Frieze Stabij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Hallo,
Ik heb al een vraagje gesteld over wat voor honden jullie hebben, omdat mijn man en ik aan het orienteren zijn voor een pup. Mijn ouders hebben 16 jaar een kruising Stabij/Labrador en ik vond hem zo lief. Ik ben dus verder gaan kijken naar info over de Stabij. Hoe zouden jullie de Stabij omschrijven?
Groetjes,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Frieze Stabij" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Vriendelijk, baasgericht, intelligent, eigenzinnig, zelfstandig, sociaal met andere honden, ietwat vinnig, geen allemansvrienden maar wel altijd vriendelijk, kunnen waaks zijn, redelijk jachtinstinct, goed trainbaar, gevoelig, actief.

Alle Stabyhouns die ik ken zijn leuke, actieve, sociale honden.

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

Ik heb een kruising friese tabij x jack russel.kwa karakter is die echt een kruising.
ik kan de friese stabij omschrijven als een erg zelfstandige hond.
erg eigenwijs en ook erg pittig.
het is ook geen hond die erg snel luisterd.

gucci is bijvoorbeeld als die los is er op zich zelf en is dan snel verdwenen.
hij houd me wel in de gaten maar hij gaat erg zijn eigen gangetje.
je moet daar zeker aan wennen.

ze zijn ook erg een alles vriend ze zullen niet snel  bijten maar wel grommen.

ik vind ze erg leuk .
wij zien in gucci erg weinig jacht instinct maar normaal moeten ze wel jacht instinct hebben.


hoop dat je hier wat aan hebt voor meer info kan je de rasvereniging opzoeken en vragen stellen.

en je mag mij ook altijd ene pb sturen ^^

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Dobber is half Stabij en ze heeft het jachtinstinct van haar moeder gekregen. Dus houd rekening met een scherpe neus en veel enthousiasme voor speuren ;-).

honden page profiel

Hoi allemaal,
Klinkt leuk, wij hadden dus ook die kruising Stabij/Labrador maar die luisterde goed, eigenwijs was hij ook haha, ik heb er veel om gelachen. Van jachtinstict heb ik dan weer niks gemerkt, maar hij was wel dol op het opjagen van de koeien in de wei voor ons huis. Het was trouwens wel een macho. Wij hebben al een Golden, zou de Stabij daar goed bij passen? Body, zo heet onze Golden heeft een ontzettend jachtinstinct, hij vindt het heerlijk om achter de eenden, konijnen etc. aan te gaan, en hij loopt vaak met zijn neus op de grond, dus niet het gewone snuffelen maar echt een spoor volgen. Maar hij kan ook heel rustig liggen slapen op zijn kussen.
Groetjes,

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Eigenwijs kunnen ze zeker zijn, maar wel op een charmante manier, haha. ;-)
De Stabij is trouwens een manusje-van-alles en daarom erg veelzijdig. Het zijn jachthonden, ongedierteverdelgers en wakers.
Vergeleken met een Golden zijn ze zelfstandiger en wat minder volgzaam. Ze kunnen wat pittiger zijn en blijk geven van een flink karakter. Ze zijn wat meer op hetgeen dat 'eigen' is gericht dan Goldens (welke vaak allemansvrienden zijn).
Desondanks vind ik het vriendelijke honden, en zelfs reu-reu contact gaat meestal uitstekend. In huis zijn ze rustig, buiten actief. Qua karakter zouden Goldens en Stabijs prima overeenkomen, het zijn beide vrij gevoelige en sociale jachthonden met vergelijkbaar spelgedrag.

honden page profiel

Hallo,
Dat klinkt leuk. En fijn ook dat reu-reu eventueel kan, dat maakt het zoeken en op de wa htlijst staan wellicht wat makkelijker.
Groetjes,

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Zijn er verder nog rassen die jullie interesse hebben?

honden page profiel

Nou ik zit ook wel te denken aan een kruising Stabij, maar ja, dat is natuurlijk niet te koop bij een fokker alleen op Marktplaats en ik koop liever geen hondje, ik ben een beetje bang voor teleurstellen, plus ik heb een hekel aan broodfokkers. Niet eens zozeer vanwege het pupje, je hebt 50/50 kans dat het goed gaat, maar de moederhond enzo, ik vind dat zo zielig als zij wordt uitgebuit. En ik heb 2 x bij een erkende fokker een pup gehaald en daar hele goede ervaringen mee. We zijn denk ik dus nog niet klaar voor een nieuwe hond. Aangezien we nog zo vaak switchen, dus ik wil pas echt beslissen wanneer we echt volledig achter de eus van het ras staan. Daarom ben ik ook weer op hondenpage te vinden, om verschillende ervaringen met verschillende rassen te lezen. En ik denk dat we aan de hand daarvan een goede keuze kunnen maken. Een Stabij klinkt leuk, maar we staan echt nog voor alles open, daarom gaan we pas echt een hondje aanschaffen in 2014. Misschien dat we dit jaar nog op een wachtlijst komen staan, maar dan weten we wel echt zeker op dat moment wat we willen.
Groetjes,

