wat zitten er veel ouderen honden in het asiel!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Het valt mij gewoon op dat er zoveel ouderen honden in het asiel en op baasgezocht staan gewoon erg.
Ik snap niet hoe het komt dat er op dit moment zoveel ouderen honden worden herplaast.
sommigen zitten zolang in de opvang het is gewoon hart verscheurend.
Ik heb een jonge roedel heb er nog over na zitten denken om ook een ouderen hond te nemen danwel een teckel omdat een anderen hond helaas moelijk of niet gaat maar durf het niet aan. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zitten er veel ouderen honden in het asiel!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Ja helaas zitten op moment de asielen weer over vol en inderdaad ook vele oudere honden. Ik hoef er niet heen te gaan want ben in staat alle honden mee te nemen die er zitten. :-D

Ik denk er ook wel regelmatig aan hoor maar me aanstaande wil er op moment geen derde bij. dus dan gaat het niet door. maar ja we hebben er 2. en binnenkort een loge.

Ja oudere honden beginnen kwaaltjes te krijgen en daar hebben mensen geen zin in dus makkelijke manier hond weg doen heb je er geen last meer van. Ze ruilen hem zo in alsof het speelgoed is.

Maar vind het niet normaal hoe veel honden er op moment weer gedumpt worden. :'(

de goede daargelaten die er niks aan kunnen doen.

maar ik vind dat er te makkelijk en te snel een hond weg gedaan word.

Liefs natascha

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad heel erg en net wat je zegt Natascha, ze worden de hond beu, want ja die loopt en speelt misschien niet meer als weleer en de bezoekjes aan de DA, neen dat gaat niet hoor dus hupsaké het asiel in en dan nemen we wel een andere.

Intriest is dat ! En dan nu met de vakantieperiode is het weer dubbel erg, echt een heel slechte periode voor de woefjes.

Bij ons in het asiel komen er ook dikwijls oudere honden binnen, zeg maar van 9jr tot zelfs 13jr. Soms zijn er honden bij die komen van mensen die naar een bejaardetehuis moeten of overleden zijn. Anderen werden gewoon op straat gezet, zoals onze Chango, een blinde Amerikaanse Cockers van 9jr, eigenaar was gekend maar wilde niet eens terugbellen naar het asiel om meer info te geven.
Of zoals ook een tijd geleden een teckeltje van 11jr, het beestje zag er niet uit. Beiden hebben ondertussen een warm nestje gevonden en zijn nu gelukkig bij lieve mensen.

Het merendeel van die honden is trouwens nog heel gezond en maakt nog graag wandelingen. En gelukkig zijn er veel mensen die zeggen, ach kom, laat ons een ouder hondje nemen, die hebben anders geen kans en al hebben we ze misschien nog maar kort bij ons, ze zullen dan tenminste nog gelukkig zijn geweest.

Dat geeft een mens dan soms wat meer moed, alleen erg dat er zoveel anderen zijn die een hond aanzien als iets dat je gewoon op straat kan zetten.

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Ja ik weet het heb het zelf ook gezien. het vervelende is dat er ook echt honden zijn die ik zo in huis zou halen ook al zijn ze al 10 ofzo.. Maar denk dat we ze te weinig kunnen bieden..Me moeder werkt drie en een halve dag en ik zit op school..(en ook nog een week bij me vader)
Vind het ook wel een beetje vreemd soms.. Ja we gaan verhuizen dus we doen hem weg.. Nou dan houd je daar toch rekening mee met verhuizen?! Of vanwege nieuwe relatie sorry hoor maar je hond is toch net iets als een kind voor je?!

Erg sneu voor die honden :'(

Groetjes

Danielle

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

vind het zo zielig heb ook een keer twee hondjes genomen uit het asiel eentje van vijf jaar en eentje van 3enhalf jaar ze zijn beiden tot het eind gebleven zijn ook ziek geworden maar nooit over gedacht hun de deur uit te zetten vreselijk had er al heel erg moeite mee om fanny naar een andere baas te doen en die heb ik ook nota benen zelf uitgezocht.
vindt het zo zielig jarenlang een band opgebouwd hup weg helaas je voldoet niet meer ;-)

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

sommige mensen vinden een pup leuk,maar als ze ouder worden hebben ze er snel genoeg van.
dan is opeens 1 van de kinderen allergisch enz,of ze willen op vakantie en geen pension betalen,of de hond is opeens agressief.
dit zijn geen echte dierenvrienden
gr liesbeth

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Ja ik vind dat echt vreemd... Ik vind sommige honden zelfs leuker dan als ze pup zijn!
Maar tuurlijk zijn de meeste pupjes schattig enzo. maar ik kan me niet voorstellen dat je hem dan weg doet als ie groot is.
Ik bedoel zo'n kindje van 1 a 2 jaar oud is ook schattig maar die doe je ook niet weg als ie 10 is ofzo .."nou jij bent niet schattig meer, zoek jij maar nieuwe ouders"
Vervelend vind ik dat. Ik bedoel als je een pup neemt weet je toch dat ie zo'n 13 jaar leeft (of langer!) daar moet je dan ook goed over na denken.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad allesbehalve dierenvrienden, maar blijf dan in godsnaam van een hond af, als je z'on lieverd in huis neemt dan is dat voor het leven en niet voor heel even (zoals de spreuk zo mooi zegt).

