Ja prins krijgt wel is rauw vlees de slager zegt dat het speciaal voor hondjes is dus
Ook wel is beentjes kan ze lang op knauwen of merg.
Maar om nou echt malse biefstuk te gaan halen of lams vind ik overdreven.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vers vlees informatie- en kletstopic Deel 12!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Vandaag op het menu: HB zalm. Dat wordt weer smullen!
Wilde ganzennekken met hertenvlees en orgaanpaketje.
Ik heb net weer spiervlees besteld bij Lupa. Paardenvlees, lamsvlees en eendenvlees, vooral die eend is top! Ik heb nu ook wat geitenribben besteld van jonge geit, eens kijken of dat wil lukken.
Vanmorgen en vanavond Tammenga paard en zodra het kvv op is gaan we beginnen met zelf samenstellen!
Met dank aan Manon en Pim en Bertine
Arme Camila weer diarree vannochtend...
Niet waterdun, maar wel diarree...
Ze heeft gisteren een dentastickje op, dat zou de boosdoener kunnen zijn..
Maar heb het idee dat haar lichaam gewoon nog steeds moet wennen en misschien zelfs nog aan het ontgiften is, zou dat kunnen?
Verder doet ze het gelukkig enorm goed en het is ook niet dat ze 6 keer moet poepen, gewoon de normale 2 keer per dag... Alleen dan is het geregeld dus dun of pap..
Vandaag staat er Lotgering Lam/Rund/Paard op het menu...
vandaag:
-herten trimvlees
-lamsstaarten
-geitenballen + geitenpens
Bambi is populair vandaag haha!
Vandaag maar even moed verzamelen om de zebra met een zaag te lijf te gaan... En daarna 10kg parelhoen uit elkaar trekken en portioneren haha!
Gelukkig komt er over 1,5 week weer 20kg spiervlees binnen, zit een beetje krap. Karkassen verzuip ik in, heb zo'n 70kg liggen aan haas, konijn, gans, hertenrib, eend, parelhoen en patrijs...
Hier vandaag zalm en geit op het menu.
Ik heb ook 5 kg zebra en 10kg kangoeroe. Die grote blokken van 20kg was mij ook te duur.
Ik was trouwens wel blij dat ik nog 20kg lama had liggen en nu geen lama hoefde, want dat het niet meegevallen
Wel slim dat jij eliminatievoorrang kreeg/regelde, terwijl je het eigenlijk helemaal niet echt nodig hebt
Het hertenvlees daarvan ziet er ook altijd prima uit hoor (beter dan het trimvlees...)
Jessy heeft vandaag konijnkarkas met organen.
Ik hoop dat eind mei de nieuwe vriezer er al staat.
Gaat hier anders ook nooit passen
ik ben helemaal nieuw in de wereld van KVV en heb dan ook nog maar 2,5 week mijn hondje. (10wk oud)
kan ik haar zomaar op KVV overzetten? (smuldier) ze krijgt nu nog brokken, maar daar blijkt veeel graan in te zitten waar haar lichaam niks uit haalt en daar wil ik vanaf.
Dobby had vandaag hazenvlees met lamsmix.
Ik merk trouwens dat nu ik hem 's avonds een beetje Acana geef hij heel vaak diarree of bijna diarree heeft. Misschien toch maar weer terug naar Taste of the Wild (al was dat uitverkocht vorige keer). Gelukkig had ik maar een klein zakje gekocht.
Ik ben trouwens zo goed als klaar met mijn groenteinformatie. Ik heb het in een word document, en komt echt overal vandaan (een week lang alleen maar lezen lezen lezen haha).
Er moeten nog een paar dingen bij, maar daarna kan ik hem eventueel aan jullie sturen ook.
Ik heb nu wel voor Diesel de perfecte groentemix samengesteld. Zal gelijk even de betekenis er van neerzettend (het is moeilijke puzzelen dan lezen aangezien je van sommige dingen maar maximaal 2 mag etc.). Ik kan zeggen waarom ik de bepaalde groenten aan Diesel geef, maar dat wordt een eindeloos verhaal haha!
Broccoli - Beendergestel, bijnieren, blaas, bindweefsel, gal, hart en vaten, lever, longen, luchtwegen, nieren, ogen, huid, ontstekingen, prostaat, sinussen, osteoporose, zwangerschap, stofwisseling; bij kanker, reuma, jicht, immuniteit.
Dit zijn de dingen in het kort. Volgens een aantal boeken wordt broccoli gezien als 1 van de groentes met de meest toegevoegde waarden.
Ik wilde alfalfa, maar kon het nergens vinden.
Pompoen - Reuma, ontzurend, stofwisseling, overgewicht, vochtafdrijvend, ontgiftend, pancreas, nier, prostaat, immuunstelsel, slaapstoornissen.
Veldsla - Kalmeert de maag, immuunsysteem, huid- en slijmvliezen, kalmerend, zenuwspanningen, bloedarmoede.
Venkel - Maag, darmen, nieren, constipatie, vochtafdrijvend, zenuwspanningen, migraine, eetlustopwekkend, menstruatieregelend, melksecretiebevorderend, winderigheid, opgeblazenheid, bacteriedodend, is goed tegen darmparasieten en is anti-toxisch
Witlof - Bloedzuiverend, lever, gal, nieren, milt, huid, overgewicht.
Wortel - Ballaststoffen, huid, ogen, kanker, arteriosclerose, reuma, immuunsysteem, verkoudheid, hart- en vaten, darmen, nieren, zwangerschap, maag, diarree, hoofdpijn, keel, astma.
