hallo,
ik vroeg mij zo af he wie gebruikt er hier een slipketting,ik wel. zins kortn tommy trekt ontzetten en dat is een ideaal ding ALS JE WEET HOE JE ER MEE OM MOET GAAN !
liefs, iris
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik ben het er inderdaad mee eens dat, als je weet hoe je er mee om moet gaan, een slipketting helemaal niet verschrikkelijk is.
heei Iris.
ja als je weet hoe je ermee om moet gaan lijkt met me inderdaad handig.
ik heb ook wel eens met een hond gelopen die trok en die had zo'n halty-ding.
dat is ook echt een heilig ding
gaat het nu goed met het trekken van Tommy?
liefs, Uma
ik dacht eerst ok altijd wat een verschrikkelijk ding maar mijn opa had vreger ook altijd honden en die heeft vertelt dat dat een idaal ding is en heeft me uitgelegd hoe je r mee m moet gaan dus........
nou het gaat super goed uma
Als je weet hoe je ermee om moet gaan, is het een heel handig HULPMIDDEL... Maar ik zie ook wel eens honden over straat hun baasje mee sleuren (de hond laat dan de baas uit..) met de slipketting op strak! Zo hoort het dus niet..
Let je op dat je m om doet in de P van Prima? (heeft opa je dat verteld?) Als je voor je hond staat en je houdt de slipketting omhoog, moet het een P zijn. Als het een Q is, kun je namelijk je hond ophangen... Niet de bedoeling, lijkt mij!...''
ja klopt heeft hij me uitgelegt
@ Inge, dat is nog eens een handige tip!
Samba heeft ook een slipketting aan haar uitlooplijn, heeft ze al van kleins af aan, die trekt ook niet, alleen als ze een hond tegenkomt die ze niet mag.
Eigenlijk laat ik haar altijd los lopen.. ze luistert heel goed, ook naar mij, maar als de riem om zit, had ik wel eens het idee dat ie verkeerd om zat.
Die fout zal ik nu niet meer maken!
tommy looopt eigenlijk ok altijd los maar op de stoep niet
Hey Iris,
Ik zal ten eerste even duidelijk de forumregel vermelden:
Het is niet toegestaan fysieke correcties of andere provocerende handelingen te adviseren in posts, krabbels of persoonlijke berichten. Dit om het welzijn van de hond en de veiligheid van de forumleden te kunnen waarborgen.
Als deze regel wordt overschreden gaat het topic op slot.
Ik waarschuw hier alvast voor, omdat het laatste topic wat onlangs over de slipketting is geweest al snel uit de hand liep.
Dan over de slipketting:
Het is ten eerste een ontzettend achterhaalde methode om een hond met pijn, wat dat doe je op het moment dat je een ruk aan de slipketting geeft, te laten doen wat je wilt.
Ten tweede is er door vele onderzoeken al uitgewezen dat een hond veel stress krijgt van deze manier van trainen.
De derde reden is voor mij nog het belangrijkst: je kunt heel verkeerde dingen intrainen met de slipketting. Een hond associeert wat hij voelt met waar hij op dat moment naar kijkt. Trekt een hond dus naar een andere hond toe, jij rukt aan de lijn, de hond voelt pijn en kijkt naar de hond. Dit ervaart hij nog een paar keer en lijnagressie is ontstaan.
Als ik eerlijk ben, je kunt een hond perfect leren wandelen zonder trekken zonder slipketting, alleen kost het je misschien wat meer moeite. Ik vind het gewoon een beetje lui om maar met de slipketting in zee te gan. Zeker omdat het ontzettend veel negatieve bijwerkingen heeft. Daarbij is het voor mij een manier waarop ik absoluut niet met mijn hond om wil gaan. Ik wil werken op basis van wederzijds vertrouwen en daar hoort pijn of verstikking niet bij.
Groetjes, Margje
Samba woont bij schoonvader, in een (nieuw)bouwwijk die nu een jaar of 10 begonnen is en waar nog steeds aan gebouwd wordt aan de andere kant. Het is geannexxeerd door Den Haag, maar je ziet er NOOIT iemand van de gemeente ofzo. Echt een ondergeschoven kindje.
