Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Gelukkig is Epke weer thuis. Hopelijk gaat het snel beter.

Ik heb zelf mee gemaakt dat een agressieve hond gewoon los liep. Hij bleek al meerdere honden gegrepen te hebben. Ik had mijn hond ook los. Die hond snuffelde aan de kont van mijn herder en daarna wilde mijn herder aan zijn kont snuffelen. Die hond greep daarop mijn herder en dat vrouwtje zei dood leuk 'Moet ie maar niet aan zijn kont snuffelen'... Uhm tja.. waarom zullen honden nu aan elkaar konten snuffelen?! Later vertelde ze me dood leuk dat die hond ook pups pakt..
Een week later liep ik met mijn bouvier aan de riem in de woonwijk. Weer kwam dezelfde vrouw met dezelfde honden los!!

Blijkbaar was iemand in de wijk het zat, want er is nu aangifte tegen haar hond gedaan dat hij 2 honden dood gebeten zou hebben. De aangifte is blijkbaar anoniem gedaan, want ze begon ons op een zeer agressieve manier te benaderen met 'waarom heb je de politie achter ons aangestuurd!'. Ik weet van niets... Maar omdat zij mij aan het eind van het liedje boos toe snauwde dat ik dan maar eens bij de politie moest gaan informeren hoe die aangifte op mijn naam kwam, heb ik de politie gebeld en mijn verhaal gedaan met de vraag of er een aangifte op mijn naam stond. Ze konden niets vinden, maar gaven zowiezo geen namen aan de eigenaren.. Ik ben daarop met deze info naar die eigenaren gegaan en werd weer zeer onbeschoft behandeld. Hun verhaal klopte van geen kant en zat duidelijk vol met leugens. Puntje bij paaltje versprak ze zich dat ze idd niet wist van wie die aangifte afkomstig was, maar ik kreeg nog even een bedreiging naar m'n hoofd gegooit!!!
Ze heeft geen moment gevraagd hoe het met mijn hond is....!!!

Asociale monsters...

Ow en nog altijd lopen die honden los door de woonwijk.. Het liefst dat de eigenaar nog de straat in moet lopen terwijl de honden al aan de andere kant van de straat zijn... Verantwoordelijk he??!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik weet uit eigen ervaring hoe vreselijk zo'n aanval kan zijn. Ik heb jaren voor de dood van Luca met hem midden op straat gelegen, omdat een pitbull hem te pakken had. Luca was aangelijnd en de pitbull liep los. Het was een vreselijke gewaarwording. Luca stervend, bloedend, ikzelf gewond aan mijn handen, mijn jas onder het bloed, mijn spijkerbroek en knieen kapot, de hakken afgebroken. Ik krijg weer de rillingen. Het baasje van de hond ging er in de consternatie tussenuit. Een toevallige voorbijganger heeft de kaken van de pitbull los gekregen. Luca werd toen thuis geopereerd op de serretafel, omdat hij niet meer vervoerd kon worden. Hij stond telkens op, omdat hij stervend was, overal lag bloed en toch overleefde mijn ventje. En door de goede behandeling en de homeopathie heeft hij zijn poot kunnen behouden, zelfs nog heel goed kunnen gebruiken, hij sprong zelfs weer bijna net zo hoog als voor de tijd. Hij heeft nog vijf goede jaren geleefd, met een bijna geheel herstelde achterkant. Niet te geloven. De baas nam zijn verantwoordelijkheid niet, heeft mij zelfs aan de telefoon bedreigd, toen ik contact met hem opnam, toen ik zijn adres wist. Toen het baasje met Epke bij mij voor de deur stond, zag ik mezelf weer staan met in mijn armen een doodbloedende Luca. Dat vergeet je nooit meer. Maar ik wist ook dat Epke met spoed behandeld moest worden. Doordat ik haar ervan moest overtuigen met hem naar de dierenarts te gaan, kostte dat veel moeite, omdat de baas van de herder gezegd had, dat ze de wonden zelf kon behandelen en dure dierenartskosten niet nodig waren. Wat een advies ! Maar ingegeven door zijn eigen situatie ! Het baasje van Epke zei ook dat ze blij was dat ik haar heb kunnen overtuigen, omdat het absoluut dringend was, dat het ventje hulp kreeg. Daarom hing zijn tongetje zo scheef naar buiten, zijn kaak was gebroken ! Wat een kwetsbaar diertje. Epke was geen partij voor deze hond.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Elke aanvals ervaring is schrikken en niet leuk, maar als je hond zo dicht bij de dood komt is dat nog erger..

