Ja dat komt door al dat gequote! Vind er niks aan, directe reacties is toch echt wel meer mijn ding.......ff off-topic in mijn eigen topic
Ik denk dat jij het wel over het implantaat hebt wat ik bedoel. Ik heb het niet over die injectie wat volgens mij de voorloper was. Ennuh.....'for the record'.......je komt op mij niet warrig over hoor! Bent hartstikke duidelijk.'
En of ik er ooit wel of geen gebruik van maak, ik vind het een geweldige uitvinding om een evt. onnodige drastische maatregel zoals het castreren te voorkomen.
*Hoe was de verstandhouding voorheen? En hoe erna?
Geen verschil
*Hoe 'heftig' (indien van toepassing) was de aanloop periode naar de tijdelijke stop van testosteron productie?
In gedrag niet veel verschil, maar hij begon wel extreem veel te markeren in huis, tja dan begint de pret, de andere reu doet gewoon mee.
*Was zijn reactie positief/negatief? En hoe reageerde de andere hond op die reactie?
Positief omdat hij niet meer wegloopt naar teven en gacastreerde reuen, negatief omdat hij de agressie die hij eerst vertoonde naar reuen, nu ook vertoont naar teven en gecastreerde reuen.
*Werd hij meer door andere reutjes bereden? Zo ja, wat was zijn reactie?
Nee
*Hoelang werkte het bij jouw hond?
Eerste keer zo'n 8 maand, 2de keer 1 jaar en 2 maand (implantaat van 6 maand).
*Wat was jouw beweegreden?
Totaal onbereikbaar in de buurt van teven en gacastreerde reuen.
*Was de periode lang genoeg om je doel (bv.trainen/ombuigen van gedrag) te bereiken?
Er is geen sprake van trainen of ombuigen, alles gaat perfect zolang het implantaat werkt, een perfect gehoorzame hond zowel op cursus als op wandeling, van zodra het implantaat uitwerkt is alles direct terug zoals voorheen, hoe goed hij het ook deed met het implantaat. Ik heb nu wel een hond die heel extreem reageert op teven en gecastreerde reuen, er gaat dan een knopje om.
Bedankt voor de reactie. Hoop dat er nog meer volgen want ik kan er zeker wat mee.
Heeft hij nu nog steeds een implantaat of ben je tot def. castratie overgegaan? Weet jij (of ieder ander uiteraard) iets van de mogenlijke lichamelijke negatieve gevolgen van het meermaals chemisch castreren?
2 Reuen van de zelfde leeftijd bij mijn vader thuis, ging in eerste instantie goed tot de herplaatser (die er later bij kwam) er moeite mee kreeg. Gevolg dat het vanaf beide kanten niet meer zo goed ging. Naast de 2 reuen zitten er ook 4 teven in de roedel.
*Hoe was de verstandhouding voorheen? En hoe erna?
In eerste instantie goed, tot mijn reutje wat langer uit de roedel was en terug ging. In huis hebben ze meerdere malen (flink) gevochten, buiten was niets aan de hand. Na de chemische castratie van mijn reu leek er voor de andere reu ook meer rust te ontstaan, sinds dien geen incidenten meer geweest.
*Hoe 'heftig' (indien van toepassing) was de aanloop periode naar de tijdelijke stop van testosteron productie?
Lennon is er rustiger van geworden en heeft geen verergering gehad door de chip
*Was zijn reactie positief/negatief? En hoe reageerde de andere hond op die reactie?
De reacties van beide honden op Lennon zijn chemische castratie was er goed. Lennon had veel minder last van hormonen en Muttley (de andere reu dus) had ook meer rust in het bijzijn van Lennon.
*Werd hij meer door andere reutjes bereden? Zo ja, wat was zijn reactie?
Nee.
*Hoelang werkte het bij jouw hond?
Het heeft ongeveer 6 maanden gewerkt (het begint nu uit te werken)
*Wat was jouw beweegreden?
Constante spanning tussen de 2 heren, wat resulteerde in hevige gevechten
*Was de periode lang genoeg om je doel (bv.trainen/ombuigen van gedrag) te bereiken?
Nee, nu de chip uitwerkt krijgt Lennon weer last van hormonen en heerst er weer meer spanning. Aanstaande vrijdag wordt Lennon gecastreerd, voor zijn eigen rust maar ook voor die van de roedel. De chemische castratie heeft geen negatieve gevolgen gehad bij hem en ik ga er eigenlijk van uit dat hij alleen maar beter wordt van een castratie.
@ Suzanne
Ook jij bedankt voor je reactie. Weer een hele andere situatie maar zeker interressant om te lezen. Hoe oud waren ze toen Lennon tijdelijk uit de roedel vertrok en weer terug keerde? (uit nieuwsgierigheid)'
Alvast een voorspoedige operatie en goed herstel voor Lennon. Vrijdag, dat is morgen al......
@ Linsey
Ik heb idd tot nu toe ook nog niks kunnen vinden daarover. Op welke leeftijd heb je het de eerste keer laten doen? Ben benieuwd waartoe je besluit, wordt geen makkelijke keus. Ik wens je iig veel wijsheid.
Manuela,
Jij hebt overigens gelijk en ik ongelijk! Het is wel testosteron!!!!
(ik zit de laatste tijd veel op een pagina over endometriose en dat heeft te maken met je oestrogeengehalte en progresteron enz....vandaar dat ik dingen door elkaar haal....sorry)
Een keer is voldoende
Manuela,
Jij hebt overigens gelijk en ik ongelijk! Het is wel testosteron!!!!
(ik zit de laatste tijd veel op een pagina over endometriose en dat heeft te maken met je oestrogeengehalte en progresteron enz....vandaar dat ik dingen door elkaar haal....sorry)[/quote)
Ja ik twijfelde al hevig toen je het schreef maar je kwam zo overtuigend over, niemand beweerde het tegenovergestelde en ik was weer eens ah 'multitasken' waar ik dus duidelijk geen ster in ben........verre van zelfs hahahaa
Maar fijn dat je de twijfel even wegneemt.
(heb uren eerder al gereageerd maar kreeg weer een 'WHOOPS' melding....)
ff een upje.....
misschien is er wel een weekend forummer met ervaringen die hij delen wilt. (gezichtsuitdrukkingen mogen jullie er zelf bij verzinnen, heb geen smilies maar steek nu wel mijn tong uit met een knipoog!)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?