labradors bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja als je pup al met een afwijking in gedrag, dus in hersenen word geboren dan kun je opvoeden wat je wil maar daarmee verander je niet de hersenverbindingen.

Mijn schuift het hier wel heel gemakkelijk af op opvoeding, het is gewoon een feit dat de combi bruin x bruin gedragsproblemen en gezondheidsproblemen geeft, toen die kleur populair werd hebben heel veel fokkers zich hiermee in de vingers gesneden, toen was dit nog niet bekend, bruin was immers eerst een foute kleurslag en de pups werden of het hoekje om geholpen of aan mensen gedaan om het als huishond te gebruiken.
Toen wist men nog niet dat deze combi een verstoring gaf, nu weet men dit wel, maar nog zijn er mensen die bruin x bruin doen, met gevolg dat er nog meer zieke gestoorde honden komen.
Daarom benadruk ik dit zo duidelijk mogelijk zodat ook hier mensen zijn die als ze eens een nest gaan fokken zorgen dat ze verschillende kleuren nemen en geen bruin op bruin doen.
Want ook al zijn de ouders nog zo lief het geeft problemen en daar kan geen opvoeding, hondentrainer, hondenfluisteraar, kalmerende signalen enz enz tegenop.
Grof gezegd gek is gek en daar kan de hond niets aandoen, het is iets waar wij als mensen ons bij neer moeten leggen sommige combi's geven nu eenmaal problemen in de natuur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labradors bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Waar haal jij die "feit" vandaan Fay?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Volgens mij zijn dat 'spijtige' feiten, die het verleden ons inmiddels geleerd hebben.Denk aan de Goldens , begin jaren 90, opgevolgd door door de Jacky's.
Als honden nadat ze al enige tijd in de mode zijn, zo grootschalig veranderend gedrag gaan vertonen, wordt er gesproken over afwijkend gedrag, een kronkel, doorgefokt, aangeboren afwijking, maar verder blijft het helaas vaag.
Concreet kan de vinger er niet precies op gelegd worden waar het mis gaat bij de hond, maar enkel de baasjes als oorzaak, dat lijkt me toch iets te toevallig.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik zal niet zeggen dat alle probleemgedrag van bruine labs aangeboren zijn, maar dat gedrag soms aangeboren kan zijnen niet weg te trainen, nou, dat geloof ik zeker en dat wordt nogal eens onderschat

Mireille

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Mooi artikel. Vind het altijd leuk om over de oorsprong van een hondenras te lezen. Als er dan ook nog eens foto's van 150 jaar oud bij te zien zijn!

Om heel eerlijk te zijn bekruipt me na het lezen van het artikel ook wel een gevoel van: ''wat ontzettend jammer eigenlijk!''
Deze jongens, die tegenwoordig veel mensen (en honden) tot ergernis zijn,, zijn eigenlijk van naturen kanjers! en kort samengevat, sterke en harde werkers! Jagers die graag de rechterhand van hun meester zijn!

Tja... en wordt je maar omgedoopt tot toy-hond omdat je zo aardig bent.  
Even tot de hoek van de straat wandelen, verders leef je je maar uit in je bench, tot vanavond.
Op cursus gaan of leuke oefeningen doen is ook niet nodig, want ach... lief en aardig ben je al.

Zo jammer toch!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

http://www.labradorkringnederland.nl/pupinfo/algemeen.html

http://www.withara.nl/algemeneinfo.htm

De genenpoel van de bruine labrador was dus te klein, dus veel doorfok, door de combi geel/zwart met bruin te doen, zorg je langzamerhand het goede gedrag weer gaat overheersen het enige nadeel is iedere pup draagd het gen van beide kleurslagen dus een nest pups kan dan 3 bruine pups en bv 4 zwarte of gele pups bevatten, je kan stellen dat door de hebberigheid van fokkers dat ze zelf de bruine labrador krankzinnig hebben gefokt en dat is alleen te herstellen door weer te gaan mixen en dan maar te accepteren dat in een nest twee a 3 kleuren pups tevoorschijn komen.
Vandaag dat de wachttijd bij verantwoorde fokkers zo lang is het is immers altijd een verrassing hoeveel bruine pups je krijgt en hoeveel van een andere kleur.
Bruin en bruin is dus gewoon op het moment vragen om problemen