Mijn herder was al terminaal toen hij gebeten werd. Hij had een wond net onder zijn oog van zeker 10cm lang. Het genas niet. Ondanks mijn spoelen infecteerde het.
Die vrouw zelf was naar huis gegaan na het incident. Een vrouw die het had gezien hield mijn hond vast zodat ik even naar haar huis kon (omgekeerde wereld dus). Met veel moeite kreeg ik haar mee om naar mijn herder te kijken(, maar blijkbaar keek ze maar half want de laatste keer bij hun thuis vertelde ze me dat het maar een sneetje van 1 cm was...). Onderweg naar mijn hond beweerde ze tegen mij nog dat haar hond helemaal geen tanden zou hebben. Aangekomen bij mijn hond en die andere mevrouw beweerde ze naar die andere mevrouw dat de tanden van haar hond afgesleten waren door een bal en dat ze stom verbaast was dat haar hond zo'n wond aan kon brengen. Maar later in het verhaal vertelde ze dus dood leuk dat haar hond ook pups beet.
Van (ex) honden eigenaren om me heen hoor ik nu ook allemaal dat hun hond minimaal 1x aangevallen is geweest door die hond.... En nog altijd loopt de hond los in de woonwijk.. Ik durf potverdorie niet eens meer normaal in mijn eigen buurt te lopen!! Ik ga naar een andere gemeente (waar men geen hondenbelasting kent) om mijn hond te laten plassen en poepen en betaal ondertussen dus voor niets hondenbelasting aan mijn eigen gemeente...

Ik vind het niet normaal.. En ook niet zoals zij zich naar mij toe gedragen... Echt geen moment vroeg ze hoe het met mijn hond was, nee ik kon nog een bedreiging toe krijgen.... En bedankt.. Kon er ook nog wel bij terwijl mijn schoonvader en schoonmoeder in kritieke toestand in het ziekenhuis lagen, ik mijn eigen hond net kwijt was en de hond van mijn ouders ook op het punt stond/staat om 'weg' te gaan..
Nee, ik heb er echt geen goed woord voor over..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is heel vreselijk en ingrijpend allemaal. Ik vind het nog steeds niet fijn als een loslopende hond op Romeo komt afgestormd. Romeo zal niet vlug iets doen, maar je weet nooit hoe de combinatie van twee honden zal gaan. Ik vind ook niet dat je als baasje bang moet zijn, dat er iets kan gebeuren, omdat anderen hun verantwoordelijkheid niet nemen. Waarom zou ik mijn hond los moeten gooien, omdat een ander baasje vindt dat zijn of haar hond los moet en baasjes met aangelijnde honden, zich daar maar aan aan moeten passen ? Dat is echt de omgedraaide wereld. Als er dan een aanvaring komt, zeggen vaak de baasjes, dat je je hond dan maar moet losgooien, dan gebeurt er niets ! Romeo zal normaal totaal niets doen, aangelijnd of niet, ook al stormt er god weet wat op hem af, maar bij Luca, na de pitbullaanval zou dat een ander verhaal zijn heweest. Luca was daarna een angstbijter, dus als dat met hem zou gebeuren, zou er gevochten worden. Het was voor hem altijd moelijk, te meer omdat bij de pitbullaanval ook een hond naar hem toe kwam gerend en dat hem dat toen bijna het leven kostte.. Dat realiseren zich heel veel baasjes vaak niet. Mijn hond doet niets, hoor je dan, waarom ze dan vechten, zal dan wel aan de andere hond liggen. En Roosje wat je meldde over het baasje dat niet eens vroeg hoe het met jouw hond was, vind ik schokkend, maar ook dat heb ik zelf meegemaakt. Ik werd uitgescholden aan de telefoon, terwijl hij ook niet eens vroeg of Luca nog leefde, terwijl mijn ventje weken voor zijn leven heeft gevochten. Hij heeft Luca stervend midden op straat zien liggen en ikzelf over hem heen, gewond ! Ik zou me kapot geschaamd hebben, als ik zo gereageerd had. Dus dat begrijp ik heel goed. Dit baasje kon me zelfs dankbaar zijn, dat zijn hond niet werd ingeslapen, omdat ze dat wilden doen en ik toen niet wilde, dat een hond de dupe werd van zijn eigen baas en ik daarom alleen ge-eist heb, dat hij gemuilkorfd werd. Maar ook dat deed die man niet. Bij het volgende incident heeft de baas van een Maltezer, die het leven liet, ge-eist dat hij gedood werd. En dat is gebeurd ! Een paar weken erna, had hij twee Pitbulls !