Heerlijk rustig voor de honden
@ Margje
Ik vind dit wel heel erg ver gaan.
Iris opent een onderwerp over de Slipketting, met daarbij in KOEIENLETTERS dat het een middel is waar je mee om moet weten te gaan.
Het lijkt wel of alle topics waar de Mods het persoonlijk niet mee eens zijn worden gesloten.
Daarbij.. je moet ook een RUK aan een slipketting geven. Dan gebruik je dat ding dus FOUT.
ja dat wel, als je een harde ruk geeft ga je fout om met de slipketting...
als je dat niet doet en je er dus goed mee omgaat vind ik dat het niet echt hoort bij de fysieke correcties.
maar misschien zien andere dat anders (:
misschien een halti uitproberen??? daarbij kijkt ie dan naar jou als je er aan "trekt" en is iets vriendelijker naar mijn idee dan he
Ik bedoelde natuurlijk:
je moet GEEN ruk geven aan een slipketting, dan gebruik je 'm fout.
Pff.. ik wacht op de edit functie hier..
@Kirsten
De regels zijn er niet voor niets.
Als je een probleem hebt met hoe de moderators werken, dan kun je een pb naar ons sturen.
Als je weet hoe een slipketting werkt, en je weet hoe honden leren en je hebt je daar in verdiept, dan gebruik je geen slipketting.
Zeker niet als je eens op onderzoek uitgaat, dan lees je al snel dat ieder onderzoek tot nu toe heeft uitgewezen dat trainen met een slipketting alleen maar meer stress voor je hond oplevert.
Margje
Kirsten, waar denk je dat de slipketting voor is?
Die is ontstaan juist om de ruk te geven..
Als je hem daarvoor niet gebruikt, waarom heb je hem dan?
Een slipketting aan een uitlooplijn mag daarom ook niet, door de variabele ruimte corrigeert de hond zichzelf steeds op een ander moment (ligt aan de lengte van de lijn) wat veel stress oplevert, omdat de hond niet weet wanneer een correctie plaats zal vinden.
Een gewone halsband is dan veel beter.
Regels zijn inderdaad goed, maar ik vind wel dat onderwerpen op een normale manier bespreekbaar moeten zijn.
Het is natuurlijk niet zo dat Iris hier staat met de boodschap..
" KOOP ALLEMAAL EEN SLIPKETTING WANT DAT IS ZOOOOOO GOED "
Maar het is jammer dat er de afgelopen tijd veel topics worden gesloten en dat er soms wordt gemierenn....
Daarom is dit topic nog open, zolang de regels niet worden overtreden blijft dat ook zo.
Honden kunnen weleens agressief reageren als ze pijn worden gedaan, dat kunnen we vanaf dit forum niet zien. Adviezen waarvan sommige denken dat ze goed zijn, kunnen geheel averechts werken.
Dat is de reden dat vorige topics van dezelfde strekking op slot zijn gegaan. Jij vindt dat misschien 'gezeur', maar wij denken daar anders over.
Juist omdat Iris zo goed met haar hond omgaat vind ik het heel jammer dat ze nu de slipketting gebruikt.
Bij mijn eerste hond moesten wij tijdens de duitse herderstraining een slipketting gebruiken. Er werd ons natuurlijk ook geleerd hoe je die moet gebruiken.
De ervaring van mij en mijn hond was dat de hond er heel onrustig, gestressed en zelfs agressief van werd, ze snapte helemaal niet dat ze iets fout deed en kreeg ineens die ruk in haar nek. Dat maakte haar boos en onzeker.
Dus ik stopte met het geburiken van de slipketting en had mijn lieve vrolijke hond weer terug.
Voor mij dus geen slipketting.
Natuurlijk is het zo dat iedere hond er anders op reageert.
Ik neem trouwens nergens het woord gezeur in mijn mond. Niet in dit topic.
Ik ben het eens met margje over het feit dat je een hond ook op een hele zachte en rustige manier een hond iets kan leren! Zo HOORT het ook vind ik..
