Oke dank je wel lady en ik geef idd gwn voer van mister dog. Maar ik zal het voer eens gaan nakijken!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slechte brokken, goeie brokken.. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Als je er niet uit komt mag je ook een berichtje naar mij sturen met de ingredienten en dan zal ik voor je kijken hoe het zit met goede en slechte ingredienten en percentages vlees, eiwit, koolhydraten enzo
Groetjes
Zinno zou je de informatie ook naar mij willen mailen?
Wij geven nu Dog Lovers Gold, ik vind dit ook fijn voer.
http://www.carnilove.cz/en/
in NL hier te verkrijgen:http://www.dierentopper.nl/c-1866723/carnilove-hondenvoeding/
in BE oa bij de horta winkels op bestelling of andere die ook brit verkopen,of via de invoerder in BE maar dan moet je min 150kg afnemen.
ik keek even naar dat carnilove vleespercentage natuurlijk ok, maar druiven als ingredient? in mijn optiek zijn druiven giftig voor een hond!
Dacht dat druiven zonder pit geen kwaad kunnen.
Waar heb je die brok gekocht? Ziet er interessant uit
via de invoerder in BE.http://www.brit-petfood.be/
nu van brit nooit een grote fan geweest maar Carni love zit er wel het proberen waard uit.
Sommige honden gaan van te veel eiwitten aan de dunne. Hoewel ik 2 gevoelige honden heb, waarvan 1 zeer gevoelig, reageerden ze beiden goed op Orijen. Van de mensen die ik ken die Orijen geven of gegeven hebben, hebben die honden ook nergens last van.
Ja, dat had ik ook gelezen, dus vandaar dat ik er huiverig voor ben..want Lady raakt nogal snel aan de schijt van dingen Maar weet iemand het antwoord op mijn biergist vraag? Op voerwijzer stond dat dat niet goed was.. Maar niet waarom..
En wat vinden jullie van de Wild Prairiebrok van Acana? Die is ook weer een stuk goedkoper, heeft naar mijn idee als enige nadeel wat planteneiwitten uit peulvruchten (wel minder dan 3%)
Duke doet het heel erg goed op Acana Wild prairie, terwijl hij een heel gevoelige maag en darmen heeft. Ik vind het een hele goede brok, met veel vlees en zonder `troep`erin. En vergeleken met andere top brokken nog redelijk betaalbaar.
Iedere hond is natuurlijk weer anders. Dat ik goede ervaringen heb, wil nog niet zeggen dat het ook een goede keus voor jou is. Dat blijft een kwestie van uitproberen. Maar puur op basis van de ingredièntenlijst is het een hele goede brok zonder graan of chemische toevoegingen, met veel vlees, veel hoogwaardige proteine en weinig koolhydraten.
Voor me persoonlijk staat orijen nog steeds op 1 qua ingredienten maar prijs moet ook nog een beetje normaal blijven
van die hoge eiwitten al zoveel tegen gekomen dat er beweerd wordt dat dit slecht is en als ze het dan zelf geven of gaan verkopen is er niks aan de hand,toen ik het gaf deden ze het er prima op groot voordeel tov commerciele graan merken een pak minder stront met zo een vlees brok.
Deze heeft hoog eiwit gehalte. keek bij de chicken high proteine. 37 procent. En ik zie grapes druiven er in?
Die zijn toch giftig voor honden? Ik geloof met name de pit maar ik zie de fabrikant de pitten er niet uitpulken
als het erin zit zal het wel niet gifftig zijn zeker het is niet omdat iemand ergens eens iets beweerd heeft dat dit zo is,las net op barfplaats dat er iemand al 6 jaar druiven geeft aan haar hond en andere doen het blijkbaar ook wel eens
Hoi Zinno,
Het landelijk centrum gezelschapsdieren vermeldt het,
dierenartsenpraktijken hebben het op hun website.
http://www.licg.nl/xx/praktisch/gezondheid-mens-en-dier/gezondheid-dier/vergiftiging-bij-huisdieren.html
Ik denk dat als een grote hond een druifje krijgt die niet meteen zal neervallen maar als die regelmatig een enkel druifje krijgt wel een bepaalde gehardheid zal opbouwen. Maar goed is het denk ik toch echt niet.
