Dat versta ik niet zo goed Sandra. De hond die je nog hebt, heeft toch problemen met andere honden (op straat enzo). Ben je er dan zo zeker van dat hij met de pup goed zal overweg kunnen?
Vooral dat zou mij tegenhouden om er nu zo maar een pup bij te zetten. Ik zou eerst proberen om je eigen hond stabiel te krijgen en daarna misschien. Maar dan nog een hond die alleen is, is daarom nog niet zielig hoor.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sheltie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Sta ik tegen een muur te praten?
Je hebt niet nog maar twee opties. Je hebt plenty opties. Opties die in mijn beleving vele malen beter zijn dan waar je nu op uit bent. Roxy zal niet doodgaan als zij niet binnen nu en een jaar een maatje erbij krijgt. Die zal er niet warm of koud van worden. Ik denk dat ze geniet van de aandacht die ze momenteel nu krijgt. Je weet geeneens hoe ze zal reageren op weer een nieuw roedellid.
Alleen jij bent degene die het nu wilt. Je reageert niet op hoe je je hebt ingelezen, je reageert niet op 'ik heb geen haast'. Jouw beslissing staat allang vast en als ik ongelijk heb, dan kun je dat alleen maar bewijzen door deze aankopen te laten varen en je in laat schrijven bij een nestje bij een erkend fokker.
Wat ik zoek in tweede hondje
Maatje voor roxy
Kindvriendelujk
Ras die leergierig is
Niet te groot
Tolerant
Geen boomerachtige of vacht waarvoor je naar trimmer moet
Slim
Geen flaporen
Gewoon leuke vrolijke speelse hond die zowel kan bankhangen als lekker sporten
Die genoegen neemt met 4 x per dag een rondje en die ook lange afstanden aan kan of met poos spelen in de tuin genoegen neemt
Wat ik zoek in een hondenbaasje
Geen haast
Geen 'ik wil, dus ik zal...'
Mensen die zich inlezen
Geduld
Het spijt me zeer, Sandra, maar ik heb het idee dat ik mijn tijd verdoe met reageren, dus dit zal de laatste keer zijn dat ik reageer. Ik wil je hier niet terug zien met vragen als 'had ik maar'.
Sorry.
Allereerst het nut van een stamboom:
Een stamboom is meer dan alleen jouw toegang tot de showwereld of wedstrijdwereld. Een stamboom laat zien waar de pups vanaf stammen. Je kunt onder andere door middel van de stamboom zien hoeveel inteelt er in de pup zit. Jij noemde een voorbeeld van opa en vader waren dezelfde, ik zou zo'n pup dus al niet hebben genomen. Jij hebt als pupkoper ook een verantwoordelijkheid.
Pups die een stamboom mee krijgen zijn vaak veel zorgvuldiger gefokt. Ik zeg vaak, omdat er altijd uitzonderingen zijn die de regel bevestigen. Bij de Sheltie zal dit dus betekenen dat de ogen en misschien de heupen en ellebogen zijn getest. Een garantie krijg je niet, maar het is wel een extra zekerheid. Bovendien weet je ook dat je geen verkeerde fok hebt gesponsord.
Een andere plus van een stamboom is dat de kans minder groot is dat de moederhond wordt uitgebuit door de fokker. Mensen die zogenaamde "oeps-nestjes" fokken kunnen de teef ieder HALF JAAR laten dekken. Een fokker die met stamboom fokt en wil dat alle nesten een stamboom krijgen kunnen dat dus niet.
Daarbij weet je dus met een stamboom ook zeker dat je te maken hebt met een rashond, dus geen mengeling van verschillende rassen. Hierdoor zul je ook sneller de juiste karakteristieke eigenschappen krijgen dan wanneer je voor een kruising kiest.
Er zit dus veel meer vast aan een stamboom dan jij beweert. Het kan heel goed zijn dat ik nog punten ben vergeten zelfs.
Als je dan perse een hond NU wil hebben, want daar lijkt het wel op, ga dan naar het asiel of kijk bij Sheltie Rescue. Die honden verdienen ook een gouden mandje en wie weet zit er één tussen die bij jou, Roxy en de kinderen past. De karakters van deze honden liggen al zo goed als vast, waardoor je ook zeker weet of er een goede klik gaat zijn en of de hond ook samen kan met (drukke) kinderen.