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Mijn schuift het hier wel heel gemakkelijk af op opvoeding, het is gewoon een feit dat de combi bruin x bruin gedragsproblemen en gezondheidsproblemen geeft, toen die kleur populair werd hebben heel veel fokkers zich hiermee in de vingers gesneden, "

Zal allemaal best waar zijn.
Ik hou het even op mijn eigen waarnemingen...Hier momenteel op de stranden.....de happydepeppy gezinnetjes die lekker gaan uitwaaien met ...met...euhm..
"O verrek daar kunnen we die hond dan eindelijk voor gebruiken"

Om nou gelijk te zeggen dat de kinderen ook fout doorgefokt zijn aan het totaal onacceptabele gedrag te zien...het hele dagen gillen dat ze moete stoppen met het zand naar mensen gooien, tot aan hun middel de zee in lopen om te kijken of papa echt niet aan komt rennen..ed.
Daar hoort ook een hond bij..die waarschijnlijk net zo is opgevoed..

Ik ken 2 eigenaren met een bruine lab..
Die beesten zijn beide hyper...hebben een soort van balletjes allergie..
Zodra er 1 balletje in een straal van 10 meter bij de hond komt gaan ze los, stoom uit de oren..
godzijdank hebben deze labjes vreselijk duidelijke eigenaren, die met hele dikke strepen de grenzen hebben aangegeven..
No problemo, als ze moeten luisteren , luisteren ze..

Maar net als die dalmatiers die ik dan kende uit het dorp..
Werkelijk H.E.L. met die beesten..
Geen land mee te bezeilen.. vlogen echt overal bovenop...
Maar toch..
Toch zou ik liever met die 2 honden lopen.......dan met dat 5 jarige zoontje van ze..

Je weet dat de bruine lab hyper kan zijn, met bijbehorend lastig gedrag.
Baasjes zullen zich gewoon een beetje in moeten lezen...

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"
Maar dat heb ik dus ook....
Vorige week hebben ze wat meer alleen gezeten dan normaal, plus zijn ze veel minder uitgeweest, het bos, dat kwam er niet van.
Toen ik een middag thuiskwam was mijn kerstboom leeggehaald, en ze waren aan de zwier geweest met lege petflessen en mijn kussens...O-)
Dat doen ze normaal echt NOOIT, maar ik wijt dit dus echt aan het teveel alleen zijn geweest...
dat ligt niet aan mijn honden maar aan de omstandigheden op dat moment...':-)  


"

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ho! Dat ging even niet goed, Maareh, Goldens.... inderdaad ook van die oene meloenen, lang en slungelig  maar ''O wee'' als de verveling toeslaat. Dan weten ze het zelfs nog te presteren zich door een parketvloer heen te graven ha,ha!
To the point, Goldens hebben net als de lab's zo veel kwaliteiten en behoeftes die hun eigenaar niet kent.
Alsof het er niet toe doet, als ze maar gewoon lief zijn!
Okay, ik wil ook dat mijn honden lief zijn, maar daar moet wel wat tegenover staan.
Ken de behoeftes van je hond denk ik dan!

Blondes is een graafmachine en water betekend ''zwemmen''
Kan hij daar in zijn ei kwijt, dan zal hij nog geen potlood stuk bijten in huis.

Rock is een 'renner' heeft zijn hardloop rondje aan de fiets nodig en wil graag een balletje apporteren. 
Het lukt allemaal niet altijd iedere dag, maar een bepaalde frequentie probeer ik in stand te houden en mijn overtuiging is dat dat voor iedere hond een uiterst positieve uitwerking heeft.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

" Ach dat gedoe van een labrador recht op kleine hondjes af laten rennen vind ik sowieso al vragen om problemen, ik zeg wel eens, hoe zou het baasje vinden als er een sumo worstelaar ineens boven op hun springt en enthousiast op hun rug gaat staan springen en dan ook nog roept als ze kwaad worden dat ze niet sociaal zijn.
Toen ik de schotse terrier en bassetje alleen had sprongen daar ook alleen grote honden bovenop, nu de kangal erbij loopt houden diezelfde mensen hun honden ineens wel bij zich en staan ze hysterisch te doen omdat er een grotere hond aankomt sloffen.

