Hartklepafwijking + vocht op longen bij maltezer (8 jaar)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ININ

honden foto van IN

Blij om te horen dat het goed gaat,ik duim dat jullie nog een hele tijd kunnen genieten van elkaar.

Anoniem (Gast)

hallo ik heb vetmedin gegeven aan mijn jack russel op voorschrift van de dierenarts en ik ben er mee gestopt omdat mijn hondje er kortademig van werd hij kon het niet verdragen.de dierenarts heeft zijn mening moeten herzien vetmedin is niet voor alle honden geschikt net zoals bij mensen bied medicatie niet altijd dezelfde uit werking.zodra ik gestopt was met vetmedin was hij veel rustiger hij nam dan alleen fortekor en lasix.maar met lasix moet je ook opletten dat is een vochtafdrijver en dat kan krampen te weeg brengen.er is altijd een na deel aan verbonden alleen honden kunnen het niet zeggen.houd daar rekening mee!!!je kan veel opmerken aan hun gedrag hou dat in de gaten groeten ps mijn jack russeltje BOBKE  is 17jaar geworden 

 

Gast (Gast)

Had toch nog even willen updaten..

 

De laatste weken gaat het minder. 2 dagen geleden is hij plots flauwgevallen, ik was er gelukkig bij en heb dit gezien..Hij liet zijn urine lopen en lag uiteindelijk in zijn plas. Zeer beangstigend om te zien! Dus ook direct naar de DA gereden; die zegt dat hij geen 6 maanden meer zal leven, dat de toestand van zijn hart is verslecht. Dacht dat dit het moment ging zijn om hem te laten inslapen. Uiteindelijk nog onze laatste hoop gezet op een bijkomende medicatie (DA stelde voor om dit nog te proberen) Fortekor is ook nog wat verhoogd. Nu gaat voorlopig alles nog goed, hij eet en drinkt voldoende, heeft nog genoeg energie en hoest voorlopig niet meer. Tegen maandag moeten we opnieuw bellen over hoe z'n toestand is.

 



De laatste 2 dagen waren een echte hel. Tranen gelaten, heel veel schrik gehad.. 
Nu is het moeilijk om te weten wanneer het moment er is, wanneer we die beslissing moeten nemen... Kan iemand hierbij raad geven? Hij ziet niet af, maar die benauwdheid moet ongelooflijk lastig zijn. Ook wanneer je hem ziet flauwvallen, dat weet je dat het niet goed is..
Reacties worden geapprecieerd 
groetjes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Trieste update.

Laat aub je hondje niet in echte ademnood geraken . 

Sterkte , maar bereid je voor...dat weet je zeker nu ook al

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een moeilijke laatste weg voor je hondje.

Laat je hondje niet onnodig lijden; houdt er rekening mee dat honden bikkeltjes zijn en ongemak en pijn pas in een laat stadium laten zien en dan moet dit zeer serieus worden genomen.

 

Als eigenaar voel je wanneer het tijd is om in te grijpen. Je ziet het ook aan de houding van de rug (bol), lage staart en oren, die naar achter worden getrokken. Je kunt het als eigenaar ook aan de blik in de ogen zien. In de allerlaatste fase trekken honden zich terug en proberen zich te verstoppen.

 

Bespaar je hond een lange lijdensweg.

Houden van betekent ook op tijd loslaten om je hond een zware en benauwde lijdensweg te besparen.

 

Sterkte en wijsheid om de juiste beslissing op tijd te nemen.

honden page profiel ININ

honden foto van IN

Ik ben van dezelfde mening als Loesje.
Ik wens jullie veel sterkte toe.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mensen die ik ken hebben 14 februari hun hondje verloren aan vocht op de longen en slecht werkend hart(op leeftyd van 8j).was ook een maltezertje,hij is 12j geworden denk ik.maar hij is overleden op weg naar de dierenarts.hij had toen reeds 2x dat hij gevallen was,de 3ex was fataal.dus zou toch overleggen wat jullie gaan doen en jullie beestje niet langer laten afzien.ze kunnen het ons niet zeggen,maar soms weet je het gewoon...

Gast (Gast)

Ik wil hem zeker niet onnodig laten afzien. Dat verdient hij niet, geen enkel dier trouwens. Ik ben er helemaal mee akkoord dat houden van ook loslaten is, hoe hartverscheurend dat ook gaat zijn..

Nu moet ik zeggen dat de nieuwe medicatie zeer goed aanslaat, zijn ademhaling is rustiger, hoest niet meer,.. alles is stabiel nu.

Maar het kan natuurlijk snel terug omslaan.
Wanneer ik merk dat hij terug erg benauwd is, zich niet lekker in zijn vel voelt, zelfs in het slechtste geval flauwvalt, dan weet ik dat ik hem uit z'n lijden moet verlossen. Wij mogen de DA gelukkig dag en nacht opbellen.
Tranen vloeien weer bij het schrijven van de laatste zin, het is zo moeilijk en ik had natuurlijk gehoopt dat hij nog enkele jaren bij ons mag zijn (is onlangs 9j geworden). Maar goed, we gaan hem zeker nog enkele mooie weken/maanden..? bezorgen

Alleszins bedankt voor de reacties

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

sterkte

 

genieten van de dagen. wat je krijgt, krijg je.

 

en als het echt niet meer gaat.....(maar dat nu even niet.)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik herken dat verhaal van het 'flauwvallen'.