Ik hoop van harte dat je naar onze woorden wil luisteren. Ze zijn niet bedoeld om jou van het idee om een hond aan te schaffen af te praten, maar om dat NU te doen. Jij zegt zelf al dat je een financiële tegenvaller hebt gehad en daar is niets verkeerds aan, daar heeft iedereen wel eens last van, maar een pup brengt nu eenmaal een hoop kosten met zich mee. Denk maar eens aan de puppyentingen die deze moet krijgen en de uitstapjes die je moet maken voor de socialisatie.
Ook is het niet zo dat mensen alleen maar roepen dat je moet wachten, omdat het geen stamboomhond is. Iedereen hier op het forum is gek op honden, en jij ook, en wij willen allemaal het beste voor ze. Als er iemand hier op het forum denkt dat het niet de optimale situatie is dan zal dat ook gezegd worden, hoe vervelend dat dan ook is voor de topic starter.
Een sheltie lijkt mij dan niet echt geschikt.
Ten eerst hebben shelties veel energie en zij hebben niet genoeg aan een paar keer per dag een rondje lopen. Verder hebben shelties uitdaging nodig, bijvoorbeeld een honden sport.
Ook zijn shelties best gevoelig en dat gaat niet altijd goed met bijvoorbeeld gillende kinderen.
Ik denk dat een Sheltie niet de hond is dat bij jullie past .. Sheltie heeft toch wat werkdrift .
Een keeshond ? Ik heb een Duitse spitz je hebt ze in verschillende formaten kijk gerust op mijn profiel voor foto's
De sheltie is over het algemeen niet geschikt voor drukke gezinnen met kinderen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar er zijn heel veel andere rassen die veel beter met drukte en kinderen kunnen. Ze zijn over het algemeen gevoelig en erg op hun rust en plekje gesteld. Een sheltie neemt geen genoegen met een dagje bankhangen. Die van mij moeten elke dag een uur, en savonds een half uur wandelen. Anders kunnen zijn hun energie niet kwijt. Ze moeten bezig gehouden worden. Denkspelletjes, hondensport. En een sheltie heeft echt vachtverzorging nodig. De vacht moet echt goed onderhouden worden. Dat is niet iets wat je kunt laten versloffen. Ook blaffen shelties veel. Hoe je het ook went of keert. Dit is na mijn mening dus geen goede keuze voor jullie situatie. Ik hoop dan ook echt dat jullie ervan af zien.
Lieve sandra we willen je heus niet afbreken hoor. Vind sommige reacties ook wat naar overkomen maar bedoelen het denk ik wel allemaal goed voor jou, voor jou gezin en voor je hond(en).
Weetje wat je anders ook kan doen: op de pedigree site kan je een test doen om te kijken welk ras het 'beste' bij jou en je leefomstandigheden past.
Als ik hiernaar kijk dan denk ik niet dat een Sheltie geschikt is voor jullie. Een Sheltie heeft volgens mij een behoorlijke vacht volgens mij, die goed onderhouden moet worden. Heeft "geknakte" oren. En aangezien het een werkhond is, moet je er vanuit gaan dat die geen genoegen neemt met een poos spelen in de tuin. Een werkhond wilt werken, met of zonder jou.
Waar je denk ik ook aan moet denken met eisen als slim en leergierig is dat dat waarschijnlijk werkhonden zullen zijn. Vooral slimme honden, zijn niet makkelijk. Hoewel ze makkelijk leren, moet je er dus ook aan denken dat jij regelmatig of niet voortdurend bezig moet zijn om hun bezig te houden. Nu hoeven ze niet de hele dag door te werken, want dan raken ze overprikkeld, maar ze moeten regelmatig uitdagingen krijgen.
Ik zou daarom ook nog wachten met het zoeken van een hond of het een sheltie is of een ander ras, maar geef jezelf de tijd om te beseffen wat jij de hond kan bieden. Ook om jezelf rust te geven en de tijd te geven om je te verdiepen in verschillende rassen.
Iedereen hier probeert met je mee te denken en te waarschuwen voor eventuele valkuilen, dus maak daar asjeblieft gebruik van :)
Als je zo niet consequent bent, met alle winden mee waait én ongeduldig bent, ben je eigenlijk gewoon helemaal niet geschikt voor een gevoelig hondje als shelties zijn. Ik vind de sheltie echt geen goede keuze, ook niet als ik lees dat kinderen er achteraan lopen en niet met rust laten. Kies voor een ander ras, of voor een kruising, in ieder geval een hondje wat minder gevoelig is.