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Het klopt helemaal wat je zegt. Kruisingen komen helaas vrijwel nooit van verantwoorde fokkers vandaan, en testen op erfelijke ziektes daar hebben ze nog nooit van gehoord... Gelukkig zijn jullie goed op de hoogte van broodfok en nemen jullie ruim de tijd om jullie in te lezen. Dat is wel een compliment waard! Heel veel succes met jullie zoektocht in ieder geval!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij hebben een Golden Retriever en die heeft vanmiddag nog met een Friese Stabij gespeeld. :-) Reageerden erg leuk op elkaar en snapten elkaars spel. Op dat punt zou de combinatie dus erg leuk zijn.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Precies!
Het spelgedrag van bijvoorbeeld een Herdershond, Stafford of Molosser is weer heel verschillend. Wat dat betreft zit je met de Stabij prima i.c.m. jullie Golden.

honden page profiel

Hoi,
Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, en als ik kijk naar onze Golden zou hij alles wel accepteren, ik denk alleen dat het wat rustiger is als er geenStafford komt. De Stafford van mijn schoonouders is geweldig, maar voor onze Body iets te druk en overheersend. En het speelse van een Stabij zit juist ook heel erg in onze Bo. Ik denk dat ik sowieso het idee van een kruising ga laten varen, ik denk namelijk dat we er niet gerust op zouden zijn, en die rusthebben we wel bij een fokker.
Groetjes,

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een Golden en een Stabij gaan als het ware op elkaar jagen. Op hun buik liggen, overeind schieten, weer liggen, enz. Net zolangtotdat een van de twee echt op de ander af vliegt en de ander dan weg rent. Er begint dan een achtervolgspel waarbij ze met de bekken tegen elkaar aan stoten bij de achterkant. Dan gaan ze snuffelen en begint het weer van voor af aan.
Zo zag het spel er gisteren in ieder geval uit. :P Ik denk dat een Stafford veel wilder speelt en veel directer, niet met dat jagende er in. Rassen die voor hetzelfde doel zijn ontstaan begrijpen elkaars spel beter.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik heb een herder/stabij kruising, 16,6 jaar ou en nog steeds heerlijk eigenwijs, zeer zelfstandig, maar altijd aandacht hebbend voor de baas.

Heb ook een Wetterhoun, hij is 15,9 jaar, de Wetterhoun is te vergelijken met de Stabij wat het karakter betreft.
Lief, aanhankelijk, tikkie eigenwijs, baas gericht, kortom een echte vriend :-D
Van de Wetterhoun zijn wel fokkers te vinden :-D

honden page profiel ilonailona

wij hebben ook een stabij en mijn ouders hebben zijn broertje :-D

ik zou ze omschrijven als; ontzettend lief, echte knuffelkonten, houden van denk en speurspelletjes, groot jachtinstinct (dus goed trainen op het loslopen) eigen karakter, maar wel heel baasgericht. kunnen het niet goed hebben als je boos op ze bent. Tikje eigenwijs, maar luistert uiteindelijk wel.
sociaal naar andere honden (helaas zijn niet alle honden dit altijd terug) ik heb bijna nog nooit gezien dat Boris uit zichzelf vervelend is naar een andere hond en anders vermijd hij het conflict) pas als ze echt naar doen naar hem doet hij het terug

ze hebben wel veel beweging en uitdaging nodig. lange wandelingen maken en eventueel mee aan de fiets. dan heb je thuis een heerlijk rustige knuffelkont. Voordeel vind ik dus echt dat hij thuis heerlijk rustig is.

verder vindt boris behendigheidsdingen helemaal super, maar mag hij deze helaas niet doen met zijn knie (drie keer geopereerd)

samen met zijn broertje gaat het ook supergoed (ook een reu) en ook met andere reuen vaak wel, tenzij ze uit zichzelf heel dominant zijn en meteen beginnen te snauwen.

kortom een ontzettend leuke en lieve huis hond, maar ook ontzettend graag lekker in de bossen met de neus aan de grond

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Friso heeft een 'Duitse neef', dat is de hond van mijn schoonzusje in Duitsland.
Kijk maar op mijn profiel, daar staat twee foto's van Friso en Bouke.
Het is een hele brave hond die graag bij de mensen is.
Hij is nu 10 jaar en dus wat minder aktief, maar hij ging graag met de baas mee joggen of mee naast de fiets.

