Het gele lintje.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

Een tijdje terug was er hier een topic en over heel FB is het ook rondgegaan.
Het idee om gele lintjes aan het leidsel te doen bij honden die meer ruimte nodig hebben om welke reden dan ook.

Nu zit ik me eigenlijk af te vragen ook een beetje na het topic normen en waarden of er inderdaad mensen zijn die het lint gebruiken en hoe zijn hun ervaringen daarmee????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het gele lintje....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

nee...ik heb hier eigenlijk ook nog nooit iemand gezien met zo'n lintje..

al denk ik er wel aan er zelf 1 te gebruiken...k vraag me wel af of de mensen hier enig idee zouden hebben wat het inhoudt..lompe boeren hiero O-)

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Ik heb er nog geen ervaringen mee maar ik ga er zeker zelf wel aan omdat ik op het moment een hond heb die echt niet met andere honden mag spelen.


En ik denk ook dat ze het hier niet kennen, mooi ben ik de eerste die er mee begint :P

honden page profiel wilwil 2 doggies

honden foto van wil

Zoiets zou eigenlijk in de krant moeten komen. Wist niets van een geel lintje.....
Ben toch al jaren hondenbezitter.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

eerlijk gezegd..
Fedor zou de perfecte hond zijn voor zo'n lintje, maar ik maak me zorgen om hoe mensen ermee omgaan.
Het is me al vaker gebeurd dat ik vriendelijk vraag om even te wachten zodat ik een pad in kan, of als ik even wil afspreken wie waarheen gaat, mensen dan JUIST lekker mijn kant op lopen, want 'je moet je hond maar onder controle hebben.' ik ben een beetje bang voor dat soort gedrag, uitlokken en pesterijen, dus ik denk niet dat ik het zal gebruiken.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 2 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Zie hier ook niemand lopen met het gele lintje. Zit er wel over na te denken om het aan te schaffen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb 1 iemand ermee zien lopen en iedereen blijft ook uit de buurt van die hond, omdat jij anders geen hond meer hebt. Lintje is dus eigenlijk een beetje overbodig, maar wel handig voor mensen die zelden hier in het park wandelen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" eerlijk gezegd..
Fedor zou de perfecte hond zijn voor zo'n lintje, maar ik maak me zorgen om hoe mensen ermee omgaan.
Het is me al vaker gebeurd dat ik vriendelijk vraag om even te wachten zodat ik een pad in kan, of als ik even wil afspreken wie waarheen gaat, mensen dan JUIST lekker mijn kant op lopen, want 'je moet je hond maar onder controle hebben.' ik ben een beetje bang voor dat soort gedrag, uitlokken en pesterijen, dus ik denk niet dat ik het zal gebruiken. "


vervlend is dat he! kan ik helemaal begrijpen...
nu heb ik gelukkig een hond die best wel ander ehonden om dr heen kan verdragen, maa rik het gewoon liever niet heb. en dat snappen mensne vaak ook niet " ga maar lekker kennis maken" "nou mevrouw, liever niet, ze zit aan de lijn" " ow is ze agressief??" nee, maa rik heb het gewoon lieve rniet...snappen mensen niet ;-) nu is lola dus maar gewoon agressief haha, dan luisteren ze wek

laats liep ik hier in het dorp..liep een meid met haar 2 staffies en die wilde haar woning weer binnen, smal paadje daar. dus ze riep naar mij of ik alsjeblieft even wilde wachten tot ze binnen is..dus ik zeg tuurlijk, dat snapte ik ook al..
en zij helemaal verbaasd en dankbaar, omdat dat schijnbaar voor mensen altijd teveel moeite is..echt idd typisch dat " pfff is lekker jouw probleem"



honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Ik heb i.i.g nog geen hond gezien die met een geel lintje liep, is misschien wel een idee..en als ik als lompe boerin iemand tegen kom waarvan ik zie dat ze een geel lintje dragen, gaan er bij mij al lichtjes branden....( misschien een idee om snel geiiriteerde hondebezitters een geel lintje om te doen ;-) )

Het is trouwens wel zo dat je het van een afstand moeilijk kan zien of een hond een lintje draagt, vooral bij honden met veel haar...als je in de buurt loopt met de hond aan de lijn is dat natuurlijk veel sneller te zien, in een losloopgebied natuurlijk niet..

