Oude hond (weinig tanden) wil enkel vers vlees, maar diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MallemieMallemie

Ahzo. Ik zal eens zien of dat per stuk wordt verkocht bij ons in de supermarkt. Nu, hij krijgt niet dagelijks aardappelen of pasta hé. Af en toe.
Bevleesd bot hebben we vroeger gegeven, maar sinds hij maar over een aantal tandjes meer beschikt hebben we dat voor gezien gelaten. Hij heeft nog een aantal snijtandjes vooraan en hoektanden. Bijna geen premolairen en molairen meer. De laatste keer dat ik hem een iets harder kauwbeentje had gegeven was hij er bijna in gestikt omdat hij een laatste groot stuk in z'n geheel wou inslikken. We moesten naar de dierenartsenpraktijk om hem iets te geven waardoor hij het kon uitbraken. Sindsdien geven we hem versneden of gemalen vlees en zachte snoepjes... :/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oude hond (weinig tanden) wil enkel vers vlees, maar diarree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" Ahzo. Ik zal eens zien of dat per stuk wordt verkocht bij ons in de supermarkt. Nu, hij krijgt niet dagelijks aardappelen of pasta hé. Af en toe.
Bevleesd bot hebben we vroeger gegeven, maar sinds hij maar over een aantal tandjes meer beschikt hebben we dat voor gezien gelaten. Hij heeft nog een aantal snijtandjes vooraan en hoektanden. Bijna geen premolairen en molairen meer. De laatste keer dat ik hem een iets harder kauwbeentje had gegeven was hij er bijna in gestikt omdat hij een laatste groot stuk in z'n geheel wou inslikken. We moesten naar de dierenartsenpraktijk om hem iets te geven waardoor hij het kon uitbraken. Sindsdien geven we hem versneden of gemalen vlees en zachte snoepjes... :/ "


toch is bot belangrijk voor het calcium wat doe je nu daar aan dan. Je kunt het kleine werk kippennekken zelf in een handmolentje malen, echt niet alleen vlees geven dat gaat fout.

Karin

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

En dat verklaart meteen de diarree.

honden page profiel MallemieMallemie

"dat gaat fout"? Niet meteen geruststellend... Ik zal zien wat ik kàn doen binnen mijn mogelijkheden. Desnoods leg ik het nog eens voor aan de dierenarts. Ik heb die middelen niet (vleesmolen/handmolen). Ik weet zelfs niet waar ze kippennekken verkopen. Kan je dat krijgen bij de slager?
Ik dacht dat we toch redelijk goed bezig waren... 
Ik verander hem niet graag van dieet, want dan krijgt hij zoals nu last. Ik hoor z'n buik voortdurend rammelen, wou niet eten (alleszins die César Senior niet). Daarnet heb ik wat vlees uit de diepvries gehaald en dat wou hij (nadat hij iets gekregen had tegen de buikpijn/misselijkheid) uiteindelijk toch eten.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vlees (spiervlees, zoals bij de slager) en orgaan werken laxerend als er geen bot gegeven word.

Het is prima als de hond te eten krijgt wat hij ook echt lust, maar er zal een bron van calcium bij moeten komen, of dat bot is of uit een potje maakt geloof ik niet uit in dit geval. Bij Zooplus hebben ze beendermeel. Dat is poeder en dat mik je gewoon over het vlees. Ik heb het ook een keer nodig gehad toen ik een voorraadje gemalen vlees had besteld waar geen bot bij zat.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/gewrichten_botten/hokamix/65460

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/gewrichten_botten/hokamix/155944

Misschien niet 100% ideaal, maar als oplossing misschien toch goed te doen. Dikke kans dat de diarree over gaat!

honden page profiel MallemieMallemie

Diarree is ondertussen al over hoor :-) sinds we 's morgens Frolic geven en 's avonds zn vlees, is zn ontlasting vrij oké (alleen wat oranje, wellicht door de kleurstoffen in die Frolicbrokjes). Hoezeer het ook brol is, die frolic zorgt er wel voor dat zn ontlasting vast is, blijkbaar.Ik zal eens vragen aan moederlief of ze kan kijken of dat poeder ergens te verkrijgen is in de buurt. Ik woon in namelijk België en hier vlakbij hebben we enkel een Tom&Co winkel, dus veel keuze hebben we al niet. Bitter weinig dierenzaken in de buurt.

Hij heeft wel deze avond zijn eten uitgebraakt. Die César-dingen zijn dus een No go. Heel vreemd.

