Okee hij kon ook bij medisch maar daar het mij gaat om het eruit voortvloeiend gedrag en met name onderling, staat hij hier.' Ik zou zoals de topic titel al aangeeft dus graag ervaringen horen van mensen die 1 van hun 2 heren chemisch hebben gecastreerd.
*Hoe was de verstandhouding voorheen? En hoe erna?
*Hoe 'heftig' (indien van toepassing) was de aanloop periode naar de tijdelijke stop van testosteron productie?
*Was zijn reactie positief/negatief? En hoe reageerde de andere hond op die reactie?
*Werd hij meer door andere reutjes bereden? Zo ja, wat was zijn reactie?
*Hoelang werkte het bij jouw hond?
*Wat was jouw beweegreden?
*Was de periode lang genoeg om je doel (bv.trainen/ombuigen van gedrag) te bereiken?
Dit zijn de vragen die me als eerste te binnen schieten. Mocht er meer in me opkomen dan vul ik het wel aan. Uiteraard zijn andere op- of aanmerkingen betreffende het topic welkom.
Voor degene die reageert, alvast bedankt!'
wijziging: Was een 'copy & paste' tekst van mezelf die ik al 3 keer eerder probeerde te posten maar wat niet mocht lukken. Door het 'copy & paste' gebeuren was het een grote aanelkaar geplakte tekst die ik dus even wat leesbaarder heb gemaakt met mij wijziging.
Ik heb geen ervaring met een chemische castratie met een andere reu in huis.
Wel heb ik ervaring met een chemische castratie, en ik heb geen duidelijk verschil gemerkt in gedrag.
Hij werd alleen een iniminibeetje aanhankelijker maar verder veranderde er niks.
Mij is toen verteld dat een echte castratie ook niet zou helpen.
Paar jaar later toch gedaan en hij is een hele andere hond geworden. Heel erg stabiel.
Ik merk er niks van dat hij minder `man` zou zijn, hij is gewoon nog een vent en bereden worden gebeurt niet.
maar vechten met andere reuen zoals hij voorheen deed is helemaal voorbij.
Hopelijk help ik je hierbij toch nog een beetje.
Willem heeft de tweede alweer 11 maanden en deze is nu bijna uitgewerkt.
De eerste heeft 8,5 maand gewerkt.
Het stopt aanmaak van progresteron, niet testosteron.
Geen last van reutjes die op hem gaan rijden.
Hij heeft zelf geen last meer van loopse teven, loopt er gewoon langs.
Zonder implantaat maakt hij me om 5 uur sochtends wakker door jankend onderaan de trap te gaan zitten. Hij eet wekenlang helemaal niks, zelfs geen snoepje. Dus voor hem is dit geweldig fijn en voor mij daardoor ook.
Na het zetten van het implantaat duurt het tussen de twee en zes weken voordat het goed werkt. De eerste weken kan zijn gedrag iets negatiever worden, dus daar waarvoor je het wil gebruiken wordt eerst erger. Na zes weken werkt het optimaal en is je hond niet meer vruchtbaar. Zijn ballen worden kleine balletjes. Hier kan je ook aan zien wanneer het implantaat uitgewerkt raakt, dan worden zijn ballen weer de normale vorm.
Als je denkt over castreren dan zou ik altijd eerst een implantaat laten zetten. Omdat het exact hetzelfde is als castratie weet je hoe hij gaat reageren als je hem uiteindelijk laat castreren. Als het implantaat niet werkt, of zijn gedrag zo veranderd dat hij angstiger, dominanter, agressiever enz wordt weet je dat je hem beter niet kunt laten castreren. Soms werkt het implantaat maar heel kort. Een maand of 3-4, maar ook dan kun je al goed zien of eventueel castratie een oplossing voor hem zou zijn.
Succes!
Hier een reu chemische laten castreren naast een al gecastreerde reu.
Hier was het dan ook niet het probleem tussen de honden als wel het hormoon gerelateerde gedrag van Kean zelf.
We hebben eerst 8 maand geprobeerd door met hem en mij te werken, in roedels te lopen en Geslachtdrift van het merk Puur te geven.
Toen besloten hem chemisch te laten castreren omdat Puur niet meer werkte. Na 2 dagen kwamen we een hoog loops chihuahua tegen en hij reageerde al niet meer. Dit is extreem snel omdat er toch 6 weken voor staan. naar 5,5 maand merkte we dat zijn oude gedrag weer boven kwam. Niet heftig maar het was er weer terwijl het helemaal weg was geweest.