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Echt niet normaal...

Maar bij deze mensen ook.. Als ik wat ik gezien heb samen voeg met alles wat ik gehoord heb over hun, dan worden de honden niet opgevoed als honden, maar als knuffels. Tja, dan ga je vanzelf de mist in.. Het was trouwens voor mij overduidelijk dat ze geen controle op de hond had en mss zelfs zelf wel een beetje bang voor haar hond is of voor war hij waarschijnlijk gaat doen.
Gewoon het feit dat ze er zo mee om gaan en dat er duidelijk door iemand anders een aangifte ligt dat hun hond 2 honden dood gebeten zou hebben en alle verhalen om me heen, maakt dat ik laaiend ben naar hun dat ze hun honden niet beschermen voor deze fouten en vooral dat ze mijn advies direct na de beet van mijn hond niet hebben opgevolgd: ga op training!!

Toen wij Rex op 7 jarige leeftijd overnamen, viel hij uit naar ELKE hond. Echt bijten wilde hij (denk ik, want ik heb het nooit zo ver laten komen!). Wij hebben hem alleen nooit de kans gegeven en zijn er direct kei hard mee aan de slag gegaan. Het resultaat: een hond die andere honden nooit meer beet en gewoon los kon spelen met andere honden.. En zelfs mijn huidige hond opgevoed heeft.
Zelfs toen hij die dag gebeten werd, heeft hij geen andere honden aangevallen. Hij heeft zelfs de aanvallende hond niets gedaan, maar reageerde direct op mijn commando 'hier!' waarna ik een hoop herrie naar die andere hond maakte (die dat duidelijk niet gewend was) en die direct een schrik reactie kreeg.

Het baasje durfde toen ook nog te zeggen dat haar hond aangelijnd was, terwijl zowel ik als die andere vrouw (die m'n hond later vast hield zodat ik naar die woning kon) 100% zeker wisten dat de hond los was en ik die honden altijd los zie + dat een week later die vrouw op achter mij en mijn andere hond aan moest hobbelen met haar 2 blaffende en grommende honden die duidelijk niet in toom waren en ze pas op 2 meter afstand aan lijnde, terwijl ik al continu de riem van mijn hond in de lucht hield om haar duidelijk te maken dat mijn hond aangelijnd is en ik van haar verwachte dat ze dat ook zou doen (in een woonwijk waar aanlijning verplicht is)..

Bah, ben nogsteeds zo boos...