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

IK weet het niet. Mensen kunnen ook nieuwschierig zijn en vragen waarom die zo'n lintje aan zijn riem heeft. Ik zag gisteren voor het eerst een hond lopen met een geel lintje. Ik zat jammer genoeg in de auto. ALs niemand het doet zal ook niemand weten wat het betekent.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik gebruik 'm en heb posters opgehangen in de buurt enkele dagen geleden, maar nog niet echt effect gemerkt of reacties gehad.
Sabine van 't forum gebruikt het lintje ook en heeft ook in de krant gestaan met een verhaal over het lintje!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 2 doggies

om er even op terug te komen...misschien dat ik overdrijf, maar leg je juist door zo'n lintje niet extra de indruk dat jouw hond  'gevaarlijk', asociaal is of i.d, b.v jeroen en lola, hebben een hond die in de ogen van een ander al als niet betrouwbaar overkomt, gelukkig ben ik niet zo kortzichtig en bem ik ruimdenkend, maar ik kan me voorstellen ( nee dat is zo ) dat andere mensen niet zo kunnen denken....was even een hersenspinsel...

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

" om er even op terug te komen...misschien dat ik overdrijf, maar leg je juist door zo'n lintje niet extra de indruk dat jouw hond  'gevaarlijk', asociaal is of i.d, b.v jeroen en lola, hebben een hond die in de ogen van een ander al als niet betrouwbaar overkomt, gelukkig ben ik niet zo kortzichtig en bem ik ruimdenkend, maar ik kan me voorstellen ( nee dat is zo ) dat andere mensen niet zo kunnen denken....was even een hersenspinsel... "

Ik vind van niet, het is meer dan een gevaarlijke of asociale hond. Ik zou hem dus gebruiken omdat mijn hond van de artsen echt niet met andere honden om mag gaan op het moment.

Gevaarlijk? Dat beest weet niet eens dat ie kan bijten zo ongeveer :P Asociaal? Nee hoor eerder oversociaal... Daarom is het ook belangrijk dat de betekenis van een geel lintje bekent wordt :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" om er even op terug te komen...misschien dat ik overdrijf, maar leg je juist door zo'n lintje niet extra de indruk dat jouw hond  'gevaarlijk', asociaal is of i.d, b.v jeroen en lola, hebben een hond die in de ogen van een ander al als niet betrouwbaar overkomt, gelukkig ben ik niet zo kortzichtig en bem ik ruimdenkend, maar ik kan me voorstellen ( nee dat is zo ) dat andere mensen niet zo kunnen denken....was even een hersenspinsel... "


als ik ermee zou lopen zouden de meesten waarschijnlijk dneken dat ik met een agressieve hond loop ja..wat ik ergens ook best kan begrijpen hoor..
anayway, waarschijnlijk zou ik wel bereiken wat de bedoeling is, namelijk dat men hun hond niet naar mijne laat gaan..

het kan alleen wel ja dat je hond (soms onterecht dus) een naam krijgt in de buurt..




honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Suzetje , ik snap je hoor, maar bedenk wel dat er echt mensen zijn die het niet snappen als ze jouw tegenkomen , en zich gelijk het apenzuur schrikken ( juist door kortzichtigheid en niet ruimdenkendheid ) en dat een stempel gauw gedrukt wordt....ojee, een bassethound, pas op levensgevaarlijk ! ;-)
Ik vind het juist voor de toch al gevoelige honden ( zoals in een adem te noemen "vechthonden" duiste herder ect.. ) vervelend als daar dan weer extra de nadruk gelegd wordt,  mij maakt het niets uit,ik vind het ook prima als iemand daar voor kiest, of denk ik te ver ...

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

@ jeroen en lola, bedankt dat je het sportief opvat...

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Hier hadden we gele lintjes aan de ringen van de politielijn geknoopt. Mensen staan je stompzinnig aan te kijken van wat heb jij nou?

In 2 maanden tijd ben ik er maar 1 tegen gekomen die wist wat het inhield en ook netjes de eigen hond afleidde en ons de ruimte gaf.
Dat was in het bos met een speurhondenteam die aan het trainen was. Vrij logidch dat hun het lintje wel kennen, maar Jan Modaal snapt er geen hout van helaas.

Echter hebben we nu geen lintje meer, moet ik nog even weer omknopen. We hebben weer een andere lijn aan moeten schaffen, de karabijnhaak brak...
(Juist ja, door mensen die het lintje niet snappen)

Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar de nieuwe lijn is een halstertouw geworden. Die haken zijn in ieder geval bestand om een paard te houden haha!

Kortom, het lintje is super, maar het zou wel een betere bekendheid mogen krijgen. :-D

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Hier heb ik het een maand geprobeerd, maar ben er vanaf gestapt.