Tijdens de periode dat de castratie werkte werd hij leuker, blijer, vriendelijker en speelser. Hij huppelde weer door het bos speelde met takken enz. terwijl hij vroeger het bos niet eens had gezien zo druk was hij met ruiken en zoeken naar geuren. Wel is hij een tijdje, kleine maand, iets onzekerder geweest omdat hij nu zlef de ontmoeting moest doen met de andere hond ipv dat zijn hormonen hem stuurden. Tot op de dag van vandaag is hij nooit bereden door een andere hond. dat is ook iets wat hij absoluut niet pikt. Hij waarschuwt daar ook duidelijk voor en als de andere hond toch aanstalten maakt word deze afgesnauwd.
Mede omdat zijn veranderingen zo dramatisch waren hebben wij besloten hem definitief te laten castreren. Wel hebben wij in die periode ontzettend veel bereikt omdat hij weer bereikbaar was.
Ook in de roedel was hij veel beter te handhaven. Voordat hij chemisch gecastreerd werd heeft hij zo erg hard op een andere hond gereden dat die hond zelfs een flinke blauwe plek er aan over heeft gehouden. Niet dat hij lang heeft kunnen rijden maar wel met zoveel kracht.
Mocht je nog meer willen weten even vragen dan vertel ik nog meer
@Remie,
Is jou reu destijds chemisch gecastreerd dmv een implantaat of door een injectie?
Hallo,
Ook hier geen ervaring met 2 reuen ( in die zin dat de pupsel reu nog als een meisje plast en geen intresse heeft in loopse teefjes hahaha)
Ik zal bij het begin beginnen. Toen wij Bowser kregen had hij een implantaat die zou nog maar een maand o.i.d. werken maar heeft in totaal ruim 9 maanden gewerkt.
Die 6 maanden is natuurlijk gewoon een gegarandeerde richtlijn, de fabrikant weet zeker dat het 6 maanden werkt maar langer kan ook.
Zijn gedrag was heel fijn, hij deed niet aan markeren en liet zich zelfs rijden door andere honden (dat had natuurlijk niet gehoeven, maar daar ben ik als baas om die andere hond te corrigeren) We merkten dat de chip uitwerkte doordat hij opeens overal ging markeren terwijl hij dat bij ons nooit had gedaan en omdat er een knopje om ging in zijn hoofd als ie naar buiten ging, hij trekt dan zo hard dat hij er blauw van aanloopt (wat voor ons met veel training eindelijk beheersbaar was, maar wat nu opeens weer helemaal terug bij af was) en grof gezegd omdat ik voelde dat zijn ballen waren gegroeid.
We hebben hem nu weer een implantaat laten geven. Wat ons opviel bij allebei de reuen was dat ze van die ontzettend kleine balletjes hadden. Nou is dat logisch voor ice, hij is pas 6 mnd maar Bowser is 3. Ik vroeg nog of de implantaat bijwerkingen had, ik liep immers stage bij een DA en die zei tegen haar klanten dat het gedrag de komende 2 weken zou verergeren en pas daarna zou het afnemen. Deze DA zei dat dat niet zo was, nou dat is mooi gelogen.
Bowsers ballen zijn nog nooit zo groot geweest (oef dat klinkt echt heel fout) en hij wilde de afgelopen week niets dan de hele dag rijden rijden en nog een rijden. Je zag ook echt in zijn ogen de paniek dat hij niet mocht rijden. de afgelopen 2 dagen is hij echter wat rustiger, wel heeft hij gister Luna "gepakt" maar niet zonder waarschuwing en dat is meer aan de kleine ruimte te danken dan aan de chip maar zijn lontje is wel een stukje korter. De chip is nu 2 weken geleden gezet en ik ben zelf ook benieuwd in hoeverre het gaat werken.
Ik hoop dat je er wat aan hebt
Groetjes,
Deborah
Wat ik tot nog toe lees, hier en elders, is dat er bij de positieve ervaringen alsnog wordt overgegaan tot definitieve castratie. Waaruit ik dan de conclusie trek dat de tijd niet lang genoeg is om de hond te trainen zich ook in voor hem 'lastige' (eigenlijk vaak voor ons) situaties op jou te richten en te gehoorzamen op hetgeen je van hem vraagt........mhhhhh......
Ik kijk uit naar verdere reacties en hoop ook eigenaars zoals omschreven id topic titel te mogen horen/lezen.'
off topic....wel wennen hoor; al dat gequote......Ik was vd directe reacties. Zeker als je zoals nu verschillende eigen quotes onder elkaar hebt staan.......lijkt het wel of ik tegen mezelf aan het lullen ben.
Een kennis van mij heeft 3 dekreuen. Ze krijgen weleens ruzie met andere intacte reuen, maar nooit met gecastreerde reuen. Van ver weet mijn kennis al te vertellen dat de naderende hond een teef, of een reu is en ook kan ze het verschil zien met gecastreerde reuen t.o.v. haar eigen honden.
