Dacht ik dus een dierenarts te hebben die dit doet, zijn ze recent gestopt...
Ze vinden de test die zij uitvoerden (met een kleurstof) niet betrouwbaar.
En eigenlijk wil ik Abby (en ook Keyser) niet nodeloos vaccineren.
Wie woont er in de omgeving van Hoorn en weet een dierenarts die dit wel doet??
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Titreren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
amsterdam.. natuurlijk gezonde dieren en zoo natuurlijk....beide titeren
Goede vraag! Ik wil ook titteren en woon in de omgeving Alkmaar, dus niet zo ver van je vandaan
Volgens mij doet Heilloo het wel, maar het is niet de goedkoopste kliniek..
vaak wordt het per pc uitgevoerd, op de computer, en nee dat is niet betrouwbaar.
bloed afnemen en dan opsturen naar een laboratorium , maar daar zit een kostenplaatje aan, maar daar wordt het getest op de antistoffen van de virussen. op de computer is niet betrouwbaar, maar de meesten dierenartsen doen het op deze manier.
titeren, op de hondenencyclopedie, daar staan de dierenartsen die dit uitvoeren.
Willemijn, met een PC? Wat is dat nu weer voor flauwekul?
De VacciCheck correlleert enorm goed met de Golden Standard en is in die zin betrouwbaar en goedgekeurd door de USDA. Een dierenarts die dit nu nog steeds betwist, laat zich niet leiden door kennis en vernieuwing, laat staan het juist interpreteren van hoe dit onderzoek hier in Nederland is verlopen en door blijkbaar fout onderzoek een negatieve uitkomst had op 1 faculteit. Het tweede eigen onderzoek dat in een lab van een bekend vaccinfabrikant heeft plaatsgevonden, bleek wel betrouwbaar. Oftewel dit onderzoek was correct uitgevoerd.
http://www.nmlhealth.com/n,3055,/VacciCheck-goedgekeurd-door-USDA.aspx
http://www.nmlhealth.com/c,5723,,/Vaccineren-op-maat-en-titerbepalingen.aspx
Hier vind je dierenartspraktijken die de VacciCheck in huis hebben:
http://www.nmlhealth.com/c,5779,,/Verkooppunten-VacciCheck.aspx
De VacciCheck wordt al een aantal jaren in meer dan 30 landen over de hele wereld naar veel tevredenheid gebruikt. En daar is gedegen onderzoek aan vooraf gegaan, door o.a. prof. R.D. Schultz en andere vaccinatieonderzoekers die grote groepen honden hebben gevolgd. Ook hieruit bleek dat deze titertest betrouwbaar is en is uiteindelijk goedgekeurd door de USDA. Zo'n goedkeuring krijg je niet als er niet voldoende getest en gecorrelleerd is.
http://biogal.co.il/experts/
maar die lijst is dus niet actueel.
Mijn dierenarts staat er nog tussen maar doet het niet meer.
Zij vinden de test zelf vaak niet duidelijk genoeg.
ik vind het wel prettig om een vaste dierenarts te hebben.
Iemand die mijn honden kent en waar ik in geval van nood zo naartoe kan.
Ik ga niet stad en land afreizen voor een titerbepaling.
Zeker gezien het feit dat ikzelf geen auto/rijbewijs heb.
Mijn dierenarts zit op 5 minuten lopen. Helaas doe ze dit dus niet meer.
Enige optie is dan nog Heiloo..
maar dat kost dan weer een klein vermogen.
Ik volg even.
Ik heb zojuist Any Animal in Heilo gesproken.
Iedere 10de van de maand hebben ze een titerbepaling-kortingactie.
Er wordt dan een titerbepaling gedaan voor 33,50 (ipv 46,75)
Er wordt niet getest op de ziekte van Weil.
Eventuele vaccinaties kosten na de titerbepaling 19, nogwat
Even ter informatie
Toevallig ben ik gisteren begonnen met eea uit te zoeken. Wij wonen in Purmerend en dan zou Any Animal in Heiloo ook de dichtsbijzijnde DA zijn die tittert. Als je ff goed op hun site kijkt zie je dat de titter gratis is. Dat scheelt misschien weer in de reiskosten...
gratis??
dat is niet wat mevrouw de assistente me net vertelde..
KLOPT!!!
Dat heb ik verkeerd begrepen... Er staat dat er geen consultkosten berekend worden!!!
Dat is idd iets anders. Wat ze echter voor de titter rekenen staat er dan weer niet bij...
zie bovenstaand bericht
die prijs van 33,50 is dus al met korting omdat ze alles dan in 1 x inzetten en je aan het einde van de dag gebelt wordt met de uitslag.
