Goed nieuws betreffende eigen hond !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Even melden dat ik nog eens goed op een rijtje heb gezet wat de fokkers me vertelden en helaas Slapende Husky, de stand Malamute vs Husky is 1-0 :-D
Ze gaven me de indruk aanhankelijker te zijn en meer interesse te tonen en de fokkers bevestigden dit ook.
De husky-pups toonden wel véél interesse voor me maar ze zeiden ook van dit zijn pups (6 & 9 maanden), die zoeken natuurlijk je aandacht op, die zijn zeer hyper-actief.
Verder hebben deze mensen me ook overtuigd dat ze niet naar een show/werklijn fokken, ze fokken naar de rasstandaard, naar gezonde honden met een goede portie werklust, die kunnen uitkomen in de sport en naar het originele type, ze zei 'als je echt wil rennen en op snelheid, ga aub voor zo'n werklijn, doe maar die zullen de onze eraf lopen, maar wij willen zo dicht mogelijk bij het originele type, kleine werkhonden, met een mooie dubbelvacht en een enorm vriendelijk karakter'
En dat heeft me wel een andere kijk op de dingen gegeven, dit is zeker een fokker die ik overweeg als ik een hond zou nemen, in orde met alle testen, zeer vriendelijk, altijd bijstaan, naar veel sport-evenementen gaan, elke dag bijna voor de kar met de honden, verantwoordelijk (al woon je in Rusland en wil je van hen een pup, dan moet je overkomen naar hier om een hond te mogen kopen, want als ze geen goed gevoel hebben in het echt dan krijg je geen pup), ze lieten ook 2 malamutes in huis als ik binnen kwam, om te zien hoe ik op de honden zou reageren en hoe de honden op mij zouden reageren (gelukkig hebben ze bij me liggen kroelen, zeer leuk dus)
Van de Husky vind ik het formaat en de felle speelsheid enorm tof en van de malamute kan ik de laid-back-factor ook appreciëren. Ze zeiden wel dat om te fietsen, de husky een echt sprint-konijn was en dat de malamute lange afstanden draaft en ik doe bv liever een km of 10 in een wat hoger tempo dan 20 km in draf, dus dat wordt wel afwegen.
Ook zei ze dat malletjes veel meer op hun voedsel waren gericht dan huskies en dat het dominante naar andere honden iets was waar ik over moest nadenken, ze worden bv zeer zenuwachtig als ze hun etensbak zien. 
De vader van de fokster is trouwens ook in het voorzitterschap van de Belgische Mushing Federatie en die hebben ook 7 huskies, waar ik ben gaan kijken zaten er 4 malamutes en 3 huskies!
Qua karakter allemaal zeer wenselijk!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Wat het ook wordt, het is duidelijk dat jij je zeer goed inleest en voorbereid, dus een ideaal baasje gaat zijn! ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Het maakt mij niet uit hoor Jules ;-) ;-)

Maar... Hussen zijn van origine honden voor lange afstanden lichte lasten, het zijn wel degelijk dravers, ook al zijn ze dan sneller dan malamuten. Volgend jaar hoop ik ook echt de 20-30 km tochten weer te gaan doen met de step.  :-) :-)

Mals waren meer de vrachtwagens, kracht voor zware lasten.

Aangezien ik de avond meestal doorbreng bedolven onder 2 hussen, vind ik het kroelgehalte wel OK, buiten zijn ze inderdaad vaak met andere dingen bezig :-)

honden page profiel MarijkeMarijke

Wat een leuk verhaal! Heel veel succes!!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ook zei ze dat malletjes veel meer op hun voedsel waren gericht dan huskies en dat het dominante naar andere honden iets was waar ik over moest nadenken, ze worden bv zeer zenuwachtig als ze hun etensbak zien. 
"