In Carni love wordt er dus een grape extracts gebruikt (zou een sterk antioxidant zijn),blijkbaar zou 32mg/kg droge stof druif toxisch kunnen zijn voor een hond verder is daar tot op heden nog geen bewijs van,nu blijkbaar word dat nogal veel gebruikt in brok voer een concentraat van druif zo gebruikt renske ook een druivenkernextract in een aantal producten,zit ook in veel suplementen dus ik zou niet te veel mee gaan in die massa hysterie...
ik zie in die lijst ook koper,zout staan en dat zit ook in alle brokken het,zoalng dat tot een bepaald % erin zit zal dit wel geen kwaad kunnen en nodig zijn.
ja tuurlijk beetje koper is zelfs nodig.
dat schrijven ze ook. maar niet te hoog mg koper.
dat kan koperstapeling veroorzaken.
en er zitten grote verschillen in hoeveel koper in brokken.
ik kies dan liever een brok met wat lager koper gehalte.
en liefst koperchelaat dus natuurlijker koper.
zo is het ook met zout voor mensen. iets zout heb je nodig zit bv in brood maar de doktoren raden het ook af te veel te gebruiken. en van teveel zout gebruik merk je als mens ook niet meteen wat dat merk je later pas.
ik ga zeker niet mee in massahysterie en geloof niet iets als het op zomer een site staat ik check dingen ook op officiele sites bv maar ben wel kritisch en kijk goed voor ik wat geef.
Volgens mij zit er altijd iets van gist in een brok
om het "te laten rijzen" zeg maar, om het brok te maken?
Net als bindmiddel dat zit er toch ook altijd in, aardappel, rijst of andere granen om het samen te klonteren tot brok.
je moet gewoon kopen wat je hond lekker vindt en of de vacht glanst, Kyra krijgt brokken van de Lidl en daar doet ze het perfect op haar vacht glanst ze is vrolijk en blij en ze vindt het lekker wat wil je nog meer s'avonds krijgt ze vers vlees van energique vindt ze ook helemaal geweldig. Dus het maakt niet uit wat je je hond voert als die het maar lekker vindt en geen allergieën van krijgt ect.
Wat ik het meest recent gelezen heb over druiven is dat sommige honden er heel gevoelig op reageren en zelfs sterven, maar dat de wetenschap niet weet of dat aan pit, schil of vruchtvlees ligt.
Kyra krijgt heel af en toe als ik bijv. stampot eet en het is te weinig voor nog een keer opbakken krijgt zij het restje zijn meestal 2 o 3 happen gistere had ik teveel hutspot zet het bord op de grond hap slik weg. Maar sávonds lag ze naast mij op de grond en stinken die hond ik zei "Gatver Kyra je stinkt",En als ik dat zeg loopt ze heel beledegend naar haar mand en gaat daar maar liggen meure lollll. Het lijkt wel of ze alles begrijpt wat ik zeg.
heel herkenbaar haha
Geloof dat het nog niet helemaal duidelijk is waar het aan ligt de gevoeligheid voor druiven. Het zal heus meevallen met ietsje druivenextract en dat eens te geven maar als ik een brok kies om dag in te voeren en er zijn ook brokken met ander natuurlijk antioxidant en dat zijn er zat dan kies ik persoonlijk mooi daar voor Ik ga dan liever voor de natuurlijke antioxidanten rozemarijn, vit. C, org. selenium. Maar respecteer de mening van Zinno. Ieder moet maar kiezen wat goed voelt
Druivenextract is een natuurlijk antioxidant en zit in de meeste brokken
of denk jij te weten als er op de zak staat antioxidant welk dit juist is?90% is dit dus van grapes
dus wat weet jij nu wat jij geeft niks dus:
Grapeseed extract and grape pomace are very widely used in pet foods as they have excellent antioxidant properties. Antioxidants in the diet are useful because they help combat harmful free radicals, support the immune system and may help to delay ageing.
Grape pomace is the dried and extracted grape skin and seed, rather than the whole grape. There's no risk in feeding it to dogs. Dogs can suffer from fatal renal failure after eating grapes or even raisins, but the seed and skin are considered safe. Studies indicate that the toxic element is in the flesh of the grape, which is not included in grape pomace.
Other alternatives commonly used in pet foods now are rosemary extracts, mixed tocopherols, Quercetin and green tea. Antioxidants on a pet food label may be listed by name or may come under the catergory term ‘EC Permitted Antioxidants’. If pet owners want to find out what specific antioxidants are included in the recipe, they can contact the pet food manufacturer who is on hand to provide recipe information.
Was uitgelogt van die 90% mag je gerust 100% maken.
nog een site gevonden met wat leuke weetjes:
http://www.pfma.org.uk/faqs/pet-food-ingredients/
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slechte brokken, goeie brokken.. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?