de rui

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Mijn hond is nu al een maand in de rui..enorm veel haar verloren..nu alleen nog de staart..gelukkig.. maar binnen 2 maanden is het hier winter..groeit het onderhaar�  dan zo snel??
Ze heeft een vacht als een husky..dus dikke ondervacht..maar nu is de ondervacht helemaal verdwenen en ze oogt eigenlijk een beetje mager..
Wie kan mij wat vertellen hierover??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de vacht met rust laten, borstelen stimuleerd de rui en zo blijft je hond verharen.

alleen een zeem erover meer niet, vochtige zeem, losse haren haal je er daar mee uit.

het weer is nog niet winters, een hond gooit nog snel even de zomervacht er nu uit, hier is een hond zich al aan het klaarmaken voor de winter, het groeit gestaag. de ondervacht komt er aan. deze tijd verhaart de hond alleen maar om het dekhaar eruit te gooien, niet de onderwol, die moet nog aangroeien voor de winter. als het goed is is er nog niet echt een ondervacht.... wacht maar als het opeens kouder wordt.

de dagen worden korter, sneller donker, daglicht beinvloed ook de rui, nu is het warm vandaag en dat blijft zo de hele week, maar zodra het omslaat en het winters wordt, gaat de ondervacht groeien.

nog even een aanwijzing, zorg dat je hond niet te warm ligt in huis anders is er geen sprake van aanmaken voor de winter, dan blijft je hond een zomervacht behouden.

Anoniem (Gast)

JIJ weet ook alles he!! Haha  Bedankt voor de tipe's

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

grinnik, naamgenootje, ja ik weet daar veel van, heb zelf een hond met een wintervacht zomervacht en...herfst vacht.

seizoen gebonden honden zijn er nog maar weinig, wees eerlijk , hoeveel honden liggen er snachts niet heerlijk op de bank ? en zelfs op bed ? met het dekbed lekker over zich heen ? genoeg toch .

niet erg , maar een wintervacht is dan ver te zoeken.

koele plek zoeken voor je hond als het winter is en dat de hond binnen ligt. hier nimmer in de woonkamer hoger dan 15 graden, dik vest aan, en fleece, zodat het niet koud voor jezelf is {met kleine kinderen kan dat natuurlijk niet} maar dan nog kan je een plek zoeken voor je hond waar het koel is, maar neeeeee, dat vinden we zielig, de hond ligt dan de bibberen. :-D


naar buiten in de winter ? ja met een heerlijk jasje aan, en ik lees het steeds meer, honden hebben de mooiste jasjes aan, zo krijgen onze honden geen goeie wintervacht meer, en zo blijft de rui bestaan. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vroeger, geen t.v. geen kachel zoals nu, centrale verwarming, mensen moesten hard werken, uhhh harder dan nu, gingen met de kippen op stok, hond ging om vijf uur al de stal in, en zocht een plek tussen het stro, vijf uur in de winter is het donker. daar bekomt een vacht een goede winterjas door, lekker koel tussen het stro en donker.

zodra de dagen weer gingen lengen, kwamen de mensen savonds weer uit hun holletjes, gingen savonds langer door met hun werk, en ook het daglicht voor honden doet veel aan de vacht. de dikke vacht die ze swinters hadden die gingen in het voorjaar eruit, hoe is dat nu he, lekker centrale verwarming en we blijven op tot savonds 11 uur. geen normale rui dus meer. hoewel er wel honden zijn die lekker buiten liggen tot laat, en dan savonds naar binnen komen om toch bij de mens te zijn, maar wel op een koel plekje, die hebben een dikke wintervacht straks. :-D

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

hier is de echte rui ook ver te zoeken, af en toe bij werken en in jouw geval denk ik inderdaad een poos met rust laten, dat herstelt zich echt wel weer! succes':-)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

" vroeger, geen t.v. geen kachel zoals nu, centrale verwarming, mensen moesten hard werken, uhhh harder dan nu, gingen met de kippen op stok, hond ging om vijf uur al de stal in, en zocht een plek tussen het stro, vijf uur in de winter is het donker. daar bekomt een vacht een goede winterjas door, lekker koel tussen het stro en donker.

zodra de dagen weer gingen lengen, kwamen de mensen savonds weer uit hun holletjes, gingen savonds langer door met hun werk, en ook het daglicht voor honden doet veel aan de vacht. de dikke vacht die ze swinters hadden die gingen in het voorjaar eruit, hoe is dat nu he, lekker centrale verwarming en we blijven op tot savonds 11 uur. geen normale rui dus meer. hoewel er wel honden zijn die lekker buiten liggen tot laat, en dan savonds naar binnen komen om toch bij de mens te zijn, maar wel op een koel plekje, die hebben een dikke wintervacht straks.  :-D "


.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Nou..ze gaat savonds wel de tuin in..zo'n uurtje of 2.. maar vind ik smorgens WEER een struik die ze eruit heeft getrokken.. de blaadjes en takken netjes afgeknaagd en de wortels zit ze op  te knagen ..meestal hortensia's dus die bergaap van mij, gaat alleen maar rottigheid uithalen.. ze zal ook wel wat slapen denk ik..want als ik even om het hoekje kijk ligt ze altijd heerlijk te knorren ( denk ik)
Maar ga het beter in de gaten houden en na 11 uur gaat ze de gang in ( geen CV )..kjiken of ze haar mooie vacht weer terug krijgt!!
Groet bedankt voor de info

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi, savonds gaat ze de tuin in voor een uurtje of twee, hahahaha

daar krijgen ze geen wintervacht van hoor. :-D :-D

het kan best zijn dat jouw hond eenmaal de rui voorbij is , niet al te gevoelig zal zijn voor geen wintervacht, niet iedere hond is daar gevoelig voor, het zijn de honden die buiten een jasje aan hebben, en altijd lekker bij de verwarming liggen, of bij de baas op bed of op de bank, daar is het moeilijk voor om een goede winterjas te verkrijgen.


PAS OP... hortensiaas zijn giftig voor honden, je hond moet ze echt met rust laten.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

O giftig? heb wel een lijst gezien met planten , maar dat was zo'n maand of zes geleden..toen was ze nog bezig met kuilen graven in mijn tuintje en heb ik er geen aandacht aan geschonken omdat het TOEN niet relevant was, ga nu maar de 2 overgebleven hortensia's er maar zelf uitrukken..Haha

Volgende forumvraag: Vaccinatie info van professoren
^