Het voedselgerichte klopt zeker, een malamute neemt zijn eten zéér ernstig! Daar moet je echt rekening mee houden, oplettend zijn met voedsel als er andere honden in de buurt zijn! Dat ze zenuwachtig worden bij het zien van hun eetbak, is volgens mij geheel hoe je 't zelf hebt aangepakt. Mijn beide honden zijn helemaal niet zenuwachtig, ze hebben geleerd om beleefd af te wachten. 
Dominantie naar andere honden toe zit zeker in hun natuur, ik heb hier 1 bazige tante, maar een andere die alles best vindt en met iederen opschiet.
Malamute reuen kunnen erge haantjes zijn naar onbekende honden toe, maar in eigen familie zijn het de teefjes die de felle donders zijn, en zullen reuen zich inschikkelijk en meegaand opstellen naar de teven toe (kijk, ik voorzie al dat je gaat gebeten worden door het besmettelijke Malamutitis en je van eentje naar meerdere zal gaan, hahaha ;-))
Hoe dan ook, fijn dat het bezoek aan de fokker zo is meegevallen!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

nadat ik nu een tijdje heb gehad om alles op een rijtje te zetten begin ik te twijfelen..
De honden waren zéér lief en vriendelijk, ze zochten mij aandacht en ik heb genoten van de tijd.
De husky is uitgesloten, de Malamute heeft mijn voorkeur maar dan nog twijfel ik.
Ik heb de klik precies niet gehad.. Want betrap mezelf er weer op om naar andere rassen te kijken..
Ook omdat de hond moet passen in het gezin en het afwachten is met hoe m'n stiefpa reageert op de honden en ik merk van mezelf dat ik ook last had aan m'n ogen als ik van bij de hussen en malletjes kwam dus daar ga ik me op laten testen, het zal geen zware allergie zijn maar misschien toch wel licht.
Misschien omdat dat laid-back gedrag juist niet is wat ik moet hebben maar juist een stuiterbal die m'n aandacht vraagt, het is zo'n teleurstelling dat ik mezelf precies niet zo goed ken als ik dacht..


Dit is een deel uit het berichtje dat ik naar Christel stuurde, ik heb goed nagedacht en ga toch eens m'n keuze serieus moeten aanpassen en ook andere fokkers bezoeken van andere rassen.
De kennis die ik nu heb is niet verloren, de Malamute is zeker een hond die ik misschien naar later toe als ik wat m'n wilde haren kwijt ben, in m'n huis zie

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag iedereen!
Een working terrier is op mijn pad gekomen en komt donderdag wss naar hier om te zien of hij overeen komt met mijn hond.
Het is een reutje van 3 maanden dat zeer meegaand is, alles accepteert van iedereen in zijn huidige roedel en etc.
Heb al een regeling dat hij weinig alleen is, de twee weken regeling zal als volgt gaan: maandag om 6 uur 's ochtends (in het begin even wandelen, het is nog een pup, maar van als hij 10 maanden is wordt dit opgebouwd naar een half uur joggen) , 1 uur 's middags (dit is een half uurtje uitlaten) en spelen ,4 uur 's namiddags (een matig toertje naar later toe een uur of meer), 6 uur 's avonds (speeltijd of gaan fietsen als hij ouder is) , 9uur 's avonds en om half 11 nog een klein toertje een laatste plasje.
Dit gebeurd de eerste week elke weekdag, de tweede week ook de maandag de dinsdag en de woensdag, op donderdag en vrijdag de tweede week gaat hij bij m'n oma.


In het weekend komt hij gewoon overal met me mee, ook als ik ga werken bij de dierenarts mag hij mee tussen de andere dieren.


Ik ga ook een puppy-cursus, basis-gehoorzaamheid (dezen op aanraden van de fokster) en daarna een jachtcursus, om het sterke jachtinstinct te verminderen.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond


de moeder

de vader


het pupseltje

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat een prachtige honden!  En wat een aparte kleur! Is die veel voorkomend bij de working terrier? Want ik weet dat bij een paar rassen merle niet gewenst is. Hopelijk klikt het tussen de honden en je gezin!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Wat een schatje!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dat is het voordeel van een open stamboek Judith!
De fokster breidt regelmatig de genenpoel in door wat Beagle, ander soort terriër, soms wat teckel, Catahoula, border collie x terrier kruisingen, .. erin te fokken.
Dit gebeurd weliswaar enorm doordacht en voorzichtig met als doel de ideale jachtterriër te krijgen.
De ouders bejagen zwijnen, vossen, dassen, hazen en allerlei andere soorten wild.
De honden zijn echt volledig werkhonden dus kleur maakt niet uit, ze zijn gefokt op karakter en op bouw en gezondheid.
Niet zoals sommige kapotgefokte jacks, etc.
Ik hoop dat het goed zal klikken maar als ik het zo hoor is hij binnen de roedel de 'onderdanigste' en dit te midden van een heuse terriër-roedel

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Wat leuk ;-)! Hopelijk weet je waar je aan begint, want volgens mij zijn die kleintjes super pittig O-)!