Ik vind het een super initiatief, maar het zou op het nieuws moeten komen bijvoorbeeld. Want veel weten het niet, en doen hun eigen ding.

Wat ik merkte van de mensen die het wel kende, die zien een stafford reu met zo'n lintje en gaan gelijk uit van het ergste (en kwispelen joh!). Die mensen worden onzeker, nemen een bepaalde houding aan en geven dan ook een bepaalde geur af voor honden. En tot nu toe hebben beide honden (die van mij en die van hun) hier juist feller op gereageerd door de onzekerheid. Toen ik hem af deed, en er gewoon met een grote bocht omheen liep, was het al minder.

Ik denk dat ik ga voor de neon verlichting op mijn jas!

honden page profiel JasmijnJasmijn 2 doggies

honden foto van Jasmijn

Bij mij zou zón lintje niet werken, want ik kijk niet naar lintjes ik kijk naar honden. En dat zouden we allemaal moeten doen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 2 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ik heb ook nog niemand zien rond lopen er mee dus ik doe het ook niet, vrees dat niemand het toch kent :S

honden page profiel  *-*-*Nala*-*-* *-*-*Nala*-*-* 3 doggies

honden foto van  *-*-*Nala*-*-*

Ik vind het idee achter het gele lintje erg goed, als het ook werkt tenminste.

Maar nu ga ik eerlijk toegeven dat ik er ook nog nooit van gehoord had en als ik iemand tegen was gekomen met een geel lintje, ik daar nooit iets achter had gezocht.

Misschien een hele domme vraag, O-), maar hoe ziet zo'n geel lintje eruit? Het zijn speciale lintjes begrijp ik die je bij de dierenspeciaalzaak kan kopen? Kan iemand misschien een foto plaatsen? Dan weet ik ook waar ik naar moet kijken;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

" Hier heb ik het een maand geprobeerd, maar ben er vanaf gestapt.

Ik vind het een super initiatief, maar het zou op het nieuws moeten komen bijvoorbeeld. Want veel weten het niet, en doen hun eigen ding.

Wat ik merkte van de mensen die het wel kende, die zien een stafford reu met zo'n lintje en gaan gelijk uit van het ergste (en kwispelen joh!). Die mensen worden onzeker, nemen een bepaalde houding aan en geven dan ook een bepaalde geur af voor honden. En tot nu toe hebben beide honden (die van mij en die van hun) hier juist feller op gereageerd door de onzekerheid. Toen ik hem af deed, en er gewoon met een grote bocht omheen liep, was het al minder.

Ik denk dat ik ga voor de neon verlichting op mijn jas! "

Kijk en dat is dus een aspect waar de meeste niet over nadenken, geurverspreiding ( uit angst )....
Misschien dat zo'n lintje averrechts werkt, honden doen natuurlijk bijna alles op hun reuk vermogen

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

" Suzetje , ik snap je hoor, maar bedenk wel dat er echt mensen zijn die het niet snappen als ze jouw tegenkomen , en zich gelijk het apenzuur schrikken ( juist door kortzichtigheid en niet ruimdenkendheid ) en dat een stempel gauw gedrukt wordt....ojee, een bassethound, pas op levensgevaarlijk ! ;-)
Ik vind het juist voor de toch al gevoelige honden ( zoals in een adem te noemen "vechthonden" duiste herder ect.. ) vervelend als daar dan weer extra de nadruk gelegd wordt,  mij maakt het niets uit,ik vind het ook prima als iemand daar voor kiest, of denk ik te ver ... "

Nou daar ben ik eigenlijk ook wel beniewd naar wat mensen precies zouden denken als ze zo'n hond tegen komen. Kijk natuurlijk zijn er mensen die meteen zoiets hebben van tja dat kan je toch aan de hond zien
Maar ik maak genoeg mee dat juist veel mensen ook dat verkeerd beoordelen.
Ik bedoel een ieder die mijn honden kent weet dat onze Bobs de sociaalste goedzak is ter wereld. Alleen heeft die malloot een begroeting waarvan veel mensen meteen een hartverzakking krijgen omdat ze hem verkeerd begrijpen( tja bij een gewone hond is laag grommen en oren naar achteren ook niet een begroeting maar tja bij hem gecombineerd met draaiende staart dus wel. Dan zegt hij juist hoe erg blij hij met je is en kruipt dan het liefst daarna meteen op je schoot. Mensen die hem kennen weten dit maar tja.....) Stel hij zou bv een verwonding of weet ik veel wat hebben waardoor hij even niet met andere honden mag en ik doe zo'n lintje om......ik zou dus helemaal niet willen dat ze juist daardoor een verkeerde naam krijgen want tja die hebben ze soms al :(

honden page profiel José • Rover José • Rover 1 doggies

honden foto van José • Rover

"

Misschien een hele domme vraag, O-), maar hoe ziet zo'n geel lintje eruit? Het zijn speciale lintjes begrijp ik die je bij de dierenspeciaalzaak kan kopen? Kan iemand misschien een foto plaatsen? Dan weet ik ook waar ik naar moet kijken;-) "


Je zou bij een fourniturenwinkel een stuk geel lint kunnen kopen, ik had gewoon de zoom van een knalgele theedoek afgeknipt haha!

