Helemaal eens, bovendien, als inwoner van NL ga je accord met onze grondwet en daar staat dat een eigenaar van een dier te allen tijde verantwoordelijk is voor en dier en de schade die het toebrengt.
nogmaals het is al heel vaak gezegd, geschreven, een losloopgebied is geen vrijgeleide voor honden.
iedereen zijn hond zal onder appel moeten staan, terug kunnen roepen en vijandigheden naar andere honden voorkomen moeten worden.
wanneer je een hond heeft die in het geheel niet sociaal is dan niet loslaten ook al is het een losloopgebied, je houdt hem dan aan de lijn en ga dan ergens anders wandelen.
sociale honden kunnen los, zo niet, aan de lijn en ga dan niet in een losloopgebied lopen, of waarschuw even van te voren dat je je hond aan de lijn hebt, dat kan altijd natuurlijk, ook honden die aangelijnd zijn mogen in een losloopgebied komen, je zal het maar moeten doorkruisen.
nogmaals geen vrijgeleide voor honden een losloopgebied. honden behoren ten alle tijden onder controle te zijn.
Helemaal mee eens
Ik neem het bloedserieus! *proest*
Interpreteer jij het dan als een geintje, ik geloof werkelijk dat dit wel eens serieus bedoeld kan zijn??
Weet niet waar ij woont, maar ik ken er genoeg in de buurt met een dergelijke attitude.
''Ik loop hier en Fuck off als dat je niet zint''
''Wil je geen problemen?, blijf dan weg''
Tja… Hp is bepaald geen afspiegeling van hoe het er in de realiteit dagelijks aan toe kan gaan!
Eens Menno, we moeten gewoon niet meer reageren op dit soort gasten!
mijn reactie is heeeeeeel serieus
Ik heb mij die vraag sinds dinsdag gesteld, sinds ik in Nl in een lodloopgebied met mijn hond gewandeld heb...
Pinot is op 10 maanden leeftijd zwaar aangevallen door een amstaff...hij heeft nu zoiets als er iemand naar mij gromt enz en de dreiging voor hem te groot lijkt dan reageert hij...niet door aanvallen maar door een poot op de andere hond te leggen of een snauw te geven. Ik spreek dan ook over een hond vlak bij hem enz. Je hebt honden die die waarschuwing direct aannemen en hem met rust laten maar je hebt ook honden die dan net reageren en terug bijten op zijn snauw...
Nu waren wij dinsdag in zo een losloopgebied in Nl...ik verschoot soms van hoe het daar aan toe ging...Pinot was netjes aangelijnd zoals altijd (ik laat Pinot op wandeling nooit los, hij volgt soms zijn neus en zeker niet zijn oren...hij wandelt altijd met zo een flexi leiband van 8meter) maar er kwamen daar honden nogal dominant naar hem toe, staart en oren omhoog, rugharen omhoog...en geen enkele van die eigenaars riepen hun hond bij hun...eigenaars liepen wel 20 - 30 meter van hun hond vandaan...hoe kan je dan je hond onder controle hebben en correct anticiperen op een situatie? Het duurt een heel eind tegen dat je bij je hond bent...
Wat dan qua aansprakelijkheid als er iets zou gebeuren...ook geen enkele van die honden werden even teruggeroepen...Pinot heeft een geel lintje aan zijn tuigje om te laten merken dat hij niet alles leuk vindt...maar op zo een afstand kan je het niet zien hangen...mag ik dan niet in zo een bos gaan wandelen? In België heb ik dit nog niet meegemaakt op deze manier...kom je mensen tegen hier in het bos dan roepen die hun hond bij hun en houden hun honden bij hun tot je elkaar gepasseerd bent...
Tja.
Ik woon in het Noorden van Drenthe.
Daar gunnen we elkaar nog een beetje licht in de oogjes.
Als hier iemand op je afkomt wil die een praatje met je maken of wat vragen ipv je op je smoel slaan.
Het is in NL niet zo dat wat jij beschrijft de regel is. Ik woon in NL, hier in de buurt veel losloop gebieden en elk weekeinde gaan we naar een wisselend gebied ergens in NL. Gelukkig letten de meeste mensen wel op hun hond. Ik zelf lijn mijn hond aan als ik een aangelijnde hond tegen kom. Ook andere mensen doen dit. Er zijn honden die op andere aflopen, vriendelijk, om even te snuffelen. Helaas zijn er daar tussen ook mensen, die of helemaal niet begrijpen van taal van honden of er geen interesse in hebben wat hun hond doet. Dat laatste is heel spijtig.
Wat ik je kan aanraden, wat ik zelf ook doe, komt er een onplezierige hond op me af, ga ik opzij, hou mijn hond achter me en blok de andere hond. Meestal door mijn houding remmen ze af. Met mijn voeten duw ik ze anders weg. „Hij wil alleen maal spelen", riep iemand of „waarom hou je hem vast, zo lok je het uit".
Ik laat ze roepen, dit soort mensen begrijpen het niet en zullen dit ook nooit begrijpen.
De meeste die ik tegenkom, zijn leuke honden, of honden die snuffelen en gelijk doorlopen, de meeste bazen die ik tegen kom, hele aardige mensen, met wie ik graag een babbeltje maak.
Ik moet zeggen dat de regels omtrent loslopen in België me wel bevallen eerlijk gezegd. Alle honden verplicht aan de lijn. Daar wordt loslopen gedoogd maar is het geen privilege (of recht zoals veel Nederlanders het zien) en is het gevraagde gedrag van een eigenaar bij enige twijfel altijd duidelijk. Bovendien heeft de hond aan de riem dan bij incidenten meteen een streepje voor.
