Oude hond (weinig tanden) wil enkel vers vlees, maar diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mallemie (Gast)

Hallo iedereen,

Hier thuis zijn we stilaan ten einde raad met onze oude schat, Flup. Hij is 16 jaar en heeft al een groot deel van zijn tandjes verloren. Hij is altijd een moeilijke eter geweest en heeft een groot deel van zijn leven rondgelopen met darmklachten. Sinds we veranderd zijn naar een goeie dierenartsenpraktijk is zijn buikpijn van de baan.

Doorheen zijn leventje heeft hij verschillende soorten voeding gehad:
- Eerst brokken ('s morgens en 's avonds)
- Later blikvoer ('s morgens en 's avonds) (verschillende merken, verschillende smaken, zolang hij maar at)
- Later een variatie van blikvoer en paté (zoals die kleine césarpotjes)
- Frolic 's morgens (ik weet het, Frolic is niet goed, maar dit was het enige dat hij wou eten), vers vlees met hondenrijst 's avonds. (vlees: rundsgehakt, stoofvlees, kippenfilet, rundslever, kalkoenfilet, ...). Al het vlees wordt licht gebakken in de pan, kippenfilet en kalkoen goed gebakken of gekookt.

Sinds kort moet hij 's morgens die frolicbrokjes niet meer hebben. Maar ook vers vlees laat hij 's morgens liggen.
Hij lijkt geen buikpijn te hebben. Wel merk ik dat hij diarree krijgt wanneer hij vers vlees gegeten heeft en dat hij vaak boert en zuuroprispingen heeft. Ik heb ook zijn tanden gecheckt (omdat hij in het verleden soms niet at wegens tandpijn). Zijn tanden zijn verkleurd maar niet ontstoken.

Hij heeft wel honger volgens mij, want hij staat altijd te bedelen aan tafel wanneer wij eten.

Is Flup erg kieskeurig geworden of zou er meer aan de hand zijn? Binnenkort gaan we alleszins nogmaals naar de dierenarts.

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oude hond (weinig tanden) wil enkel vers vlees, maar diarree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wat voor vlees geef je?

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

blikvoer is niet echt vers vlees... je kan eens smuldier proberen, bij de super in het vriesvak. vind hij dit wel lekkr kan je van die bevroren rollen kopen bij de dierenspeciaalzaak. kvv noem je dat.

wat een mooie leeftijd trouwens voor je hond ;-) hopen dat de mijne dat haald

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" vers vlees met hondenrijst 's avonds. (vlees: rundsgehakt, stoofvlees, kippenfilet, rundslever, kalkoenfilet, ...). Al het vlees wordt licht gebakken in de pan, kippenfilet en kalkoen goed gebakken of gekookt.
"


oh, nu ziek ik het..
blinde kip ;-) ;-) ;-)

Nee, dit zou ik ook niet geven.
Kijk eens naar een goede kvv. dat staat voor Kant en klaar Vers Voer. Daar zit alles in wat je hond nodig heeft. Wat je nu geeft is niet uitgebalanceerd, hij krijgt bijvoorbeeld geen bot. En door de toevoeging van rauw bot wordt de ontlasting steviger.

Er zijn verschillende kvv's. op deze site zul je veel informatie vinden

http://www.voerwijzer.com/versvlees/beginnersinformatie-kvv

ik zou een merk gezen zoals Tinlo of Barfmenu. Daarmee geef je bot als calciumbron, en maakt de ontlasting dus mooi stevig.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Lekker op KVV (kant en klaar vers vlees) gaan.
Dat zijn niet de cesar kuipjes uit de supermarkt (Deze kun je beter ook ver links laten liggen. Daar zit nauwelijks vlees in, veel water en andere troep.) maar smuldier, caribest, carnivoer, haakse barf, duck, badit etc. Rauw, gemalen vlees is het.
Gezien je hond snel aan de diree is zou ik hem daar volledig op over zetten, dus geen brok meer naast geven.
Vaak vinden honden KVV een stuk lekkerder.