Tegen de tijd dat het Pasen wordt, wordt je in de winkels doodgegooid met geel decoratielint... O-)

De mogenlijkheden zijn eindeloos natuurlijk. Daarintegen is fluor helemaal perfect, valt het ook op in het donker.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 2 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

NOg geen enkel geel lint gezien. wel genoeg honden die er een zouden mogen dragen ;-)

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 2 doggies

honden foto van Judith en Sammie

ik wist ook niet van een geel lintje af

weer wat geleerd, ik heb het ook nog nooit gezien moet ik zeggen, nu ga ik er natuurlijk extra op letten.


dan wel weer een rood lintje in de staart van een paard...dat betekend dat hij snel naar achter slaat en je er dus niet te dicht achter moet komen.

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

Als niemand het gele lintje aan de lijn doet terwijl hij/zij wel een hond heeft die een geel lintje nodig heeft dan krijgt het lintje ook nooit meer bekendheid.
Ik heb inderdaad in ons plaatselijke krantje gestaan met een artikel, waarom? Omdat ik moe wordt van mensen die hun honden laten loslopen op plekken waar een aanlijnplicht geldt. Wij hebben in Bennekom 2 prachtige bossen met losloop routes, waarom lopen mensen dan alsnog met hun niet luisterende loslopende honden in de aanlijn gebieden in het bos???
Ik heb er schijt aan wat mensen van Daddy vinden, het vooroordeel is er toch wel; geel lintje of niet.
Daarbij weet niemand de reden van het gele lintje, als ze me erom vragen dan zeg ik dat hij in training is, dat is hij namelijk ook. Hij leert momenteel om andere honden te negeren en zijn aandacht volledig op mij te houden tijdens het passeren van een hond. Ik geef ook aan er niet van gediend te zijn door loslopende honden benaderd te worden, de meeste komen al grommend aangelopen en gaan voor Daddy staan met ontblote tanden. Mijn vriend heeft al eens een losloper van Daddy zijn nek moeten aftrekken en ik heb al menig hond moeten wegjagen/schoppen... Dus ja, ik loop met een geel lintje en vind dat het meer bekendheid mag krijgen omdat ik ervan overtuigd ben dat het kan werken.

Hier het artikel van Daddy en mij:

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/november/13/een_hond_met_een_geel_lintje

honden page profiel davendaven 2 doggies

honden foto van daven


Ik lees nu ook net van het lintje, denk dat het gros van de mensen niet van bestaan weet je zou eigenlijk op tv moeten (hart v Nederland)


Ps :ik ga voor de rode lintjes voor honden die graag aandacht hebben en geknuffeld willen worden :-)

honden page profiel davendaven 2 doggies

honden foto van daven


Wel denk ik dat je daar het probleem met loslopende honden niet mee oplost . Deze figuren die desgevraagd hun hond los laten als ze jou zien zullen zich echt niets van een geel lintje aantrekken (als ze überhaupt het bestaan ervan weten ) . Ik laat mijn hond ook los op plekken waar dat niet dit mag ( wie niet ?) , maar als mensen hun hond vast maken of kleine kinderen ( je weet nooit hun reactie) maak ik ze vast . Kwestie van fatsoen ! Mijn honden kunnen weinig trucjes , maar als ik wacht zeg blijven ze staan totdat ik ze aanlijn . Kortom je niet benaderen kan het werken , tegen loslopende honden vrees ik van niet

honden page profiel José • Rover José • Rover 2 doggies

honden foto van José • Rover

"
Ik lees nu ook net van het lintje, denk dat het gros van de mensen niet van bestaan weet je zou eigenlijk op tv moeten (hart v Nederland)


Ps :ik ga voor de rode lintjes voor honden die graag aandacht hebben en geknuffeld willen worden :-) "


Rood voor een loopse teef.
Als je die kan combineren door er een oranje aan te hangen... Ben loops en dus behoorlijk bitchy haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het gele lintje....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Altijd in de weg gaan liggen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^