Wat mij betreft hebben de Belgen dat beter voor elkaar als wij, hoewel het gedogen ook weer z'n eigen uitdagingen met zich mee brengt.
Daarom ook dat het voor mij als Belgje heel raar was in dat losloopgebied in Nl...komen wij mensen tegen of dat nu met of zonder hond is dan nemen wij onze hond gelijk bij ons...allee de meesten toch...
Tuurlijk was ik een beetje zwart-wit, maar als ik terugkom van een weekendje bij mijn zus in Gouda merk ik een heel andere sfeer hier dan daar.
Een stuk relaxter.
Dat is zeker zo!
Wij wonen op de Veluwe, een buiten gebied.
Soms maken we hele wandelingen zonder dat je een mens tegen komt.
De honden kunnen op veel plekken los lopen.
Na het zomerseizoen is het hele Veluwemeer een wandelgebied en dan kom je ook haast nooit iemand tegen. Vooral in de winter, dan is het daar uitgestorven.
Daarom was het zelfs lastig om Black goed te socialiseren met andere honden.
Dit is voornamelijk gebeurd op de cursussen, hier mochten ze gelukkig ook vrij spelen.
Nu is hij 6 maand oud en is ontzettend blij en enthousiast als we eens een hond tegen komen. Wel een beetje een nadeel is dat dan weer, want niet elke hond is gediend van een jonge, speelse hond.
Het is misschien ook hoe je er zelf mee omgaat. Hier in Leiden, best druk. Uit de hele omgeving komen ze hierheen naar de losloop gebieden. Ik ervaar de drukte niet als hinderlijk. Het is je aanpassen. Zie ik honden die me te druk lijken of een groepje, loop ik om.
Meestal kom ik heel aardige mensen tegen, lopen we samen. Hondjes rennen en spelen, samen. Wil ik alleen lopen, loop ik in een grote boog om iedereen heen, of ga naar een plekje waarvan ik weet dat het rustiger is.
Soms krijg ik een hond op ons af, wat we niet fijn vinden, meestal grijpt de eigenaar in. Een hele enkele keer kom ik iemand tegen die er niets van begrijpt, een hond die een pup van 4 maanden opjaagt en maar bijt en drijft. Ze spelen toch leuk, zei de eigenaar. Tja dat soort lui zul je overal wel hebben. Ik vergeet ze snel en denk alleen na over de leuke mensen en honden en dat zijn er genoeg
Al menig punt van ergernis mogen ervaren aan die Klinkerbergerplas
Suzanne!
Ja, oegstgeest/ Sassenheim kan me voorstellen. Nee hoor. Jammer is dat. Je hebt idd overal mensen die minder aardig zijn. Probeer er met een grote boog van weg te lopen. Doe ik ook. In de verte probeer in in te schatten goe hond en baas zijn. Klinkerbergerplas is in de zomer ook niet super groot, kan je ook niet echt weg.
Leidsehout zijn meestal,vriendelijke mensen en honden
Wat super leuk is, is Valkenburgsemeer. Tussen de weilanden, broedende vogels, kikkerpoelen en de meeste leuke mensen. Ik ga daar nu elke ochtend heen. Vlietlanden, nu bij hetmeest linker parkeerplek, links naast het water, hele jaar losloop gebied. Vrij rustig nu en kan je ook fijn lopen.
de Bloemerd, soms een enkele minder leuke hond, maar over het algemeen ook een fijne plek. Onze pony's staan op de manege daar.
In de Bloemerd loop je wel kans Misia en Daisy tegen te komen.
Ben een geboren en getogen Leiderdorpenaar, ben er zelf al jaren weg maar mijn ouders wonen er nog steeds. Wandel er zelf zo af en toe nog wel eens en mijn ouders zorgen voor Misia en Daisy als wij op vakantie zijn. Mag er ook graag hardlopen.
Wie weet, ga er op letten!
Het lijkt dit forum wel! Hahaha!
En verder heb je vreselijk 100% gelijk.
Met een beetje tolerantie ben je altijd op vakantie.
Hallo,
Ik heb al eerder gereageerd op dit topic. Zelf heb ik meegemaakt dat mijn hond gebeten werd door een staffort. ik was met min hond in een losloop gebied. er liep een vrouw met twee stafforts. De 1 was los, de ander niet.. Toen ze ze reu losliet, ging hij in 1 rechte lijn op mijn AmBull af en greep hem in zijn nek. Ik heb de luchtpijp van de staffort afgeknepen. Pas na een minuut ofzo, liet hij los.
Na deze gebeurtenis heb ik de eigenaar van de staffort opgezocht. Na wat vragen in de buurt kwam ik erachter waar ze woonden.
De eigenaar erkende aansprakelijk te zijn en heeft het opgegeven bij haar WA- verzekering, en omdat de honden los liepen, aanvaardde ik volgens de verzekering een bepaald risico. Het was een losloop gebied, waar ik mijn hond liep lopen en daar is hij gebeten. Is het dat mijn risico, of dat van haar.... Maar goed..
Ik krijg nu de helft uitgekeerd van het totale bedrag dat ik bij de dierenarts kwijt was aan anti-biotica en pijnstillers.
De eigenaar van de hond die bijt is in deze situatie volgens de verzekering half aansprakelijk. Mijn vriend wilde nog bezwaar maken en gelijk krijgen , maar ik heb het hierbij gelaten en ben blij met een halve schuldbekentenis...
Dat is er heel goed uit te trainen.
Mijn hond had hetzelfde en ging op het laatst naast me zitten als er een paard kwam.
Bij interesse wil ik je de methode wel PB-en.
Ik heb het bij een ander topic al eens beschreven, dus ik moet even zoeken.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?