Komt de pup van een fokker die ook op het HondenForum zit?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik weet waar ik aan begin haha, ze zijn enorm fel, maar ze plaatst ze bijna enkel bij jagers en omdat deze een mild karakter heeft, alleszinds aanleg voor een mild karakter mocht hij bij een gewoon gezin, haar honden blinken uit in de agility en in de jacht!
Ik denk niet dat de fokker hier actief aanwezig is maar ze staat hier wel aangemeld als fokker (niet goedgekeurd door hp denk ik)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Wat een schatje! "


bedankt floor !

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Zo verrassing!

Ook ik heb vele van je verhalen hier gevolgd, van het voorzichtig maar zeker uitgebreid vergaren van informatie over de verschillende rassen tot welke jij je aangetrokken voelt tot de langzaam concretere plannen en bezoeken aan fokkers. 

Maar dan kan ik het toch niet laten en vraag me af of je wel weet waar je aan begint. En dat is helemaal niet vervelend bedoeld. Ik denk dat ik de foto's vd honden herken en ben dan ook best wel verbaasd dat deze pup als 'huishond' geplaatst wordt. 

Ik heb het idee dat zelfs de 'onderdanigere/mildere' honden van deze fokster boven gemiddeld 'fel' zijn ( aangezien ze daarvoor gaat) en dan betwijfel ik het of je zo'n hond met normale activiteiten (joggen, fietsen en een jachttraining/cursus etc.) wel voldoende tegemoet gekomen wordt in zijn natuurlijke behoeftes.

Nogmaals het is een aanname van mijn kant he!

....oeps te snel gepost....(dus edit)....

Wil je uiteraard wel heel veel succes wensen je nieuwe maatje!':-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Geen probleem hoor ik begrijp je reactie !

Ik ben voor de huskies al bij deze fokker terecht gekomen, vandaar dat ze overtuigd was van mijn bereidwilligheid en overtuigd was dat ik goeie research gedaan had.
Deze honden zijn zeer fel, enorm fel zelfs, maar dat vind ik niet erg, ze zijn gewoon qua energie niveau te vergelijken met een border collie, dus ze moeten hun driften en energie kwijt kunnen, dan zijn het rustige honden.
Het levende bewijs dat ze te houden zijn, is dat sommige honden van haar in huis leven, sommige pups naar leuke gezinnen gaan (waar genoeg tijd aan beweging besteed wordt) etc.
Het is een verstandige vrouw en zou denk ik geen pup aan iemand geven die het niet aan zou kunnen, normaal gaan haar pups enkel naar jagers.
Ze zijn zeer kindvriendelijk en passen zich goed na, ik zit wel te overwegen om er misschien ooit effectief mee te gaan jagen als ik ouder ben maar dan puur voor het plezier van de hond, dan vraag ik raad bij m'n fokker!

Met de gewone dingen kunnen ze hun energie wel kwijt, ze hebben er gewoon meer van nodig dan de gemiddelde hond.
De stammoeder van de hele lijn 'Semtex' heeft haar hele leven bij de fokster in huis geleefd als huishond, de hondne jagen 50 dagen per jaar en voor de rest gaat de vrouw er ook mee fietsen, laat ze zwemmen in hun meer, gaan apporteren, terriër-races,..

honden page profiel EllenLEllenL

honden foto van EllenL

Ik had al een tijdje geleden je topic voorbij zien komen, nu reageer ik dan maar!
Heel fijn dat je nu toch je eigen hond mag :-D heb de website van de fokker bekeken, vind het allesinds wel interessant, heel apart hoe ze ermee omgaat, een echte jager.
Hopelijk bevalt het goed bij de eerste kennismaking

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wat prachtige honden! En wat een schatje die pup. ;-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik sluit me toch aanbij Manuela. Ik heb een paar keer mogen lezen hoe deze fokker denkt over fokken. Zij fokt soms een ander ras in haar lijnen om het jactinstinct te versterken en volgens mij moet zo'n Terriër een zwijn aan kunnen. 

