Ik fiets met mijn husky iedere dag ongeveer 20 minuten. Hij rent flink en heeft dat nodig. Het grootste deel over een geasfalteerd fietspad. Nu merk ik opeens dat zijn EELT flinterdun is! Heel erg eng, ik durf niet meer te fietsen met hem. Ik merk nog niet veel aan hem zelf maar wil het ook niet zo ver laten komen. Uiteraard minderen nu. Maar: HERKENNEN jullie dit? En hebben jullie deskundig ADVIES hierbij? Ik hoop het.
Neen , ik zou er zelfs niet aan gedacht hebben van dat te controleren ?
Dacht altijd dat het gemakkelijke manier was om de nagels mooi af te slijten.
Kan je niet op verhardde wegen of paden fietsen ? Zal pak schelen dan over asfalt .
Hoezo, asfalt is toch net zo hard als steen?
Neen dat is zachter maar zal wel meer schuren dan bv verharde zandpaden ?
Pas ook op in de zomer , want asfalt kan echt heel heet worden en smelten in de zon.
Ja, dat weet ik. Maar het is nu winter.... ik kan op Google ook niets vinden. Maar ik blijf voorlopig voorzichtig. Bedankt voor je meedenken in ieder geval!
Er zitten nogal wat fietsers met honden hier op forum. Ben ook benieuwd naar hun ervaringen hiermee.....ik fiets met Lance op zachte paadjes en niet heel lang , dus....
Blijf benieuwd
Je zou de voetzolen kunnen insmeren bv vaseline.
Vond deze pagina daar adviseren ze stockholmer teer.
Je zou daar even verder op kunnen zoeken.
Ik gebruik voetzolen spray van Beaphar sinds Santa een wondje aan zijn kussentje had. Maakt ze wat steviger.
Ja, ik kan me wel voorstellen dat zn voetzolen teveel kunnen slijten op het soms toch wel scherpe asfalt.
Kun je niet proberen of hij met schoenen aan wil lopen? Er zijn heus speciale schoenen te koop voor husky's. In Canada en Scandinavië rennen ze toch ook altijd met beschermende schoenen aan voor hun hondenslee dacht ik?
Ik zie het al voor me ......these boots are made for running......
Hoelang rent je hond al mee naast de fiets? En heb je zijn voetzooltjes tussendoor ook wel eens gecheckt?
Als honden ineens heel veel op stenen/asfalt lopen dan slijten ze idd erg snel. Maar de voet past zich er ook op aan. Dus mocht je al maanden met je hond fietsen dan zou ik me geen zorgen maken, zeker niet als je niets ziet aan de hond. Doe je het nog maar sinds kort, paar dagen/weken, dan zou ik idd even stoppen of iets minderen. Als het eelt echt op is dan hebben ze echt pijn. Honden die in het asiel kwamen hadden hier ook wel eens last van omdat de kennelvloer van beton is. Menig hond had erg dun eelt, of geen eelt meer. Maar na paar dagen was het over en daarna hadden ze er ook nooit meer last van. Dus geef de voetzolen van je hond beetje tijd om er aan te wennen. En als je dus al maanden met de hond fietst dan heeft het zich al aangepast en zal het waarschijnlijk wel goed gaan. Waar je nu wel op moet letten is zout op de weg. Dat zorgt er voor dat het eelt uitdroogt en kan scheuren. Dan kan je het beste na fietsen de pootjes even schoonmaken met lauw water en insmeren met vaseline (geeft helaas wel vette vlekken op de vloer) Voor die tijd kan je ook insmeren, maar met paar meter over het asfalt rennen is dat er wel weer af denk ik...
Het is de laatste tijd ook nat geweest. Natte voetzolen slijten ook harder.
Met vaseline insmeren heeft geen zin. De voetzolen moeten zelf meer eelt gaan aanmaken door ze langzaam meer te belasten. Sommige honden zullen altijd stuk lopen op de weg.
Mijn vorige honden hadden goeie voetzolen, maar dat waren stadshonden, die liepen vrijwel altijd op de verharde weg. Daar kon ik rustig 20 km mee fietsen.
Mijn huidige honden reizen per auto naar een bos, park oid. Maar daar kan ik geen hele einden mee fietsen, die slijten zo door.
Vaseline heeft idd alleen nut om uitdroging te voorkomen van het zout, niet om het slijten van eelt tegen te gaan.
Ik ga er voor het gemak even vanuit dat je met naast de fiets rennen gewoon draven bedoelt. Want ik denk dat bij het afzetten en landen in galop er ook meer slijtage kan plaatsvinden, omdat daar meer kracht bij komt kijken.
Voor nu, even minderen en de voetjes weer wat bij laten komen. En dan als het er weer goed uitziet, weer proberen. Gaat het dan weer mis, dan zou ik naar speciale hondenschoentjes kijken. Dat is wel heel erg wennen voor de hond, maar geeft uiteindelijk wel bescherming.
Idd, zoals Wendy al aangaf, teveel op een nat wegdek laten lopen in de verkeerde pas (Galop).
