Nee, laat ik het anders schrijven.......
De richtlijn die jij beschrijft, is niet de standaard van de prooidiertheorie. Die schrijft zeker niet in beginsel 30% koolhydraten als richtlijn voor. Even afgezien of iets 'slecht' of 'gezond' is.
Je hebt ook helemaal gelijk, ik schrijf het verkeerd.
Mensen komen hier weleens met een brok die heel weinig vlees heeft, dan zeg ik let op 70/30. Maar eigelijk moet het zijn, voer moet minstens 70% vlees bevatten.
Ik voer zelf kvv. Heb wel voertjes met granen en ze krijgt soms een rauwe winterpeen, vind ze gewoon lekker of een boterham, eitje, gedroogde stukken vlees. Zij heeft gelukkig ook geen allergie.
Die 30% hoeft idd niet. Ze kunnen een kleine hoeveelheid groenten en granen verteren, maar men is het er nog niet uit of het toegevoegde waarde heeft. Baat het niet schaad het niet.
Ik bedoel het net zo als jij, zeg het alleen verkeerd.
Ik weet hoe jij er over denkt
In zeer veel gevallen heeft het deel 'overige' wat je binnen het NRF extra kunt geven wel degelijk toegevoegde waarde. Het is voeding met een hoog anti-oxidante werking.
Dat denk ik dus zelf eigenlijk ook. Alleen als je hond een allergie hebt, dan moet je passend voer zoeken.
Als iemand een vraag over brok heeft met te veel graan, kan ik beter zeggen voer moet op zn minst rond de 70% vlees bevatten. Zo ontstaan er geen misverstanden.
Ik sta helemaal achter jou adviezen over voer!
Hmmmmmmmm....ik zeg dan liever dat brok een veredelde pizza is, aangevuld met vitamines en mineralen en op termijn voor degeneratie zal zorgen. Brok is niet gezond, lekker vers voeren, dat is voor veel dieren beter gebleken.
Er zijn sommigen die liever brok voeren en als je dan brok wilt voeren, ga dan voor een goede brok. Er zijn enorme verschillen vind ik wat brok betreft.
Ik heb als belongings brok o.a. Ziwipeak. Volgens mij is dit als brok best goed. Super duur om als hoofdvoer te geven. Applaws, orijen en acana, zijn ook de betere brokken, dus als mensen liever brok voeren, dan liever die van RC of hills.
Soms heb je gewoon de keuze niet, brok of vers, maar ben je verplicht om te kijken naar je hond. Ik kon mezelf vroeger helemaal uitleven met verschillende smaken en merken KVV en ik keek er naar uit om in de toekomst te gaan Barfen..maar vers werkt helemaal niet voor Charlie. Vers verteert hij weinig tot niet. Op brok stukken beter, dus maar weer naar brok.
Dat zien mensen vaak over het hoofd, vers vlees is niet de oplossing voor elke hond, helaas..
Recht door zee
Dat zie ik juist nooit over het hoofd........vaak is het wel een oplossing en ik schrijf zeer zeker niet dat het voor elke hond een oplossing is. Maar buiten zelf samengestelde voeding of evt. KVV om zijn er dan weer prima mogelijkheden om bijv. te koken voor een hond. En daar doen ook veel honden het meer dan prima op, al dan niet met wat supplementen. Een goede begeleiding in een omschakeling naar een soortgerichte voeding is belangrijk. Een mens dat door omstandigheden een aangepast dieet moet vanwege ziekte, wordt ook niet meteen op astronautenvoeding gezet of op een fabrieksmatige prak.
Ik blijf maar liever altijd eerlijk over voeding, he... da's nu eenmaal mijn vak, zullen we maar zeggen.
Overigens wil ik hier geen discussie brok versus vers van maken. Dat is niet mijn insteek.
Wat ik schreef was niet specifiek op jou bedoeld, gewoon in het algemeen
Zelf koken hebben we ook geprobeerd, onder begeleiding van een holistische DA, dat ging ook heel slecht. Zelfs de DA kon niet bedenken waar het probleem toen lag. Ik kan alleen bedenken dat Charlie moeite heeft met het verteren van plantaardig materiaal. In samenspraak met de DA dan maar besloten om hem deels op brok te houden. Hij eet nu deels gekookt (vlees en orgaan) met deels brok erbij. Al loopt dit ook niet altijd even lekker.
Als dit goed gaat bij Charlie, vind jij het vast prima.
Me2 ;)
Vers of brok... met jeff is geen van twee heilig gebleken
naast allergie, sterk wisselende intoleranties voor veel dingen
Ik had nooit achter de juiste dieten gekomen zonder bio resonantie
maar moet dat regelmatig weer doen bij jeuk
Inmiddels krijgt hij darmenzymen die hopelijk afrekenen met de wisselingen
Wat is bio resonantie?