Bovendien, als je een sheltie met stamboom niet betalen kan, koop dan geen sheltie zonder (en zonder geteste ouderdieren) omdat die lekker goedkoop zijn. Voor je het weet zit je bij de dierenarts met je sheltie en krijg je nog veel hogere kosten...
Ha, hier kan ik wat mee doen.
Je wil waarschijnlijk liever een pup dan een asielhondje?
Het Vlinderhondje, de "Epagneul Nain Continental" is er in twee variateiten,
de Papillon en de Phalène.
De Papillon heeft (Vlinderhondje) heeft grote staande oren, die doen denken aan de uitgespreide vleugels van een vlinder.
De Phalène (Nachtvlinderhondje) heeft hangende oren. Alleen deze variateit komt voor op schilderijen en wandkleden uit de dertiende eeuw. Beide variateiten zijn aantrekkelijke gezelschapshonden, zeer levendig en intelligent.
Het Vlinderhondje is een uitgesproken gezelschapshondje, vriendelijk en aanhankelijk. Het is levendig en speels, geen constante blaffer, wel waaks en een enthousiaste begroeter van uw bezoek. Ook is het in staat, om " met goed gevolg aan behendigheidstraining mee te doen.
Reu of teef
Over de voor - en nadelen van een reu of teef doen veel verhalen de ronde. Zo zegt men wel eens dat de reu minder "trouw" zou zijn dan de teef. Elk Vlinderhondje, of dat nu een reu of een teef is, is verknocht aan zijn / haar baas. Er zijn natuurlijk wel karakterverschillen: de een is wat onafhankelijker dan de ander. Dat heeft met reu of teef zijn echter niets te maken. Er zijn pittige teefjes en bazige reuen, maar veruit de meeste hondjes van beide geslachten hebben een vriendelijk temperament.
De keuze voor een reu of teef baseert u het beste op de omstandigheden. Zal het Vlinderhondje een tweede hond worden, dan verdiend het in de meeste gevallen aanbeveling " om problemen in huis met loopsheid te voorkomen " er een te kiezen van hetzelfde geslacht als de eerste. Wordt het Vlinderhondje hond alleen, dan is meestal een reu het meest gemakkelijk.
Wie past er bij
Voor wie is het Vlinderhondje nu een geschikte hond?
Ieder, die een Vlinderhondje wil aanschaffen, zal voldoende aandacht voor hem / haar moeten hebben en tijd moeten maken om er mee te gaan wandelen. Het hondje voelt zich thuis in en groot of klein huis, met of zonder tuin, in de stad of er buiten. In onderhoud kosten de hondjes niet veel. Wel zijn entingskosten en de hondenbelasting voor een kleine hond even hoog als voor een grote. De eisen aan de hoeveelheid voedsel zijn echter bescheiden en het Vlinderhondje neemt genoegen met een klein plaatsje in de auto.
In het openbaar vervoer kan het, mits in een mandje vervoerd, vaak zelfs gratis mee. Dit geldt niet in het buitenland. Een Vlinderhondje past in een gezin met kinderen, het houdt van hen, tenminste als de ouders er op letten dat het een leven als hond kan leiden en niet als speelgoed wordt gebruikt. Het past ook goed bij wat ouderen en zorgt daarbij voor de zo nodige sociale contacten.
Geschiedenis:
De Volpino Italiano (Florentijnse Keeshond, Italiaanse Keeshond) behoort tot de Spitsen en oertypes, Rasgroep 5.
Volpe betekend 'vos' in het Italiaans en dat is een goede beschrijving van dit ras.
De honden werden behangen met ivoren halsbanden, symbolen van affectie en rijkdom.
De Volpino Italiano kun je herkennen aan zijn overvloedigem effen witte vacht, zijn sportief gekrulde staartm zijn prikoren en zijn vosachtig uiterlijk,
Ideale raskenmerken:
Het hoofd is pyramidevormig, met een eivormige, ronde schedel.
Duidelijke stop, Rechte neusbrug. Puntige snuit en zwarte lippen.
De ogen zijn middelgroot en wijd open. Ze zijn donker, okerkleurig met zwarte oolidranden.
De oren zijn kort, driehoekig en rechtopstaand.
De volpino heeft een vierkante lichaamsopbouw. Borstkas sterkt zich uit tot de elleboog.
Goed gewelfde ribben, Buiklijn zeer opgetrokken.