Ik bedoel, opvoeden moet toch op een gezellige en positieve manier gebeuren.. voor de hond is dit niet echt een positieve ervaring..
Toen ik eline kreeg van het blindegeleidehonden instituut werd eline ook getraind met zo'n ketting. Eline had een hele grote wond/schaafplek op haar keel.
Het eerste wat ik heb gedaan is die ketting weggegooid!
Eline trok als een gek toen ze een normale halsband kreeg.. Ik wilde ook eerst teruggrijpen naar deze ketting, omdat dit makkelijk was.
Maar na weken/maanden volhouden, loopt eline KEURIG mee..
Ik gebruik ook een slipketting voor Hektor!
Ik heb deze moeten aanschaffen, voor toentijds mijn gehoorzaamheidscursus! Ik denk dat een slipketting bij sommige honden gewoon nodig is! Met een gewone riem, ren ik achter Hektor aan, hij is gewoon te sterk voor mij. Nu met de slipketting gaat het prima, hij trekt eigenlijk nooit! Behalve als er iets onverwachts om hem heen gebeurd!
Ik snap dat mensen een slipketting niet altijd de juiste oplossing vinden! Maar als je hem goed gebruikt, doe je de hond er toch geen pijn mee?!
Wil even bedanken voor de opsomming om juist geen slipketting te gebruiken....
Ik ben er niet zo voor omdat het idd vaak verkeerd gebruik word...
Kon nu iig goed uitleggen aan mn partner wat de nadelen ervan zijn....
Het zal in sommige gevallen, als er goed mee omgegaan wordt misschien wel een uitkomst zijn.... maar denk dat de meeste mensen te gauw naar een slipketting grijpen... en dat zijn echt niet de mensen die zich trouw inlezen over hoe je een hond "netjes" moet opvoeden...
(bedoel hier dus niemand op het forum mee...,want wij lezen ons wel in ,)
Een slipketting is gemaakt om de 'beet' van een andere hond in de nek na te bootsen.
Hij is dus bedoelt om een ruk aan te geven als de hond iets niet goed doet.
Een hond trekt minder met een slipketting omdat zijn keel wordt dichtgetrokken.
Ik begrijp wel dat mensen hem gaan gebruiken als ze wanhopig zijn en geen andere oplossing weten. Gelukkig weten we hier op het forum wel andere oplossingen die wel goed werken en niet schadelijk zijn.
@Kirsten
Een Quote van jou uit dit topic:
Maar het is jammer dat er de afgelopen tijd veel topics worden gesloten en dat er soms wordt gemierenn....
Ik heb dat even vrij vertaald in gezeur...
In het algemeen gesproken dus. Soms.
Hoi,
Ik heb dus ook even een vraagje naar aanleiding van dit topic.
Ik gebruik bij Django geen slipketting maar een touwtje (bergbeklimtouw) met 2 ringetjes eraan. Is dus wel hetzelfde idee als de slipketting zeg maar alleen iets diervriendelijker om dat de huid niet tussen de schakels enz kan gaan zitten.
Maar ik gebruik het omdat een gewone halsband bij Django niet werkt dit omdat zijn kop even dik is als zijn nek dus elke willekeurige halsband afgaat bij hem. Heb al een semi-slip geprobeerd, maar ook deze gaat af omdat er geen tussen maat is voor hem, hij is of te klein of te groot. Weten jullie nog andere oplossingen zodat ik de "slip" touw af kan schaffen?
Inge,
over het feit dat je hond je vaak te sterk is geloof ik je ook echt. Maar ik denk dat ALLE honden sterker dan ons zijn.. Als een hond ergens heen wilt, dan krijgt niemand m meer gestopt, ongeacht welk ras..
Maar.. waarom lopen NOG zwaardere honden dan wel netjes aan de lijn? Ik denk dat het een kwestie is om de hond aan te leren zich in te houden als die graag ergens heen wilt. JIJ bent de baas, jij beslist waar je heen gaat. De hond heeft niet door dat die sterker is.. en jij moet hem erop wijzen dan hij geen kracht mag zetten op de riem.. Kwestie van tijd toch!?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?