Hij is bang van vuurwerk, maar dat is geen raskwaaltje, denk ik!

Er is een aktieve Vereniging van Stabij en Wetterhounen. Ik adviseer je daarmee kontakt op te nemen.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ik ken de Friese stabij als een leuke, actieve hond! Ik zit ook er over na te denken als ik alles op een rijtje heb en op mijn eigen woon enz. om een Friese stabij aan te schaffen.

De rasvereniging van de Stabij is NSVW < ook gelijk van de wettenhoun

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

" Eigenwijs kunnen ze zeker zijn, maar wel op een charmante manier, haha.  ;-)
De Stabij is trouwens een manusje-van-alles en daarom erg veelzijdig. Het zijn jachthonden, ongedierteverdelgers en wakers.
Vergeleken met een Golden zijn ze zelfstandiger en wat minder volgzaam. Ze kunnen wat pittiger zijn en blijk geven van een flink karakter. Ze zijn wat meer op hetgeen dat 'eigen' is gericht dan Goldens (welke vaak allemansvrienden zijn).
Desondanks vind ik het vriendelijke honden, en zelfs reu-reu contact gaat meestal uitstekend. In huis zijn ze rustig, buiten actief. Qua karakter zouden Goldens en Stabijs prima overeenkomen, het zijn beide vrij gevoelige en sociale jachthonden met vergelijkbaar spelgedrag. "

ja hier ken ik gucci ook erg in.
hij kan prima met andere reuen en als er een teef loopt laat die zich opeens zien van het macho gedrag.
gucci is opgevoed met konijnen ,cavia's ratten ect en hij zal ze nooit een vlieg pijn doen.
nou vliegen wel ;p

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Leuk zeg, al die reacties:-) we beginnen ateeds enthousiaster te raken over de Stabij! Ik herken in jullie verhalen veel van mijn oude hond. Ik las over een rasvereniging, ik ga daar maar eens op kijken. Mijn man lijkt het ook een superleuke hond.
Bedankt allemaal voor jullie reacties.
Groetjes,

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

En een leuke asielhond is geen optie? Zoiets als Thirza bijvoorbeeld? ;-)

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Hallo,
Nou we hebben nog eens goed gepraat en overlegd. Contact gehad met de vereniging van Stabijs en Wetterhouns, en we hebben ons op de wachtlijst laten zetten van de pupbemiddeling voor 2014. Ik gun asielhonden alles, maar ik zou persoonlijk minder snel de keuze maken. Dit voelt goed, we hebben nu een jaar tot 2 de tijd om te sparen. We willen heel graag ook Stabijs bezoeken. Je kan via de vereniging mensen bezoeken die een Stabij hebben. We staan er helemaal achter, ook omdat ik ben opgegroeid met een stabij kruising. Ik kan wel verder kijken naar een ander ras, maar de verhalen hier waren zo positief en door meer over het ras te lezen, is dat laatste stapje ook gezet. We houden 2014 vrij, en gaan dit jaar nog even van de tijd genieten met alleen onze Bo en katten, op vakantie, Sinterklaas en Kerst en oud en nieuw vieren, en dan 2014 kot hopelijk onze pup. We zijn er heel blij mee, met ons besluit.
Groetjes,

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik weet niet waar je woont,  maar als je op www.dierenasiels.com de asiels in het noorden van Nederland in de gaten houdt, dan zul je daar zo af en toe stabijs voorbij zien komen.
In het noorden vaker dan in de rest van het land.

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Zijn er trouwens mensen met een Friese Stabij/kruising die eventueel vrienden met mij willen worden? Andere rassen is ook leuk hoor. Er is volgens mij jammer genoeg geen club voor Friese Stabijs.
Groetjes,

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Dan heb ik goed nieuws voor je: er zijn er maar liefst twee!
http://www.hondenpage.com/club/183/de-friese-stabij.php
http://www.hondenpage.com/club/119/de-stabij.php
En dan heb je natuurlijk ook nog een geheel eigen forum met honderden baasjes:
http://friesestabijenwetterhoun.messageboard.nl/forum/index.php?

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Dank je wel voor de links:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Frieze Stabij" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^