Toen ik Tibo adopteerde dacht ik ook nog van waarom geen ouder hondje, spijtig genoeg stuitte dat op een njet van mijn ouders. We hadden toen nog niet zo lang Yoshi moeten afgeven en om dan mischien kort daarna hetzelfde verdriet te moeten meemaken, dat zagen ze niet zitten. Want al is bij ons een hond maar een dag in huis, die is onmiddellijk een deel van de familie ! Misschien later...nu verzorg ik ze maar extra goed als ik naar het asiel ga, een mooie wandeling, een dikke knuffel en af en toe op een bankje zitten met de hond dicht naast mij, dan zie je ze zo genieten. Wel voel ik me dan altijd triest en denk, zie die lieverd hier nu zitten, hij verdient zo zijn eigen liefdevolle baasje.

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

@ Marie-Rose - Ik wil ook bij het asiel honden gaan uitlaten en verzorgen (dat doe jij toch?) maar helaas ben ik 14 en heb gebeld maar het mag pas vanaf 15. Ik baal echt heel erg..misschien ga ik nog een keer smeken maar denk dat ik weinig kans maak. :'(

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi Danielle,

Inderdaad is dat de regel, het mag pas vanaf 15jr. Ze zullen daar niet van afwijken vrees ik, mogen ze echt niet.

Bij ons in het asiel is er ook z'on meisje en die komt nu regelmatig tesamen met een ander meisje uit de familie die al wat ouder is. Op die manier kan ze alvast de routine binnen het asiel leren kennen en met de honden spelen en knuffelen. Vanaf volgend jaar mag ze dan alleen met de honden op stap en voor hen zorgen.

Wel heel goed van je dat je dit wil gaan doen, de hondjes zullen je dankbaar zijn !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel bolo2bolo2 3 doggies

honden foto van bolo2

wij wilden heel graag een 10 jaar oude engelse bulldog meenemen uit het asiel waar onze zoon vrijwilleg hielp.
we hadden de bulldog zeker weten nog een paar hele fijne jaren kunnen geven,maar helaas besloot de directie van het asiel (overigens zeer terecht) dat de hond niet bij ons geplaatst kon worden.
de bull was nl zo gesteld geraakt op onze zoon die daar bijna elke dag van de zomervakantie was, dat hij te waaks werd naar mensen die te dicht in de buurt van onze zoon kwamen Ook naar ons toe. Het Asiel kon het risico niet nemen.
Jammer, maar wel heel goed doordacht van de directie van het asiel, want stel dat het inderdaad niet had gegaan> dan had de bull weer terug gemoeten. we hebben ook nooit geweten waarom deze bull in het asiel was geplaatst.
Helaas is de Bull inmiddels met bijna 13 jaar in zijn slaap overleden.

Rita

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Goed van het asiel, dit zouden ze bij ons ook zo doen, want een hond meegeven als je vreest dat het niet gaat lukken is ook geen oplossing natuurlijk.

Heeft hij dan nog een baasje gevonden of is hij in het asiel gestorven ? Hoop van niet, want dat zou wel heel triest zijn :'(

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~ 3 doggies

honden foto van ~Melissa & Bambi~

ja echt heel zielig al die bejaarden die dan nog een hele verhuizing mee moeten maken, of erger nog in het asiel blijven zitten! :'( :'( :'( tja als ik kon zou ik ze zo allemaal thuis nemen maarja... :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Bolo, wat een triest verhaal, zelf zou ik dan gedacht hebben dat het gedrag dat een dier in het asiel vertoont helemaal niet hetzelfde hoeft te zijn als hij eenmaal een eigen plekje bij een gezin heeft. Hij zal dan waarschijnlijk gewoon de hele roedel accepteren als hij eenmaal gewend is. Ik hoorde pas van een hond Redi, hij zat al jaren aan de ketting in het asiel en verweg van de andere honden want hij zou agressief zijn naar andere honden en dan niet ophouden met blaffen. Toen heeft iemand toch de hond meegenomen om opgevangen te worden op een Gnadenhof (waar oudere honden tot hun dood verzorgd worden en alles krijgen wat een ouderehondenhartje begeert) Toen hij eenmaal daar aangekomen was heeft hij nooit een teken van agressie meer vertoont en was alleen maar blij dat hij in vrijheid kon leven met de anderen.

Nouja gepraat achteraf heb je ook niets aan.