Voordat je gaat lopen kun je een extra slijtlaag aanbrengen door de poten in berkenteer te soppen en daarna in vogelzand. Die laag houdt het wel een kilometertje of 10 vol voordat die bijna op is mits je de hond laat draven.
Ik ken toevallig iemand die daar ook bang voor was, dus heeft ze haar hond aangeleerd om om het gras te lopen terwijl zij op het pad fietst (waar mogelijk). Zeker het galopperen zorgt voor slijtage inderdaad, dit kun je beter altijd op het gras doen. En anders zou je toch de onverharde paden op moeten zoeken om te gaan fietsen met je hond als het blijft slijten :)
Kijk ook eerlijk of het gaat. Hier kreeg hij er ondanks voetspray en veteramil (soort vaseline met honing speciaal voor dieren verkrijgbaar bij dierenarts) toch last. Hij heeft nu schoenen maar het voelt nog niet vertrouwd om daarmee te fietsen. Hij struikelt nog wel eens. Ze moeten er echt eerst aan wennen. Ik zou eerst even stoppen met fietsen en veel op asfalt lopen met de spray en de zalf. Als het eenmaal wondjes zijn is het super lastig om het weer dicht te krijgen. Let ook op dat je hond niet teveel aan zijn poten likt.
voetzolen spray, van Beaphar. worden de zooltjes stevig soepel en hard van, dagelijks gebruiken, goed voor honden die aan sport doen, asfalt lopen, in de winter op ijzel zand zout pekel , zomers op heet zand noem maar op.
wat je ook nog kan proberen : booties aandoen (schoentjes dus)
http://www.cooldogs.nl/logivert/index.php?item=&action=page&group_id=10000026&lang=nl
en bij de div sledehonden winkels zijn voetzoolprodukten te koop, bv
Lieve mensen, wat fijn dat jullie allemaal meedenken met me! Vooral de tips die ik heb gekregen over spul om de voetzolen mee in te smeren zijn zeer bruikbaar.
Bedankt allemaal!
Bij dursydog kan je hondenschoentjes kopen
Wat je ook gebruikt...gebruik GEEN vaseline.
Vaseline is een zachtmaker voor de poten.
Ideaal bij eeltplekken omdat die zachter worden, maar je wilt dat de poten harder worden.
Die andere spray's lijken me wel goed.
Of inderdaad boots voor honden..
geen duur product en echt doeltreffend.
hier gebruik ik het al jaren voor Bamse, stevige en sterke kussens en toch soepel.
Beaphar Voetzolenspray
Beaphar Voetzolensprayverzorgt de voetzolen van de hond. Het houdt de voetzolen zacht, soepel en sterk waardoor deze beter bestand zijn tegen sneeuw, strooizout, ijs, grind, heet asfalt, heet zand enzovoorts. Door regelmatig gebruik worden ook schrale voetkussentjes weer soepel.
Voetzolenspray bevat Propolis: een bijenwas die ervoor zorgt dat eventuele wondjes of kloven op de voetzolen sneller herstellen en die de huid beschermt tegen allerlei weersinvloeden. De toegevoegde Tea Tree olie reinigt en voedt de huid. Tenslotte zorgt Glycerine ervoor dat de voetzolen niet uitdrogen.
Geschikt voor
Honden
Inhoud
150 ml
Wij gebruiken paw wax for dogs van Diafarm!
Heel tevreden over.
Hier ook eentje met zeer gevoelige kussentjes en onze reu heeft na het fietsen soms ook last.
http://www.newpharma.be/apotheek/van-assche/34614/meku-paw-wax-pdr-50g.html
Als ik mijn voeten verzorg smeer ik inderdaad vaseline op eeltplek , doe sok aan en s anderendaag kan ik de eelt zo wegschuren.
Jouw hond moet echter eelt opbouwen ?
Vaseline is wel heel effectief in de winter tegen t zout dat anders tussen de tenen pikt.
Ik heb vandaag maar niet gefietst. Ik ben een eind wezen wandelen met mijn hond(en). Leek me beter voor hem. Hij kan dan ook weer eens uitgebreid snuffelen en sporen uitzetten. Is goed voor zijn geestelijk welzijn.
Je hebt al heel wat tips gekregen! Goed dat je de zooltjes even laat rusten!! Hier merk ik het ook wel eens dat zijn zooltjes wat dunner worden, maar hij trekt ook en loopt wel langer dan 20 min. Schoentjes werken hier ideaal maar pik een paar tips qua zalfjes en sprays even uit het topic.
Jammer dat de onverharde wegen voor het rijden met mijn husky geen optie zijn... Hij rent zo hard dat ik meer het tempo van een brommer heb als van een fietser.
Ik moet zelfs doorlopend mijn handen gereed hebben om hem bij de bochten af te laten remmen. In het gras laten lopen doe ik idd al waar dat kan.
Kijk...dat probleem heb ik dan weer niet als ik met mijn Lance fiets
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?