individueel; je moet dat kiezen waar je je goed bij voelt. Ik zal niet zeggen dat een trainingsmethode wel of niet deugt; je moet kiezen waar je jezelf goed bij voelt. Alleen dan kun je ook het geleerde goed in de praktijk brengen. Als je niet achter een werkwijze staat, gaat het ook niet lukken.
oh ja, de trainsters ken ik niet, ik zou alleen bij hem gaan als dat weer nodig zou zijn.
Bijzonder om jullie ervaringen te lezen...
Maar ook mooi om te lezen dat er geen oordelen zijn naar de ervaringen de een en de ervaringen van de ander... Top!!!
Jullie ervaringen en verhalen hebben mij ook aan het denken gezet... mijn meisje 3 weken missen... NEEEEEEEEEEE... ze lag net heerlijk bij me op de bank, dat kan je toch geen 3 weken missen.
De afgelopen maanden heel veel en intensief getraind met Bailey.
Dit heeft zijn vruchten afgeworpen.
Van een onzekere bij ben ik veranderd in een zeker persoon met Bailey. Ik heb wel eens stappen gezet waarvan ik niet wist of ze goed of fout waren, maar op dat moment voelde het goed en dat voelde Bailey weer.
En achteraf denk je dan had ik niet beter dit, of beter dat...
Toen we Bailey kregen was haar uitval gedrag naar andere honden 100%.
Daarbij moet je voorstellen dat ze verbaal tekeer ging als een bitch, in de lijn hing als een idiote heks en er geen land mee te bezeilen was en ik haar amper kon houden.
Eind december waren we zover dat ze wel keek naar andere honden, de ene keer wel van zich liet horen, maar de andere keer niet.
Het uitval gedrag van Bailey was gereduceerd naar zeg maar 20 - 30 %... iets om trots op te zijn.
De aanval op Bailey heeft haar geen goed gedaan.
Om er nu niks mee te doen is jammer.
Ik ga morgen eerst contact opnemen met de trainer van de hondenschool... ik heb ook zijn toezegging dat ik altijd contact mag opnemen.
Toch even het verhaal voorleggen.
Iedereen ontzettend bedankt voor het reageren...
Ik weet welke stappen ik ga zetten...
Wat mij betreft mag het topic gesloten worden!
Mooi, ik zou mijn hond ook geen 3 weken kunnen missen, tenzij je geen andere keuze hebt, die heb jij wel, dus ik snap het helemaal!
Ik zou het leuk vinden als je af en toe wat verteld, gewoon omdat ik mee leef en van iedereen wat kan leren.
Op verzoek van TS, topic opslot.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?