Mallemie (Gast)

Bedankt voor de tips iedereen!
Ik zal nogmaals een kijkje gaan nemen bij de dierenspeciaalzaken. Het probleem is dat ik in België woonachtig ben. Wanneer ik naar dierenwinkels ga zie ik hier vaak uitsluitend blikvoer en brokken. Het aanbod van Kvv lijkt hier (op het eerste zicht) precies amper tot niet bestaande :/

Mallemie (Gast)

Oh, ik zie vond net dat er een verkooppunt in Brugge is van Naturis Hondenvoer. Dat is misschien wel het checken waard! Alles voor mijn hondje :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Veel kvv's kun je online bestellen. Ook in Belgie gaat dat steeds makkelijker.
Kijk eens op Caroba.nl, die leveren vanaf 25 euro bestellen gratis aan huis, sinds kort ook in Belgie. Het staat niet op de site, maar ze doen het wel ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

naturis voeding , als ik het goed heb, dan kan het buiten de vriezer bewaard blijven.

probeer maar eens, en wat je kan doen om eventueel dunne trilpoep uit te sluiten geef een paar hard gekookte eitjes in de week, of een eierkoek.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Mallemie

Mijn advies is als je toch bij de dierenarts bent,laat bloed nakijken of er een probleem is met de nieren.Dat zou het 's morgens niet eten kunnen verklaren(misselijk) en als je wordt vergiftigd omdat ze niet goed of niet werken,kan er van alles volgen.
Wat een leeftijd 16 jaar!

Groetjes

Mallemie (Gast)

Dag iedereen!

We komen zonet van de dierenarts. Hij heeft een cortisoneprikje gekregen en een prikje tegen de diarree. Die cortisoneprik zou hem terug een boost moeten geven. Enkele maanden terug had hij dat ook gekregen en dat had z'n eetlust enorm opgewekt.

Flup is nu wat ongemakkelijk denk ik. Zijn buik rammelt luid, maar hij heeft geen honger. Hij wil zelfs geen hondensnoepje. We laten hem nu wat slapen, dat zal hem waarschijnlijk wel deugd doen.

De DA heeft geen bloed meer getrokken. We weten dat zijn pancreaswaarden niet zo goed waren en dat zijn hart erg onregelmatig is. Onze andere hond (het zoontje van Flup) is in november overleden van nierfalen, dus ik weet op welke symptomen ik moet letten. Maar de DA leek niet geneigd om zijn bloed nogmaals te checken. We weten hoe het stond met zijn waarden enkele maanden terug, dus ja.

We proberen nu terug die cortisoneprik. Ik moet hem nu ook paardenvlees geven, pasta en cottage cheese. Dat is naart schijnt beter voor zijn darmen en ontlasting. Ook gekookte aardappeltjes mag ik geven. Hoe dan ook: ik zal het allemaal proberen! Zolang hij zich maar beter voelt :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wanneer zijn pancreas niet goed werkt kan je pancreasenzym bijgeven. Maar het verklaart het gebrek aan eetlust niet.
Vreemd dat je dierenarts geen verder onderzoek wil doen. Hoe de bloedwaarden enkele maanden geleden waren zegt niets over hoe hij er nu bij loopt. Jammer.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zou geen aardappels geven of vlees meer koken en bakken maar alles rauw geven.
Gewoon lekker gehakt geven rund uiteraard, kipfilet en alles wat maar zacht is aangevuld met een kvv die wil verkrijgbaar is bij jou.
Doordat hij geen tanden of weinig tanden heeft kan hij dus geen bot kauwen maar in de kvv is dit vermalen.
Zou jezelf ook kunnen doen met een kippenpoot bijvoorbeeld.