Verder vind ik het heel erg dat er zoveel oudere honden voor wat voor reden dan ook in het asiel afgeschoven worden. Zelfs voor mensen die naar het bejaardenhuis gaan, is er dan niemand van de familie die de hond wil nemen die al die jaren zo trouw geweest is. Het zou trouwens heel goed zijn als de hond gewoon meekon, maarja dat is weer te lastig en kost teveel tijd en dus geld.

Danielle wat leuk dat je honden wil gaan helpen verzorgen en uitlaten. Misschien kan je idd vragen of je ergens mee mag helpen. Ik kan me voorstellen dat iedere hulp welkom is.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

wij nemen al jarenlang de oudere en/of zieke hondjes op ,en ik kan alleen maar zeggen DOEN !!!!
je krijgt er zoveel voor terug
maar het is helaas een feit ,alles boven de 4 a 5 jaar vind men ""te oud ""

honden page profiel bolo2bolo2 3 doggies

honden foto van bolo2

De Bull is helaas in het asiel overleden.

Zielig ook als ouderen mensen naar een zorgcentrum verhuizen en vaak daarom hun beestje moeten weg brengen
daarom vind ik het tegenwoordig heel goed dat sommige zorgcentra de mogelijkheid bieden om je hond of ander huisdier mee te nemen.
Al kan dat alleen als er vrijwillegers voor zijn die het op zich nemen om de hond uit te laten.

Maar het wordt wel gedaan.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zouden ze meer moeten doen, vind het zo intriest dat de hond dan gescheiden wordt van zijn baasje en dit zowel voor hond als baas !

Bij ons in het asiel zit momenteel een Mechelaar van 9jr, zijn baasje is naar het zorgcentrum gemoeten en Jimmy kon niet mee. Hij is zo zielig en heeft zijn leeftijd weer niet mee, zit er dus al even :'(

Is trouwens voor het moment weer heel erg, verschillende Shar Pei's binnengebracht, een Rotweiler terug die een maand geleden was geplaatst en nu gaat het koppel uiteen dus terug richting asiel en dan nog een Labrador omdat hij schrik heeft van onweer. Dus mensen alle honden die schrik hebben van onweer, dat is dus een reden om ze te dumpen hé !

Sorry wordt er zo boos van en triest tegelijk !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dat is 1 van de redenen dat ik nooit naar een asiel ga. Ik vind het zo ontzettend zielig. ZOu ze het liefst allemaal mee willen nemen.
De jonge honden hebben toch altijd nog wel een behoorlijke kans op een goed nieuw huisje. Maar juist die oudere dat is zoveel moeilijker.

Echt heel triest.

Groetjes Marianne

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik begrijp je Marianne, had dat ook en nu nog, is voor mij zo moeilijk om ze niet allemaal mee te nemen. Ik troost me dan maar met de gedachten dat als ik ze wekelijks uitlaat en knuffel dat ik ze toch ook wat geluk geef.

En soms zie je ze na adoptie nog terug met fantastische baasjes en dat is heel fijn.

Liefs,
Marie-Rose

ann (Gast)

:'( wij zoeken een ouderhondje,,,om dat de onze moest inslapen .
nu is onze vraag waar kan je een ouder hondje vinden ,maar wel op een eerlijke manier.
alleen wij weten niet waar en hoe precies.
lieve groet
ann

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ann, kijken even op:

http://www.dierenasiels.com/

Succes!

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Wij hebben allebei onze "oudere" honden uit het asiel gehaald.
onze Bachera was "al" 7 jaar en zat al ruim een jaar in het haags dierencentrum en sinds 2 weken hebben we Keyser geadopteerd uit het asiel in zaandam. Deze "oude" man van 8 jaar oud was door zijn baasje gedumpt omdat hij niet met kinderen overweg zou kunnen en zij zwanger werd. Al doet zijn gedrag ons vermoeden dat er meer aan de hand geweest is. Hij is ontzettend schrikkerig en bang voor het donker.
Aan ann; je zou eens kunnen kijken op www.dierenasiels.com daar staan honderden honden op uit asiels in heel nederland en belgië. Vaak staat er een uitgebreide beschrijvind bij met foto's en soms een filmpje. Zo zijn wij ook aan onze honden gekomen.

honden page profiel MiranMiran 3 doggies

honden foto van Miran

Poh, weer zo'n lekker onderwerp... Ik zou graag reageren maar ik doe het liever niet. Dan heb ik zo weer een heel forum over me heen O-)

honden page profiel herthert 3 doggies

honden foto van hert

:'( :'( :'( :'( vind het ook zielig

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Ik kijk bijna elke dag op het asielnet..
En zie ze staan pups` en oude hondjes zo erg en steeds meer komen erbij..Zo zielig.. :'(

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Dobry
Wat goed zeg dat er van die gnadenhöfen bestaan. Hoe wordt zo iets gefinancierd en is er in Nederland ook van dit soort opvang?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zitten er veel ouderen honden in het asiel!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^