Als je een grotere hond hebt dien je die gewoon bij je te houden als die zich niet kan beheersen bij kleine hondjes en of dit nou een lab, een rottweiler, een berner senner of duitse dog is, een hondje van 5 kilo zal het nooit leuk vinden als er een hond van 30 kilo of meer op staat te dansen "

Deels mee eens, maar dan als je een hond hebt die zich niet kan beheersen bij andere honden, ongeacht de afmeting, hoor je hem bij je te houden.

Laatst een soortgelijk iets meegemaakt:
We liepen in het bos en zagen in de verte een hond aankomen, ondanks dat het een losloop gebied was lijnde we onze hond aan om te voorkomen dat hij op een hond af zou lopen die er mogelijk niet van gediend was door angst/agressie/whatever, terwijl de man met hond dichterbij kwam liepen wij met een boog van het pad af om de man met de hond de ruimte te geven.
Toen de hond de mijne opmerkte had hij meteen een "onvriendelijke" starende blik, de mijne probeerde nog verder van het pad weg te lopen terwijl hij met de staart tussen de benen weg keek van de andere hond, die had dus al door dat het foute boel was.
Blijkbaar was een boog van minstens 5 meter, het wegkijken en de staart tussen de benen in combinatie met platte oren niet kalmerend genoeg en helaas bleek deze grote hond ook nog los te lopen.
Toen kwam deze losloper fixerend, in een rechte lijn zijn pas steeds sneller wordend dichterbij.
Mijn vriend gaat dus snel tussen onze hond en de naderende losloper staan, omdat het daardoor moeilijker zou zijn voor deze hond om bij de onze te komen gezien er aan bijde kanten een mens staat en dit misschien gezien zou kunnen worden als een kalmerend signaal.
Ondertussen besloot de baas verder te lopen en zich niks aan te trekken van het asociale gedrag van zijn hond.
De hond is bij ons en probeert meerdere keren op de onze te springen, die in elkaar gedoken op de grond ligt, wat mislukt omdat wij er steeds tussen komen.
Doordat hij er niet bij kon ging hij heel snel rondjes om ons heen rennen en doet nog een laatste poging op de onze te duiken, mijn vriend wiens geduld inmiddels op was gaf een knietje tegen de kop van de hond om het op die van ons te duiken, voor de zoveelste keer, te blokkeren en om de hond te laten weten dat het menes is. Gelukkig droop de hond hierdoor af en ik zij dat het asociaal was en dat hij die hond bij zich moet houden.
De baas had waarschijnlijk niet eens door wat er gebeurd was dus ik hoopte dat hij daardoor beter op zou letten.
Nou niet dus, even later weer die baas met losse hond die op de onze af stormt, dit keer geen geduld nog begrip van mijn kant.
Ik voorkom dus dat die hond weer op de mijne duikt door hem een flinke trap te verkopen, hem uit te schelden met het ergste woord wat op dat moment in me op kwam en sloeg met een leren riem naar die hond toe.
Toen meneer dat zag kon hij opeens wel de hond bij zich roepen.
Nou ik zie niet graag een dier lijden, maar op het moment dat die hond met staart tussen de benen niet wist hoe snel hij weg moest wezen kon ik niet meer denken van ah wat zielig, nee ik dacht nu weet je ook hoe dat is.
Meneer vond dus dat zijn hond niks deed en alleen maar een beetje druk was;-)

Vroeger had ik geen goed woord over voor kleine honden omdat ik ze vaak hoorde keffen en zag uitvallen naar andere honden en vanwege mensen die ze optilde bij het zien van andere honden. Nou ik zo mn ideeën heb over de reden van hun uitvalgedrag, namelijk grote honden die los lopen en druk zijn en hierdoor dreigend overkomen of zelfs echt agressief zijn en de kalmerende signalen negeren heb ik stukken meer respect voor de eigenaren van uitvallende keffertjes.
Best logisch dat je gaat uitvallen als andere honden je kalmerende signalen in het verleden hebben genegeerd.
Best logisch dat je je kleine hond optilt als een losse hond op de jouwe afkomt, je wilt daarmee immers voorkomen dat je die losloper letterlijk van je hond af moet trappen.

