Het gele lintje.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

"

Wel denk ik dat je daar het probleem met loslopende honden niet mee oplost . Deze figuren die desgevraagd hun hond los laten als ze jou zien zullen zich echt niets van een geel lintje aantrekken (als ze überhaupt het bestaan ervan weten ) . Ik laat mijn hond ook los op plekken waar dat dit mag ( wie niet ?) , maar als mensen hun hond vast maken of kleine kinderen ( je weet nooit hun reactie) maak ik ze vast . Kwestie van fatsoen ! Mijn honden kunnen weinig trucjes  , maar als ik wacht zeg  blijven ze staan totdat ik ze aanlijn . Kortom je niet benaderen kan het werken , tegen loslopende honden vrees ik van niet "


Ik blijf van mening dat je in een aanlijn gebied je hond aangelijnd dient te houden OF dient aan te lijnen bij het tegenkomen van een andere (aangelijnde) hond. Die van ons loopt ook weleens los in een aanlijn gebied maar alleen op rustige dagen. Ik vind het niet kunnen dat je een loslopende hond (in een aanlijn gebied) op een aangelijnde hond laat afstormen. Het is niet sociaal en verantwoordelijk. Ik ervaar dit in ons dorp als een groot probleem, ik spreek de mensen er ook altijd op aan maar ik wordt gewoon afgesnauwd of ze zeggen: "maar hij doet niks hoor!". Ik blijf dan volhouden dat ze aan de lijn moeten en ik gewoon NIET gediend ben van een losloper. (in een aanlijn gebied.)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het gele lintje....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel davendaven 1 doggies

honden foto van daven


Haha José lol ze is nu net loops ;-)

Was maar een geintju Sabine ik ga niet met lintjes lopen , als iedereen met verschillende gekleurde lintjes gaat lopen , snappen de mensen er hele
maal niets meer van en gaat het effect verloren !

honden page profiel davendaven 2 doggies

honden foto van daven



Dat bedoel ik te zeggen , dat soort figuren hebben lak aan een lintje :-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 2 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Leuk idee zo'n lintje, maar d'r lopen nogal wat (voornamelijk) mannen die amper kleuren kunnen zien. Bovendien kan iedere mafkees in NL een hond aanschaffen zonder ook maar enig verstand van honden te hebben. Ik denk dat de mensen die op de hoogte zijn van de betekenis van die lintjes echte hondenliefhebbers zijn en sowieso wel uit de buurt van een andere hond blijven als ze dat gevraagd worden.

Als je echt niet wil dat iemand aan je hond komt kan je 'm beter een dekje omdoen met 'In opleiding' of 'hulphond'. Hihi! Geintje natuurlijk, maar als ik met Tjibbe loop als hij zijn K9-tuig draagt, denken veel niet-hondenbezitters dat het een hulphond is. Niemand die dan ook aan hem zit.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

"

Ik blijf van mening dat je in een aanlijn gebied je hond aangelijnd dient te houden OF dient aan te lijnen bij het tegenkomen van een andere (aangelijnde) hond. Die van ons loopt ook weleens los in een aanlijn gebied maar alleen op rustige dagen. Ik vind het niet kunnen dat je een loslopende hond (in een aanlijn gebied) op een aangelijnde hond laat afstormen. Het is niet sociaal en verantwoordelijk. Ik ervaar dit in ons dorp als een groot probleem, ik spreek de mensen er ook altijd op aan maar ik wordt gewoon afgesnauwd of ze zeggen: "maar hij doet niks hoor!". Ik blijf dan volhouden dat ze aan de lijn moeten en ik gewoon NIET gediend ben van een losloper. (in een aanlijn gebied.) "


