Vriend 5 dagen op vakantie > plots zware verlatingsangst!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Hoi iedereen,

Thygo'tje kan normaal al braaf alleen zijn, zonder problemen in zijn benchke, luistert,... met dit alles ben ik vanaf het begin begonnen en hij neemt ook alles snel aan. Hij is nu 4 maand en half. Mijn vriend is vrijdagavond met zijn werk voor 5 dagen vertrokken. De eerste dag was er niets aan de hand, maar de 2e rond 17u begon hij lichtjes te piepen en paar keer. Hij begon ook plots heel hard in de zetel te crossen, springen en graven, wat hij anders nooit doet en we hebben hem ook nooit toegelaten in de zetel. Nu sinds vandaag heeft hij de hele dag lopen piepen, hijgen, rondcrossen, zoeken en constant aan de deur staan waar mijn vriend normaal altijd binnenkomt. Normaal leg ik hem om de 2u in zijn bench om te rusten, omdat hij dit nodig heeft en dan laat ik hem slapen tot hij wakker wordt. Meestal is dit 2u dat hij dan slaapt. Nu vandaag deed ik gwn hetzelfde als anders en na 2u zag je dat hij in overdrive ging dus legde hem in zijn benchke. Uiteindelijk niets geslapen, alleen maar piepen. Toen hij eindelijk stil was, wat mr een kwartier heeft geduurd, begon hij weer te piepen. Heb ik hem er uiteindelijk uitgelaten omdat hij misschien ook moest plassen ofzo. Maar meneertje moest niet en begon verder in huis rond te crossen, piepen, zwaar hijgen met zijn tong eruit en heel zenuwachtig zijn, graven in de zetel,... Uiteindelijk is hij van 8u - 14 wakker gebleven en stond hij zeer gespannen van vermoeiend, maar hij wilde maar niet. Uiteindelijk heb ik een kong gevuld met al hetgeen dat hij lekker vind. Dit heeft uiteindelijk geholpen en is hij 3u stil geweest waarvan ong 2uurtjes geslapen. Hij heeft op de hele dag maar 3 uurtjes geslapen omdat hij precies zo gespannen staat enzo... Nu om te slapen ligt hij ook in zijn benchke en hij heeft dit ook graag, want als hij echt moe is om 19u ofzo al, crosst hij er zelf in. Hij ligt hier nu al een tijdje in en blijft mr piepen... Ik probeer alles gewoon hetzelfde te doen als anders... Als er enkele tips hebben mag dit altijd!! Heb al veel honden opgevoed ook al ben ik nog jong, maar zo erg heb ik het toch nog niet meegemaakt... Ik heb hem deze avond bv 2u kunnen afleiden en doen ontspannen door zijn brokjes in zo'n bal te doen dat hij moet rollen om er iets uit te krijgen, en dit deed hem goed!! Mr voor de rest...

 

Sorry voor de lange uitleg, maar probeer het zo goed mogelijk uit te leggen!!

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Een lange uitleg, maakt dingen juist duidelijker.

 

Je pup mist inderdaad je vriend.

Oef...ik zou die bench vanavond gewoon even links laten liggen en de pup meenemen naar bed toe.

Daar is jullie geur het sterkste en zal die (omdat die nu helemaal in het bed van zijn baasjes mag) waarschijnlijk snel in slaap vallen.

 

Geef je pup ook overdag een vuil shirt van je vriend in zijn bench.

Die geur geeft wat rust...(voor zover dat gaat dan hé )

 

Verder, vertel tegen je pup dat je vriend over een paar dagen weer terug is.
Ze verstaan woorden niet zo goed, maar ze voelen perfect de intensie achter je woorden.

 

En soms moet je het gewoon even beu zijn.

Ga zelf even slapen op de bank...neem je pup ook op de bank bij je.
Ga slapen en laat je pup zien dat je zelf ook gaat slapen.
Daarna zal een pup snel je voorbeeld volgen en (mischien wel onder protest) ook gaan slapen.

Gewoon samen lekker even slapen op de bank.

 

Je kan ook tv gaan kijken..en je pup naast je op de bank erbij nemen.

Lekker aaien, knuffelen..of gewoon pupy-tijd.

 

Dat je pup nu je vriend mist, is wel een mooi teken dat je pup, je vriend als roedellijder ziet.
Een soort van papa...dat is een mooi positief iets.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het kan natuurlijk heel goed dat je hond je vriend mist. Maar het kan ook iets heel anders zijn waardoor hij rond blijft rennen. Hoe is t als je met hem buiten bent? Tijdens t wandelen bijvoorbeeld? Is hij dan wel hetzelfde als anders?

 

Ik zou lichamelijke pijn willen uitsluiten, voordat je de conclusie trekt dat t aan het missen van je vriend ligt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de afleiding van je hond doet goed beschrijf je, en dan is tie je vriend waarschijnlijk zo vergeten, maar wat jij beschrijft dat tie rond draait te heftig is en niet wilt slapen omdat tie dan oververmoeid is duidt toch op wat anders.

ga vandaag eens lekker wandelen met je hond, bekijk dat eens hoe dat gaat, is het zo dat je hond weer zo heftig reageerd, dan is er waarschijnlijk toch wel iets anders aan de hand dan verlating van je vriend.

Marleen (Gast)

Het gedrag dat je omschrijft, dat heeft mijn hond ook eens gehad. 

het bleek dat ze in de brandnetels had gestaan en daar heel heftig op reageerde. 

Ik zou dus een andere oorzaak niet uitsluiten, heftig graven kan duiden op een onaangenaam gevoel in de poten. 

Succes ermee!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Voor de moment vandaag is het een stukje beter. Heb hem dan ook veel afleiding gegeven... Gisterenavond toen ik hem te slapen heb gelegd heb ik 3u moeten wachten vooraleer ik kon slapen.. Hij heeft 3u zitten piepen, dus heb hem eruit gehaald ook intussen tijd om eens buiten te laten enzo. Uiteindelijk sliep hij en hij heeft goed geslapen hoor. Aan dat wist ik dat hij zwz heel hard was uitgeput!! Hij heeft tot 9u geslapen, 2-3u langer dan normaal!! en hij is nog altijd moe!! Hij heeft gisteren dan ook amper geslapen ^^! Hij is zwz al een stuiterbal, maar eergisteren en gisteren was het een super zenuwachtige stuiterbal!! En nu is hij te moe om nog maar iets serieus te doen. Tijdens wandelen te morgen ging het allemaal goed, tot hij uitgeput was. Dan heeft hij redelijk braaf 2uurtjes geslapen. Nu ligt hij ook strijk en geeuwend en af en toe zenuwachtig rondlopen en kleine piepjes dat er af en toe afkomen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^