Sterilisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Hebsinds 1974 zo,n 8honden laten helpen. bij twee honden Nestzusjes heb ik de sterilisatie laten uitvoern voor de eerste loopsheid, deze twee teefjes nu 12jaar zijn kleiner gebleven als hun andere nestzusjes, dit waren ook teefjes die alleen gesteriliseert waren de andere zijn gecastreerd. Lobke was 7,5 maand oud met 5maanden al loops direkt schijnzwanger en later bleek dat toen ze werd geholpen een beginnende baarmoederontsteking had. van al mijn teefjes is er maar een die last kreeg van incontinentie dat was zo,n 4maanden voor haar overlijden op 13jarige leeftijd. heb nooit last van vachtverandering gezien ook geen botkanker de meeste honden werden gemiddeld 12 jaar oud. een reu gehad die ik heb laten castrerendeze is 17jaar geworden Lodewijk laat ik intact zolanghij gezond blijft.

ik vind de voordelen meer als de nadelen. maar uit eindelijk is het jouw hond. wens je succes met wat je gaat doen.Hein.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Toch denk ik dan in mijn plaats dat er weer te licht gedacht word over 'dan houd je hem goed in de gaten'. Je hebt niet alles in de hand en een ongelukje is zeker zo gebeurd. 

Neem nou gister; ik was met Nouri en de hond van een vriendin aan het wandelen in een losloopgebied. We kwamen een hond tegen, een zwarte labrador. Ze beginnen te spelen en pas na een halve minuut heeft die vrouw door dat er honden bij haar hond zijn, ze rent ernaartoe en roept tegen mij 'ze is loops!' shit denk ik, stom mens, hou haar dan aan de lijn! Maar ik ren al naar Nouri en kan hem gelukkig zo grijpen, die hond van mijn vriendin was gelukkig gecastreerd. pas na een tijdje krijgt ze haar hond te pakken. In die halve minuut had het al mis kunnen gaan en het was niet eens mijn schuld geweest, maar toch zou ik me ontzettend schuldig hebben gevoeld, stel nou dat nouri succesvol gedekt had en die vrouw wil de puppies houden? ik moet er niet aan denken.. 

Dit is voor mij een van de redenen dat ik castratie overweeg, dit geval is nou al de 2e keer in korte tijd. en dan denk ik beter gecastreerd dan een oeps-nestje..

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik ben helemaal voor castratie/sterillisatie..

In de eerste plaats vanwege de drift, elke intacte hond heeft toch de drang zich voort te planten. Dit wordt tegengehouden en de kans bestaat dat hij hier gefrustreerd door wordt. Ook is mijn ervaring (kan alleen over een reu praten..) dat de noodzaak zich zelf te bewijzen tegen over andere honden een heel stuk minder wordt. Zet bijvoorbeeld eens een aantal puberjongens een tijd bij elkaar, die gaan altijd stoer lopen doen. Ik heb verder bij Buck en Lady nooit problemen gehad met incontinentie (bij Buck pas op latere leeftijd) of vachtproblemen..

Ook de kans op ongewilde nestjes, verschillende vormen van kanker, loopse teef in huis (vind ik niet fris, zeg maar) spelen een rol in de beslissing.

Zodra ik voldoende gespaard heb (is niet goedkoop, betaal hier zo'n 300,- incl. nazorg/pijnstilling), is Babs ook aan de beurt. Dit heeft bij haar ook de reden dat Babs nooit meer zwanger MAG worden, dat zal haar waarschijnlijk het leven kosten. Bij haar laatste bevalling is haar baarmoeder gescheurd geweest en de dierenarts die toen ter plaatsen was heeft haar schijnbaar gehecht en niet meteen gesterilliseerd helaas..

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

"

Volgens mij kan dat juist heel goed komen door de castratie, dat die zo lang doorgroeit. De hormonen zorgen ervoor dat de botten zich als het ware sluiten en de hond niet meer verder groeit. Als die hormonen weg zijn, sluiten de botten zich niet en groeit de hond dus langer door.

Zo heb ik het tenminste begrepen. ;-) "


Oo ik kreeg te horen dat hij klein zou blijven... iig dat is wat mijn dierenarts zegt

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Bedankt voor jullie reacties.

Ik ga nova laten steriliseren. Ik voel me daar het beste bij en heb het gevoel dat de voordelen flink opwegen tegen de nadelen.

Ik ga binnenkort even mijn dierenarts bellen over de voor en nadelen van castreren en de eileiders doorknippen om een goede afweging tussen die twee te kunnen maken..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: halsbanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^