Ja en ook erg was dat de dokter daar me vlakaf zei.....We kunnen er moeilijk ons bed bijmaken he madame....
Mijne Kazan lag om acht uur smorgens ook stijf... Dus al een tijd dood. Die kliniek is zuiver geldklopperij daar, en toch gaan er nog zoveel mensen naartoe. Nu heeft hij een plaatske in de tuin.....mag wel niet maar jullie weten me toch niet wonen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dat een dier stijf is hoeft niet te betekenen dat hij/zij al lang overleden is. Bindy was net overleden en binnen een half uur al stijf... Mijn konijnen die thuis zijn overleden waren ook heel snel al stijf. Heel naar om mee te maken.
Geen idee hoe het komt dat het ene dier sneller stijf wordt dan het andere, misschien de manier van overlijden....
Is ook afhankelijk van de omgeving's temperatuur. Echter duurt volledig afkoelen en stijf trekken wel een uur of 6 hoor!
Maar uiteraard begint de lijkstijfheid al direct na overlijden in te treden doordat het bloed niet meer stroomt.
Dit hondje was die 6 uur echt al gepasseerd, dat weet ik bijna zeker.
Gelukkig heeft de echtgenote van de man van de herder hem overtuigd, dat ze dit op moeten geven aan hun WA-verzekering. Hijzelf vroeg me in het park mijn mening en die heb ik hem gezegd. Hij zei dat hem geen schuld trof, maar dat hij toch bereid was, de verzekering in te schakelen. Ik zei hem dat het feit dat dit ventje dood is, al erg genoeg was, of hij los heeft gelopen of aangelijnd was geweest. Net of het dan minder erg is dat Epke dood is, maar goed. Dit is alvast een klein lichtpuntje voor het baasje. In eerste instantie hadden ze in Horst verteld dat Epke al weg was en daar kreeg het baasje de zoveelste schok in deze.
Epke was gelukkig wel daar, maar alleen de opmerking al. Epke lag tussen een stuk of vijf hondenmeisjes en hondenventjes, die allemaal gestorven waren. Heel pijnlijk en verdrietig. Veel te veel in zo'n korte tijd ! Dat is gewoon voor het baasje al vreselijk, net of een hond dan afgedankt wordt. Dat was heel pijnlijk.
Gelukkig heeft ze Epke nu thuis en ik sprak haar gisteren en ze was verdrietig, maar dankbaar dat ze hem toch nog had gezien en hem bij zijn laatste reis kon begeleiden.Ze heeft een prachtige urn, een fantastische foto en voor haar en haar dochtertje een bedeltje met armband met de as en haartjes van het ventje. En wat de honden betreft die in de nacht in dierenklinieken verblijven,ik heb dit met Luca meegemaakt, nu met Epke en er zou gewoon een mogelijkheid moeten zijn, de baasjes zelf in de nacht over te laten blijven. Bv. door een muur te plaatsen en een aparte ingang te maken, zodat niemand de kliniek in kan, waar ze natuurlijk bang voor zijn.Een keukentje voor koffie, materialen om de dieren te behandelen,
dat zou een oplossing kunnen zijn. Als ik eraan denk hoe deze arme dieren aan hun einde komen, word ik daar verdrietig van. Toch zeggen de meeste baasjes die ik spreek, dat ze ervan overtuigd zijn dat er ook in de avond en nacht, naar de diertjes wordt gekeken. Misschien in dierenklinieken waar de dierenarts boven de praktijk woont, maar verder gegarandeerd niet. En dat is heel triest, vind ik.
Ik wordt nog steeds misselijk van dit verhaal.....Echt totaal onnodig dat Epke is gestorven.
Zeker zeer kwalijk van de kliniek. Ik ben nu toch zo blij met mijn dierenarts, (ook al is hij wat ouderwets en een beetje houterig naar mensen toe) hij heeft de kliniek aan huis. Hij heeft mij verteld dat als er een zeer ziek diertje is dat hij de wekker nog wel eens wil zetten. Hoeft hij alleen de trap af.
Ik denk dat het inderdaad zou kunnen werken dat de baasjes de nacht kunnen doorbrengen in de kliniek.
Ook zou ik zelf geen probleem hebben met extra betalen voor de garantie dat er iemand met kennis van zaken mijn dier regelmatig checkt. Maar niet iedereen kan dit betalen, is meestal nogal duur als het om dit soort dingen gaat.. (ik eigenlijk ook niet, maar dan koop ik maar geen nieuwe kleren of eet ik zelf wat minder)
Ja, het is echt een diep triest verhaal.