Mallemie (Gast)

Vanavond krijgt hij nog rundsgehakt. Ik zal het inderdaad rauw geven vanaf nu. DA zei dat het helemaal geen kwaad kon. Ik was gewoon bang dat de kans groter was op wormen als je vlees rauw geeft. Nu, het vlees wordt bij aankoop meteen ingevroren, dus het zou in orde moeten zijn. Hopelijk wil hij wat eten vanavond!
Geen aardappelen? De DA zei me dat het net goed was voor zn darmen & ontlasting?

Waarom geen bloed meer getrokken is, tja... Ik weet het niet zeker. Maar ik vermoed: zijn waarden waren niet perfect en met de tijd zal het er ook niet meer op verbeteren. Hij is tenslotte al 16 jaar, wat al een serieuze leeftijd is voor zo'n hondje. En naast zijn darmen en onregelmatig hartritme mogen we niet echt klagen. Hij is wel doof en heeft een aantal gezwelletjes rond zijn poep (perianale tumoren, niet kwaadaardig). De groei van die gezwelletjes proberen we tegen te houden met chemische castratie. Opereren is geen optie, we willen dat ook vermijden gezien zijn leeftijd. Verder is hij heel fit, gaat elke dag met mij gaan wandelen en heeft een grote tuin waar hij de buurtkatten achternazit. We verwennen hem enorm :-)

Wat betreft die KVV hier in de buurt: Ik heb die mensen een mail gestuurd, met de vraag welke kvv-voeding ze mij konden aanraden voor een oude hond met gevoelige darmen, maar tot op heden nog niets terug gehad :(

Alvast bedankt voor jullie reacties en tips!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

kijk nog eens op www.caroba.nl
leveren vanaf 25 euro gratis aan huis

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

KVV en Belgie hebben elkaar nog niet echt gevonden. Wie weet vind je hier nog iets www.naturis.be, er zijn 47 verkooppunten in Belgie die misschien ook andere merken verkopen.

Voor zover ik weet moet alle Naturis in de vriezer. Omdat je hond niet zo goed meer eet zou ik liever de compleet versie voeren, hier zit een premix in. Dit is een vitaminen- en mineralenmix. Als dat er niet in zit moet je 4 diersoorten in 3 weken voeren. Als je hond dan heel weinig eet ga je je snel zorgen maken.

Ik hoop dat je snel iets vindt wat hij lekker vindt.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wormen komen niet door rauw vlees immers waarom hebben anders zoveel brokhonden wormen ;-)
Wormen onstaan vaak door ontlasting van andere honden waarin eitjes zitten en zo wordt jou hond besmet.

honden page profiel MallemieMallemie

Hallo iedereen,

Ik wou jullie toch nog eens updaten over de vooruitgang bij mijn oude rakker. Hij is ondertussen 16 jaar en enkele maanden oud.
Een aantal maanden geleden moesten we naar de dierenarts en hebben ze een chip bij hem gestoken, als chemische castratie. Dit werkt een half jaar. Wonder boven wonder is zijn eetlust sindsdien enorm toegenomen! Hij eet nu 's morgens nog steeds Frolic (we weten dat dit niet optimaal is, maar we geven hem gewoon wat hij lust). 's Avonds krijgt hij rauw vlees. We geven hem ook regelmatig pasta en aardappelen, wat zijn ontlasting ook vaster maakt. Door deze combinatie heeft hij nu zelden last meer van diarree.