Ik hoop inderdaad dat het hondje mild is qua karakter en dat de fokker ook voor je klaarstaat mocht er extra begeleiding nodig zijn. In ieder geval heel veel plezier!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ellen, ik hoop het ook :-D

Brody, ja dat doet ze, ze helpt enorm goed, ze haalt pups terug van waar ze er niet mee overweg kunnen en ze heeft gezegd dat dit reutje kwa karakter echt goed zou pasen bij mijn situatie.
Ik heb het gevoel dat ik niet te veel moet stressen en logisch moet denken en de hond zijn instincten moet vervullen, wat ik ook van plan ben.
Jachtcursusje ga ik volgen, en misschien kan ik eens met jagers meegaan als hondenman, het wild opstoten en apporteren, maar ja dat is als hij ouder is.

bedankt voor de positieve reacties in ieder geval !

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Wat prachtige honden! En wat een schatje die pup. ;-) "


.bedankt !!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Wat een dotje!
Hou wel in gedachten dat het iets helemaal anders dan een husky is hè, dat je achteraf geen spijt krijgt dat je toch niet voor je droomhond gekozen hebt.
Maar ik veronderstel dat je goed weet wat je doet en zeker een juiste keuze zal maken ;-)
Heel veel succes en hopelijk gaat alles goed en heb je een nieuw maatje!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik ben héél, héél zeker.
Ik heb goed gedacht en was nadat ik geen klik had met de huskies toch terug gaan zoeken tussen de terriërs, ik ken meerdere jacks en staffies en met die kom ik super goed overeen, een echte klik, etc.
Dus qua type hond zit ik goed, het zijn ook koppige honden, maar ze hebben wel een will-to-please, dus zijn ze beter te sturen!
Ik denk dat ik op dit moment nog niet goed genoeg besef wat voor een stoere felle terriër dit dotje zal worden maar ik wil zijn driften bevredigen en dat zal al zeer veel schelen.
90% is ook socialisatie, opvoeding en beweging, 10% is de genetica in mijn ogen

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Hij blijft van de eerste keer dinsdag als het klikt, dit is echt super, ik ga straks om een bench , hill's korreltjes, speeltjes, kussen, etc.
Dit is zo spannend ! Heb ook al afspraken met de hondenscholen!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Succes! De voorbereidingen zijn zooooooooo leuk he!! ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Alles staat klaar om Lewis binnen een uurtje te ontvangen !!!
Ik ben stiekem wel wat zenuwachtig en soms betrap ik mezelf erop mezelf zenuwachtig te maken omdat iedereen me duidelijk probeert te maken hoe fel ze zijn terwijl ik dat eigenlijk wel goed besef :p




heb besloten Hill's te voeren, omdat het 1. TOP IS en omdat 2. ik gigantische kortingen krijg via m'n dierenarts dat het eigenlijk nog goedkoper dan pro plan is
Heb voor de speeltjes wat flostouw, een latex varkentje (latex gaat minder snel kapot) en om te kauwen hoeven en wat kluifjes van gewassen bizon-huid

honden page profiel EllenLEllenL

honden foto van EllenL

Oh leuk!
Je bent heel goed voorbereid :-) als je er zelf een goed gevoel over hebt, laat het dan maar over je heen komen en ervan genieten :-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Lees al vanaf het begin mee.
Wat een spanning zeg, heerlijk!
Heb je al een naam voor de pup, of keek ik erover heen?

Je hebt je overal goed in verdiept zie ik .
Behalve met die Hills voer dan :')


Geniet sowieso van je pupje!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Hoe bedoel je behalve met Hill's?
dit is de brok die bijna zo goed als alle artsen voorschrijven, honden eten het graag, ze zijn hard dus ideaal om de tanden gezond te houden, voornamelijk vlees erin, hypoallergeen, ..
Dit is één van de top 5 kwaliteitsvoedingen dus zou graag weten wat je er tegen hebt !

allesinds bedankt beiden voor de positieve commentaren !

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Noodkreet uit Almelo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^