Flexlijn, het leek zo mooi!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

anny bedoelt of de lijn verrot, zeg maar.of hij zwakke plekken krijgt als ie in de kast ligt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, het leek zo mooi!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat hangt af van de insecten die in je kast leven ;-) Maar over het algemeen zal het wel mee vallen denk ik.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik had er 1 voor mijn vorige hond en die was berekend op 1.5x zijn gewicht
op een dag schiet hij uit en het haspel spatte uit elkaar in wel 100 stukjes
en dat was van een officieel duur merk uit een heel bekende dierenspeciaalzaak
wat zei de fabrikant "u heeft er een te sterke hond aan laten lopen"..........

onzin natuurlijk, dingen zijn zo sterk als hun zwakste schakel
mijn ervaring is wel dat de haspels met een lint ipv een touw, sterker zijn
maar ik zal er nooit meer 1 gebruiken, geef mij maar een dubbel gestikye leren riem, of de hond loopt los

maar die haspels...... ik vertrouw het echt nooit meer

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

"
cash heeft dezelfde, en ze heeft al een aantal keren een spurt gezet, zodat ik me schrap moest zetten als de lijn op zijn eind was, maar hij ging niet kapot. ik heb een lijn tot 50 kilo, en cash weegt 33 kilo. "

haha hier hetzelfde. Daddy krijgt weleens een gekken uurtje en vergeet dan dat hij aan de flexi zit, dan rent hij in volle vaart weg en na 8 meter word ik mee getrokken.. ;-) Ik was ook sceptisch over het gebruik van een flexi, heb met een longeerlijn gelopen maar dat vind ik waardeloos. Je moet constant je lijn omhoog halen als je hond dichtbij je komt en als je dat niet doet sleept dat ding overal doorheen. Sinds wij 2 honden hebben gebruiken we de flexi's niet meer voor de normale wandelingen, alleen nog maar in het bos waar ze niet los kunnen.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb voor allebij mijn honden een flexi lijn met lint ( type summertime ).

Ze mogen allebij voor honden tot 35 kilo gebruikt worden, de roze flexi summertime gebruik ik al zo'n 5 jaar voor mijn flatcoated retriever van 28 kilo, deze lijn heeft al heel wat te verduren gehad en is ook al regelmatig gevallen, maar rolt nog steeds goed in.

Ook heb ik nog een oranje flexi summertime, deze gebruik ik al 2 jaar voor mijn 20 kilo wegende australian sheperd, ook deze lijn heeft al heel wat te verduren gehad., want mijn jonge hond heeft nog weleens de nijging om flink te trekken als ze bekende mensen en honden ziet.( ook speelt ze nog wel eens met bepaalde honden als ze aan de lijn zit, wat natuurlijk niet echt handig is )

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ook ik heb een flexilijn (zo'n echte), de Comfort Long 1. Bo is "maar" 9 kilo en hij is voor honden tot 12 kilo. Hij heeft al een aantal keer flink eraan gerukt (om verschillende redenen) en er is zelfs een tiental keer een golden retriever a 30kg dwars doorheen gelopen en hij rolt nog steeds.. Schijnbaar heb ik erg geluk (tot nu toe) met mijn flexi? :O Vind het ding wel een uitkomst hier want we wonen vlak langs een hele drukke weg dus ik ga Bo niet loslaten, al luisterd hij nog zo geweldig. 

Misschien toch maar een back up flexi kopen "voor het geval dat.."

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik gebruik voor Perdie deze:
http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/rol_lijnen/flexi_special/264084#more



Voorlopig ben ik er enorm blij van. Hij wordt nu al enkele maanden regelmatig gebruikt en heeft ook al heel wat meegemaakt. De lijn zou voor honden tot 50 kg zijn en Perdie weegt maar rond de 20-25 kg. Mijn vorige flexi (met dun touwtje) heeft het ook wel vrij lang gedaan, maar was eigenlijk voor kleinere rassen en op het einde werkte de stop niet meer zoals het moet. De flexi die ik nu heb bestaat ook in een nog grotere versie :-)

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

" Ik gebruik voor Perdie deze:
http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/rol_lijnen/flexi_special/264084#more

http://media.mediazs.com/bilder/hondenlijn/flexi/giant/l//m/0/300/230356_giant_l_petrol_0.jpg