Hieronder enkele filmpjes om het jullie te tonen:


Maar aangezien hij nu zo veel eet en bijgevolg wat verdikt is, moet ik hem natuurlijk wat in beweging houden. Hieronder ben ik hem wat aan het opjutten in de tuin :-D


Behalve wat artrose aan een voorpootje lijkt hij dus vrij gezond voor zijn leeftijd. Hij gaat nog dagelijks mee wandelen. Hij kan wel niet zo ver meer wandelen als vroeger. Ook in de zetel springen gaat niet altijd zo vlotjes meer, maar dat nemen we erbij :-)

Wel merken we de laatste tijd iets nieuws op. We gokken dat het een lichte vorm van epilepsie is. Sinds een tijdje zien we dat hij af en toe met zijn kopje schokt. Ik merk dat de frequentie hiervan toch iets verhoogd is.
Het ziet er zo uit (ook in het vorig filmpje, vlak voor we het op een spurtje zetten, zie je het hem ook doen):

We houden het in de gaten. Hopelijk blijft het hier bij en zal het niet verergeren.

Alvast bedankt voor al jullie tips en reacties!

Liefs.

honden page profiel MallemieMallemie

Geen idee of jullie die filmpjes kunnen zien. Dit zijn de links, opeenvolgend:

http://youtu.be/UwiuTTNIfqA
http://youtu.be/PCNKF2ZhHak
http://youtu.be/gc6rBQZqS_A

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Wat fijn dat de chemische castratie geholpen heeft! Folic is inderdaad niet ideaal, maar je hondje is al zo oud en als hij hier met smaak van eet en het er goed op doet? Wie ben je om dan daar nog wat aan te veranderen... Toch?

Ik ben wel benieuwd wat voor vers je nu geeft, omdat je eerst nog aan het zoeken was! :-)

honden page profiel LizLiz

Wat een prachtige hond nog steeds en wat is die nog speels en levendig, 16 jaar geweldig!

Ach die Frolic wat maakt het uit, als die het lekker vindt.

Moest denken toen je dat zei aan mij vader, die was vorig jaar bij een nicht op bezoek geweest. De nicht gooide scheppen suiker in haar thee, echt niet normaal veel.
Mijn vader zei, ach ze is inmiddels 102 jaar, moet je dan zeggen dat dat slecht is? ha, ha, :-D ;-)

honden page profiel Lisa & BoebieLisa & Boebie

honden foto van Lisa & Boebie

Leuke filmpjes!

Ik zie niet echt iets geks aan wat hij doet met zijn koppie, heeft hij het vaak? Hij is in ieder geval nog lekker enthousiast!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Mallemie, op zo'n respectabele leeftijd is het een beetje zoeken.
Dan ga je niet meer opvoeden, maar onderhouden.
Je doet het heel fijn op z'n oude dag!

heb je vragen, dan mag je ze gerust nog altijd voorleggen!

honden page profiel MallemieMallemie

De voeding die hij nu krijgt 's avonds is nog steeds gewoon rauw vlees (rundsgehakt, lever, mals rundsvlees, soms eens gekookte vis als we over hebben, gebakken of gekookt wit vlees, ...). En aardappelen, pasta, stukjes brood, enz. We halen het vlees bij een boerderij en we vriezen het in. De dierenarts heeft wel nog eens voorgesteld om nog eens gewone voeding te proberen en dat zullen we binnenkort doen. Maar we zullen hem niets forceren. Zoals jullie allemaal ook zeiden: op zo'n leeftijd geef je hem gewoon wat hij graag lust. We proberen ervoor te zorgen dat zijn voeding zo volledig mogelijk is.

We mogen ook van geluk spreken met zo'n goede dierenartsenpraktijk. Ook met Max (Flup zn zoontje, hij werd 14 jaar, moesten we laten inslapen op 11 november 2011) hebben ze alles gedaan wat ze konden om hem zo lang mogelijk gezond te houden. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Flup het nog steeds zo goed doet, gezien zijn leeftijd! :-) Hij wordt dan ook rotverwend :-D Ze zeggen dat dieren die veel liefde krijgen lang leven hé :-D


Het schokken van zn kopje is moeilijk te zien op het laatste filmpje (gsm kwaliteit), maar het is er wel. Soms schokt zn hele lijfje. Het is slechts een fractie van een seconde, maar het valt ons wel op.