Ik ben opgegroeid met een retriever, in mijn ogen toen zeer sociaal en onderdanig, en was toen woest te horen dat ze een keer is geslagen met een stok omdat ze op een bang, aangelijnd teckeltje af liep terwijl ze dat onderdanig (maar druk) deed.
Nu zou ik die man groot gelijk geven, hij wou immers zijn hond verdedigen en deze hond liep, ondanks de overduidelijke angst van de teckel, gewoon er naar toe.

Een hond hoort gewoon aangelijnd en mag alleen los als hij bij zijn baas blijft, staat je hond niet genoeg onder appel om los een andere hond met rust te laten dan bezorgt hij namelijk gewoon overlast of je nu in een losloopgebied loopt of op een stoepje langs de drukke weg.
Die niet sociale bijtende labradors van ts, hadden geen problemen gegeven als beide eigenaren de hond aan de riem deden en bij elkaar uit de buurt hielden.
Het zal mij een worst wezen of het een labrador of een pitbull is die agressief doet, het enige wat ik belangrijk vind is dat de eigenaar hem bij zich houdt.
De oplossing tegen minder hondenbeten en overlast is zooo simpel en hoeft niet veel te kosten; een riem om een hond mee aan te lijnen.

Ps als het een kleine hond was die zo deed naar mijn hond had ik net zo gereageerd ;-)

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Hier in mijn buurt loopt ook een bruine labrador een vrouwtje die hond is totaal niet opgevoed ik zit in een scootmobiel met Kyra ernaast vast aan de onderkant van mijn stoel en dan loopt zij naast de scootmobiel.De meeste honden in de buurt weten dat ik altijd van die stukjes pensstaafjes bij mij heb het lijkt wel of ze het kunnen ruiken. Maar die labrador is zo hondsbrutaal die zit echt met haar snuit in mijn jaszak ik moet haar gewoon wegduwen en de baas en het vrouwtje zeggen daar niks van ik heb soms grote moeite om dat dier van mij af te houden. Dan denk ik baas roep je hond is terug want dit is niet normaal. En als ik dan een stukje geef dan bijt ze in mijn vingers nou die hond krijgt van mij nooit meer wat wat een onopgevoed beest is dat.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Rianne, helemaal off-topic, maar toevallig keek ik eerder vandaag op jouw profiel. Wat een geweldige foto's staan daarbij!Fotografeer je zelf?
Of is het verzamelen van deze mooie kiekjes een liefhebberij?

Die Golden met baby op de rug,, echt werelds!!!!!

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Ik zal niet zeggen dat alle probleemgedrag van bruine labs aangeboren zijn, maar dat gedrag soms aangeboren kan zijnen niet weg te trainen, nou, dat geloof ik zeker en dat wordt nogal eens onderschat

Mireille "

Dat is zeker waar;-)

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

" Rianne, helemaal off-topic, maar toevallig keek ik eerder vandaag op jouw profiel. Wat een geweldige foto's staan daarbij!Fotografeer je zelf?
Of is het verzamelen van deze mooie kiekjes een liefhebberij?

Die Golden met baby op de rug,, echt werelds!!!!! "


toevallig heeft die foto mijn schoonzus gemaakt. Maar de meeste andere heb ik gemaakt ben nog aan het sparen voor een betere camera. ik heb nou nog een simpele huis tuin en keuken camera maar volgend jaar wil ik een officiele camera kopen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Elke keer dat ik de titel van dit topic lees, denk ik dat het over iemand gaat die graag labradors bijt...

honden page profiel esther esther

honden foto van esther



Dat heb je helemaal goed....
Ik denk dat als ieder honden baasje zo dacht, dat er dan een stuk minder problemen zouden zijn... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labradors bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vuurwerk!!!! 2012
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^