Friso heeft dat ook diverse keren gedaan, tijdens wandelen of na het wakker worden.

De laatste keer viel hij thuis 'gewoon' van de bank.

Daarna was hij een paar uur 'buiten westen'.

De volgende ochtend viel zijn moeizame ademhaling ons enorm op.

 

Toen was het genoeg. We hebben de moeilijke beslissing moeten nemen.

 

Tussen de eerste en laatste aanval zat een maand of drie.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hallo, het spijt me te zien dat je vriendje zo achteruit is gegaan...

Ik weet dat het verschrikkelijk is de beslissing te moeten nemen, maar ...  laat hem inslapen, hij heeft nu ademnood door het vocht en voelt zich helemaal niet goed.

Bij mijn Athena is het allemaal heel vlug gegaan, maar ik heb spijt dat ik de laatste dag nog gewacht heb...

Wij zijn maandag met haar naar DA geweest, er zijn foto's gemaakt van de borstkas, haar hart was vergroot en ze had veel vocht op de longen en in de buik.   Ze heeft enkele injecties gekregen, men heeft ook vocht afgenomen en de dinsdag voelde ze zich iets beter...

's avonds was het terug verergerd, maar we moesten afwachten zei DA wat de medicatie ging doen.  Woensdag ochtend héél vroeg, is ze overleden : hartfalen. 

Ik heb erge spijt dat ik nog gewacht heb, ergens in mij zag ik wel dat het niet goed ging maar ik wilde de medicijnen nog een kans geven.  Ik had het nooit mogen doen, dankzij mijn beslissing heeft ze nog een nacht ziek moeten doorbrengen...

Doe wat je moet doen... en wacht niet tot het hart het zelf opgeeft, voor ze sterven, zijn ze erg kortademig, dat is niet nodig.

Wij zijn twee nachten bij haar gebleven, de laatste nacht heeft ze met haar hoofd op mijn man zijn benen geslapen, zo kon ze beter ademen, maar ik heb spijt als haren op mijn hoofd...

Een dier reageert héél erg snel op medicatie, als dat niet het geval is, moet je niet echt hopen dat ze er bovenop komen, meestal is dit niet het geval.

Sterkte met je beslissing...

honden page profiel belinda en brickbelinda en brick

honden foto van belinda en brick

Ik kan je volgen in d beschrijving van het hartfalen van je hondje.ik heb hetzelfde meegemaakt met onze jack Angel.in mei is het begonnen met hartgeruis, medicatie gekregen na rx van hart, die was iets uitgezet.in november begon ze te hoesten bij inspanning en opwinding.

Naar da geweest , rx: hartje was meer uitgezet en een kleine vernauwing van de luchtpijp tezien. medicatie bijgekregen. Angel is ook eens flauw gevallen, de da zei : door de slechte werking van het hartje krijgen de hersenen teweinig zuurstof en vallen ze flauw.op 15 januari is alles plots snel gegaan, s'avonds kreeg ze plots erge ademnood, naar da geweest, i.v vochtafdrijver, we hebben haar wel mee naar huis genomen: veel laten drinken en om het uur haar een plasje laten doen, ik kon haar niet in een bench bij de da achterlaten, alleen,een ongekende omgeving,...we hebben een ganse nacht met Angel in de zetel gebleven.s'morgen terug naar de da, geen verbetering , haar tong was reeds blauw door zuurstof tekort.

We hebben haar dan ook laten inslapen, in mijn armen.

ik wens je nog veel sterkte, maar als je ziet dat de ademnood te erg wordt , denk aan je hondje, hoe onaangenaam en lastig dat dit voor hem is.

 

Gast (Gast)

Hierbij wil ik laten weten dat we onze hond vandaag hebben laten inslapen.. Na een goede periode is het sinds gisteren plots bergaf gegaan. Een vochtafdrijvende spuit gisterenavond heeft helaas niet meer geholpen. Zijn hartje was op...

Het gemis is verschrikkelijk, maar het grootste verdriet moet denk ik nog komen.

honden page profiel belinda en brickbelinda en brick

honden foto van belinda en brick

Veel sterkte en denk aan de leuke dingen dat jullie samen hebben gehad !!

Ik heb ondertussen een hondje uit een asiel gadopteerd, terug een jack-russel.

Bijna dagelijks denkt ik aan Angel en aan Jefke( mijn eerste jack)

Zij hebben voor altijd een plaats in mijn hart, een foto op de kast, en hun urne op een speciaal plaatje in huis.

 

Nog veel sterkte !!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat erg. Maar wijze beslissing van jullie. 

Vocht hebben op de longen en het niet kwijt kunnen is heel erg. 

 

veel sterkte 

honden page profiel ININ

honden foto van IN

Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

veel sterkte.

 

zo plots toch.

 

 

Gast (Gast)

Bedankt iedereen. Het is inderdaad allemaal erg snel gegaan.
Hij werd woensdag gecremeerd en sinds gisteren is hij terug thuis.

Geen idee hoe ik dit moet verwerken, ik mis hem zo..

Anoniem (Gast)

Heel veel sterkte met dit grote verlies,mijn lieve bobby is ook overleden aan hartfalen,dit is toen erg onverwachts en snel gegaan

honden page profiel Nadine Nadine

Myn shitzu is op 20 mei moeten laten inslapen maar het is erg rap gegaan de medicatie werkte niet ze was by 12j nog altijd ween ik want ze was zo lief 

pagina 2 van 2 12
^