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Nog even een kleine tip, weet niet hoe het inmiddels met zijn ontlasting gesteld is, maar als je alleen spiervlees geeft (gehakt, kipfilet) dan wordt de ontlasting ook dunner... Lever werkt ook laxerend en geef niet te veel lever he, slecht voor de nieren.

Heb er hier ook eentje, teveel spiervlees (naast zijn vleesbot) is dunnere ontlasting.

Het zijn kleine dingetjes en zoals je al zegt met deze leeftijd....lekker laten smikkelen! (het zijn alleen even aandachtspuntjes waar de eventuele dunne ontlasting vandaan zou kunnen komen)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Ik weet dat duck in België wel makkelijk te krijgen is bij tom & co verkopen ze het ook en bij Aveve.

Wat een mooie leeftijd voor een hond verwen hem nog maar lekker....Dat mag wel op zo een leeftijd. ;-)

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" Vanavond krijgt hij nog rundsgehakt. Ik zal het inderdaad rauw geven vanaf nu. DA zei dat het helemaal geen kwaad kon. Ik was gewoon bang dat de kans groter was op wormen als je vlees rauw geeft. Nu, het vlees wordt bij aankoop meteen ingevroren, dus het zou in orde moeten zijn. Hopelijk wil hij wat eten vanavond!
Geen aardappelen? De DA zei me dat het net goed was voor zn darmen & ontlasting?

Waarom geen bloed meer getrokken is, tja... Ik weet het niet zeker. Maar ik vermoed: zijn waarden waren niet perfect en met de tijd zal het er ook niet meer op verbeteren. Hij is tenslotte al 16 jaar, wat al een serieuze leeftijd is voor zo'n hondje. En naast zijn darmen en onregelmatig hartritme mogen we niet echt klagen. Hij is wel doof en heeft een aantal gezwelletjes rond zijn poep (perianale tumoren, niet kwaadaardig). De groei van die gezwelletjes proberen we tegen te houden met chemische castratie. Opereren is geen optie, we willen dat ook vermijden gezien zijn leeftijd. Verder is hij heel fit, gaat elke dag met mij gaan wandelen en heeft een grote tuin waar hij de buurtkatten achternazit. We verwennen hem enorm :-)

Wat betreft die KVV hier in de buurt: Ik heb die mensen een mail gestuurd, met de vraag welke kvv-voeding ze mij konden aanraden voor een oude hond met gevoelige darmen, maar tot op heden nog niets terug gehad :(

Alvast bedankt voor jullie reacties en tips! "


In ieder geval geen gewone aardappelen, bataat zou mogen (zoete aardappelen) maar dan als er bij zoals groeten dus toch ook nog vlees maar aub geen gewone aardappelen.

Karin

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de tip, Petra & Darco! Ik zal er trachten rekening mee te houden. Hij krijgt wel dagelijks ander vlees, ik probeer zijn voeding zo gevarieerd mogelijk te houden. Zijn nierwaarden waren volgens mij wel nog oké voor zijn leeftijd. Enkel zijn pancreaswaarden waren wat hoger. Daar dien ik dus rekening mee te houden.

Duck hebben we al eens geprobeerd, maar dat moest hij destijds niet hebben. Misschien kan ik het wel nog eens opnieuw proberen, want deze avond bracht mijn moeder een potje Cesar Senior mee (wat hij voordien ook niet meer wou eten) en hij smikkelde alles lekker op. Inclusief zijn gewoon vlees. Hij zou precies alles eten de laatste tijd, alsof zijn honger niet meer verzadigbaar is :p We kunnen ons geluk niet op, maar we willen ook niet te hard juichen want het kan natuurlijk snel keren.

Waarom geen gewone aardappelen Karin? Wij eten eigenlijk nooit zoete aardappelen, dus het lijkt nogal omslachtig om een volledige zak te kopen voor zo'n klein hondje alleen. Aangezien ik nog thuis woon kies ik natuurlijk niet wat de pot schaft. Enkel voor Flup kan ik zijn vlees wel kiezen bij de slager.