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" Diarree is ondertussen al over hoor :-) sinds we 's morgens Frolic geven en 's avonds zn vlees, is zn ontlasting vrij oké (alleen wat oranje, wellicht door de kleurstoffen in die Frolicbrokjes). Hoezeer het ook brol is, die frolic zorgt er wel voor dat zn ontlasting vast is, blijkbaar.Ik zal eens vragen aan moederlief of ze kan kijken of dat poeder ergens te verkrijgen is in de buurt. Ik woon in namelijk België en hier vlakbij hebben we enkel een Tom&Co winkel, dus veel keuze hebben we al niet. Bitter weinig dierenzaken in de buurt.

Hij heeft wel deze avond zijn eten uitgebraakt. Die César-dingen zijn dus een No go. Heel vreemd. "





Ik denk dat je genoeg tips hebt gehad, Naturis komt uit belgie hoor dat is een goede kvv kanje ook kopen dat is dan kwaliteitsvoer, frolic je weet dus dat het slecht is veel gaan drinken en giga zout is. Ik laat het hierbij want ik heb al gemeld dat het zo belangrijk is dat er calcium in het voer komt.

Nog even een quote ik hoop dat je dan het belang van calcium gaat inzien want aan je reactie te zie heb je dus niet even gegoogled op all meat sydrome:

Wanneer een dier voor een lange periode eenzijdig gevoerd wordt met voeding die veel fosfor bevat en geen calcium, dan reageren één of meerdere parathyreoïden, dat zijn de vier kleine bijschildklieren die vlak naast de schildklier liggen, met het aanmaken van een overvloed aan Parathormoon (parathyreoïd hormoon of PTH).


Hyperparathyroïdie

Als de bijschildklieren te hard werken, stijgt het calciumgehalte in het bloed: hypercalciëmie.

De symptomen van hypercalciëmie zijn:

-) hevige dorst
-) frequent moeten wateren (polyurie)
-) uitgesproken vermoeidheid
-) braken
-) maagpijn

De diagnose kan worden gesteld met een bloedonderzoek.

Hyperparathyroïdie wordt gedefinieerd als een overmatige secretie van parathormoon (PTH, bloedonderzoek).
Dat hormoon wordt afgescheiden door de vier bijschildklieren, die 3 tot 5 mm groot zijn en net achter de schildklier liggen. Het parathormoon houdt het calciumgehalte op peil, zodat het calcium in het botweefsel goed kan worden hernieuwd. Als teveel parathormoon wordt afgescheiden (bijv. bij een gezwel van een bijschildklier of als de 4 bijschildklieren te hard werken, zoals bij patiënten met chronische nierinsufficiëntie), treedt decalcificatie (of botontkalking) op doordat teveel calcium uit het bot wordt gehaald, waardoor het calciumgehalte in het bloed stijgt.

Hyperparathyroïdie veroorzaakt een decalcificatie (of botontkalking) en een stijging van het calciumgehalte in het bloed (hypercalciëmie). De botontkalking leidt tot vaak hevige botpijn die toeneemt bij druk. Breuken zijn mogelijk, zelfs bij een licht trauma. Hypercalciëmie veroorzaakt een dorstgevoel, polyurie (veel wateren), gewichtsverlies, lichamelijke en psychische vermoeidheid, soms depressie, misselijkheid, braken, pijn in de maagstreek door prikkeling van de maag en de alvleesklier en hoge bloeddruk (hypertensie). Een acute hypercalciëmie kan shock veroorzaken. Het teveel aan calcium wordt door de nieren in de urine uitgescheiden, wat kan leiden tot de vorming van nierstenen en daardoor nierkolieken.

Bron: http://www.e-gezondheid.be/nl/ziekten_en_aandoeningen/Hyperparathyroidie-3732-888-art.htm

honden page profiel MallemieMallemie

"




Ik denk dat je genoeg tips hebt gehad, Naturis komt uit belgie hoor dat is een goede kvv kanje ook kopen dat is dan kwaliteitsvoer, frolic je weet dus dat het slecht is veel gaan drinken en giga zout is. Ik laat het hierbij want ik heb al gemeld dat het zo belangrijk is dat er calcium in het voer komt.

Nog even een quote ik hoop dat je dan het belang van calcium gaat inzien want aan je reactie te zie heb je dus niet even gegoogled op all meat sydrome:
"
Met Naturis heb ik alreeds contact opgenomen (dat heb ik volgens mij al ergens vermeld?), dus dat komt in orde. Niet zo ver van mijn huis kan ik Naturis laten bestellen, dus we zijn 'in blijde verwachting'. We proberen eerst één dosis, want we hebben al vaker allerhande zaken (zoals Duck) uitgeprobeerd en allemaal mogen weggooien. Kostelijk.