Ik zelf ben het er mee eens dat in een aanlijn gebied je hond gewoon vast MOET. Veel mensen vallen bv wel personen aan die trainen in een losloop gebied maar dan moet men wel de loslopende honden accepteren die in een aanlijn gebied lopen? Beetje krom niet waar want waar moeten die mensen dan heen die juist zo'n gebied uitkiezen omdat ze een asociale hond hebben bijvoorbeeld. En ja dan houden die mensen er rekening mee, gaan al express daarom niet naar losloopgebieden en dan een ander die dus totaal geen rekening houd met een ander zorgt ervoor dat zo'n dier op hun om de hoek komende loslopende hond inklapt en dan heeft alsnog die baas en hond het gedaan??????
Nee ik ben heel duidelijk in mijn mening daarin: In een losloopgebied mogen de honden los en moet men dus niet zeiken maar in een aanlijn gebied moeten de honden vast en vind ik het getuigen van absoluut geen rekening houden met andere mensen en dieren als je dit niet doet


mhhh dubbele qoute pakt ie niet dus kan mijn verhaal raar staan maar daarin moet men dus de andere quote ook even in mee rekenen ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien een tipje voor mensen die graag met het gele lintje lopen maar hebben ondervonden dat er niet genoeg bekendheid voor is.. Print een paar posters uit van www.gelehond.nl en plastificeer die en hang ze op op plaatsen waar veel mensen langskomen met de hond. Ik heb er hier in de buurt 2 opgehangen aan het hek van een omheind losloopveld.. en kreeg zojuist met uitlaten van een vrouw wat vragen over het lintje :-) Ze vond het een super idee zei ze :-)

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

"

Ik zelf ben het er mee eens dat in een aanlijn gebied je hond gewoon vast MOET.  Veel mensen vallen bv wel personen aan die trainen in een losloop gebied maar dan moet men wel de loslopende honden accepteren die in een aanlijn gebied lopen? Beetje krom niet waar want waar moeten die mensen dan heen die juist zo'n gebied uitkiezen omdat ze een asociale hond hebben bijvoorbeeld. En ja dan houden die mensen er rekening mee, gaan al express daarom niet naar losloopgebieden en dan een ander die dus totaal geen rekening houd met een ander zorgt ervoor dat zo'n dier op hun om de hoek komende loslopende hond inklapt en dan heeft alsnog die baas en hond het gedaan??????
Nee ik ben heel duidelijk in mijn mening daarin: In een losloopgebied mogen de honden los en moet men dus niet zeiken maar in een aanlijn gebied moeten de honden vast en vind ik het getuigen van absoluut geen rekening houden met andere mensen en dieren als je dit niet doet

"

AMEN!!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
AMEN!! "


  Inderdaad, goed verwoord. Als eigenaar met een moeilijkere hond is het af en toe knap lastig. Ik neem verantwoordelijkheid als eigenaar en ga niet naar een losloopgebied met mijn hond. Ik houd mijn hond aangelijnd (met geel lintje ;-)) aan een korte lijn en zoveel mogelijk uit de buurt van andere honden. Want ik wil kosten wat het kost incidenten voorkomen. En als dan zo'n (onopgevoed) losloophondje op mij af komt ik de mijne snel moet muilkorven als extra maatregel om een incident te voorkomen (van te voren weet ik namelijk echt niet of mijn hond er goed op gaat reageren of niet).
En het kromme van alles is, dat mocht het alsnog fout gaan.. dan is het mijn schuld. Ondanks alle maatregelen die ik elke keer neem. Dat vind ik gewoon heel jammer. Als stafford-eigenaar neem ik mijn verantwoordelijkheid. Maar het moet wel een beetje van 2 kanten komen vind ik..

honden page profiel  *-*-*Nala*-*-* *-*-*Nala*-*-* 1 doggies

honden foto van  *-*-*Nala*-*-*

"

Je zou bij een fourniturenwinkel een stuk geel lint kunnen kopen, ik had gewoon de zoom van een knalgele theedoek afgeknipt haha!

Tegen de tijd dat het Pasen wordt, wordt je in de winkels doodgegooid met geel decoratielint... O-)

De mogenlijkheden zijn eindeloos natuurlijk. Daarintegen is fluor helemaal perfect, valt het ook op in het donker.