Ik vind de prijs op zich nog wel meevallen.
Dat is inclusief alles. consult, prikken, inzetten...
En het waarom ze niet op Weil testen... bel ze even
Huh.. Daar kijk ik raar van op.. Mijn eigen da in Schagen tittert ook! Hij stuurt het naar het lab voor 100 euro... Schrik!
Dierenkliniek Zuiderkaag (ook in Schagen) doet de Vaccicheck voor 50 euro.
Ranzijn (Alkmaar) heeft er totaal geen ervaring mee, maar kan het wel naar het lab sturen. Het kost dan 40 euro per virus (niet alle virussen kunnen ze testen) en nog eenmalig 35 euro.
Er is op internet een overzicht te vinden van dierenklinieken die titeren, per woonplaats. Ik heb een lange zoektocht gehad om een dierenkliniek te vinden die Romeo getiterd heeft. Maar de aanhouder wint. Mijn dierenkliniek nodigde Romeo uit voor de grote cocktail, nadat hij elders getiterd werd, bleek hij nog genoeg antistoffen te hebben. Er zijn titertesten die ze in eigen huis kunnen doen. Alleen de rabbiestiterbepaling wordt nog uitbesteed aan een laboratorium, die is ook duurder, ik dacht iets van euro 108,00. De titerbepaling voor 3 onderdelen kostte euro 85,00.
Deze wordt gewoon in eigen huis gedaan. In de prijs zit ook een check-up van bloeddruk, hart, longen,ed, de bloedafname, de test en het laboratoriumonderzoek.
Ik vond hier nog een intressant stukje op:
http://dier.jyoti.nl/
Er staat dat entingen over het algemeen 2 tot 3 jaar goed blijven en dat bij sommige volwassen honden er al een levenslange bescherming is.
Ook staat er dat de ziekte van Weil twijfelachtig is omtrend het nut. In het buitenland zou er namelijk een andere versie van Weil zijn als waar alle honden (in NL en buitenland) voor geent worden. De honden die dus tegen weil geent worden, kunnen alsnog ziek worden. Dit is te vergelijken met de kennelhoest enting en de menselijke griepprik.
Of in NL de ziekte van Weil ook een andere vorm heeft aangenomen, is nog niet 100% duidelijk.
Mijn beesten worden dus pas over 3 jaar weer geent, als ik ze uberhaupt nog ent.. Mijn heder van 13 jaar ent ik zowiezo niet meer, maar ik zie eigenlijk ook niet het nut om mijn huis katten te enten. Als die al buiten komen, komen ze alleen in mijn eigen, afgesloten tuin..
Zijn er hier toevallig ook mensen die meer weten omtrent het enten van konijnen? Die kun je namelijk niet laten titteren. De nieuwe ent vorm voor konijnen zou volgens de fabrikant 1 jaar geldig zijn, maar is dit ook daadwerkelijk zo?
Vanaf welke leeftijd is titeren zinvol?
Buddy had tot nu toe alleen zijn puppy inentingen gehaad. Hij is nu een jaar oud en de vraag komt nu natuurlijk op. Ergens heb ik gelezen, dat het goed is nog alle inentingen met 1 jaar te geven en daarna pas te titeren.
Is dat juist of kan ik nu al naar titeren vragen??
....snap ik natuurlijk niet goed: bij titeren kijken ze of er nog genoeg antilichaampjes zijn, waarom zou dat afhangelijk zijn van de hoeveelheid inentingen die de hond al gehad heeft?
Titeren is zinvol vanaf een leeftijd van 3,5 maand. En dan met name om te bepalen of de 3-maanden vaccinatie is aangeslagen en juist ook pik je zo de non responders er goed uit. Bij een non responder heeft het geen enkel nut te blijven vaccineren. Is de 3-maanden vaccinatie aangeslagen, dan mag je er vanuit gaan dat je pup al een enorm lange bescherming uit vaccinaties geniet. Er zijn dierenartsen die de vaccinatie bij zo'n positieve titer meteen wegschrijven naar 3 jaar verder. Wil je dat niet, dan is jaarlijks titerbepaling zinvol, tot aan het moment van bijvaccineren. Daarna kun je volstaan met elke 3 jaar titerbepaling. De booster op 1-jarige leeftijd is al een enorme tijd achterhaald en niet zinvol. Op het moment dat de titers nog ruim voldoende zijn en je wel vaccineert, dan doet de vaccinatie niet wat het moet doen en werk je vaccinatieschade in de hand. Zolang je het niet nodig hebt voor doeleinden waarbij vaccinaties binnen het schema vereist zijn, dan is vaccineren op maat een stuk gezonder voor je hond. http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid2.htm
Hier vielen ook de eerste oproepen voor de entingen in de bus.