Omdat mijn hond al terminaal was en ik elke seconde van hem wilde genieten, ben ik niet naar de da gegaan en heb ik dus geen rekening aan die eigenaren gegeven. Ergens denk ik nu 'had ik maar', maar dan nog.. hun verzekering betaald het en het kost hun alsnog geen cent..
Maar zelfs het feit dat hun hond een terminale hond bijt en pups, doet ze blijkbaar niets.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een uurtje geleden heb ik Epke gezien en heb hem heel voorzichtig aangehaald. Hij lag in zijn mandje, helemaal ingepakt in dekens. Zijn ogen stonden weer enigzins normaal, maar verder heeft hij een grote, ontstoken wond op zijn hoofdje, achter zijn oren nog een wond die ontstoken is en nog steeds de gebroken kaak. De infektie in het bloed wordt goed behandeld, de wonden prima schoongemaakt en inmiddels heeft hij in de tuin een paar pasjes gelopen om te plassen of zijn behoefte te doen, maar hij viel gewoon om. Hij heeft geen richtinggevoel, wilde zijn pootje opheffen, om te plassen, dat niet ging, omdat hij omviel. Een paar keer achter elkaar, zo zielig om te zien. Maar hij kijkt niet meer zo apathisch uit zijn ogen en hij krijgt dmv een pipetje vocht en met een ander pipetje heel fijn gemaakte Renske lam, aangelengd met water. Het is niet veel dat hij binnenkrijgt, maar het lukt zo wel. De operatie aan zijn kaak gaat euro 550,00 kosten, maar het baasje wil het toch laten doen en zij is echt bereid daar alles voor te laten. Dat raakte me wel. Epke moet eerst wat aansterken, omdat hij al zoveel meegemaakt heeft, en ook onder narcose is geweest. Maar hij leeft en is aan het herstellen. Een zielig hondje, te meer omdat hij gewoon nog heel zwak is. De grote wond op zijn hoofdje moet een paar dagen open blijven, omdat er veel pus inzit/zat en nu al voor de helft geslonken is. Hij reageerde op Romeo, die ik uiteraard op afstand heb gehouden, maar ik zag dat Epke hem herkende en zijn oortjes gingen zelfs omhoog en hij kwispelde. Zo'n schatje ! Maar oh zo zielig. Mijn hart breekt als ik dit ventje zie. Maar het baasje doet alles voor hem en hij wordt echt ontzettend verwend, maar dat mag ook wel. Het was fijn dat hij geen angst had voor Romeo, die hij wel kent, maar na zo'n aanval zou je verwachten dat honden hem angst zouden maken, maar bij Romeo was dat zeker niet het geval. Gelukkig ! Want het is al ernstig genoeg, om dan ook nog psychische schade eraan over te houden, zou nog veel erger zijn. Ik ben blij dat ik hem gezien heb en ik vind het geweldig, dat het baasje hem binnenkort laat opereren. De dierenarts wilde proberen de kaak te laten helen, zonder operatie, maar dan mag Epke alleen vloeibaar eten krijgen, zodat de breuk kan helen. Dat willen ze proberen, lukt dat niet, wordt hij toch geopereerd. Het schijnt een gecompliceerde breuk te zijn en daarvoor gaat hij naar een speciale kliniek. Ik ben even vergeten waar.  Ik hou jullie op de hoogte over het hopelijk spoedige herstel van het ventje. Hij was zo dapper, ook toen hij wilde plassen en steeds omviel. Maar hij is er nog, al zal het herstel lang duren.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tjee, hij is er echt erg aan toe.. En dan nog zo vrolijk naar Romeo, super! Hopelijk hersteld hij heel snel.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Even een update over het hondenventje Epke ! Er is een achteruitgang ! Epke heeft epileptische aanvallen. Nadat ik daar weg ben gegaan, heeft hij verschillende epileptische aanvallen gehad. Het baasje belde huilend op. Hij ligt weer aan het infuus en ze denken dat hij een hersenbeschadiging heeft. Ze willen dat zij met hem naar Utrecht gaat. Hij is ineens enorm achteruit gegaan en ik weet niet of hij het overleeft. Ik was zo blij vanmiddag en ik vind het zo ontzettend erg voor het ventje. Ik steek zo een kaarsje op. Ze gaat haar dochtertje wegbrengen en ze gaat naar Horst om bij hem te zijn. Wat vreselijk toch !

