Annelies: bedankt, dan begin morgens eens met rondbellen.
Ik dacht dan te simpel: bloed afnemen en naar een labo met kennis opsturen....als ze het natuurlijk in het eigen labo doen, is kennis zeker van belang.
Morgen vroeg bel ik al eerste mijn da, dan weet ik al meer. Misschien doet hij het ja, wie weet? En anders weten zij misschien waar ik het kan laten doen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Titreren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Roosje: jaja, achteraf was ik ook slimmer.....niemand kijkt echt heel goed naar de passport
Sowieso: wij gaan deze cursus nog beeindigen en dan stoppen we ermee. Vooral Buddy, maar ook ik, hebben er niet echt plezier in
Ik had meer zoiets van 'ik probeer het gewoon' en anders was ik naar een andere school/vestiging gegaan. Het ging immers 'alleen maar' om behendigheid.
Positieve titers worden mooi in het entingenboekje genoteerd met stempel van de kliniek en handtekening van de DA.
Op nederlandse tentoonstellingen worden al titers geaccepteerd. Dit weet ik van mensen die met getiterde honden deze tentoonstellingen bezocht hebben.
Het zal steeds vaker voorkomen dat mensen laten titeren ipv enten, omdat bekend is dat veel honden leiden aan verborgen symptomen, die te wijten zijn aan schade door vaccinatie. Veel reguliere DA's willen hier nog niet aan, en laten je liefst 20× terugkomen,KASSA!, VOORDAT ZE HIER OOK MAAR AAN WILLEN DENKEN.
Daarentegen zijn er legio homeopaten die mens en dier, behandelen voor vaccinatieschade en met succes.
Zelf heb ik twee pups uit een nest gehad die na de vaccinatie verlammingsverschijnselen vertoonden en waar de reguliere DA wilde behandelen voor groeipijn. Ik ben toen naar de homeopaat gegaan die ook DA is.
De homepaat tevens DA , behandelde op vaccinatieschade en na een aantal dagen herstelden de pups wonderbaarlijk en liepen weer goed. Hier wordt dus niet meer vanzelfsprekend geent, en vooraf getiterd.
Ook de enting die de puli's nu gehad hebben voor ziekte van Weil, wordt homeopatisch ontstoord , zodat nadelige gevolgen van deze enting achterwege blijven.
Dat was precies wat ik bedoelde te zeggen
Wij wonen in Zeeuws-Vlaanderen.
De dierenkliniek die Romeo getiterd heeft, staat niet op het overzicht dat op internet circuleert. Dat overzicht is niet compleet, temeer omdat er steeds meer klinieken gaan titeren. Als het me niet gelukt was, een dierenkliniek te vinden, die Romeo zou titeren, had ik een afspraak in Venray gemaakt, waar Tannetje Koning vaker titerdagen heeft.
Hier even een update van ons:
Wij komen net terug van ons da, hij heeft bloed afgenomen en stuurt het weg voor de bepaling van Buddy's vaccinatie status.
Prima, toch? Moeten we niet door het hele land te reizen
Nog even iets grappig's:
Buddy nog even op de weegschaal laten zitten: keurig gedaan, mooi op gewicht, mach zelfs nog een kilo bij (maar hoeft niet).
Was die klaar, gaat die naar de bloemenpot met zo'n grote plant in, tilt die zijn been op en plast tegen de plant
Dat was echt geen ongelukje, hij dacht dat die buiten was. Ik natuurlijk snel roepen: Buddy, ej, stop dat. Hij meteen gestopt en buiten verder geplast
Kan me alleen voorstellen, dat daar al eerder een hond geplast heeft en hij dacht dat dat hier mag
Goed gedaan , hoef je niet te reizen en waarschijnlijk weet het lab er goed mee om te gaan!
Ben benieuwd..... zet je de uitslag hier neer? Zou andere mensen kunnen motiveren om ook zo met enten of niet enten om te gaan!