"
Aha, oke, duidelijk!! Dacht dat het een lintje was wat er speciaal voor was,  wist dus niet dat het van alles kon zijn. Weer iets geleerd!;-)

honden page profiel SabineSabine 2 doggies

honden foto van Sabine

Ik gebruik de 1000 dingen schoonmaak doekjes van de Zeeman, 10 stuks voor een euro.
Je kan er mooie lange repen van knippen en ze zijn goed te knopen, als hij te vies wordt
knip ik hem eraf en knoop ik er een nieuwe aan.

honden page profiel davendaven 1 doggies

honden foto van daven


@ miriam ben ik niet helemaal met je eens , ik hou wel. Degelijk rekening met andere mensen of honden als ik ze los laat !
Dus om nu te zeggen dat mensen geen respect hebben voor mens en dier die hun honden los laten in een aanlijngebied is onzin ;-)
Bovendien zijn die losloop gebieden op 1hand te tellen en worden ze steeds minder ;-) Bovendien rent mijn teef eens graag door de bossen en kan ik haar niet altijd los laten in een hondenlosloopgebied (nu is ze loops dus dan gaat dat niet onder de honden in bos wel )

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan 2 doggies

honden foto van Lisah en Wodan

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484595_252879744833561_31983364_n.jpg

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan 3 doggies

honden foto van Lisah en Wodan

Sorry! geen idee hoe je een foto moet plaatsen... Dit is een link voor een poster voor het gele lintje. Hoe beter bekent, hoe beter het werkt. Vooral ook goed om duidelijk te zijn dat het niet om agressieve nare honden gaat. Gewoon honden die meer ruimte op dat moment nodig hebben. Ik hoef ook niet zo nodig door vreemde besprongen te worden of geaaid. (zeker niet als je vast zit aan een riem)

even zwart wit :-D

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka 3 doggies

honden foto van Claudia & Layka

Ik vind dit een erg goed initiatief! Heb het ook verder gedeeld op Facebook, hoop dat meerdere dit doen.
Ik irriteer me inderdaad ook vaak aan loslopende honden terwijl de mijne vast zit, een tijd geleden was ik aan het trainen met Layka en kwam er een man met een hondje met een Flexi lijn dat wel, dat hondje naar Layka toe waardoor ik netjes aan de meneer vroeg, wilt u aub uw hond bij houden want ik ben aan het trainen! Waardoor ik best wel een snauw terug kreeg met het antwoord '' ik hou m toch bij'' Nee dus want het hondje stond nog steeds bij Layka ;-)

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Die gele lintjes, zijn die alleen voor honden die niet met andere honden kunnen, in de negatieve zin? Nee toch?
Ik heb namelijk een wildebras die ik nog volop aan het trainen ben met andere honden... Maar altijd die honden die dan tóch wel even mogen snuffelen van hun baas... Bah! Ik wil dat niet...Nero wordt super druk, denkt dat ie de koning is en zo wild mogelijk mag doen... Terwijl ik juist aan het trainen ben om rustig langs andere honden heen te lopen...

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" Die gele lintjes, zijn die alleen voor honden die niet met andere honden kunnen, in de negatieve zin? Nee toch?
Ik heb namelijk een wildebras die ik nog volop aan het trainen ben met andere honden... Maar altijd die honden die dan tóch wel even mogen snuffelen van hun baas... Bah! Ik wil dat niet...Nero wordt super druk, denkt dat ie de koning is en zo wild mogelijk mag doen... Terwijl ik juist aan het trainen ben om rustig langs andere honden heen te lopen... "


Nee hoor.
Het lintje is bedoeld als herkenning voor andere mensen dat ze jouw hond niet lastig moeten vallen. Het kan betekenen dat de hond uithaald naar andere honden, maar ook naar mensen, in training zijn, gerehabiliteerd worden enz.

Het lintje staat voor:
Geef mij de ruimte, ik heb een reden. Welke reden is voor je medemens niet belangrijk op dat moment. Ze dienen het gewoon te respecteren en jou uit de weg te gaan. ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Heb nog niet alles gelezen...

Het lijkt me een goed idee.
Alleen hoop ik dan niet,als mijn hond geen lintje om heeft er dan toch mensen hun honden op haar af laten stormen(normaal aan komen lopen kan voor mijn hond geen kwaad) ,terwijl zij aan de lijn is,of toch met hun aangelijnde hond aankomen lopen naar mijn aangelijnde hond,terwijl ik mijn best doe om juist meer ruimte te nemen,dus enigsinds weg te lopen en geen oogcontact te zoeken,wat wil zeggen dat je geen contact zoekt:er niet voor openstaat!!!om een ontmoeting te hebben met 2 aangelijnde honden!!