honden page profiel ChickaChicka 3 doggies

honden foto van Chicka

Hey Machtel, ik ben een stille meelezer, maar wat is dit verschrikkelijk allemaal :'(
Een kaarsje voor Epke en het baasje.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Oh wat vreselijk :'( Ik duim mee hoor, hopen dat ie het haalt!!!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ah nee.... Wat een afschuwelijk nieuws.. Die zag ik nu niet meer aankomen.. Hopelijk kunnen ze het hondje alsnog redden...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik ben net terug van het baasje. Epke ligt aan het infuus, met antibiotica tegen de infectie, hij krijgt vocht en ze houden hem in slaap, om de hersens rust te gunnen. De ogen blijven rondgaan, terwijl het lichaam stil is en dat is geen goed teken. Het baasje was net totaal overstuur en ik kon haar bijna niet rustig krijgen. Het schijnt dat haar vader ook gestorven is en dat had ook te maken met epileptische aanvallen. Dus dat komt dan weer terug ! Toen ze rustig was, heb ik haar gezegd, dat ze Horst moest bellen en natuurlijk moest vragen hoe het met Epke gaat. Dat deed ze en ze huilde wel, maar was toch een heel klein beetje rustiger daardoor. Op afstand is het moeilijk. Het raakt me extra nu met Epke, omdat Luca ook 5 dagen in Horst is geweest en in de avonduren en in de nacht, ook alleen was. Alle honden waren naar huis, behalve Luca. Ze maken wel een ronde, maar een hond van uur tot uur bewaken, wordt niet gedaan. Ze controleren het infuus en de hartslag en kijken of er iets veranderd is, maar niet eerder dan morgenvroeg kunnen ze iets zeggen. Ik heb haar aangeraden morgenvroeg naar Horst te gaan en erbij te zijn, als ze Epke uit zijn kunstmatige slaap halen. Epke wordt rustig van zijn baasje en hij is in een vreemde omgeving en dan is het fijn je baasje te zien en te voelen. Epke beroert de hele buurt. Toen ik net bij het baasje wegging, werd ik telkens aangehouden en werd er gevraagd hoe het met het ventje is. Ik steek zo een kaarsje op ! Het raakt me heel erg, ook omdat hij reageerde op Romeo vanmiddag, kwispelde en zijn oortjes omhoog gingen. En dan ligt hij nu zo in Horst. Vanavond belt het baasje nog 1 keer en hopelijk heeft ze dan meer rust.  Ik vind het maar moeilijk.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

O gossie....ik hoop dat het goed komt :'(

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wat erg, hopelijk gaat het goedkomen!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Vreselijk..

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Hoi Machtel ,
heb je nog wat gehoord hoe het met  Epke is ?
Misschien zie ik je wel in de park .

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Ohhh...wat verschrikkelijk allemaal.....................

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Hanne, ik heb je net een mail gestuurd. Gisteravond ben ik tot 8 uur bij het baasje geweest en ze heeft steeds gebeld. Maar ik weet gewoon dat de honden in de nacht alleen zijn, dat was met Luca ook zo. Ze gaan een keertje kijken, maar dan kan er van alles gebeurd zijn. Toen het baasje gisteravond belde, lag de dierenarts in bed en was volgens mij niet van plan, naar Epke te gaan kijken. Hij lag in een kunstmatige coma en morgen keken ze verder. Dat vind ik schokkend. Vanmorgen zou ze meer horen, maar ik krijg haar niet meer te pakken. Gistermiddag was Epke nog redelijk eraan toe en probeerde zelfs te plassen in het gras, maar viel om, had geen richtingsgevoel en dat viel me dus heel erg op. Even daarna begonnen de aanvallen. Ze was hem op de bank aan het verzorgen, liep naar de voordeur omdat de voordeurbel ging en Epke was van de bank gevallen en lag te stuiptrekken. Of dit door de val kwam of dat hij door de druk op de hersens deze epileptische aanval kreeg weet ik niet, maar het ziet er niet goed uit. Ik heb haar straks gebeld en toen zou ze bellen en naar Horst gaan en dan zouden ze hem uit de coma halen, maar ik vrees het ergste. Door medicatie hebben ze hem rustig gekregen, maar de ogen gingen steeds rond, dus een hersenbeschadiging zit er in.  Ze heeft gewoon te lang gewacht, maar dat was mede doordat het baasje van de herder zei dat ze de wonden ook goed thuis kon verzorgen. Epke heeft volgens mij een ernstige infektie in zijn hoofdje. Mijn hart breekt ! Ik heb hier op de zaak een kaarsje branden voor het ventje !