Alles voor de hondjes toch???
Ben benieuwd naar de uitslag. Inderdaad : alles voor onze hondjes.
Ik heb even snel het topic doorgelezen. Maar ik wil dus ook mijn honden laten titeren. Jasmine die had al een aantal maanden geleden haar prikkies moeten hebben, ik heb besloten om geen afspraak te maken. Ik heb altijd al wel mijn twijfels gehad over inenten. Onze oude labrador van 13 (inmiddels overleden) hadden we de laatste 2 of 1 jaar ook niet meer geënt, helemaal niks aan de hand. Mijn Jasmine lijkt ook niet goed te reageren op zo een enting, ze wordt dan heel zielig en wil alleen maar slapen. Verder kan ze ook niet goed tegen vlooienmiddel en is ze allergisch voor vlooien, koemelk, rund, kip en lam. Dit kan dus allemaal veroorzaakt zijn door het enten.
Ik woon in Papendrecht, maar zou dus niet weten waar ik een ervaren dierenarts kan vinden hier in de omgeving. En wat voor kosten kan ik hiervoor verwachten?
Jasmine is ook verzekerd, nouja ik krijg al niks vergoed wat met allergieën te maken heeft dus waarom ik die verzekering nodig heb is mij de vraag!? Heb hem helaas toen voor 5 jaar vast laten zetten dus zit er nog aan vast :(.
Ze heeft als pup dus wel alle entingen gehad, dus de kans kan groot zijn dat ze die niet meer nodig heeft?
Petplan vergoedt afhankelijk van het pakket dat je hebt een deel van kosten voor titeren.
Ik ben even aan het kijken.
Maar waar valt het titeren onder?
Valt het hier onder:
-Alle onderzoeken zoals bloed, echo, rontgenfoto's, weefselbiopten, onderzoek van urine en ontlasting,electrocardiogram (E.C.G.), arthroscopie,bloeddrukmeting.
50% vergoed
Heb laatst een mail gestuurd naar Petplan, of je verplicht was om je hond te vaccineren voor de verzekering en hoe het zit met titeren.
Kreeg de volgende reactie van Petplan:
Het is geen verplichting om uw dieren te laten vaccineren. Titerbepaling kan (gedeeltelijk) vergoed worden onder het preventieve zorg depot in het Plus- en Totaal Pakket.
Pluspakket geeft 50% en Totaal Pakket helemaal.
Jaja, ik zou het resultaat hier neerzetten. Maar dat duurt nog even, de arts zei, dat ik minimaal een week moet wachten.
Dat het een week duurt, komt natuurlijk doordat het bloed opgestuurd wordt naar een laboratorium. Onze dierenkliniek heeft titerbepalingen, die ze in eigen huis kunnen doen. Bij Romeo werd om 3 uur bloed afgenomen en om half 5 belden ze thuis op, om te vertellen dat hij nog genoeg antistoffen had, ik hoefde alleen nog 1 maal langs te gaan, om de titerbepalingen in het paspoort te laten zetten.
Zo, eindelijk een update. Het duurde even, er was nog een PC probleem bij de da.
"een tegenvaller", om het met de woorden van ons da te zeggen. Helemaal geen antistoffen meer, dus vandaag toch laten inenten.
Ik heb er zo mijn eigen theorie: alle honden krijgen dezelfde hoeveelheid vloeistof ingespoten, misschien dat het daarom bij zo'n grote hond zoals Buddy al "op" was?
Nee hoor, de hoeveelheid vaccinatie voor Buddy zou voldoende moeten zijn om immunisatie te bewerkstelligen. Er zijn echt zat 'grote honden' die op 1-jarige leeftijd nog meer dan voldoende titerwaardes hebben, nadat ze op 3 maanden zijn gevaccineerd. Het is niet onmogelijk dat jouw hond geen antistoffen meer heeft. Om hierover echt een duidelijk beeld te hebben, had het mooi geweest om na die 3-maanden vaccinatie een titeruitslag te hebben.
