Vertellen of voor me houden,..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Ik weet niet hoe de 'privacy' bij jullie als samenwonende is qua mail e.d. maar ik weet ook in te loggen in de mail van mijn vriend. En zo kwam ik dus ergens achter wat ik niet had mogen weten,...

 

Ik zeg al maanden dat ik een DNA test bij Lizzy wil laten doen om te kijken welk ras eruit komt, en laatst had ik het er weer over en begon hij; 'Ja, alles op z'n tijd, laten we nu eerst maar even sparen voor onze vakantie'. En vreemd genoeg van mijzelf gaf ik ook toe dat het geen haast had, terwijl ik eigenlijk niet kan wachten,..Een paar dagen daarna wilde ik een factuur van KPN bekijken die bij Chris z'n mail binnen komen en zag ik tot mijn verbazing een mail met als titel DNA test. Ik kon me niet inhouden en natuurlijk wist al waar het over ging, maar ik las dus dat hij een mail had gestuurd wanneer hij de test kon verwachten omdat hij het mij als verjaardagscadeau wou geven. (Deze is overigens pas eind Augustus) Nu kon hij laatst zijn mail niet in door beveiligingsgegevens etc. En ik wist hoe ik het moet op lossen dus bood aan het voor hem te doen, maar en hij sprong natuurlijk gelijk al in de reden dat ik dan iets zou lezen wat hij graag als verassing wil bewaren, en hij het niet leuk zou vinden als ik het nu al wist.

 

Nu ben ik dus aan het twijfelen of ik het toch moet zeggen dat ik het al weet,...
Natuurlijk weet ik dan de uitslag nog niet, en dat is dan natuurlijk al een verassing op zichzelf, maar om nou heel enthousiast te doen alsof ik het helemaal niet wist vindt ik ook weer zoiets,..

Wat zouden jullie in mijn geval doen??

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik zou het vertellen en zeggen dat je het niet expres hebt gekeken.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Gewoon eerlijk zijn. Je kan idd toch geen komedie gaan spelen. Je hebt het niet met opzet gedaan.

De verrassing blijft even leuk, ongeacht wanneer je ermee verrast werd, en de uitslag is nog steeds een mooi verjaardagscadeau.

Ondertussen wel bij het nakijken van de mail al die met "DNA" bewust negeren. 

 

Wat lief van je vriend!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik zou het niet zeggen, het is in feite nog een verrassing omdat je niet weet wat er uit die dna-test komt... Ik denk dat je vriend het jammer zou vinden als je verteld dat je het al hebt gezien.

 

Wel hartstikke leuk dat hij dit voor je doet! 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat hij het jammer zal vinden als hij weet dat je al weet wat je krijgt voor je verjaardag. Ik zou in dit geval gewoon even de schijn ophouden dat je nog van niks weet. Misschien een leugentje, maar je doet er niemand schade mee.. Terwijl hij de waarheid misschien wel heel jammer zou vinden om te horen..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat ik ook gewoon zou zwijgen. Dit is niet iets van levensbelang, dus gewoon zo laten.

 

Overigens heb ik mijn mail, mijn vriend heeft zijn mail. Als hij op mijn laptop komt kan ie wel mijn mail in, maar we hebben ook ieder onze eigen laptop. Dus hij kan allerlei verrassingen voor mij hebben waar ik nooit achter kom 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Niet zeggen.
Ik heb ooit de kassabon van mijn verjaardagscadeau in de broekzak van mijn man gevonden toen ik die nakeek voor de was.
Het was een cadeau wat ik super graag wilde hebben.
Ik heb in mijn schrik mijn vriendin gebeld, en toen besloten het niet te zeggen, omdat ik ook zijn plezier vanzijn verrassing niet wilde bederven.
We zijn ruim 12 jaar verder en hij weet het nog niet, haha!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik denk dat hij het jammer zal vinden als hij weet dat je al weet wat je krijgt voor je verjaardag. Ik zou in dit geval gewoon even de schijn ophouden dat je nog van niks weet. Misschien een leugentje, maar je doet er niemand schade mee.. Terwijl hij de waarheid misschien wel heel jammer zou vinden om te horen.. "

 Zou ik ook doen!

honden foto van Rianne baasje van Ziva

" Ik denk dat hij het jammer zal vinden als hij weet dat je al weet wat je krijgt voor je verjaardag. Ik zou in dit geval gewoon even de schijn ophouden dat je nog van niks weet. Misschien een leugentje, maar je doet er niemand schade mee.. Terwijl hij de waarheid misschien wel heel jammer zou vinden om te horen.. "

 

Zo zou ik het ook doen!

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat lief van je vriend. Ik denk dat jullie samen binnenpret kunnen hebben.....hij dat jij het niet mag weten maar vast leuk gaat vinden...en jij dat hij het niet mag weten omdat hij dat niet leuk zou vinden maar jij weet al dat het iets leuks is..... Hoop dat je snel jarig bent want hoe langer het duurt hoe moeilijker het voor je wordt om te doen alsof.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

nee joh niet  vertellen ... hij is al in allerlei bochten aan het wringen om jou niet die test te laten doen en dan zou je zeggen ... goh lieverd ... ik heb het per ongeluk gezien. 

