Flexlijn, het leek zo mooi!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Hallo HP'ers

Omdat ik mijn honden niet overal los kan laten lopen ivm drukke wegen had ik gister voor beide een flexi gekocht. Vanochtend meteen uitgeprobeerd. Ideaal, ze konden lekker een eindje bij me vandaan snuffelen en ik kon ze bij de wegen weghouden. Super dus alleen mijn ene hond (weegt overigens maar 17kg) kwam aan het eind van de rollijn en opeens schoot heel die lijn uit dat kastje, ze trok niet maar hij schoot er zo uit. Er stond dat de lijn voor honden was tot max 30kg. Ik natuurlijk geschrokken en gelukkig kwam hondlief wel terug op mijn commando. Die andere hond van me die luistert dus niet al te best en ik was allang blij dat hij niet diegene was waar de lijn van kapot ging. 

Omdat ik aan het begin van onze wandeling wel heerlijk heb kunnen wandelen met de honden wil ik dus wel graag een flexi voor de veilige 'vrijheid'. Hebben jullie ervaring of goede tips qua aanschaf van 2 nieuwe betrouwbare flexilijnen? Dit hoop ik niet meer mee te maken!

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, het leek zo mooi!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat je gewoon een kapotte hebt gekocht.
Hij zal denk ik al niet helemaal goed geweest zijn.

Ik zou terug gaan naar de winkel en een nieuwe vragen.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

... een flex is vaak echt een onding.. gebeuren zoveel ongelukken mee.. waarom kijk je niet voor een longeerlijn? Hebben ze de vrijheid en is veeeel veiliger..

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Wij hebben deze:

http://www.guppy.nl/honden-halsbanden-tuigen-lijnen/4590-flexi-rollijn-comfort-3-l-petrol-blauw.html



Wij gebruiken hem al bijna een jaar voor onze stafford en de lijn heeft flink wat klappen te verduren maar tot nu toe super veel schik mee. Rolt altijd goed in, ook als er zand op de lijn heeft gezeten. We hebben overigens wel gekozen voor de L die tot 50kg gaat. Ondanks dat die van ons maar 25kilo weegt. Ook voor Ayla hebben we deze flexi gekocht.

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Longeerlijn heb ik zelf al geprobeerd van mn paarden maar het is enorm lastig als je met 2 honden en 2 longeerlijnen loopt aangezien je die lijnen snel moet kunnen oprollen als er verkeer aankomt. Voordeel van de flex is dat hij dat zelf doet vandaar mijn keuze voor een flexlijn.

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

flexi geeft helaas geen garantie op het binnenwerk. ik hoop dat de verkoper coulant is.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Wij hadden een keer een hele goedkope van de blokker.
Die was na 1 wandeling helemaal kapot, draad eruit, dat handvat uit elkaar.
Nu hebben wij een echte officiele flexi(dat merk heet flexi dus)
En die is niet stuk gegaan.
Het is voor 40 kilo.
Alleen ik gebruik hem heel weinig, als me hond naar een andere hond of kat toe wilt, kan ik hem moeilijk corrigeren. En als ik op dat knopje druk, krijg ik een ruk aan me arm, wat niet helemaal goed is voor me spieren.
Bovendien heeft hij door de flexi leren trekken.
Ik gebruikte hem eerst wel altijd, maar voor corrigeren of iets vind ik m niet idiaal.
Sem kan wel los, dus waar hij los mag, laat ik hem los.
Het zou misschien wel ideaal zijn voor jou situatie als de hond nog niet optimaal luisterd. Je kan wel oefenen met hier komen aan de flexi

honden page profiel *Luna**Luna*

honden foto van *Luna*

Wat voor een had je dan?
Wij hebben zo een: flexlijn Deze is voor kleine honden, maar ze zijn er dus ook in grotere maten ;-)

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Wellicht heb je inderdaad één met productiefout gekocht.Maar mijn man (ik niet, vind het ondingen) gebruikt één van dit type flexi compact. Uit één stuk lint en ook geschikt voor honden tot 35 kg dacht ik, Sasha weegt +- 16 kg. Tot hiertoe houdt hij het prima, we hebben hem al 3 jaar en ik kan je zeggen dat hij al wat trekkracht en springkracht heeft mogen weerstaan.

