Ik begin er namelijk steeds meer aan te twijfelen.. Ares is een jonge husky van nog geen 2 jaar oud en is gedeeltelijk opgegroeid met onze 2 staffords (d.w.z. hij zag ze in 't weekend de eerste 1,5 jaar). De 2 staffords zijn samen opgegroeid en zijn net broer en zus, heel hecht. Sinds september dit jaar wonen ze in 1 huis samen en 't wil nog geen echte eenheid worden. Ben ik nu ongeduldig? Of gaat dit gewoon nooit gebeuren?
De reden waarom ik me af en toe een beetje druk maak is omdat Ares zich vaak afzondert, hij spreekt een ander "dialect" hondentaal, hij speelt anders dan onze staffords en de 2 staffords zijn nou eenmaal onafscheidelijk (tja die zijn vanaf jongs af aan met elkaar opgegroeid). Dus ik vind het vaak een beetje sneu voor Ares dat ie niet zo'n band heeft met die 2. Het lijkt net alsof ie niet in de groep past. We proberen hem zoveel mogelijk erbij te betrekken en we behandelen onze honden uiteraard gelijk. We willen Ares niet tekort doen of ongelukkig zien, en dat lijkt nu alsof dat wel zo is en gebeurd.
Heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie? Of tips wat we kunnen doen om ze wat hechter te maken? Of moet ik gewoon geduld hebben?
Ik denk dat je het idee van 'allemaal lekker close' best gewoon los laat. Ongeacht ras, kan het altijd zijn dat twee honden de dikste vrienden worden en een andere niet. Je kan deze band niet afdwingen, dat moet uit henzelf komen. Hoe meer je dit gaat forceren, hoe ongemakkelijker de situatie wordt.
Mag ik uit de tekst afleiden dat ze elkaar wel verdragen in huis? Er dus geen incidenten of bully-gedrag is? Behandel hen allemaal gelijk, investeer in elke hond tijd en energie en aandacht, en dan hoef je 1 hond niet zielig te vinden omdat ie een andere band heeft met de Staffs dan de Staffs onderling.
Ja weetje het gaat mij niet zozeer om dat ze enorm close met elkaar moeten zijn maar het lijkt net alsof ik 2 aparte groepjes heb. Team Ares en Team Bayley en Hunter..
Ik forceer niks, ik laat Ares zijn gang gaan maar ik probeer hem wel erbij te betrekken, maar alleen als hij dat wilt, als ie niet reageert dan laat ik 'm ook. Ze verdragen elkaar goed in huis, niks mis mee. Moet wel zeggen dat Bayley Ares soms wel "pest". Als in "laten we Ares pakken" met spelen (buiten), maar goed dat doen ze ook wel met Hunter..
Hier ook twee honden die elkaar absoluut niet opzoeken in huis. Ik zou er dus niet te veel achter zoeken...
Als ze buiten wel samen spelen, lijkt mij dat Ares er binnen gewoon geen behoefte aan heeft.
Mijn honden spelen in de tuin ook wel samen, in een losloopgebied lopen ze zelden bij elkaar. Ik merk dat Odi het contact met Sascha mist, maar Sascha geeft er geen moer om... Toch geven ze om elkaar, maar dan op een andere manier dan wat wij graag willen zien...
Hmm 't is niet zo dat ie niet naar ze omkijkt binnen maar meer dat ie niet tussen die 2 komt en er dus maar een beetje bij hangt. Soort van 3e wiel, vraag me gewoon af of dat niet zielig is voor hem.
Hm... Dus hij wil er wel bij horen? Want dan zou ik hem indd overal bij betrekken...
hier is dat andersom en is de Stafford een beetje de "vreemde eend in het bijt". Dus ik begrijp wel wat je bedoeld.
Dusty (kruising) Gaya (basset) zijn heel hecht met elkaar, lola is ook nog steeds zoekende, zelfs na bijna twee jaar. Op meer dan elkaars aanwezigheid accepteren en dat toch nog steeds in goede banen leiden, zijn we hier ook nog niet. en eerlijk ik denk ook niet dat we ze ooit gezellig met z'n drieën zullen zien stoeien, of tegen elkaar aan liggen in de mand of bank. Zoals Cristel zal zegt best is gewoon dat plaatje in je hoofd loslaten. Waar het ene koppel/ roedel erg close is met elkaar, is de ander dat weer niet. De honden onderling kiezen daar uit eindelijk zelf voor. Nu heb ik niet direct het idee dat lola zich er echt om bekommert dat ze niet mee kan stoeien, (voor de andere twee; te wild, te lomp, te opdringerig). Het is hier gewoon niet anders. Echte close vriendjes zoals ik het hier tussen Dusty en Gaya zag zullen ze met z'n drieën niet gaan worden. Maar zoals Tamara zegt toch zie je dat ze op een of andere manier wel elkaar waarderen en om elk kaar geven. Maar dat plaatje is anders dan dat je oorspronkelijk misschien in je hoofd had.