Ik denk dat het eigenlijk nog veel handiger is om in je lokale park/ bos posters op te hangen die omschrijven wat nu eigenlijk normaal is,honden etiquette.

Anoniem (Gast)

Het gele lintje kan ook gebruikt worden bij loopse teefjes en honden met een gezondheidsprobleem!

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

" https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484595_252879744833561_31983364_n.jpg "


tadaa

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

"
@ miriam ben ik niet helemaal met je eens , ik hou wel. Degelijk rekening met andere mensen of honden als ik ze los laat !
Dus om nu te zeggen dat mensen geen respect hebben voor mens en dier die hun honden los laten in een aanlijngebied is onzin ;-)
Bovendien zijn die losloop gebieden op 1hand te tellen en worden ze steeds minder ;-) Bovendien rent mijn teef eens graag door de bossen en kan ik haar niet altijd los laten in een hondenlosloopgebied (nu is ze loops dus dan gaat dat niet onder de honden in bos wel ) "


Ieder heeft natuurlijk zijn mening en dat mag. Hierbij moet men ook altijd onthouden dat men een mening opdoet uit de ervaringen die zijzelf mee maken. Dus ja misschien ben jij iemand die er rekening mee houd, ik weet het niet ik mag het alleen hopen. Mijn ervaring alleen hierin is dat degeen die ik tegen ben gekomen dit totaal niet doen en ja sorry die mensen vind ik dus totaal geen respect hebben en ben ik alleen maar blij dat ik er verder met mijn hondjes geen problemen mee heb.
Ik weet ook dat de losloop plekken steeds minder worden en vind dit erg jammer, ook voor mijn eigen viervoeters. En ja als het dan nog ergens op een open plek is vind ik het misschien nog een ander verhaal maar ik blijf erbij als men in een aanlijn gebied zijn hond los gooit terwijl er geen goed overzicht is( stad, dicht bos etc) vind ik dit geen rekening houdend met mens en dier want tja wat zou bv een reden kunnen zijn dat er aanlijn plicht is in een bos..........

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Nero draagt een geel lintje aan zijn riem. Dat het vragen oproept, als we wandelen in het bos, begrijp ik wel. We zijn de enige hier in het dorp ;-)
We zijn druk aan het trainen met het 'kom hier' en het aandacht houden op mij.
Andere honden zijn zo'n vreselijke trigger voor hem, dan vind ik het gewoon heel prettig als we met rust worden gelaten.
Als mensen dan vragen ( van een afstand ) wat het betekend, dan leg ik het graag uit. In eerste instantie denken ze vaak dat hij gevaarlijk is, als ik dan zeg dat we aan het trainen zijn, hoor ik vaak; 'Oooh.. dan begrijp ik het, ik dacht al .. '

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy



Ik vind dit het duidelijkst, maar ja, in het Engels.

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

Ik heb het gele lintje gebruikt.

alleen het lintje viel er steeds af XD
maar het werkte een poosje.
ik heb het gebruikt in de periode dat gucci honden aanviel.
maar op den duur liepen mensen met honden juist op me af waardoor gucci onzeker werd.
en ik dan roepen hij grijpt.
maar nee hoor ze liepen leuk door.
en toen gucci gromde en blafde en tanden liet zien werd die de agressieve hond.
gelukkig valt die geen honden meer aan.
en heb hem vaak los en dan heeft die ook alle ruimte.
want daar ging het om hij moest de ruimte hebben.
hij speelt zelfs met honden die normaal niet met andere honden om kunnen maar wel met hem XD
hij heeft zelfs vrienden gemaakt en we hebben waarschijnlijk een wandel maatje een labrador taiko.

maar oke weer on topic.

het werkte ene poosje maar op den duur lette mensen er niet meer op.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb een tijdje geleden die NL afbeelding op mijn Facebook gezet.
Mellow is niet agressief of asociaal, wel heel onzeker en kan (bij 'enge' honden) ook behoorlijk gaan gillen.
En daarbij vind ik het gewoon bloedirritant en uitermate onbeschoft dat elke losse hond maar op ons af komt denderen, vergezeld van een vrolijk "hij doet niks hoor".
Dikke klodders kwijl, modderpoten én een hond die over de zeik raakt. Nee, daar ben ik niet van gediend.
Misschien heb ik wel een uitermate agressieve hond bij me (want niemand weet waarom zij aangelijnd is).