Ik vind het een wrang idee dat je je dier ergens laat overnachten, omdat je in de veronderstelling bent dat er op je maatje gepast wordt.
Ik heb altijd serieus gelooft dat er 1 a 2 keer per nacht, iemand de dieren even kwam checken. Toen ik hoorde dat dat helemaal niet het geval is en er ook geen camera in de verkoever ruimte hangt, was ik echt onthutst.
Dan pas ik liever zelf op mijn beestje thuis, als dat enigszins mogelijk is.
Inderdaad, je vertrouwd erop dat je beestje in goede handen en dan blijkt dat ze zelf misschien meer had kunnen doen.....
Ik zou liever hebben dat mijn diertje dan thuis in mijn gezelschap komt te overlijden dan alleen in een hokje. Ik beeld me in dat dat heel angstig is voor een dier.
Omdat wij als baasjes van onze honden houden, willen we ook het aller,allerbeste voor ze. Daarom denken we ook dat de dierenartsen hier
hetzelfde in staan. En dat is niet zo.Ik vind het schandalijk dat Epke toen we eigenlijk weg moesten om 19.00 uur, omdat de dierenarts naar huis wilde, nog 1 maal bezoek gehad heeft van de dierenarts, als het tenminste zo is, zoals ze
zegt en dat zou dan om 23.00 uur geweest zijn. De dierenarts belde om 11.00 uur zondagmorgen dat ze Epke dood gevonden had. Een kort rekensommetje leert dan, dat het ventje 12 uur alleen is geweest, misschien zelfs langer vanaf 19.00 uur, 16 uur !!! Een hondje dat aan het herstellen is, dat heb ik zelf gezien,reageerde op het baasje, zelfs geluidjes maakte toen het baasje met hem sprak, iets at, ook met de gebroken kaak, maar nog zo kwetsbaar was, net hersteld was van de epileptische aanvallen, mag niet alleen blijven. Dat dierenartsen daar anders over denken ? Voor hen is het de zoveelste hond, die sterft,voor het baasje haar maatje, haar vriendje voor het leven. Ze had Epke nog voordat ze haar
dochtertje kreeg. Toen ze me de foto's liet zien van het kistje dat helemaal beschilderd was door haar en haar dochtertje, brak mijn hart. Epke heeft me geraakt vanaf de eerste dag dat hij zo parmantig over de stoep liep. Deed geen vlieg kwaad en dan moet hij zo eindigen ?
Precies.
Voor een groot aantal dierenartsen (ik ken er trouwens zat die echt zeer begaan zijn overigens) is het gewoon werk en statistiek. Ik kan me ook wel voorstellen dat het niet altijd een makkelijke baan is als je van dieren houd. Maar de dieren en baasjes zijn wel afhankelijk van je. Ook al wil je als dierenarts of assistente om 6 uur thuis zijn voor het eten bij wijze van.
Wat een triest verhaal :(
Het is goed dat hier nu bekendheid aan gegeven wordt.
Ik wist ook echt niet dat een hond die 's nachts bij een dierenarts moet blijven in sommige gevallen geen mens te zien krijgt heel de nacht..
Heel vreemd.
Dan kan je hem of haar nog beter thuishouden inderdaad.
Ik zou ook erg pleiten voor een manier dat de baasjes er bij mogen blijven als een hondje onverhoopt toch 's nachts in het "ziekenhuis" moet blijven.
Mee eens Eva!
Dit treurige verhaal kunnen wij ter harte nemen.
Wanneer wij zelf voor zo'n situatie komen te staan: ''laat hem/haar maar een nachtje hier'' dan kunnen we concreet vragen welke controle en zorg ons dier dan eigenlijk s'nachts gaat krijgen?
Aan de reactie of het antwoord is dan snel genoeg af te lezen of het werkelijk de moeite is het beestje achter te laten.
Mijn kater Beer is al 2 keer overgebleven in de praktijk. Een ernstig ongeluk en een maagkanteling. Beide keren was het zeer kritiek maar gelukkig met goede afloop.
Nu te weten dat er de gehele nacht ''niemand'' bij hem is geweest en de praktijk gewoon op slot gaat, zal ik niet snel instemmen met een 3e keer.
Ik heb de overnachting per uur betaald. En waarvoor?
Hij lag niet aan apparatuur ofzo!
Beer is heel aanhankelijk, als hij nerveus is zoekt hij me op en kruipt tegen me aan.