Vervolg en reactie op jou conclusie.
Ik heb hem uiteindelijk niet permanent laten castreren omdat hij terug viel in oud gedrag ten opzichte van mij of andere honden en dat lastig was. Ik heb de keuze gemaakt omdat ik hem weer zag veranderen van een hond die vrolijk spelend en huppelend door het bos ging. Naar een hond die zich liet leiden door hormoon gerelateerd gedrag. Hij luisterde als ik hem riep en reed niet meer op iedere hond. Zijn zoektocht naar luchtjes was minder dan voorheen. Maar zijn plezier was weg geen huppel meer, stokken waren niet meer leuk enz. Het leek gewoon of zijn geluk van 100 naar 50% ging.
Mijn oudste reu is gecastreerd maar de baas in de roedel variërend van 6 tot 12 honden. Hij houd dit alleen fysieke niet vol. Moet wel zeggen dat wij altijd lopen met honden in de roedel die heropgevoed worden om welke reden dan ook. Mijn jongste reu doet dus het ren en vliegwerk. Voor zijn castratie ging dat veel lomper als na zijn castratie. Hij is nu meer en meer van de finesse. Natuurlijk leert hij dit van mijn oudste maar vroeger was er geen tijd voor omdat hij toch gestoord werd in zijn bezigheid. Nu is zijn focus meer op de groep en corrigeert hij meer en beter. Hij is socialer geworden. Vroeger werd de interesse gestuurd door hormonen nu is het interesse voor de hond zelf. Hierdoor leest hij ook beter de hond al op afstand en heeft hij meer respect voor de hond zijn eigen ruimte. Dat had hij voor die tijd ook maar het koste hem duidelijk meer moeite.
Kan het niet duidelijk verwoorden. Wou dat ik een filmpje voor je had om het verschil te zien. Hij loopt nu lachend door het bos, geniet duidelijk en speelt met andere honden terwijl dat voor zijn chemische castratie helemaal niet zo was en na zijn chemische castratie zeg maar weer voor de helft verdween.
.
Geslachtsdrift van het merk Puur is gewoon bij de dierenwinkel te koop. Het zijn druppeltjes die de geslachtsdrift onderdrukken. Kean heeft deze 8 maand gehad en toen werkte ze niet meer. In die periode heb ik langzaam de dosering opgevoerd. Het is een homeopathisch middel dus het duurt even voor het werkt maar met zeer goede resultaten.
Ook ik heb ervaring met de druppels van puur.
Ik gebruik het als er loopse teven in de buurt zijn en van een niet etende hond krijg ik weer een etende hond.
Er word veel minder gezocht naar andere honden dus er is meer aandacht voor ons.
Bijkomstigheid is dat het bij mijn hond ook helpt bij voorhuids problemen.
Heb zelf nooit een hond met een implantaat gehad maar meerdere gekend en daarvan zag ik dat ze onzekerder werden.En niet alleen naar andere honden. Gewoon in het algemeen. Wat ze voorheen zelfbewust onderzochten werd nu luid blaffend tegemoet getreden bijvoorbeeld.
Zelf een gecastreerde reu gehad, castratie met ongeveer een jaar of 2,5. Deze liep weg met gevaar voor eigen leven en was waarschijnlijk ook zo op straat terecht gekomen en bij ons herplaatst. Hij was duidelijk diep ongelukkig en kende nooit geen rust.
Na zijn castratie werd de rest van de wereld weer interessant, alleen ging hij de leegte opvullen door te gaan jagen. Ook werd hij sneller door andere niet gecastreerde honden aangevallen. Nooit bereden. Hij was onzekerder geworden.
Nu een niet gecastreerde reu die deze status prima kan behappen en ook niet weg loopt. Maar die zijn eetlust wel verliest als er loopse teven zijn. Als er geen loopse teven in de buurt zijn , is het een vrolijke benaderbare hond voor iedereen die goed in zijn vel zit en overal oog voor heeft. Dus is castratie wat ons betreft niet nodig.
Een enkele keer is hij stapel verliefd op een niet gecastreerde reu, maar heeft een gecastreerde reu nog nooit anders bejegend. Geen loopse teven in de buurt en deze hond "speelt" met niet en wel gecastreerde honden.
Wel een loopse teef in de buurt, word er gewoon niet "gespeeld". behalve met de teef als hij de kans kreeg.
Dus bij deze man zou ik een gecastreerde of hond met implantaat makkelijk samen kunnen hebben, vermits de sociale vaardigheden gewoon aanwezig zouden zijn. Puur omdat hij conflictmijdend en zelfbewust is.
Verstandhouding: geen verschil, dus ik zou zeggen positief Niet meer bereden, zelf makkelijker in de omgang.