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Ja ik denk inderdaad ook een productiefout. Ben wel even flink geschrokken.Ik heb een flexi met een koord, niet met zo'n lint. 

Heb geluk gehad dat het bij de hond gebeurt die vrij goed luistert. Die ander heb ik al meerdere keren bij achter een boom moeten zitten omdat hij pas terugkomt als hij me niet meer ziet. Het liefst zou ik ze los laten maar ik durf het nog niet aan. De ene hond van bijna 1 jaar loop ik nu de C cursus mee en luistert redelijk goed maar mijn reu van 2 niet. Daar ben ik wel mee op cursus maar ben net gestart met A. Ik heb hem ook pas vanaf december(asielhondje). Die kan ik absoluut nog niet loslaten dus ik vond de flex een mooi idee zo hebben ze toch wat vrijheid! Nu ben ik een beetje huiverig geworden maar oke, ik denk dat ik gewoon pech heb gehad!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik heb ook een Flexi, gebruik het nietmeer bij mijn eigen hond maar bij de asiel hondjes, nooit echt problemen mee gehad.
Ik heb ook nog een dunne lange lijn van 15 meter die ik wel eens gebruik voor mijn eigen hond als ik ergens ga wandelen waar ze eigenlijk los zou kunnen (maar dat kan ze niet).
Image and video hosting by TinyPic

Ben ik heel blij mee, ik hang het aan een soort heup gordel dus ik heb ook mijn handen vrij en mijn hond kan overal snuffelen. ;-)

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Het nadeel van die met lint die dan koord wordt, vind ik dat ze weleens net op die overgang willen stuk gaan. Destijds bij mijn grootouders gezien, ik denk dat ze toen enkel die met het touwtje hadden, en elke keer ging die stuk op die overgang.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" ... een flex is vaak echt een onding.. gebeuren zoveel ongelukken mee.. waarom kijk je niet voor een longeerlijn? Hebben ze de vrijheid en is veeeel veiliger.. "

Helemaal mee eens!

Het heeft mij mijn spieren en pezen gekost van mijn linker vingers, hand, arm, schouder, nek en rug! Ik kon van het een op het andere moment niet eens meer die flexriem vast houden.
Verder had mijn hond er een onstoken wervelkolom aan over gehouden.
Mijn hond knapte sneller op als ik. Mij heeft het zeker een half jaar geduurd en nogsteeds is het een zwakte punt en dat zal altijd zo blijven.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoe kan dat dan?
Ik heb voor Jamie een flexi en vind het echt ideaal voor de kleine rondjes.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tja, ik had mijn herder van 36 kilo aan zo'n riem en die wilde naar de eendjes. Hij 'vroeg' om toestemming en ik dacht dat die lijn wel lang genoeg zou zijn. Dat schatte ik verkeerd in, waardoor hij in volle vaart in het einde van de riem knalde en de riem op de grond viel. In eerste instantie voelde ik nog niet zo veel en was ik vooral bezorgd om mijn hond, maar toen ik de riem op probeerde te pakken, merkte ik ineens dat ik hem niet vast kon houden. Dat is best een rare gewaarwording kan ik je zeggen..
De riem hield het overigens wel ;-) Het was een 8 meter riem voor 50 kilo.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Oei, dat is niet zo prettig nee. Snap dat je de flexi dan niet meer wil gebruiken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Nee, hier komt hij er niet meer in ;-) Hij heeft nu gewoon een lange, leren riem. Geloof dat hij 2 of 3 meter is. Dat is voor hem prima. Hij hoort en ziet steeds minder, dus heb hem helaas steeds vaker vast en laat hem regelmatig ook thuis. Ik vind het wel zielig, maar het is niet anders.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Wat gevaarlijk zeg, dat de lijn er helemaal uitschoot. Ben ik ook altijd bang voor. Straks gebeurd het bij een drukke wel o.i.d. 