Rauwe zuurkool - Activering van de darmwerking, verbetering darmflora, spijsverteringsbevorderend, immuunsysteem, ontgifting, moeilijk genezende wonden, bloedstolling, te hoge cholesterol, constipatie.
Knoflook - Vers geperste knoflook werkt ontstekingsremmend en antibacterieel en heeft nog andere waardevolle eigenschappen, het kan bijvoorbeeld helpen tegen vlooien. Geef niet meer dan 1 klein teentje per 9 kilo lichaamsgewicht per dag want grotere hoeveelheden kunnen bloedarmoede veroorzaken.
Verse brandneteltoppen - Deze hebben we geplukt en ingevroren. Morgen zal ik deze gaan verwerken in de groentemix.
In de voeding van de hond is het bloedzuiverend, bevordert haargroei, bevordert de werking van maag- en darmstelsel, zuivert het blaas- en nierstelsel en bevat in zijn meest zuivere vorm veel belangrijke mineralen en vitamines.
Daarnaast bevat brandnetel veel chlorofyl, waardoor het een prettige aanvulling is op de (rauwe) voeding van een hond.
Chlorofyl is de groene bladkleurstof van planten. Met behulp van chlorofyl vangt de plant licht op en gebruikt de energie ervan voor fotosynthese. Hiermee wordt water en kooldioxyde omgezet in koolhydraten en zuurstof. Wat structuur betreft, lijkt chlorofyl veel op hemoglobine, dat de rode kleur aan ons bloed geeft en zuurstof door de aderen vervoert. Het verschil tussen beide is dat chlorofyl een magnesiumkern heeft en hemoglobine een ijzerkern.
Chlorofyl werkt zuiverend omdat het giftige stoffen en slakken uit het lichaam kan afvoeren. Alle groene planten hebben chlorofyl, de ene wat meer dan de ander. In brandnetel is het ruim voorhanden, net zoals in spinazie.
Rode biet - Stimuleert galblaas en lever. Anti-oxidante werking. Er zit ook silicium in waardoor honden minder gras schijnen te gaan eten.
Rozemarijn - bevordert de spijsvertering, werkt wormafdrijvend en is teek- en vlowerend.
Tijm - bevordering van de spijsvertering. Dit kruid heeft een krachtige anti-bacteriële en schimmelwerende werking en stimuleert de productie van witte bloedlichaampjes dat zo het afweersysteem versterkt. Ook heeft tijm een ontsmettende werking bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid, activeert de vetverbranding, ondersteunt bij artrose en heeft een wormafdrijvende werking.
Neem alsjeblieft niets klakkeloos over in je eigen menu. Er zit namelijk een langer verhaal aan vast dan ik hier heb neergezet. Je kunt me wel een bericht sturen voor het hele verhaal
Een groot deel hiervan komt van rauwe voeding voor honden en barfplaats. Verder heb ik dingen aangevuld en tussengevoegd. Gelieve niet te kopieren.
@Maxine:
Ik heb op zolder nog een kruiden geneeskunde boek liggen. Alles staat netjes gerangschikt op bv huidaandoeningen, maag darmproblemen, gewrichten e.d.
Wat voor kruiden kan je gebruiken, hoe te gebruiken, wat is de werking enz, enz...
Ik gebruik het niet, wil jij het hebben? Heb je een soort extra naslagwerkje.
Het is welliswaar bedoeld voor mensen, maar in samenwerking met een homeopaat kan je er wellicht een heel hoop voordeel mee doen.
Dat zou ik wel super fijn vinden! Veel kun je inderdaad terugdraaien op de voeding van honden. Het is dan inderdaad een beetje puzzelen, maar wel interessant.
Als je hond er niet aan gewend is moet je beginnen met maximaal 1 kruid. Daarna ongeveer 2-3 kruiden en voldoende afwisselen. Nu is diesel er al aan gewend, dus vandaar de 3 kruiden.
Fedor krijgt ook brandnetel, idd vanwege de bloedzuiverende werking.
Hier inderdaad ook voor de bloedzuivering en voor zijn maag-darmstelsel.
Ik ben nu met de homeopaat ook bezig om zijn weerstand + lever (ongeveer het belangrijkste orgaan) goed te ondersteunen. Hiermee zijn wij bijna klaar, en dus kan ik nu de kruiden toevoegen (wilde de middelen zijn werk laten doen). Dit is voor verdere ondersteuning.
Levi heeft hier nog wel regelmatig dat hij het er weer uitgooit...
Ging toen hele tijd goed, toen ik 's morgens alleen ff liet plassen en dan liet eten ipv eerst de ochtend ronde..
Nu heeft hij wel wat nieuwe dingen gehad, maar het is ook altijd alleen maar 's morgens
Wat zou dat toch kunnen zijn
@ Maxine: Ik ben heel benieuwd naar het hele verhaal!
Ik heb vandaag een pakje Carnivoer gekocht (smaak weet ik even niet meer, iets met rund) en een rol Tinlo vis.
Er is 1 dierenarts hier die het verkoopt, dus ik ben er vanmiddag even langs gegaan.
Weer eens een ander merk proberen.
Jessy der eten is iets aangepast, we hadden weer eens bloemkool over.
Wel al gekookt of wat doe je met bloemkool? Ik kook nooit Mijn vriend is kok dus waarom zou ik
Beetje geprakt en in de bloedsappen van de organen en konijn karkas gemixt
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vers vlees informatie- en kletstopic Deel 12!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?