Ik wilde eerst weten of de entingen die ze kregen in hun eerste levensjaar aangeslagen hadden en dus werd getiterd.
De titers waren allen hoog-positief. Dus mijn honden hebben beide een goede afweer opgebouwd tegen hondenziekte, hepatites en parvo.
Ik heb ze dit jaar wel nog de enting voor Weil laten geven, achteraf had ik deze ook wel weg kunnen laten, aangezien het absoluut niet zeker is , dat ze dan beschermd zijn tegen deze ziekte.
Titeren op ziekte van Weil,haalt ook niks uit, omdat bij veel honden ondanks de entingen geen goede titers gemeten kunnen worden.
Kennelhoest laat ik niet enten, omdat ook dit vaccin weinig bescherming biedt. Je kunt het vergelijken met griep bij mensen. Het virus muteert en het vaccin loopt meestal achter de feiten aan.
Bedankt voor jullie reacties!
Dank je wel voor de link, goldendelicious!
Ik heb nog een vraag
Stel dat mijn arts geen titer bepalingen doet, kan hij dan voor mij gewoon zo'n VacciCheck bestellen? Of moet ik e ht op zoek naar een da die er ervaring mee heeft en dat al sowieso in zijn praktijk doet?
Ik vraag, omdat volgens de lijst op HP de dichtbijzijnste praktijk 60 km hier vandaan is en dan ook nog een betaaltunnel ertussen ligt.
Moet toch kunnen als ik bij mijn (eh Buddy's) da erna vraag, toch??
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die titterbepalingen belachelijk duur vind. Ik zit er serieus om te denken om mijn bouvier gewoon om de 3 jaar te laten enten zonder titteren. Mijn herder van 13 jaar laat ik helemaal niet meer enten.
Kennelhoest gaf ik al heel lang niet meer (ze kregen het ondanks de enting alsnog). Ik lees nu op verschillende sites dat dit met Weil eigenlijk ook gaande is, dus zal ik weil ook niet meer appart geven. Voorheen deed ik namelijk om de 3 jaar de cocktail en tussen door elk jaar weil.
Over het enten van de katten heb ik nog wat twijfels. Ik ga het of om de 3 jaar doen of helemaal niet meer. Mijn katten leven namelijk bij mij in huis en in mijn tuin. Maar door de schutting heen kunnen ze wel in aanraking komen de verwaarloosde katten (zien er zeer ongezond uit) van een buurvrouw van ons. 1 van mijn katten is totaal onhandelbaar door een dierenarts, haar entingen geef ik dan ook altijd zelf en in de huiselijke omgeving (lees: ik doe alsof ik naar bed ga, kat komt bij me en ik stop de prik en een snoepje erin). Het probleem is dus dat als zij iets mankeert, ik haar nooit kan laten helpen.
Over de kosten heb ik ook wel gelezen, maarja......
Ik ben bij mezelf ook heel voorzichtig met inentingen, omdat ik een autoimmunziekte heb. En griep-vaccinatie heb ik bij voorbeeld nog nooit gehad. Omdat ik graag reis, moet ik dan natuurlijk dat een of andere doen. Maar eerst nadat ik goed geinformeerd ben.
Kosten, hm, ja......maar die heb ik sowieso bij een Berner die vers eet
Ik denk, omdat een berner ziekte-gevoelig is, dat titeren zeker van nut is. Ik zeg maar zo: de kans dat een berner op hogere leeftijd ziek wordt (wat er dan ook bedoelt is met "hoge leeftijd" bij een berner), die zit er helaas helemaal in. En ik wil me dan gewoon niet zelf moeten vragen: heeft dat iets met vaccinaties te maken??
Ik had ook het neusspray tegen kennelhoest genomen - was verplicht voor de hondenschool. En rabies moest die ook: mijn ouders wonen in Duitsland. Maar wat niet echt moet, dat wil ik niet geven.....
Mijn hondenschool had idd ook het beleid van je moet elk jaar enten en je moet elk jaar kennelhoest geven, maar mijn bouvier had dat dus niet gehad. Ik heb niets gezegd, liet het paspoort zien en ze keken er langer op als een ander paspoort, maar uiteindelijk mocht ik toch door.
@ Buddy, het is wel belangrijk dat een DA weet hoe een vaccicheck werkt. Is nog niet zo simpel! Zou zeker naar iemand gaan die dit meermaals gedaan heeft, want valse titers schiet jij, je hond en niemand iets mee op!
Zo werkt de vaccicheck!
http://youtu.be/wQ4o6gFzqiw
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Titreren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?