Rechte rug. Ledematen: Ovale voeten met zwarte voetzolen en nagels.
Benen met relatief zware botten.
De staart wordt altijd gekruld over de rug gedragen en is bedekt met zeer lang haar.
De vacht: overvloedigm zeer lang en uitstaand. Ruwe textuur
Middellang op de schedel. Kort op de snuit. Bevedering op de achterhand van de ledematen. Regelmatig borstelen is zeer aan te bevelen.
Kleur:
Eénkleurig wit en éénkleurig rood (zeldzaam). Champagnekleur is toegestaan. In vroegere tijden werden ook effen reebruine, zwarte en sabelkleurige Volpino's gefokt. De schofthoogte bedraagt voor reuen 27 tot 30 cm en voor teven 25 tot 28 cm, met een gewicht van ongeveer 5 kg.
Aard:
Deze levendige, opgewekte speelse hond heeft een sterke persoonlijkheid.
De Volpino Italiano is aanhankelijk en een goede kameraad voor kinderen.
Hij is argwanend ten opzichte van vreemden en deze hond zal niet aarzelen te blaffen, waardoor hij ene betrouwbare waakhond is. Consequente opvoeding is noodzakelijk,
Activiteit:
Deze hond past zich makkelijk aan als huishond en stelt geen speciale eisen naar open ruimte en overvloedige beweging.
Behalve in Scandinavië en Italië is de populatie in Nederland en de andere Europese landen zeldzaam tot zeer beperkt.
In het begin moet je ze elke dag borstelen omdat de puppyvacht wisselt en ze ook moeten leren dat ze geborsteld worden maar nadien is 1x per week genoeg.
Het Markiesje is een fijngebouwde, zwarte spioen, elegant en alert.
Een intelligent gezelschapshondje met een zachtaardige oogopslag. Een kleine spioen zonder sporen van verdwerging, evenredig gebouwd, licht geraamte, behoorlijk ontwikkelde bespiering.
Het lichaam is iets langer dan hoog met goede hoekingen. Soepel en veerkrachtig gangwerk.Vrij lange staart, geen krulstaart. De lange hals draagt het hoofd fier.
Schedel vlak met matige stop; de snuit versmalt naar de neus, zonder spits te zijn. Vrij groot, ovaal oog, donkerbruin tot zwart. Oren hoog aangezet en langs het hoofd gedragen.
De schofthoogte ligt rond de 35 cm.
De glanzende beharing versterkt de indruk van sierlijkheid. Middenlang, fijn en zacht, sluik aanliggend, met bevedering aan de oren, de staart en de poten.
Het Markiesje heeft geen andere taak dan de mens te plezieren.
Voor deze gecompliceerde taak is hij volledig toegerust.
Hij is handzaam van formaat. Klein, maar gezond van lijf en leden. Hij kan zich heerlijk op schoot nestelen, maar is ook altijd te vinden voor allerlei sportieve activiteiten zoals een stevige wandeling, behendigheid, gedrag & gehoorzaamheid, of flyball.
Hij hecht sterk aan het gezelschap van mensen en is daarin niet bijzonder kieskeurig. Het Markiesje is waaks, maar begroet iedere bezoeker verder heel vriendelijk.
Graag gaat hij overal met de baas mee naar toe, maar kan ook heel goed een paar uurtjes alleen thuisblijven.
Hebben wel plat liggende oortjes...
Karakter Boston Terriër
In de meeste rasbeschrijvingen wordt het karakter van de boston terriër als volgt omschreven :
Intelligent, vrolijk, speels, kindvriendelijk, heeft niet zoveel beweging nodig, blaft niet zo vaak , kortom de ideale gezinshond !
Is dit ook zo ?
Het meeste klopt inderdaad, een goed gesocialiseerde boston terriër is een lieve, evenwichtige, sociale hond vol vertrouwen, die zich overal en bij iedereen op zijn gemak voelt.
Dat betekent dat bezoek meestal ontvangen wordt volgens het credo “ dijn vriend, mijn vriend”.
Ben je op zoek naar een echte waakhond dan is een boston terriër best niet de eerste keuze.
Wat is een boston terriër dan wel ?
Het is een actief hondje dat graag in je gezelschap vertoeft en dagelijkse beweging op prijs stelt. Een actieve hond is niet gelijk aan een zenuwachtige hond. Zo kan je met je boston terriër probleemloos overal komen en sla je onderweg hier en daar een praatje, gaat de boston terriër niet over op een ‘automatische piep’, maar ‘lijdt’ in stilte.