Voorlopig ben ik er enorm blij van. Hij wordt nu al enkele maanden regelmatig gebruikt en heeft ook al heel wat meegemaakt. De lijn zou voor honden tot 50 kg zijn en Perdie weegt maar rond de 20-25 kg. Mijn vorige flexi (met dun touwtje) heeft het ook wel vrij lang gedaan, maar was eigenlijk voor kleinere rassen en op het einde werkte de stop niet meer zoals het moet. De flexi die ik nu heb bestaat ook in een nog grotere versie :-) "


Hoe zijn die flexis als ze nat worden, ik heb gehoord dat ze dan niet meer goed oprollen?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Jeetje zeg, ik zou me ook helemaal wild geschrokken zijn. Gelukkig was het bij de hond die wél luistert, brrr, het idee wat er kan gebeuren zeg, jakkes. 

Wij hebben een Flexi van 7 meter met koord; deze, maar dan de L (is volgens mij tot 35 of 40 kilo), ze weegt maar 15 kilo. 
 
Deze heeft ook al heel wat te verduren gehad, ben d'r ook erg tevreden mee. Juist omdat Mellow niet los kan. We oefenen met deze lijn ook nog steeds met hier komen (gaat de ene keer wel, de andere keer niet).
Voor honden die niet los kunnen is het gewoon een fijn alternatief, mits het niet uit elkaar valt enzo ;-)

Een longeerlijn is dan misschien steviger, maar met een hond die nog wel eens kan uitvallen naar (vooral) fietsers, vertrouw ik daar niet op, dan heb ik haar nooit op tijd bij me.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja dat had ik ook gehoord, maar intussen toch al wat regen meegemaakt en hij rolt nog steeds goed op. Het maakt wel een klein beetje meer geluid tijdens het oprollen (al vanaf dag 1 dus niet door de regen) dan mijn vorige flexi maar ik ben er wel positief over. In het begin dacht ik ook wel: oh die is veel te zwaar maar dat viel uiteindelijk echt 100% mee :-)

honden page profiel KK

honden foto van K


toen ik cash gisteren uit pension ging halen om te wandelen(ze is loops, dus is tijdelijk in pension), was ze zo blij dat ze me met 2 benen van de grond af trok. ik dacht no: yess, ik kan vliegen...:-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zet af en toe die band van de flexi in een Biotex sopje. Dan komt er modderwater vanaf en daarna doet hij het weer een stuk beter.

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Ik ga gewoon een nieuwe kopen, ik waag het er op onder het mom 'productiefoutje'. Ik vind het voor mijn hondjes heerlijk dat ze toch enigszins vrijheid hebben maar ik toch kan ingrijpen in onveilige situaties en omdat die ander momenteel echt nog niet los kan, kan hij zo toch lekker snuffelen zonder vast naast me te lopen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Wat ik belangrijk vind bij een flexilijn is dat het geen dun touwtje is dat er uit komt, maar een breder stuk ;-) Dit lijkt me veel steviger (misschien maar het gedacht hoor :p)
Flexi met dun touw, degene die mij niet stevig lijken voor honden boven de 20kg:

Flexi met breder touw, zo eentje hebben wij (voor honden tot 50kg)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik heb ook een lijn van flexi. En geen problemen mee. Ik den kdat je gewoon een misproductie hebt gekocht.

honden page profiel Rosa en 2 kanjers!Rosa en 2 kanjers!

honden foto van Rosa en 2 kanjers!

Ik heb een nieuwe Flexi besteld. Voor honden van 25 kg. De mijne weegt 10 dus dat moet goed komen. Ook inderdaad met een breder lint wat eruit komt. Nu maar hopen dat we weer lekker in veilige vrijheid kilometers kunnen maken!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik weet eigenlijk niet beter dan dat die flexilijnen en look-a-likes altijd worden afgeraden. Tijdens de puppycursus van Misia liet de trainer ook zien hoe kwetsbaar ze zijn, hij rukte er eentje compleet aan flarden met een minimaal rukje aan de lijn van een jonge Herder. (de eigenaar van de lijn kreeg vanzelfsprekend de kosten vergoed)

Ik hou zelf van lederen riemen en dan die versies met een aantal ogen eraan zodat je de lengte kan instellen. Zo heb ik alles tussen de 1m en 2.5m aan lijn van oersterk leer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, het leek zo mooi!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
^