Weer wat geleerd, dank je!
korte beschrijving
(Bio)resonantie is een verschijnsel waarbij een trilling (frequentie) een ander voorwerp of weefsel laat meetrillen. Dit treedt op als beide frequenties hetzelfde zijn.
Als men een snaar van een harp aanslaat, zal een andere snaar meetrillen als deze dezelfde frequentie heeft. Dit verschijnsel kunnen we gebruiken om ziekten te onderzoeken en om patiënten te behandelen.
Dat kan dus inderdaad een haren test zijn, waar mee je specifieke dingen test als voeding en omgeving
maar ook behandeling
Oh ja, onze piano heeft ook resonantie en snap t mee trillen idd.
Wel fijn dat je op deze manier een ziekte te kunnen ontdekken of behandelen. Ik snap het principe. Dank je!
Over bioresonantie zijn de meningen verdeeld.
klopt maar dat geldt voor zoveel ;-)
Het is geen wondermiddel aangezien intoleranties vaak wisselen met de conditie van een dier.Maar er bestaat geen andere test die zo specifiek alle produkten kan testen
Ik heb ervaren dat het op de test afgestemde dieet helpt.
En als hij weer giga jeuk krijgt hij weer andere intoleranties heeft ontwikkeld
Daarnaast denk ik dat veel mensen zelfstandig over de post een harentest doen zonder feedback van een arts
Jeff was al holistisch gezond verklaard, dus het kon niks anders zijn dan intoleranties en/of allergie en dat heeft veelal met weerstand en voedingstoffen opname te maken
Zeker omdat Jeff zijn intoleranties sterk wisselden
Ik hou me dus al aan al zijn advies over jeuk en dieet en supplementen
Na 3 tests heb ik een aantal constanten gevonden wat supplementen aangepast(ander merk)
en darmenzymen en daar doet hij het nu al 5 maanden heel goed op
Zo'n test kost 30 euro en ik neem alle voeding en supplementen mee
daarnaast test ze aanvullend daarop diersoorten uit de winkel en supplementen van andere merken
De constanten zijn allergie voor huisstof mijt hooimijt vlo melk producten alle granen en gluten lam/schaap, makreel haring parelhoen witvis kangoeroe haas
wisselend:geit konijn eend kip krill(schaal en schelpdieren)zeewier sardine kwartel
pro-biotica van phytonics, glucosamine van phytonics
wat altijd goed test is :rund groenten sanofor zalm hert kalkoen paard lama
Nogmaals geen test in de wereld die duidelijk beeld had kunnen geven over het te volgen dieet.tot 3x toe
Ook de darm enzymen waren haar advies
Nog steeds geen prednison nodig gehad en mijn hond doet het prima
Lang leve de bio resonantie
ps ze test liever op de hond zelf dan alleen het haar
dat geeft toch een duidelijker beeld
als jeff's weerstand lager is word de mate van intolerantie erger voor veel (ze meten van 0 tot 10 )
vandaar dat de weerstand van de hond een grote rol speelt
Bij intolerantie (dus niet-allergische overgevoeligheid) is het afweersysteem niet betrokken, wel bij allergische voedselovergevoeligheid...
Misschien vindt iemand dit interessant om te lezen:
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=458&cod=17&page=
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=687&cod=676&page=
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/80636-wat-is-een-voedselallergie.html
Als ik het goed heb kan je over een allergie heen komen je lichaam raakt dan aan de allergene gewend) een intolerantie kan nooit over gaan.
Goede artikelen!
Een intolerantie werkt met een drempel. Als je bijvoorbeeld heel veel stress hebt of te veel van iets in neemt, dan krijg je een reactie op een bepaald iets. Ben je niet gestresst, dan kan je meer hebben voordat je een reactie krijgt.
Maar een jongetje had een anafylactische gekregen en bleek een pinda allergie te hebben. Had altijd een epy pen mee. Hij is er in middels overheen gegroeid, kan pinda's eten. Een intolerantie kan je niet overheen groeien dacht ik
Een intolerantie kan je in zo verre 'overheen groeien' dat je je gezondheid hoger kunt brengen en je consumptie lager zodat je geen reactie krijgt ;)
Bij het voorbeeld dat jij noemt gaat het vaak om een Histamine intolerantie. Histamine is een stofje dat van nature in heel veel producten voor komt. Er zit extra veel histamine in bijvoorbeeld pinda's, chocolade, aardbeien, stampot worst, brood, schaal en schelp dieren etc etc. Het is echt een te grote lijst om hier allemaal op te noemen.
De meeste mensen in Nederland eten elke dag flink wat brood, aardbeien zijn vaak ook gelieft, chocolade en drop tussendoor en een stampot met worst toe en ga zo maar door. Op een gegeven moment heeft men zo veel histamine binnen gekregen dat net die ene pinda de druppel kan vormen.
En wederom is de drempel tot reageren dus niet altijd hetzelfde. Er zal dus niet altijd een reactie komen, maar als er een reactie komt kan die inderdaad eindigen in een anafylactische shock.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?