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Pff.. Als ik het zo lees hoop ik nogsteeds het beste voor Epke, maar is de kans zeer groot dat hij het helaas niet gaat redden.. Druk op de hersenen of zo'n ernstige ontsteking in de hersenen/hersenvlies is echt niet makkelijk om van te herstellen..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het baasje heeft gewetenswroeging, dat ze niet eerder naar de dierenarts is gegaan. Ze huilde en kon niet meer ophouden en dat vond ik heel erg verdrietig, te meer omdat dat volgens mij ook de reden is, dat Epke nu zo ziek is. Maar dat zal ik nu echt niet meer zeggen, omdat dit het voor haar nog erger maakt. Als ze niet naar de voordeurbel was gelopen, was Epke niet gevallen. Ook dat verwijt ze zich nu. Ze moet vooral proberen rustig te blijven, omdat er straks misschien beslissingen genomen moeten worden en dan moet je hoofd rustig zijn. Ik begrijp haar besluiteloosheid ook heel goed, je wilt in Horst bij Epke zijn, je wilt thuis bij je dochtertje zijn, ik kan het me zo goed voorstellen en daarom weet ik ook hoe erg dit voelt voor haar. Epke was er eerder dan haar dochtertje.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik denk dat dat naar de voordeur lopen niet het probleem is geweest. Een epileptische aanval krijg je niet door te vallen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Epke begint wakker te worden en het gedraai van zijn oogjes is nagenoeg over !!! Hij is heel zwak, maar zijn lijfje is rustig. Krijgt medicatie en sondevoeding. Ik weet niet hoe het met de wonden is, maar gistermiddag waren ze geslonken, toen ik bij haar was, maar gisteravond weer toegenomen. Dit ontwaken is maar een klein lichtpuntje, maar zoals ik het begrepen heb, waren ze bang, dat ondanks dat hij in coma werd gehouden, hij eruit zou komen en die epileptische oogbewegingen weer zouden toenemen. Dat is niet het geval ! De medicatie maakt de zwellingen minder. Het baasje is nu heel rustig en doortastend ! Dat is wat Epke moet zien, als ze straks naar hem toe gaan. Maar dit weekend moet hij nog in Horst blijven, tenminste dat is de prognose ! Ik hou jullie op de hoogte.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tjee, wat kan ik van afstand mee leven met een hond zeg...

Ik ben heel benieuwd hoe het morgen gaan (kan staks even 24h niet op het internet komen)..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb dat net zo.  Ik leef ook heel erg mee nu met Bamse en Willemijn. Dat zit gewoon in ons. Ik heb dat ook met andere dieren. Een paar weken geleden heb ik de hele zondagmiddag bij een jonge, gewonde duif gezeten en gewacht op de dierenambulance. Ik kan geen vogeltje, egeltje, of welk ander dier voorbijlopen, dat ziek is of gewond. Het zit bij ons in de familie. Ik hoop in elk geval dat het baasje van Epke me straks of vanavond belt, hoe het met hem is. Als ik iets weet, laat ik het meteen weten.

