http://www.schotseherdershond.com/titeren-bij-de-hond.html
Titeren voor weil, leverontsteking en kennelhoest heeft geen zin, je kan nl niet zien hoelang een hond nog beschermd is.
Dit is een duidelijk artikel.
Dus als ik het goed begrijp moet je zeg maar ondanks je een titer bepaling doet toch jaarlijks naar de dierenarts om de titer bepaling te herhalen, aangezien ze dus niet kunnen zeggen hoelang je hond is beschermd tegen weil, leverziekte en kennelhoest.
je hebt entingen zoals weil en kennelhoest die maar een korte werking hebben (die entingen verlopen sowieso)
Rabies blijft 3 jaar geldig maar hoef je alleen te enten als je naar het buitenland gaat
de andere entingen verlopen maar heel langzaam
dus als bij titerbepaling goede bescherming is gemeten hoef je vaak pas 3 of 5 jaar later weer te testen op honden ziekte parvo ect
leverziekte is een minder belangrijke enting ivm de hond daar ook natuurlijke afweer voor heeft
hij zit alleen in de cocktail en is niet los verkrijgbaar
Normaal zou deze dus ook drie jaar mee moeten kunnen met de rest van de cocktail
waldo heeft geen bescherming tegen leverziekte
maar de arts vind het sowieso geen optie om hem hiervoor de hele cocktail toe te dienen..dat zou meer kwaad dan goed doen
per definitie ivm de rest van zijn entingen nog geldig is
Ik ent niet tegen kennelhoest of weil
Weil heb ik 1x tegen geent ivm rattenplaag in de buurt waar we wandelden en waldo frequent allerlei poep at
De nieuwe weil enting moet je ook nog eens boosten
bizar dat ik nu pas melding krijg van maar 3 reacties, terwijl er duidelijk meer zijn en van eerder.
Weil kan dodelijk zijn en mensen kunnen het ook krijgen, ik weet niet of het zinloos is??
Weil vind ik ook wel belangrijk, zeker gezien de enorme toename van de bruine rat in Nederland.
Pff wat ingewikkeld allemaal om t goed te willen doen.
zal binnenkort Tannetje koning is mailen, kijken wat zij zegt.
Het blijft lastig vind ik wat wijsheid is. Er is een rede dat we begonnen zijn met vaccineren. Als er steeds minder honden worden gevaccineerd, komen er dan weer epidemieen terug?
Ik denk dan altijd aan de bijbel gordel. Zolang mijn hond geen last heeft van de entingen, kies ik het zekere voor het onzekere.
Wijl kan een dodelijk afloop hebben en op mensen overgaan.
Iedereen zijn eigen afweging, ik vind het heel moeilijk.
Mijn dierenarts zij mijn laatst toen ik kwam met de hond voor zijn jaarlijkse enting kwam hond is nu 11 jaar...meneer ik ent u hond niet meer elk jaar heeft u herhaald de hond is er nu resistent voor...nou nou en ik maar denken dat de DA alleen aan zijn knip dacht..nee dus...
De dierenarts weet heus wel, Robbedoes, dat jouw hond al jarenlang
geen entingen meer nodig heeft. 11 Jaar vind ik dan ook behoorlijk lang. Romeo is 6 1/2 en is al 5 jaar niet ge-ent en voorlopig hoeft hij de eerste jaren niet ge-ent te worden.
Dat bleek na 2 keer titeren in die 5 jaar.
Het vaccineren van honden tegen Weil draagt niet bij aan epidemievermindering. Door dit soort 'angsten' blijven vaccins op de markt en ik vind dat door degenen die daar het meeste baat bij hebben zeer onterecht angst wordt ingeboezemd bij eigenaren die daar gevoelig voor zijn. Het vaccin werkt naar mijn bescheiden mening niet naar behoren en is in Nederland geen core vaccin. M.a.w. hier worden honden nauwelijks ziekmakend geïnfecteerd met leptospirosen en als het al wel gebeurt, dan is goed bloedonderzoek een eerste weg om te bepalen om welke leptospirosengroep het dan uiteindelijk gaat van de ruim 230 serovars en inmiddels zo'n 8 zwaar ziekmakende varianten. Afhankelijk van de weerstand van het dier, is het eventueel mogelijk dat ook deze de dood tot gevolg hebben. Grote kans dat het niet de serovars zijn die in het vaccin zitten en je hond zouden moeten 'beschermen'.
Er zijn diverse vaccinatie-experts, waaronder dr. R.D. Schultz, die concluderen dat het leptovaccin bij veel honden niet aanslaat. Het is in eerste instantie een vaccin die de mens zou moeten beschermen, niet zozeer de hond, want het is voor de hond niet prettig om met leptospiren uit vaccinatie in zijn lijf rond te lopen, die niet kunnen worden uitgescheiden. Dit vaccin kan zich dan ook makkelijk tegen het lichaam keren en ziekte veroorzaken. Dat is voor mij de belangrijkste reden om niet te vaccineren tegen Weil, want het is geen onschuldig vaccin en biedt geen garantie tot bescherming. 1 hond met vaccinatieschade vind ik meer dan genoeg.
When I pressed for the proof from Merial that their Leptospira vaccines did indeed provide an entire year of “immunity” they finally sent me an article that did not even test their vaccines. The company forwarded work from Intervet in the Netherlands. Intervet is the source of much conflict in the UK for mounting yearly marketing campaigns in order to advocate yearly vaccinations of pets, despite the fact this is not a recommendation from the World Small Animal Veterinary Association or our AVMA or AAHA, or in Australia. The paper that was supposed to prove the worthiness of the Leptospira vaccines was conflict material that also failed to properly test vaccinates in a method that would prove immunity. The paper was also not even using the Merialvaccines in their study. The conflict work was performed at the Dept. of Bacteriological R & D for Intervet International BV in the Netherlands.54
Bron: Leptomania
Mijn dieren en ik als agrarische inwoner van een gebied waar veel ratten leven, kunnen het maar beter hebben van een natuurlijk verworven immuniteit.
Waarschijnlijk biedt natuurlijke infectie jarenlange bescherming. Bescherming door antistoffen is Serovarspecifiek; er is geen ‘kruisimmuniteit’ met andere leptospiren. Aangezien er vele verschillende Serovars voorkomen, is de immuniteit dus beperkt.
Bron: Jarenlange bescherming
Ik heb eindelijk antwoord gehad, een beetje vreemd, want ik zag ze op een lijst staan van Tannetje zelf.
Ik bestel altijd mijn voer bij haar, nu kreeg ik een mail terug dat ze bezig zijn met er 2 dagen van te maken.
prima, maar dan heb ik kans dat het niet op zaterdag is en ik heb geen rijbewijs, ik heb maar brutaal terug gemaild , mooi zet mij maar op zaterdag.
En anders moet manlief maar een snipperdag nemen.
Ik hoor steeds meer mensen in mijn omgeving die hun hond niet laten enten, maar een titer bepaling doen ze niet.
Sommige weten niet eens wat het is maar hebben wel gelezen dat je niet hoeft te enten want daar gaat je hond dood aan zeggen ze.
Ik moet dan echt 3 keer zuchten en vertel ze wat ik weet, maar helaas, dan vinden ze het te veel geld.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?