Had ik hem maar gewoon bij me op bed genomen i.p.v in een kooi waar niemand naar hem omkijkt.
Wat een ontgoocheling dit... ik heb het echt nooit geweten!!! Stom he'!
Ik ging er gewoon van uit dat er op de dieren gepast werd!
Ik snap niet dat DA's de dieren dan niet doorsturen naar een IC afdeling. Ik ben DA assistent (bijna met diploma) en meestal krijgt de eigenaar het hele verhaal: dat het dier alleen is 's nachts weten ze dus, de andere optie is een andere kliniek. Elke eigenaar moet tenminste weten dat hun dier alleen is 's nachts!!
Verder heb ik zelf al vrij vaak een spoedoperatie meegemaakt na 17:00 en dat is vervelend na een dag lang werken, maar meer nog voor het dier! Bij ons op de praktijk gaan de dieren dan ook meestal wel mee naar huis en komen 's ochtends meteen om 8:00 weer terug. Blijven in het weekend weet ik zo niet, maar als onze DA dienst heeft, dan is ze de hele dag op de praktijk.
Ik begrijp dat mensen de zorg willen die ze zelf zouden krijgen in een ziekenhuis, maar dat is onbetaalbaar. Ik hoor veel mensen klagen over de prijs van de DA, zo dacht ik ook, maar inmiddels ben ik er wel achter dat het reuze meevalt. Zo kost bij ons een dagopname nog geen €20,- en dat terwijl je als assistent heel veel met het dier bezig bent. Zou het meer kwaliteit/kwantiteit krijgen, dan wordt het duurder en komen mensen nog later met ernstige gevallen. We maken het regelmatig mee dat mensen te laat komen met hun dier omdat ze de zorg nu al niet kunnen betalen. Er zou een regeling moeten zijn om dat soort mensen te helpen, zodat alle dieren op tijd geholpen kunnen worden. Maar ja, dan is het opeens 'maar' een dier!
Ik begrijp beide kanten zo goed, maar zou zelf ook geen oplossing weten. En mensen bij hun dier laten 's nachts is niet te doen, aangezien de opname vol ligt met materialen en niet iedereen te vertrouwen is..... Een aparte nachtruimte kost weer veel te veel en is dan weer niet rendabel omdat in verhouding maar weinig dieren 's nachts blijven..... kosten en baten.... gedoe zeg!
Om even terug op mijn herder te komen,. Mijn eigen dierenarts was met verlof, zijn zoon zei me aan de tel van zout te geven om hem te laten braken. Toen nog in de veronderstelling dat er iets uit zijn maag moest komen. . Dus wij gaven zout......hielp niks integendeel ook mogelijke zoutvergiftiging. Maar wat ik wilde zeggen, wij belden smorgens heel vroeg naar de kliniek om zeven uur al, na lang bellen kwam de concierge aan de lijn.....de concierge ! We zeiden dat onze hond wsch grote dorst zou hebben van dat zout......jaja hij zou gaan zien.......niet dus , of wel , maar dan lag hij al stijf dood. Gestikt van de dorst dan ook nog. Dierenklinieken ! spreek me er niet van.....
In ziekenhuizen is het precies zo. Mijn moeder is gestorven door personeelstekort op de afd. Gestikt in de sondevoeding. Ik belde om
23.00 uur en toen werd mij gezegd, dat alles goed was. Ze lag toen al
dood in bed ! Ze wisten het alleen nog niet en ontdekten het pas om
23.50 uur. Mam was al uren dood. Ze zeggen dat ze bellen en sturen je naar huis. Als ze het bij mensen al doen, is het bij dieren zeker zo !
Wat?! Dat vindt ik dus echt zeer kwalijk.
Zo ga je toch niet met mensen om!
Mijn medeleven, zal heel pijnlijk nieuws zijn geweest....
Ik zat s'nachts bij de spoedkliniek om mijn kat waarbij behandeling niet aansloeg in te laten slapen.
Dit gebeurde in de uitslaap ruimte van dieren ,in een kelder en er kwam om de haverklap iemand binnenstormen (voor iets anders...er lag ook voorraad)terwijl mijn kat in mijn armen lag te overlijden..
ook voor de omringende dieren die bijkwamen vond ik dit een kwalijk ,bij het inslapen van een dier betrokken te worden
Op dat moment heb je de kracht niet om iets met de situatie te doen.
Ik had nog maar luttele minuten met mijn geliefde dier..
aanwezigheid zegt ook niet alles
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?