Liefs

honden page profiel MallemieMallemie

^Hierboven was ik. Mezelf vergeten aan te melden.

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" Bedankt voor de tip, Petra & Darco! Ik zal er trachten rekening mee te houden. Hij krijgt wel dagelijks ander vlees, ik probeer zijn voeding zo gevarieerd mogelijk te houden. Zijn nierwaarden waren volgens mij wel nog oké voor zijn leeftijd. Enkel zijn pancreaswaarden waren wat hoger. Daar dien ik dus rekening mee te houden.

Duck hebben we al eens geprobeerd, maar dat moest hij destijds niet hebben. Misschien kan ik het wel nog eens opnieuw proberen, want deze avond bracht mijn moeder een potje Cesar Senior mee (wat hij voordien ook niet meer wou eten) en hij smikkelde alles lekker op. Inclusief zijn gewoon vlees. Hij zou precies alles eten de laatste tijd, alsof zijn honger niet meer verzadigbaar is :p We kunnen ons geluk niet op, maar we willen ook niet te hard juichen want het kan natuurlijk snel keren.

Waarom geen gewone aardappelen Karin? Wij eten eigenlijk nooit zoete aardappelen, dus het lijkt nogal omslachtig om een volledige zak te kopen voor zo'n klein hondje alleen. Aangezien ik nog thuis woon kies ik natuurlijk niet wat de pot schaft. Enkel voor Flup kan ik zijn vlees wel kiezen bij de slager.

Liefs "


Je koopt ze per stuk ze zijn nogal duur. Google maar op de voedingsstofwaarden. Zoete aardappelen bevatten nl. veel Calcium per 100 gram: 30,0 mg tegenover: 9. Verder bevat de zoete aardappel enorm veel vitaminen zoals: Vitamine A, B1 etc. de normale aardappel niet. Nogmaals voor er bij is net zoals je groenten zou geven. Uit je verhaal maak ik niet op of je nu een uitgebalanceerd dieet aanhoudt. Let op alleen spiervlees veroorzaak het all meat syndrome en daar wordt je niet blij van google maar even, mn. voor de schildklier en andere zaken. Probeer echt bevleesd bot (kippennekken, vleugels etc toe te voegen runderstrot, goed bevleesde karkassen in de goede verhouding t.o.v. het spiervlees en orgaan.
Een quote om het even duidelijker te maken:

Wolven en honden hebben wel degelijk behoefte aan koolhydraten, alleen in een veel beperktere mate dan bijvoorbeeld mensen (die omnivoren zijn en daardom ook een andere spijsvertering hebben) en ook aan andere soorten van koolhydraten.
Je zult ongetwijfeld weten dat er, net als bij bijvoorbeeld vitamines, meerdere soorten van koolhydraten zijn. Voor iedere soort zijn er specifieke enzymen nodig om die koolhydraten af te breken en te verteren. Honden en wolven beschikken in hun spijsverteringssysteem nu eenmaal niet over dezelfde enzymen als mensen en kunnen dus de meervoudige koolhydraten (aardappels, pasta, brood) niet verteren. Dat soort koolhydraten horen niet thuis in een gezond hondenmenu.
Het feit dat een dier iets lekker vindt en er wellicht behoefte aan heeft, zegt niet dat het gezond voor hem is.
Wolven halen hun beperkte behoefte aan koolhydraten uit de maag- en darminhoud van hun prooidieren, en ze snacken zo hier en daar een besje of wat gras.
Ze krijgen hun koolhydraten uit hun vlees en uit meestal rauwe zeer fijngemaakte groentemixen en soms (restjes van) gekookte groenten.

Karin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oude hond (weinig tanden) wil enkel vers vlees, maar diarree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Geplukte of kortharige teckel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^