Onze hond had dominantieproblemen en erge voorhuidontsteking. Vandaar sinds 3 maanden een chemische castratie. Zijn gedrag is niet veel veranderd, maar hij is iets makkelijker en de ontsteking is nu compleet afwezig.
Ik zou zeggen doen!
Ik heb mijn hond 2 wk terug chemisch laten castreren, hij ging in huis en bij anderen markeren, en dat wil ik uiteraard niet.
De da raadde aan om sws eerst chemisch te doen omdat hij erg onzeker en angstig is. En dat kan verergeren.
Mij is verteld dat de eerste 2 wk een ramp kan zijn, maar ik dacht erger dan dit kan niet, nou wel dus. Alles vloog hij buiten aan, mensen, joggers fietsers honden echt verschrikkelijk. Ik wist dat hij zo doet to vreemde honden maar nu ook to mensen, fietsen etc...
Morgen is het dag 14, en het lijkt erop dat hij mensen intussen weer tolereerd ( ze mogen hem sws geen aandacht geven) en fietsers laat hij ook weer met rust.
Honden is helaas nog een probleem, hij blafte eerst als ze passeerden maar nu ook vanaf een behoorlijke afstand
Maar ik houd hoop, markeren heeft hij niet meer gedaan, dus hij kan weer mee op familiebezoek en het markeren was voor mij de belangrijkste reden om hem chemisch te castreren.
Bij Ten is het echter een heel ander verhaal. Als hij zich ergens op focust in dit geval de geursporen en niet alleen maar van loopse teven, dan is het heel moeilijk om zijn aandacht weer te krijgen. Ik grap wel eens met mijn man dat hij een 'internetverslaving' heeft. Bang dat hij een nieuwtje mist. Of Puur Geslachtsdrift in dit geval úberhaupt verschil zal maken valt dus nog te bezien maar ik vind het wel de moeite van het proberen waard.
Ten is dus een speurneus. Maar zoals je schrijft niet alleen bij loopse teven. De vraag rijst misschien moet er niet wat met zijn speurdrift gedaan worden i.p.v zijn hormonen, (bij mij).
Zoals ik schreef heeft één van mijn honden toendertijd juist het speuren en jagen opgepakt nadat de drift van het voortplanten was weg gehaald.
Puur geslachtsdrift heeft bij mij echt invloed, maar dan wel op de geslachtsdrift. Verder gebruikt mijn reu zijn neus niet zo heel erg om zijn geurdrift te bevredigen.
Dus ook dat is dus anders. Maar proberen kan altijd, hoewel ook hierbij in het begin het iets verergerd.
Overigens is mijn hond niet echt zo sociaal naar mensen hoor. Maar dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Dit even ter zijde.
Moeilijk hoor. Ook castreren met een chip is niet iets wat je zomaar doet, al is het een stuk minder belastend als het vroegere chemisch castreren ,is gebleken.
Ik hoop dat je er uit kunt komen.
Puur geslachtsdrift heeft bij mij echt invloed.
Ahum ik lees dit en denk haha, ik bedoel natuurlijk bij mijn reu, en niet bij mezelf.
Overigens hebben we een hond van ongeveer dezelfde leeftijd .
2 stappen vooruit en 1 stap terug is nog steeds 1 vooruit toch.
En als de stap vooruit te groot is kan er ééntje terug ook soelaas bieden.
Ik wens Ten een fijne verjaardag morgen en jullie veel vooruitgang.
Onze boef was chemisch gecastreerd en totaal geen verschil alleen dat hij zo down leek de hele dag.
Komt dat bij jullie ook bekent voor?
Pas even op dat je de twee chemische castraties niet door elkaar haalt.
Tot nu zijn er echt geen negatieve reacties te vinden op internet, behalve dat het soms heel kort helpt. Toevallig heb ik pas alles doorgespit omdat iemand me vertelde dat het kankerverwekkend zou zijn. Ook dit ging dus over de injectie omdat dan hormonen worden ingespoten.
Wat soms vervelend is is dat de eerste paar weken het negatieve gedrag verergerd kan zijn/worden. Maar dit verdwijnt echt na een week of twee tot zes. Nee, ik ben geen dealer van de implantaten en promoot ze ook niet. Mijn mening is dat het een hele goed test is als je denkt over definitief castreren.
Natuurlijk zijn de andere negatieve reacties dat het niet werkt voor het bepaalde gedrag waarvoor je een implantaat zou laten zetten of de hond laten castreren, maar dan weet je gelijk dat castratie geen zin heeft. Je kunt ervan uitgaan dat wanneer het gedrag juist versterkt wordt, dus nog angstiger etc dit ook gebeurd wanneer je definitief laat castreren.
(volgens mij ben ik nogal warrig......)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?