Dat is wat ik ook steeds probeer uit te leggen. Een titerbepaling is nuttig om te bepalen of er nog voldoende antistoffen uit vaccinatie aanwezig zijn. Maar het zegt in feite veel meer als je een aantal weken na een vaccinatie achteraf laat titeren. Hiermee kun je bepalen of de vaccinatie is aangeslagen of niet. Als dan na een jaar zou blijken uit titerbepaling dat er geen antistoffen aanwezig zouden zijn, dan zegt dat verder niets over de bescherming. Op moment dat een hond met 1 van de viralen die in de vaccinatie zitten in aanraking komt, dan is de kans reëel groot dat de geheugencellen in werking treden, omdat je weet dat de 3-maanden vaccinatie is aangeslagen en er op dat moment al memory cells zijn geproduceerd.
Om het dan nog moeilijker te maken, kan het ook zo zijn dat jouw hond eventueel een non responder is. Dan heeft vaccineren op zich geen enkel nut. Die zekerheid weet je dus enkel als je achteraf laat titeren.
Dus de uitslag onvoldoende antistoffen ligt gecompliceerd als je geen goed referentiepunt hebt.
Je hebt zo te lezen via de Golden Standard laten titeren. Dat is een duur grapje.
Als je nu zeker wil zijn ,of Buddy antistoffen aanmaakt op de entingen, zul je binnen 3 maanden dus weer moeten titeren. worden er dan antistoffen gemeten, weet je dat hij ook geheugencellen aanmaakt, op de ziekten waarvoor hij nu geent is. Deze geheugencellen blijven een leven lang! Zouden er weer geen titers zijn, is je hond waarschijnlijk een non-responder. Dat wil zeggen dat hij geen antistoffen aanmaakt op entingen en enten gewoon voor jouw hond totaal zinloos is!
Jouw theorie van een grote hond en dus zijn de stoffen eerder uitgewerkt, klopt echt niet!
Sterker nog, ik denk dat je uiteindelijk er 'blij' om kan zijn dat je een grote hond hebt en geen klein formaat. De bijwerkingen uit de vaccins van eenzelfde eenheid op kleinere rassen en dwergrassen zijn niet mis. Er zijn adviezen die dan inderdaad een verminderde hoeveelheid vaccinatievloeistof adviseren, tot 50% vermindering kan nog een goede immunisatie bewerkstelligen volgens visies.
Misschien dat je hier iets aan hebt?http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid2.htm
Bij een volwassen hond voer je een titerbepaling uit na 3 jaar en niet binnen 3 jaar.
best allemaal,
ik wil graag ook een titerbepaling laten doen, maar ik heb geinformeerd bij mijn DA, die het wel doet, alleen de kosten zijn 200,- euro PER HOND!! Ik lees hier op het forum kosten van 40 euro (wat mensen dan nog te duur vinden?) ! Hoe kan daar zoveel verschil in zitten? Aangezien ik twee honden heb, gaat het me 400 euro kosten, wat ik dus wel te veel geld vind.....
De dierenklinieken die het bloed opsturen naar een lab zullen hogere prijzen berekenen,dan die het in eigen huis doen. De prijzen van euro 200,00 werden mij ook genoemd, maar ik had toen het idee dat ze me wilden ontmoedigen om te titeren. Ik zou bv. 9 andere baasjes moeten zoeken, die hun honden ook lieten titeren, omdat de testen met 10 afgenomen moesten worden, het bloed moest opgestuurd worden en zo meer. Ik weet niet meer precies wat ik betaald heb, maar het lag rond de euro 80,00/85,00 voor 3 onderdelen. In de prijs was inbegrepen, een body-checkup, hart,longen, bloeddruk, bloedafname, lab.onderzoek in eigen huis en de titerbepaling.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Titreren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?