Je kan het niet bewijzen, zeker als de paspoort van de hond met de hond mee is. Wa meestal bij verkoop gebeurd. Die koopovereenkomsten zijn dus niet geldig.
Laat ik het zo uitleggen ik heb de hond van de fokker gekocht en wou de hond herplaatsen.
De in dit geval 3e partij ben ik een herplaats project aan gegaan de papieren en chip stonden gewoon op mijn naam.
De 3e partij heeft week na herplaatsing de hond verkocht voor geld wel vermeld dat ze de papieren nog zou sturen omdat ze die niet zo snel kon vinden?(klopt die had ik!)
Ik kan geen aangifte doen ,ik heb de hond daar naar toe gebracht dus bij het sluiten van de deur is het haar eigendom en mag ze er mee doen wat ze wil ongeacht die hond niet eens op haar naam staat.
Kortom je hebt geen poot om op te staan en het is niet strafbaar ongelooflijk gewoon!
Ellepel, Bij het sluiten van de deur is de hond helemaal niet het eigendom van de ander hoor! Je zou immers ook je hond kunnen uitlenen, verhuren etc. etc. Eigendom gaat over bij
1. geldige levering 2. door een beschikkingsbevoegde 3. krachtens geldige titel.
Als je niet overeenkomt dat de hond wordt verkocht, dan ontbreekt de titel en is de doorverkoper GEEN eigenaar! (ook niet als je hem wel bij de doorverkoper achterlaat).
Het probleem is alleen dat als iemand die geen eigenaar is zélf alsnog de hond doorverkoopt, hoewel hij beschikkingsonbevoegd is, de derde partij toch eigenaar kan worden als hij ter goede trouw was.
Inderdaad is dit hele verhaal niet strafbaar, maar de doorverkoper heeft naar jou toe wel een onrechtmatige daad gepleegd. Hierom kan je dus schadevergoeding eisen. (heb je natuurlijk verder niet veel aan, in dit geval, omdat het om je hond gaat). Op deze manier is er wel een soort bescherming tegen deze praktijken. Je kan hiervoor niet naar de politie, maar wel naar de civiele rechter.
Het eisen van een schadevergoeding kan nu onnodig/als een schrale troost voelen, maar op die manier voorkom je wel dat de doorverkoper winst maakt, zodat ze ophoudt.
Is er aangifte gedaan tegen de mevrouw die gratis honden neemt en doorverkoopt?
Wat een verhaal......
beste,anoniem
Ik heb vandaag eens gekeken op intenet en inderdaad kan allemaal zomaar!
Verhaal staat nog op m,n netvlies gebrand mensen gaan op vakantie hondje naar logeer adres en hupsakee verkopen die handel!
Blaise aangifte willen doen echter de politie zegt dit gerechtelijk gezien geen strafbaar feit betreft en hier verder dan ook geen werk van kan worden gemaakt!
En het is weer een Staffordje dat bij zulke lui terecht komt, gebeurt natuurlijk met elk ras, maar de Stafford is toch dikwijls hond van de rekening. Arme duts, hopelijk wordt er nu uitgekeken.
Ik vergeet nooit meer dat verhaal (echt gebeurd) van iemand die zijn Staffie herplaatste, even later de politie aan de deur (want de chip stond nog op de eerste eigenaar) om te zeggen dat ze hun hond hadden terug gevonden, opgehangen in he park. Verdomme toch, als je een hond neemt, neem je die voor het leven en niet voor heel even. Buiten ziekte, overlijden, echte financiële problemen zijn er geen redenen om je beste maat aan de deur te zetten. Mensen die dat wel doen, kopen beter een pluche Ik duim voor dit lieverdje...ga ik weer mee in mijn hoofd zitten, zo ellendig allemaal
De mensen die de hond hebben gekocht zijn gelukkig goede en geschikte mensen goddank dus opeisen al had het gekund had ik dat niet gedaan in dit geval.Wat ik al eerder aan gaf vind ik het vreeslijk voor de hond die nu wederom in een andere omgeving moet wennen het is zo,n schat heeft ie niet verdient om zo heen en weer gesleept te worden.Zal informatie in winnen betreft de schade vergoeding als ik die vrouw die mijn hond zomaar heeft verkocht tot inzien kan brengen,en het kan laten voelen ga ik daarvoor!
Blijf het een raar verhaal vinden, heel raar.
Ik geloof, als ik goed heb onthouden wat m'n man zei, dat een hond een x aantal weken eigendom is van de eerste eigenaar als er geen papieren oid zijn die aantonen dat de hond verkocht is.
Misschien is in het wetboek kijken?
Dus als men een contract heeft opgesteld en bijde een handtekening hebben gezet dat de hond niet door verkocht mag worden en het word toch gedaan dat dat zomaar mag en kan ??
Ben toch zeer benieuwd ..en hoe zit het als de 2e eigenaar in België nog geregistreerd staat bij de data bank als eigenaar terwijl de 3e eigenaar ook geregistreerd staat bij de databank in maar dan in Nederland ...de 2e eigenaar had de hond volgens contract niet mogen doorverkopen
Bij mij is het het hetzelfde alleen dan andersom. Ik heb bobby gekregen van iemand een dag nadat hij het hondje via marktplaats had gekocht voor zijn vriendin. De vriendin in kwestie maakte het die dag uit met meneer dus hij zat met bobby te kijken. Toen is ie naar mij gekomen. Dus is hij nu van mij. Dr mevrouw die hem verkocht heeft aan de meneer die bobby aan mij heeft geveven, weet waarschijnlijk ook niet dat ik bobby heb. Maar goed verkocht is verkocht. Zij heeft geen rechten om hem terug te kunnen krijgen.
Al denk ik dat het met stamboomhonden wel anders kan zijn.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?