Ik heb wel even de tijd genomen om het all meat syndrome op te zoeken op google, maak je geen zorgen. Ik ben volop aan het thesissen, dus twee seconden googlen is voor mij maar een kleine moeite. Ik weet dan ook niet waaruit je afleidde dat ik dat niet zou gedaan hebben. Maar toch bedankt dat je het nog eens herhaalde. Misschien hebben, naast mij, ook andere mensen er wat aan.;-)

Ik denk dat het ondertussen wel duidelijk was dat ik heel veel over heb voor mijn hondje, anders zou ik ook hier geen raad komen vragen. Ik neem alleen geen beslissingen zonder de opinie van mijn dierenarts en uiteraard mijn ouders. Ik leef onder hun dak, zij betalen voor alles, dus zij nemen de beslissingen.

Ik kan alleszins al verzekeren dat hij geen all meat syndrome heeft. Dat hij gisteren braakte was van die Césarvoeding. Heeft hij al eens gehad, maar toen wisten we niet zeker of het daar aan lag. We hebben het dan ook laten onderzoeken. Blijkbaar kan hij dat niet verteren. Hij voelt zich vandaag alweer tiptop in orde. Hij drinkt meer door die Frolic, maar niet overmatig veel, want ik houd het nauwgezet bij hoeveel cl hij drinkt per dag. Geen sprake van overmatige vermoeidheid, wat ook wel kan blijken uit de filmpjes :-)
En zoals ik al vermeld had: ook de dierenartsen hebben ons gezegd dat Frolic niet optimaal is, maar als hij enkel dat wil eten, dan heeft het geen zin om hem te forceren. Zeker niet op zijn leeftijd. Als hij iets niet lust, dan gaat hij het voor z'n kop niet eten en gaat hij gewoon in "hongerstaking". En dàt willen we ten allen tijde vermijden. Het belangrijkste is dat hij eet, gezond is en zich goed voelt. Die Naturis lijkt ons echter de moeite waard om toch ook eens te proberen. Dat is zowat het enige dat we nog niet geprobeerd hebben denk ik :p wie niet waagt, niet wint!

Wordt dus vervolgd wat betreft die Naturisvoeding! Evenals de Calcium-kwestie zal in acht genomen worden ;-)

honden page profiel MallemieMallemie

De bestelling die ik heb geplaatst bij Naturis is trouwens Kip/Rund, 500g. Ze hebben veel keuze, maar Flup is nogal kieskeurig. Als hij dit lust, probeer ik volgende keer iets anders.
Dit was het kleinste dat ik kon bestellen, dus nu maar hopen dat hij het mag!Het bevat:
61% kip,28% rund, 5% pens,5% lever, 25% eiwit, 18% vet,2% as, 0.40% celstof, 0.50% calcium, 0.40% fosfor, vitamine A, D3, E, B1, B2, B6, B12, koper, magnesium.
Vitamines eigen toegevoegd + sporenelementen.
zonder bindmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, graan, varkensvlees en conserveringsmiddelen.
Ontdooien in de koelkast, 2 dagen houdbaar
bewaren -20°C
Benieuwd!
Zijn hier nog mensen die ervaring hebben met Naturis?

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Yep, hier in het begin had ik rollen Naturis in de vriezer liggen. Zelf geven we BARF maar vonden het wel handing om wat "makkelijks" achter de hand te hebben.

Beviel goed hoor.

honden page profiel MallemieMallemie

Bedankt voor je reactie Petra & Darco!Ik heb zonet de bestelling gaan afhalen. Ik kreeg uiteindelijk Naturis Kip mee, hij raadde dit aan om te proberen. Eén rolletje ligt in de vriezer en ééntje in de frigo voor morgenavond. Nu maar hopen dat Flup het lust!

Ik was wel een beetje ongerust om die kip. Kant en klaar vers vlees van Naturis is dus ook rauw vlees (maar dan met alle belangrijke toevoegingen zoals vermalen bot, vitaminen, enz), en ik dacht dat je kip niet rauw mocht geven aan een hond... Hij verzekerde me echter dat dit niet voor problemen zal zorgen zolang ik het in de frigo laat ontdooien en meteen serveer.

Nu ja, morgenavond is het moment van de waarheid :-)

honden page profiel MallemieMallemie


Het clipje spreekt redelijk voor zich: Hij at het met lange tanden. Ik weet niet of hij het niet lustte of als de textuur voor hem te vreemd was... In ieder geval: hij heeft het niet allemaal opgegeten. Hij draaide zijn neus weg. Iets later stond hij toch opnieuw te vragen om eten (want hij had uiteraard nog honger), dus ik probeerde het nog eens, maar dit moest hij niet meer hebben. Ik heb dan maar opnieuw rundsgehakt uit de vriezer gehaald. Dat was op in een mum van tijd.

Hm :/ Ik weet het even niet meer

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oude hond (weinig tanden) wil enkel vers vlees, maar diarree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Geplukte of kortharige teckel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^