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Hoi Machtel,
Epiepsie kan ook door een onsteking komen .....onze Bobby kreeg ook een aanval toen zijn pootje onstoken was

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Jeetje wat een verhaal.
En wat fijn dat je steeds een update geeft...
Sterkte met alles

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

We zijn net terug uit Horst. Ik heb het baasje gebracht, omdat ze geen vervoer had. Ik heb Epke gezien en aangeraakt ! Het ventje is heel zwak, maar zijn oogjes gaan niet meer op en neer, hij reageert op het baasje, zijn oortjes staan omhoog. Zijn kaak is toch wel ernstig beschadigd en dat geeft problemen met eten. Het baasje heeft hem heel voorzichtig vloeibaar voer gegeven en water en dat lukte, maar door de kaak is dat moeilijk. Hij probeerde heel voorzichtig het door te slikken, maar het is te weinig om kracht bij te zetten. Hij heeft vanaf maandagavond eigenlijk niets meer gegeten, alleen vocht en sondevoeding gehad en wat vloeibare suiker. Maar hij is er nog. En de aanvallen zijn tot nu toe niet meer teruggekeerd. Ik heb samen met het baasje de informatie over Epke nagelezen, die aan de kennel hing en daarin staat, dat hij vooruit is gegaan, de kaak problematisch is, omdat hij zo niet kan eten. Voor een operatie is hij nog te zwak, omdat dat natuurlijk weer een narcose inhoudt en daar is hij gewoon nog te ziek voor. Het baasje heeft hem constant geaaid, tegen hem gepraat, geprobeerd te voeren en hij reageerde daar absoluut op. Epke keek heel wijs en helder uit zijn oogjes. Hij blijft vannacht nog daar en het baasje probeert hem naar de kliniek in Blerick over te laten gaan, omdat dat dichter bij huis is voor haar en zij daar ook gemakkelijker binnen kan lopen om hem te voeren. Ik moet wel zeggen, dat ik moeite had met het zien en binnengaan van de kliniek in Horst. Ik zag weer de parkeerplaats waar Luca zijn plas liet gaan en de parkeerplek vol urine met bloed zat en binnen lag Epke precies naast de kennel waar Luca is gestorven. Achter bij de kennels ben ik toen 5 dagen bij Luca geweest. Het zag er nog precies zo uit toen Luca daar lag en stierf. Dat kostte me wel moeite, moet ik zeggen. Maar omdat ik het baasje wilde helpen, heb ik me daar maar overheen gezet. Dus het hondenventje is langzaam aan het herstellen. De kaak moet nog geopereerd worden, zodat hij weer normaal kan eten en de wonden worden goed schoongemaakt en hij krijgt nu sondevoeding, afgewisseld met vloeibare voeding, als dat lukt en krijgt nu de medicatie rechtstreeks ge-ent. Dus al met al, Epke is er nog en hopelijk is hij gauw weer bij zijn baasje, in goede gezondheid.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Pff, heftig hoor. Gelukkig heb ik in mijn tijd als stagiaire bij de dierenartsenpraktijk nooit zoiets heftigs meegemaakt persoonlijk. Alleen mijn eigen Bindy dan... Als ik daar niet werkte, dan was ze ook alleen in de praktijk geweest 's nachts en dus zou ze alleen zijn overleden :'( Gelukkig mocht ik haar mee naar huis door mijn opleiding paraveterinair en was ik bij haar toen ze overleed.
Donderdag is Bindy toen overleden en maandag ben ik weer begonnen aan een nieuwe periode stage... het was heftig om op dezelfde plaats te werken waar mijn meisje zo ziek heeft gelegen.
Hopelijk gaat het goedkomen met Epke!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Epke is dood ! Hij is net overleden ! Ik vind het vreselijk, te meer omdat het een klein beetje beter ging.. Volgens mij hebben ze hem dood gevonden vanmorgen, want de dierenarts heeft haar net gebeld. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar dit had ik niet zo verwacht en het baasje ook niet. Dat is nu precies wat ik bedoelde met, het alleen laten in de nacht en avond. Ik vind het zo erg voor het baasje, haar dochtertje en voor het dappere hondenventje Epke. Het doet me verdriet. Ik ga zo naar haar toe om haar te troosten.

honden page profiel ChickaChicka 3 doggies

honden foto van Chicka

Ai nee he Machtel :'( wat een diep en diep trieste afloop van Epke :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Foto van elke hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^