Ik zeg HERKENBAAR
Wij hebben een lief ietsie pietsie tè enthousiaste mecheltje van 9 mnd.
Zag t helemaal niet meer zitten dat t ooit nog goed zou komen.
Halve cursus puppy gedaan door omstandigheden.
Commando's gaan goed maar aan de lijn drama!!
Nu dachten we lekker belangrijk wonen toch op boerderij en los ging idd beter dan aan riem.
MAAR ben nu super blij 1x priveles tegenaan geklapt (kost wel wat ) maar dan heb je ook wat.
Stond bijna te janken.
Maar het zit in je eigen hoofd, energie en houding.
Ik had echt iemand nodig die de punten aanwees omdat je dat zelf niet kunt weten.
Ook gaan hersenwerken, en probeer elke dag nu 30-60 min AAN DE RIEM heel simpel fietspad in hey bos op en neer te wandelen.
Nu steeds meer de wandelaars ed aan t opzoeken. Ze mag pas los als ik weer thuis ben.
Super trots op mn meisje!
Gaat steeds beter
(We blijven trainen)
Succes!
Niet gaan twijfelen Angelien.
een vraag is er om beantwoord te worden, van daaruit gaan we verder!
jonge hond....bewerkelijk
Uit onderzoek zie oa hondenwijzer.com, stuk over stroom banden, blijkt dat alle honden angstig worden door het gebruik van de trainings banden, zelf als ze de band niet meer droegen .
Als eigenaar soms lastig te zien: de oortjes klein beetje lager, staartje iets lager, alle honden, zonder uitzondering.
Je zegt dat je je hond thuis corrigeert. Hoe doe je dat en waarvoor?
Is waarschijnlijk gewoon een gebrek aan opvoeding en/of een gebrek aan bezigheid voor de hond. Een hond die een taak heeft waarmee hij zijn energie kwijt kan, die is vanzelf rustig. En een hond moet ook leren zich te gedragen (niet opspringen tegen kinderen bv), dat weten ze niet vanzelf. Je zegt dat je hond goed luisterd, maar op de hondenschool en thuis luisteren ze allemaal wel. Maar dat is maar het begin, dan begint het trainen pas. Telkens situaties opzoeken met steigende afleidingsgraad en zo verder trainen totdat je hem op vrijwel elk moment en in elke situatie kunt laten zitten, komen, tot rust brengen...
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.
HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.
LET OP!
Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.
Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.
Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels
Je hebt al veel goede tips gehad. Ik wilde je alleen nog even wijzen op het boekje van Turid Rugaas, help mijn hond trekt heet het en is een stap voor stap methode om rust te brengen in de wandelingen en je te leren de aandacht van de hond te krijgen.
Onze hond was superdruk in het kwadraat toen we hem kregen, was 1 jaar.
Trok enorm, sprong tegen iedereen aan en had rijgedrag, op ons, en op andere honden.
Cursus, heel veel geduld, begrenzen, verplichte rust zijn zo de eerste dingen die toen het verschil maakte.
Ik lees dat je hem de hele dag knuffelt, zou ik zeker niet doen.
Je hond wordt voortdurend geprikkeld, hij kan niet anders dan overal op reageren.
Mijn hond stond werkelijk al naast me als ik voorover boog om mijn koffiekopje van tafel te pakken.
Sprong tegen elke voorbijganger op, en als we iets te vaak achter elkaar door de kamer liepen, pakte hij mij of mijn man, klemde en ging rijden.
Als ik jou was zou ik een deskundige raadplegen om een keer bij jou thuis mee te kijken, en omgangsadviezen te krijgen. Daar heb jij en je hond echt het meeste aan.
In mijn ogen is dit geen moeilijk probleem, maar vergt wel tijd, rust en geduld.
Succes!
https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php
Ik weet niet of deze al genoemd is, maar vond ik toen erg verhelderend.
Nu lezen we dat je een hond van 11 maanden en één van 14 maanden hebt. Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe het zo gekomen is dat er zo snel na de eerste hond een tweede bijkwam?
Wat ik me ook bedenk, praat je veel tegen je honden, thuis, maar ook bij het wandelen?
En ik zou voorlopig de honden apart uitlaten, want de oudere vertoont ook ongewenst gedrag en het lijkt me wat veel om 2 honden tegelijk te begeleiden.
Je noemt het dekken, ik noem het rijgedrag, een hond wil niet constant een ander dekken.
De mijne deed het uit overprikkeling, of als hij geen raad weet met de situatie, onzekerheid.
Als de mijne nu is aangelijnd probeert hij het nog, is hij van de lijn af, dan is er niks aan de hand.
Wat mij meteen opvalt os dat je een hond van 11mmd en een van 14mnd hebt.
Beide jong, niet volwassen...
Jouw hond van 14 maanden zat heel waarschijnlijk in zijn puber tijd toen jouw hond van nu 11 maanden er bij kwam.
Ik denk dat er dus best een mogelijkheid bestaat dat jouw 11mnd oude hond, het puber gedrag van jouw 14 mnd oude hond heeft over genomen als "het voorbeeld".
Misschien toch vaker apart uitlaten, zodat ze elkaar in ieder geval niet opjutten..