 

wij hebben laatst onze zoon verrast stel dat hij had gezegd ... goh mam leuk dat je mij wilt verrassen, weet nog niet wat het is maar kei tof dat je dit doet voor mij. 

 

Dat zou de lol en spanning die ik dan heb ontnemen. 

 

Je weet de uitslag nog niet dus je zou verbaasd kunnen reageren als hij met de test komt en dan als je de uitslag ziet is het een oprechte reactie. 

 

Maar ik geloof ... als je je even in zijn positie verplaatst dat je dan ook bij het zien van de test al enthousiast reageert. 

 

Gewoon nog even stttttt .... I know nothing 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Eerlijk zijn, hij merkt het anders toch wel aan je reactie

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ben ik nu de enige die zich afvraagt welke rassen er allemaal in je hond zitten? Haha

En ik zou niets zeggen, anders is het een beetje awkward als hij je de brief toehandigd.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou niets zeggen.

Bedenk wel dat de verrassing er voor hem dan ook af is terwijl hij misschien juist heel erg blij is dat hij iets heeft wat jij niet verwacht.

Dan is de lol van het geven er ook gelijk vanaf.

 

Hij doet zo zijn best om jou ervan te weerhouden dat je die test zelf gaat kopen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kom op zeg........ vind het ontzettend lief van je vriend die dit voor je doet, je wil dit zo graag, en hij doet dat maar zomaar even voor je..... sparen voor vakantie eerst dat vertelde je vriend...

wat ik zou doen ? niets. je hebt de uitslag nog niet, en ik zou dolgelukkig zijn als ik jarig was en hij komt met de uitslag van het dna onderzoek van je hond.

het is toch geen leugen om te zwijgen dat je de mail bekeken hebt ? je weet niets van de uitslag toch ? Je kent je vriend het allerbeste, wees blij dat er iemand jouw vriend jou zo graag dit geschenk wil geven voor je verjaardag,

ik zou niets doen. :-D en ik zou nu al dolblij zijn dat hij dat voor je over hebt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook even vertellen, kom uit een groot gezin met zes kinderen, niet altijd overal geld voor....

ben een van een tweeling, we werden 17 jaar, wilde allebei een transistor radio zo graag hebben, duur kadoo voor mijn ouders, dacht krijgen we toch nniet.


op een ochtend moest ik op de slaapkamer zijn van mijn ouders, in een hoek twee dozen, kon mijn blikken er niet vanaf houden, ja twee radioos. wow.

op mijn verjaardag gekregen een radio, dolblij, ik wist het , maar heb nimmer het aan mijn ouders verteld, ik zag hun ogen schitteren, dat ik zo blij er mee was, is dat het niet waard ? om het voor je te houden ?

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Met willemijn eens. Net als bij zoon. 

 

Vriendin vond het ook zo leuk om samen met ons hem te verrassen, iets wat haar nog niet gelukt was. 

Wonen nu een jaar samen, en dat in combi studie en hoe ze alles zo goed doen .... dus wij TV gekocht voor ze dat was iets waar ze nog geen geld voor hadden. 

 

De lol van te voren,  de spanning op het laatst ... Dat moet je hem niet ontnemen, op dit moment is hij zo blij dat hij je ergens mee kunt verrassen. 

 

En het is niet liegen wat je doet. Maar zag dat je dit topic bij Overig hebt staan dus open op internet .... ben je niet bang dat hij dit nu te zien krijgt? 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Eerlijkheid duurt het langst...

Al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel..

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Als het om een serieus iets gaat ja maar af en toe een ' leugentje ' om bestwil ... och. 

 

En als het zo zou zijn, dat eerlijkheid het langst duurt, dan zou je niemand meer kunnen verrassen want eh ... 

 

men gebruikt dan ook allerlei ' leugentjes ' voor bestwil om juist die verrassing te doen laten lukken. 

 

Hier kun je niet spreken over eerlijk zijn of wat dan ook aangezien het gaat om iemand te verrassen met een iets wat ze totaal niet verwacht hadden en mss ook totaal niet van die persoon verwacht hadden. 

 

Hem laten genieten en ik weet echt ... als je zijn gezicht ziet, zijn hele manier van doen op moment dat hij het aan je geeft dan reageer je super want dat moment is juist goud waard. 

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

als je een beetje kunt acteren zou ik het niet zeggen...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Als het om een serieus iets gaat ja maar af en toe een ' leugentje ' om bestwil ... och. 
 
  "

 

Precies.

 

In mijn geval ging het om mega dure jugendstil kandelaars die ik ontzettend graag wilde hebben, maar ze gewoon veel te duur vond om te kopen.

Dat hij daar nog aan had gedacht, en ze was gaan halen, vond ik geweldig attent.

En omdat ik wist dat hij heel goed wist hoe blij ik ermee zou zijn, was het echt een domper geweest als ik had opgebiecht dat ik die bon had gevonden.

Blijkbaar kan ik goed acteren, want hij weet het nog steeds niet.