max en lisa zoeken elkaar ook nooit op in huis. toen ik job erbij had ook niet.
heb een opvang hondje gehad en daar was max wel heel close mee.
vroeger had ik vaak een oppas hond waar hij ook close mee was.
job had vroeger een vriend en die waren net ho & mo, die lagen ook tegen elkaar aan. en ook hij en de oppas hond lagen graag samen.
hier heb ook niet het idee gehad dat ze job een dag gemist hebben. maar weet zeker dat max en lisa niet zonder elkaar willen zijn en als er ooit 1 weg valt zal de ander het er zwaar mee krijgen.
ik denk ook dat het hond afhankelijk is of ze samen liggen / naar elkaar toe trekken.
ik heb er iig nooit zorgen om gemaakt, ik denk ook niet dat honden zo denken dat ze erbij willen horen maar zich minder geaccepteerd worden.
ah, ik wou ook reageren maar zie dat dat niet meer nodig is, zie verhaal van astrid..
ik denk, dat je best los kunt laten dat ze met zn 3tjes net zo close worden..
Ik heb niet alles gelezen, maar..
Een paar weken terug was ik bij een GT met Cosmic i.v.m. haar grote, drukke hondenangst. We waren goed aan het oefenen, kwamen wel maar weinig andere honden tegen, en ik was een beetje aan het uitleggen wat het probleem was. Met welke honden Cosmic problemen had. Ik noemde een aantal rassen waarmee het gewoon nagenoeg nooit goed gaat. Labradors, Staffords, etc. Waarom gaat dit niet goed? Omdat Cosmic's idee van spelen RENNEN is. Zonder fysiek contact. Terwijl rassen als Labradors, Staffords, etc. juist meer van fysiek spelen houden. Ik merk dit erg vaak. Cosmic raakt angstig van de aanraking van andere honden met snuit/poten, en als zij gaat rennen raken andere honden gefrustreerd omdat ze het niet bij kunnen houden. Het is gewoon geen match. Cosmic pikt uit een groep ook echt de snellere, slankere exemplaren eruit, al moet ik zeggen dat ze ook een zwak heeft voor Tibetaanse Terriers
Ik merkte het hier in huis ook. Cosmic wilde "contact-liggen". Punk vond dat maar niks. Winnie (ook windhond) uiteindelijk wel.
Maar afijn, waar ik met dit verhaal heen wil. De GT vertelde me dat ze had gelezen over een onderzoek waar ze Labradors en Border Collies samen op een speelweide zetten. Sommige mensen kwamen met een Labrador EN een Border Collie, uit hetzelfde gezin, dus. Maar na een paar minuten zag je al duidelijk dat de Border Collies elkaar op zochten, en de Labradors. Zelfs de combo's uit hetzelfde gezin verlieten elkaar. Eigenlijk niet zo gek, want een Border Collie speelt gewoon heel anders dan een Labrador.
Ik denk dus dat het best kan dat Ares een ander "dialect" spreekt, of in ieder geval andere behoeftes heeft, en daardoor altijd "een buitenstaander" zal blijven op een bepaalde manier.
Eigenlijk wel logisch ook . Mens en dier zoeken en matchen, wanneer ze gemeenschappelijke interesses hebben, karakters of wat dan ook. Of aanvullend in sommige situaties.
Moos is dol op labradoodles, ze hebben dezelfde manier van spelen/ omhelzen, wat voor sommige honden misschien als dominant overkomt. Anderzijds is hij ook dol op kleine hondjes en pups, houdt zich klein, is erg voorzichtig en knuffelt wat af.
Je weet dus maar nooit waarom en of en hoe het "klikt"...
Ik weet niet hoe dat bij jou gegaan is,maar heel vaak zie je dat mensen en 2e hond erbij nemen,"als speel vriendje voor de 1e hond" maar wie zegt dat je de 1e hond daarmee een plezier doet!
De roedel uitbreiden zou ik mijn ogen moeten zijn omdat je zelf graag meer wilt ondernemen met honden,maar er moet wel goed gekeken worden naar de hond die er al is,is deze sociaal en stabiel qua karakter,verder geen problemen,niet te jong (beneden 1,5 ongeveer) en niet te oud (boven de 8 ongeveer)en is de hond eraan toe om een nieuwe roedelgenoot te verwelkomen,hij moet nl nu wel alles gaan delen,niet alle honden kunnen daar goed mee omgaan.
Daarnaast is het heel belangrijk dat er een goede match is qua karakter en behoeften van de honden!
Een hond vind niet automatisch iedere andere hond maar leuk en dat hoeft ook niet!
Mensen vinden ook niet iedereen maar leuk,hebben voorkeuren,zo ook bij honden.
De honden kiezen er niet voor om met elkaar te moeten leven in 1 huis.
Het is fijn en heel goed dat jouw honden in principe prima kunnen samenleven.
Dat ze niet opgekruld tegen elkaar aan liggen,wil trouwens ook niet perse zeggen dat ze elkaar niet mogen,maar ze leven gewoon met afstand samen in het huis.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?