Ik heb ook een flexi... ...Ergens achter in de kast.

Jet is met dat ding een ongeleid miniprojectiel. Ze vliegt alle kanten op en trekt alsof d'r leven ervan afhangt. 

Inderdaad wat Lisanne zegt een longeerlijn o.i.d. lekker stevig

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Wat voor flexlijn had je dan (merk)?

Ik heb lijnen van Flexi zelf van 8 meter met koord, maar 2 maten groter dan het gewicht van mijn honden.

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Maar met die longeerlijnen is toch niet handig? Dan ben ik bang dat ik ze niet optijd opgerold heb als er verkeer aankomt. Het is uiteraard nog een keer het proberen waard misschien moet ik er even handigheid in krijgen.
Oew dat is wel heftig zoveel letsel van de flexi!

honden page profiel KK

honden foto van K

" Wij hebben deze:

http://www.guppy.nl/honden-halsbanden-tuigen-lijnen/4590-flexi-rollijn-comfort-3-l-petrol-blauw.html

http://www.guppy.nl/4590-6312-thickbox/flexi-rollijn-comfort-3-l-petrol-blauw.jpg

Wij gebruiken hem al bijna een jaar voor onze stafford en de lijn heeft flink wat klappen te verduren maar tot nu toe super veel schik mee. Rolt altijd goed in, ook als er zand op de lijn heeft gezeten. We hebben overigens wel gekozen voor de L die tot 50kg gaat. Ondanks dat die van ons maar 25kilo weegt. Ook voor Ayla hebben we deze flexi gekocht. "

cash heeft dezelfde, en ze heeft al een aantal keren een spurt gezet, zodat ik me schrap moest zetten als de lijn op zijn eind was, maar hij ging niet kapot. ik heb een lijn tot 50 kilo, en cash weegt 33 kilo.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Hadden wij laatst ook met Bodhi. Alleen die was wel wat ouder. Nieuwe gekocht en die heeft meneer tijdens een autoritje kapot gebeten :P.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Overigens had ik voor de flexiriem een neppert op marktplaats gekocht. Die leek er heel veel op en zou volgens de verkoper net zo goed zijn en geschikt voor 36 kilo. Mijn herder trok nog niet eens en dat ding brak al door midden. Heb je mss een neppert gekocht?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb de Flexi Giant. Dat is een maatje groter dan dat eigenlijk nodig is, maar ik loop dus er nu al 2,5 jaar mee. Daarvan liep ik een jaar 3x per dag met dat ding omdat meneer destijds niet los kon.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Overigens had ik voor de flexiriem een neppert op marktplaats gekocht. Die leek er heel veel op en zou volgens de verkoper net zo goed zijn en geschikt voor 36 kilo. Mijn herder trok nog niet eens en dat ding brak al door midden. Heb je mss een neppert gekocht? "

ik had zo'n goedkoop ding van de action voor cash in het begin. die trok ik zo zelf al kapot.

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Ik mag het niet hopen..er staat ook gewoon flexi op dus ik ga ervan uit dat het goed is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Toevallig de mp aanbieding van 10 euro?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Komt daar ook sleet op ? Ik heb er nog in de kast liggen van mijn vorige hondje. Nu gebruik ik gewoon les want met een flex loopt hij alle richtingen uit. Misschien later als hij beter luistert.....luisteren  ventjes beter met ouder worden '? honden bedoel ik ':-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

En nu in het NL O-)

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Nee niet van MP, had ze gekocht in een dierenwinkel.Snap overigens de post van anny ook niet helemaal, uitleg?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, het leek zo mooi!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^