Wat ik bedoel, gun hem jouw moment van blijdschap, dit is geen leugen, maar gewoon iets waar je hem en jezelf een plezier mee doet.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zou het ook niet zeggen, denk dat hij spijt zal hebben dat zijn verassing vergald is. Gun hem inderdaad het plezier jou te verassen...natuurlijk moet je wel een beetje acteren, maar om bestwil moet dat toch lukken !

Joep (Gast)

Als hij weet dat jij ook in zijn mailbox komt, is het van hem ook niet zo handig dat die mail daarop binnen komt.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

ik vind verzwijgen dat je het per ongeluk te weten bent gekomen geen liegen hoor...

en zou het persoonlijk ook stil houden..., idd voor hem, om zijn plezier niet te vergallen.

ik heb regelmatig nog niet ingepakte moederdagcadeautjes of lieve versjes gevonden/ gezien onder de bedden van mijn meiden, omdat ik daar toevallig moest stofzuigen o.i.d....

geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om het te vertellen...

die stralende koppies wanneer ik blij verrast mijn cadeautje uitpak zijn onbetaalbaar ( nu nog...), wie ben ik om dat te verpesten?

nee....ik noem dat geen liegen, maar inlevingsvermogen.... heeft niets met oneerlijkheid te maken....

 

begrijp me niet verkeerd...., ben erg van eerlijkheid...,

maar je hoeft niet alles te zeggen wat je weet en wat je denkt..., bepaalde dingen kun je gewoon beter voor jezelf houden....

ik vraag me altijd af of het in het belang van de ander is dat ik iets vertel...., en of ik hem er mee schaad als ik het niet vertel....

in dit geval helemaal niet dus.....

 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Wat lief van je vriend zeg! De echte verassing is natuurlijk de uitslag... Dus als je die op je verjaardag krijgt denk ik dat je nog even oprecht zal reageren.

 

Daarom denk ik ook dat je het gewoon aan hem moet kunnen vertellen:
"Schat, ik moest vandaag in je mail zijn voor de rekening van KPN en toen zag ik een mailtje met dit onderwerp, je bent echt de liefste vriend van de wereld ik kan niet wachten tot mijn verjaardag!"

 

Tenminste zo zou ik het aanpakken, je hoeft je er niet meer druk om te maken wat de pret alleen maar drukt en hij kan nog steeds genieten van de voorpret en jouw enthousiasme omdat de uitslag toch de echte verassing is.

 

Succes!

 

edit: typefout

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

verplaats je eens in hem ( even algemeen bedoeld ) 

 

Je bent druk in de weer om de verrassing te geven aan je partner. 

 

Je wringt je in allerlei bochten om er maar voor te zorgen dat diegene het niet zelf doet. Je moet je al inhouden om zoiets leuks voor je te houden en dan .... 

 

poef ... komt je partner met .... schat heb je mail gezien, ik weet wat je gedaan hebt om me te verrassen. 

 

Zou jij dan blij zijn dat je partner eerlijk is geweest of is het een ongelofelijke domper op je feestvreugde. 

 

Voor mij het laatste maar daar is iedereen dan wel weer anders in. 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Ik zou ook zeker niks zeggen..
Jij bent blij op je verjaardag dat je de dna uitslag krijgt en hij is blij dat hij jou heeft kunnen verassen...

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ahh goed ik zie net dat je zelf nog niet weet wat de uitslag is. Sorry haha :-D

honden page profiel BlaiseBlaise

Iedereen is anders, en echt liegen is het niet om het voor je te houden....maar...als jij je er zelf slecht bij gaat voelen, als dit tegen jezelf indruist kan je beter gewoon jezelf zijn en opbiechten. Wat voor de een stil gehouden kan worden en een glimlach oplevert kan bij de ander hoe onschuldig ook zelfs een schuldgevoel opleveren. Doe dingen zoals je bent en er vrede mee hebt. Je kan horen wat anderen vinden maar het moet maar ook bij jou passen (er mee om kunnen gaan). 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Iedereen is anders, en echt liegen is het niet om het voor je te houden....maar...als jij je er zelf slecht bij gaat voelen, als dit tegen jezelf indruist kan je beter gewoon jezelf zijn en opbiechten. Wat voor de een stil gehouden kan worden en een glimlach oplevert kan bij de ander hoe onschuldig ook zelfs een schuldgevoel opleveren. Doe dingen zoals je bent en er vrede mee hebt. Je kan horen wat anderen vinden maar het moet maar ook bij jou passen (er mee om kunnen gaan).  "

 

Maar dit is wat al eerder gezegd is ... .wat voor meerwaarde heeft het voor hem als je dit zou vertellen. 

 

het zou je eigen gevoel hierover wat meer bevredigen maar zeker niet dat van hem dus ja .... 

 

dat is dan een afweging die je bij jezelf moet maken maar voor mij zou zijn geluk of plezier of hoe je het ook noemen wilt er ver boven staan dan mijn ongemak of wat dan ook. 

 

Als je het om deze reden zou zeggen dan doe je het voor jezelf en niet voor hem terwijl hij nu juist iets voor jou doet en niet voor hemzelf. 

 

En dat is ware liefde 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Angst voor overlijden
^