Ven lekker buiten lopen krijgt je hond geen stress hoor! Het is de prestatiedrang van baasjes waardoor er elke dag wel iets van een training op het programma staat waarbij stress ontstaat maar dat is toch echt iets anders. De meeste stress zal daarbij nog ontstaan door het fanatieke gedrag van het baasje en niet zo zeer de oefening zelf.
Als dit tot gevolg heeft dat mensen minder met hun hond er opuit trekken vind ik het een knudde advies
Wat ik eigenlijk een beetje tussen de regels lees is dat je veel aan het corrigeren ben en eigenlijk nog weinig geniet en niet de leuke kanten van je hond/honden ziet.
Voor die jonge stuiterbal 1 advies ga alleen met hem op pad zodat je alle aandacht hebt voor hem tijdens het wandelen zo kun je je voor 100% bezig houden met het trainen van het ongewenste gedrag.
In mijn ogen kies je nu voor een makkelijke weg door niet te trainen maar een band om te doen die het gedrag onderdrukt.
2 jonge honden is veel werk en zeker als je er een stuiterbal bij hebt pfff weet er alles van
Daarnaast denk ik dat het voor veel hondeneigenaren helemaal niet slecht is om tot een jaar of 2 van de hond een hondenschool te bezoeken.
De puppycursus gaat eigenlijk altijd goed en de cursus daarna loopt ook nog lekker maar dan begint de "narigheid" en zijn de meeste honden compleet gereset en spontaan alles vergeten.
Dus lekker 1 op 1 gaan lopen en trainen (vinden honden vaak ook altijd erg leuk alleen met de baas op pad) je hebt veel tips gehad dus dat moet lukken.
En denk inderdaad ook een hersenwerk dit kan heel vermoeiend voor je hond zijn.
Vaak zijn ze met 10 minuten hersenwerk moeier dan met een half uur intensief lopen.
Op internet is er veel over te vinden en op facebook bestaat een leuke groep.
Zelf heb ik ook wat ideeën op een rijtje gezet.
http://dieselensky.jouwweb.nl/brainwork-hersenwerk
Hoort ook wel een beetje bij het ras, dat druk zijn.
Idd castreren helpt niks.
Wat voor geestelijke uitdaging doe je met ze?
Doe is zoek spelletjes, speuren. Lichamelijke beweging worden honden niet moe van.
Hoi,
ik lees op dit moment jouw bericht vanuit 2014. Wij hebben op dit moment precies hetzelfde met onze 7 maanden oude toypoedel puppy. Ik vraag mij af of het bij jullie hond is goed gekomen en hoe jullie dit hebben aangepakt?
Je hebt vragen , Jeanine.....maak eens een eigen topic aan, de topic opener is hier niet meer aanwezig het is bijna zeven jaar geleden, zelf een topic aanmaken en beschrijf waar je tegen aan loopt, krijg je zeker reacties...succes..
Hoi Hoi!
Ik heb hetzelfde probleem met mijn hond en dit met de dierenarts besproken. Hij gaf aan dat je naar het voedsel moet kijken en hier waarschijnlijk het probleem kan liggen. De honden hebben nu op een verkeerde manier energie en dit moet je doseren. Ik heb gekeken naar natuurlijke supplementen (multivitaminen) zoals voor ons als mensen:
https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi-kauwtablet
Gewoon maar even als voorbeeld, dit kan je dan door de brokken doen.
Misschien goed om dit even met de dierenarts te bespreken - bij mij gaat het nu al een stuk beter.
Groetjes,
Lisa
Bedankt voor je reactie Lisa! Was jouw hond ook echt hyper? Onze puppy kan soms ook echt buikpijn hebben van zijn eten. Wij geven nu edgard & cooper. Dit geef je gewoon door het eten? Daar is jouw hond een stuk rustiger van geworden? Wat ontzettend fijn zeg!! Vanaf wanneer zag jij resultaat?
Wat ik vooral geleerd heb (op cursus) is een goede basis. En die basis ligt in mijn ogen in het contact zoeken en houden met je hond. Ik heb hier ook een drukkerd van 6 maanden in huis, vooral enthousiasme maar ook snel overprikkeling. Wat ik herhaal tot in den treure is; zitten. Zitten als de riem om en afgaat, zitten als hij iets heel graag wil, zitten als hij ergens heel graag naartoe wil, en al die tijd oogcontact maken en vasthouden. Tegen hem praten (maakt niet uit wat je zegt, als je zijn aandacht maar vasthoudt) Begin met 5 seconden, 10, 15, etc. Eerst in een rustige omgeving, daarna steeds wat meer drukte opbouwen.
Het zitten zelf is een makkie voor de hond, het blijven en contact houden in drukke situaties met veel prikkels is de uitdaging. En in het begin denk je; mijn hemel dit werkt nooit (die van mij heeft een handje van opspringen en bijten bij ongeduld), maar na eindeloos rustig blijven en herhalen merk ik dat het langzaam maar zeker gaat werken.
Nou nee. Zitten is helemaal geen positie die een hond van nature kiest en vraagt enorm veel van het lichaam.
vergelijk het maar dat je zelf op je hurken moet gaan zitten. Als elke dat 60 keer op een dag moet doen en die positie dan nog verplicht moet vasthouden tot iemand een bord voor je neus zet of een deur open doet, ga je het al gauw voor bekeken houden.
veel beter is dat je dit dan toepast op een natuurlijke houding, staan of liggen dus.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?