Maand of 2 terug liep ik hier in het bos. Een bos waar bij de ingang al staat dat honden aangelijnd moeten zijn.
Er kwam een stel de hoek om met een koddige pup, ze zien ons, stoppen en lijnen de hond aan. Toen we dichterbij kwamen heb ik ze aangesproken en gecomplimenteerd, dat zij in de 14 maanden dat wij Mellow hebben de eerste zijn die hun hond aanlijnen op het moment dat ze ons tegenkomen. Vonden ze maar raar, want het is toch normaal dat je dat doet (beide honden aangelijnd is eerlijker en zij weten niet waarom ze aangelijnd is).
Nou, blijkbaar dus niet, want ik maak het echt NOOIT mee. En negen van de tien keer lopen de baasjes ergens 30 meter verderop.

In een ander bos (geen aanlijnplicht) kwam een keer een losgeslagen Berner op ons afgedenderd ("jaaaa, speleeeen!"). Baasjes waren op de fiets en maar gezellig kleppen, totaal geen oog voor mijn hond die met platte oren en staat tussen de benen dat kalf probeerde te ontlopen. En ik haar maar in bedwang houden.

Het kan gewoon niet zo zijn dat bange/onzekere/agressieve of andere honden maar door elke hond belaagd mogen worden, dat valt gewoon onder de ongewenste intimiteiten onder viervoeters.

Ik heb nog wel een paaslint liggen, misschien moet ik die gewoon aan de ring van haar lijn knopen ;-)

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan 1 doggies

honden foto van Lisah en Wodan

"

tadaa

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484595_252879744833561_31983364_n.jpg "



Dankje!!

honden page profiel MilaMila 2 doggies

honden foto van Mila



Deze is in het Nederlands
eigenlijk zouden ze de posters bv in bushokjes en in hondenuitlaatgebieden moeten plaatsen of bv. op de prullebakken voor poepzakjes

honden page profiel JessicaJessica 2 doggies

honden foto van Jessica

Ik zou geen lintje gebruiken. Ik ben van mening dat als je een hond aan de riem hebt zitten dat de boodschap eigenlijk al duidelijk genoeg moet zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een geel of rood lintje dragen aan de riem, vraagt om vragen, en als het antwoord gegeven wordt, denken vele, ooo wat handig.... :-D

en als iedereen het van mond tot mond door vertelt is het een heel normaal en gewoon iets, er zijn al landen waar dit ingevoerd is.

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

" Ik zou geen lintje gebruiken. Ik ben van mening dat als je een hond aan de riem hebt zitten dat de boodschap eigenlijk al duidelijk genoeg moet zijn. "

?? En dan? 
Leert iemand daar iets van?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ik zou geen lintje gebruiken. Ik ben van mening dat als je een hond aan de riem hebt zitten dat de boodschap eigenlijk al duidelijk genoeg moet zijn. "
jessica
"

  Ik zeg.. baad het niet dan schaad het niet (lekker ouderwets haha, wat klink ik nu oud ;-)).
Ik heb het lintje er aan hangen en posters opgehangen..en gisteren eindelijk 1 reactie er op gehad. Als ik er ook maar 1 hond + baas mee weg houd doet me dat al een plezier..

Maar eigenlijk zou een hond aan de riem al genoeg moeten zeggen.. maar goed, veel mensen vinden het ook niet erg als een loslopende hond gezellig voor een potje spelen op hun hond afkomt, dus als ik dan met een lintje kan aangeven dat mijne daar niet van gediend is.. blijf ik gewoon dat gele lintje aan de riem houden..


(Toevoeging; er is iets misgegaan met quoten, op een of andere manier heb ik Wendy er per ongeluk ook half bij gequote.. geen idee hoe ik dit moet aanpassen hahaha)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het gele lintje....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Altijd in de weg gaan liggen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^