Het is een hondje met een groot aanpassingsvermogen dat blaakt van zelfvertrouwen, niet te verwarren met dominantie.
Een ideale compagnon voor kinderen, boston terriërs hebben een hoge tolerantiegraad, ze zijn absoluut niet ‘snappy’ en beste maatjes voor de kleine mens, vooral als ze als pup in contact zijn geweest met kinderen.
Een boston terriër behaagt graag zijn baasje, hierdoor zijn ze makkelijk trainbaar, positieve beloning doet hierbij wonderen.
Deze honden verharen niet zoveel als sommige andere rassen omdat zij een dunne vacht hebben, andere kant van de medaille, sommige boston terriërs hebben het vlugger koud.
Oké,…… dus niets dan voordelen ?
Dit ras kan zoals de meeste rashonden, rasgebonden erfelijke gebreken hebben, een verantwoord fokker houdt hiermee rekening in zijn fokprogramma.
Het is een hond die wegens zijn korte snuit knorrende geluiden kan maken en meestal snurkt als hij slaapt.
EN een boston terriër is en blijft een hond, een hond die aandacht, speel -en kauwmogelijkheden en beweging nodig heeft, om stoom af te blazen, een hond die niet de ganse dag in een bench kan zitten wachten tot baasje thuis komt.
Heb je zoiets voor ogen dan is dit ras voor jou een goede keuze.
Wil je graag vrijblijvend kennis maken met dit ras, altijd welkom na een mailtje of belletje.
Zo kijk deze rassen eens goed na en geef me feedback zodat ik weet wat je verder nog zoekt.
Ik zou wel proberen kijken voorbij die oortjes
Lijkt wel of je een 'ding' wilt kopen, kies ik voor optie 1 voor zoveel euro? Of optie 2 maar die is duurder?
Onze Sheltie kostte veel geld, maar dat ben ik allang vergeten, heb een fantastische hond, nog geen enkel groot probleem of ziekte mee gehad... We hadden eerst een nest op het oog met 400euro minder, maar als ik nu zie wat voor fantastische vriend ik heb, kan die 400euro meer me niets schelen... Ik zou niet zozeer met het geld bezig zijn maar gewoon kijken of het nu wel het juiste moment is, en het juiste ras.
Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik jouw verlangen naar terug een tweede hondje heel goed begrijp. MAAR...als ik jouw (gezins)situatie lees, lijkt het mij geen goed idee om hier en nu een hondje erbij te nemen. Financieel gezien zou ik volop gaan sparen voor een hondje met stamboom (die dient echt wel voor meer dan alleen naar shows gaan). Familiaal gezien zou ik de kinderen eerst nog een beetje laten opgroeien en kijken hoe ze evolueren naar Roxy (meer of minder interesse?). Naar Roxy toe kan je een heerlijk baasje zijn, wat wil een hond nog meer? Als je nu al je energie in een pup moet steken, gaat dat ten koste van Roxy. Heeft ze dat verdiend? Nee, ze verdient nu al jouw aandacht, naast de opvoeding van je vier kinderen. Als je je zin doordrijft, zal hier niemand met respect naar jou opkijken omdat "je het toch maar klaarspeelt in al die drukte". Dus je hoeft jezelf naar niemand toe te bewijzen. Kies gewoon voor wat je hebt, de rest komt later wel.
Hallo? Aarde aan Sandra? Lees niet alleen de reacties die je naar de mond praten.
Als ik gemeen ben dan zeg ik "leeftijd zegt niets over volwassenheid" maar ik ben niet gemeen en bedoel het ook niet zo. Het is alleen dat dit voor mensen toch HEEL overhaast overkomt. Ik denk dat het voor Roxy zelfs beter is even te wachten. Haar maatje is net dood, dat is een grote verandering, en als je er nu ineens een drukke pup bijzet is dat WEER een grote verandering voor haar.
Het gaat er uiteindelijk niet om wat je mooi vind, maar ook wat het beste bij je past, en een sheltie is zoals mensen al hebben aangegeven, niet bepaald het juiste ras om bij jou gezin te zetten. Mensen hebben je advies gegeven, en het is aan jou of je er wat mee doet, maar als je er niets mee wil doen, dan moet je ook niet om advies vragen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sheltie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?